Според мен "зеленясването" е свързано с по-голямата доза оргон..
п.с. аз лично, например, не съм убеден, че оргонът е полезен във всички случаи. Примерно в случая на заболяване от рак - все пак раковите клетки са живи и се хранят с... оргон /в един или друг вид, както и другите клетки/. Оргонът, в този случай се затваря в структури, и се образуват разни блокове в тялото и енергоинформационния пашкул /Вилхелм Райх и неговите психофизиологични средства за освобождаване на тези блокове, той е разработвал не само оргонови технологии/. Интересно, че пишат и споменават често в интернет как хората, които Райх е излекувал, са ползвали само оргонови средства /примерно камера на Райх/.
Ако дам пример със сефиротическата магия и картите таро /гадаенето с таро е само един много малък аспект от тяхната същност/: голям аркан 17, т.е. карта таро с номер 17 /различни колоди, като от тях само няколко са работещи, аз лично не се занимавам, но съм запознат малко/ е т.нар. 'жизнена енергия' /моя свободна трактовка, може да се пише оргон, прана и т.нататък/. С енергията, провеждана през съзнанието на работещия с този аркан, с помощта на тази карта /17 номер/ се засилват жизнените функции /в началото болшинството новоизлюпени 'магове' тренират върху растения като транслират тази енергия върху тях. По резултатите се съди за ефекта./ Със 17 номер също така се подсилва и поправя 'сребърната нишка' /за тези, които знаят какво е това, тези които не знаят - google - английски - 'silver cord', а на руски - 'серебрянная нить'. Между другото в гривните на живота има автоматизиран модул за подсилване сребърната нишка.

/. Номер 13 /голям аркан 13, а в богомилското таро се наричат не аркани а 'лами' - това като лирическа информация

/ пък може да се използва за транслиране на енергия на 'смъртта' /моя свободна трактовка/ примерно за някакви зловредни микроорганизми в тялото, или пък да се сложат 2-3 мравки /примерно/ в оргонит /сещате се каква енергия 'записва' епоксидната смола докато се втвърдява/, за да могат другите да усетят тази енергия и да бягат /чувстват и възприемат като опасност/. Силен и грамотен маг по подобен начин /естествено само с картата и съзнанието си, без оргонити или други средства/ може да унищожи раковите клетки в даден организъм като насочи само и единствено към тях енергия с това качество /някои я наричат 'сигнал 13'/. Та така. Написах тези неща, защото според мен не винаги е полезно ползването на излишни количества жизнена енергия /просто така/. Човек е най-силният оргонит /и радионик/ сам по себе си и може да транслира и възприема огромен набор енергии /да не кажа всички/, защото, на принципа на холограмата, той самият е една микровселена.