Автор Тема: Григорий Перелман - човекът с "извънземен  (Прочетена 10742 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен powernet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Григорий Перелман - човекът с "извънземен разум" и теоремата на Поанкаре.

Същността на Вселената чрез връзка между формите, пространствата и повърхностите... Това откри този човек за всички - нас.


Кой каза, че евреите били алчни за пари? Може би е изчислил, че скоро един милион долара няма да струва и една порция пържени кюфтенца

Григорий Перелман - човекът с "извънземен разум" и теоремата на Поанкаре, която много скоро ще бъде възприета и използвана за бъдещето развитие на целия Земен свят. Ако в рамките на няколко години не успеем да я разберем, лошо ни се пише...


Руският математик Григорий Перелман отказа наградата от 1 милион щатски долара, присъдена му от американския математически институт „Клей“ за доказването на хипотезата на Поанкаре.
Перелман, който живее като отшелник в кооперация с хлебарки в Санкт Петербург, каза през затворената врата на апартамента си :“Имам всичко, което ми трябва“.


През 2006 г. той отказа най-високата награда в световната математика – медала „Фийлдс“. Тогава той каза:

„Парите и славата не ме интересуват. Не искам да ме показват като животните в зоопарка. Не съм герой на математиката. Не съм постигнал чак такъв успех, затова не искам всички да ме гледат“.

Съседка на гениалния математик разказва, че той има само маса, стол и легло с мръсен матрак, оставен от предишните собственици – алкохолици, които му продали апартамента.


Григорий Перелман: „Защо са ми милион долара? Аз мога да управлявам Вселената“
 

Вече измина доста време откакто Григорий Перелман, който доказа теоремата на Поанкаре, над която си блъскаха главите всички учени на света, отказа да получи наградата си  от един милион долара! Трудно е да се каже  какво стряска повече: фактът, че този учен задмина всички останали или че той отказа астрономическа сума!

Наскоро все пак той даде интервю, в което казва, че умее да изчислява пустотата и не му трябват пари, защото …може да управлява Вселената.

„Аз знам да изчислявам празнотата, заедно с моите колеги знаем механизмите за запълване на социални и икономически „кухини“. Празнотите са навсякъде. Те могат да бъдат изчислени  и това дава големи възможности … Знам как да се контролира Вселената. И сега ми кажете – защо ми е  един милион долара?“

Сега Перелман е обект на внимание на  представители на тайните служби от доста държави. Доста учени смятат, че той е изпреварил времето си. С колко години, никой не се наема да каже. Всъщност службите вероятно го считат и за опасен.

Той е  постигнал  някои свръхпознания, помагащи да се разбере мирозданието. Вселената се е появила  по време на експлозия. Всъщност, от една точка. И може да бъде сведена отново до точка. Как да стане това знае Перелман.

И тук възникват нови въпроси и проблеми: какво би станало, ако знанията му получат  практическо  приложение?

Дали Перелман, и по-конкретно, неговите познания, са заплаха за човечеството? В крайна сметка, ако се използват  неговите знания, може да се свие Вселената в една точка, а след това да се  разшири, тогава можем да загинем или да се преродим в друго качество? И тогава ние ли ще сме или нещо друго! И  нужно ли е въобще да контролираме Вселената?

Говори се, че Перелман разбира мащаба на това, което е  открил. Той нарича себе си „мъж на вселената.“ И както сам казва, има опасения за сигурността си. Защото умната му глава вече е оценена на  милион  долара, а стойността и е много повече!

Гениалният и потаен математик Григорий Перелман даде първото си интервю, след като преди година се отказа от "Премията на хилядолетието" в размер на 1 млн долара за доказването на хипотезата на Поанкаре.

Ученият разговаря с изпълнителния продуцент на московската кинокомпания "Президент-фильм" Александър Забровски и дори даде съгласието си за заснемането на игрален филм за живота му, предаде Газета.ру.

"Защо трябваше толкова години да се блъскам над доказването на хипотезата на Поанкаре? Аз се научих да изчислявам празнотата, заедно с колегите си откривам механизми за запълване на социалните и икономическите "празнини". Те могат да бъдат изчислени и това дава огромни възможности - заяви математикът. - Аз знам как да управлявам Вселената. Кажете ми тогава - за какво ми е да гоня милионите?"

Перелман разказа, че като млад е искал да постъпи в консерваторията и ако го беше направил, днес сигурно щеше да бъде музикант. "Знаете ли, че чудо видях, докато си избера професия? Бяха ми дали правото без изпит да постъпя в което си поискам учебно заведение. Избрах математиката...", сякаш с известно съжаление разказва Перелман.


Руския евреин в метрото

Той е един изчезващ вид. От онази рядка порода гениални глави, които се интересуват само от чистата наука. И за които нищо друго няма значение – слава, суета, битов разкош, личен живот, да не говорим за парите. Необичайното и трагичното при него е, че вече е избягал и от самата наука. А това в случая с Григорий Перелман е голяма загуба – неговият мозък със сигурност би могъл да отвори още врати пред човечеството.

Представете си, че Анри Поанкаре бе зарязал по същия начин математиката на 40-годишна възраст (това би се случило през 1894 г.). Та в такъв случай той изобщо нямаше да е формулирал своята прочута хипотеза, благодарение на доказването на която Перелман бе признат за един от живите гении на планетата!

Само преди няколко месеца световната преса прегря от съобщението, че руският математик е отказал да получи един милион долара награда от института “Клей” в Кеймбридж, щата Масачузетс , САЩ.

Това не е единствената му странност.

Според думите му, когато работел върху "простичката" си дисертация на тема "Седловидни повърхности в евклидовата геометрия", той достигнал до извода, че руското селскостопанско министерство "не струва пет пари". "Ние трябва да измерим "празнините" между нещата. Струва ли си например да косиш сено между два хълма? И колко души и машини са необходими за това? Оказва се, че министерството на земеделието няма никаква представа. А има формула. Използвайте я. Пресметнете. Тогава никакви кризи няма да са страшни за вас", отбеляза иронично геният.


С яйца в ръка, купени от магазина


Яков Исидорович Перельман е написал и "Живая Математика", в която описва "пирамидите" за първи път!

Движил съм се и в криминални кръгове и мога да твърдя, че те познават отлично тази книга от затворите в България и Русия, но там пирамидите са под формата на колела "Лавина от евтини велосипеди".

"Изобретателни" - учат математика от великите личности. Книгата можете да си я източите от Натиснете тук! Безплатно http://www.math.ru/lib/files/djvu/perelman/alive_math.djvu

В интервю, дадено в Санкт Петербург, Григорий Перелман заяви, че не е достоен за цялото това внимание и не се интересува от неочакваната възможност да забогатее. Великият математик има малки спестявания от времето, когато е чел лекции в САЩ. Очевидно обаче той няма намерение да добави към тях предлаганите 1 млн. долара от американския математически институт за това, че е решил една от седемте "задачи на хилядолетието".

 Хипотезата "Поанкаре" дължи името си на френския математик Жюл Анри Поанкаре, който я формулира през 1904 г. Целта й е да бъде разбрана същността на Вселената чрез връзка между формите, пространствата и повърхностите. Тя засяга геометричните свойства на телата, които не се променят дори ако са подложени на опън, на сгъване или на свиване. Хипотезата е свързана с науката топология и, грубо казано, с привеждането на многомерните топологически данни на езика на алгебрата. Математическият институт "Клей" в Кеймбридж беше обявил награда в размер на 1 млн. долара за този, който успее да докаже хипотезата. Перелман го направи.!!!

 ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Най-известните нерешени математически задачи са 7. Сред тях са още хипотезата на Риман, уравнението на Навие-Стокс, хипотезата на Кук, хипотезата на Ходж, теорията на Ънг-Милс, хипотезата на Берч и Свинертън-Дайер. В института "Клей" смятат, че това са принципно важни за развитието на математиката задачи и ако бъдат решени, "човечеството ще направи стъпка напред в усвояването на въздушното и космическото пространство и криптографията".

 =================================

Британският вестник The Sunday Telegraph съобщил, че негови журналисти са последвали Перелман до апартамента му в Санкт Петербург, където, според публикацията, Перелман живее с майка си. Пред тях математикът заявил:     "Смятам, че каквото и да кажа, това няма да предизвика кой знае какъв интерес у публиката. Публикувал съм всичките си изчисления. Това е, което съм способен да предложа на обществото."

 ==================================

Смята се, че Григорий Перелман е доказал хипотезата на Поанкаре в три труда, публикувани в интернет през 2002 и 2003 г. Тази на пръв поглед лесна хипотеза гласи, че сфера с двуизмерна повърхност (каквито са всички познати ни от ежедневието сфери) има важното свойство, че около която и да е точка от нея може да се опаше примка и после да се затвори до една точка без да се прекъсва връвта или да се счупи сферата.

Поничка от типа 'донът' не притежава например подобно свойство. Хипотезата на Поанкаре приема, че то важи и за триизмерна сфера, но доказването му се оказва трудна работа.     "Това, което е направил Перелман, е невероятно!" казва Майкъл Фрийдмън – математик, който в момента работи в Майкрософт и беше награден с медал на Филдс през 1986 г. за доказването на твърдение, еквивалентно на хипотезата на Поанкаре в пространство с четири измерения.

     "Единственото неприятно нещо по повод работата на Перелман е самата завършеност. Тъжно ми е, защото винаги ти е приятно да видиш напредък в областта, но мразиш да виждаш един красив проблем решен"
« Последна редакция: Май 02, 2011, 13:42:34 pm от powernet »

Неактивен Edge of Sanity

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 400
Re:Григорий Перелман - човекът с "извънземен
« Отговор #1 -: Май 02, 2011, 15:27:10 pm »
Интересно, но по каквото чета тази статия се върте не около откритието на човека а факта че е отказал 1 милион долара. Чак пък извънземен, не бих казал, гениялен, абсолютно.
" Trust no one."

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 007
« Последна редакция: Май 04, 2011, 22:46:21 pm от Mirotvorec »

Неактивен Mercury

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 83
Re:Григорий Перелман - човекът с "извънземен
« Отговор #3 -: Май 04, 2011, 14:53:19 pm »
Е, хубаво, изгледах филма.... и какво? Че не разбирам математика - така е, но нищо не разбрах и от филма. Говорят за това, че е доказал теоремата, след това се е скрил и... нищо повече. Аз ли съм глупав или...?  :unknown:
По моето скромно мислене той е доказал, че Вселената представлява една сфера. Но това са го казвали много физици, доколкото си спомням. А той го е доказал математически. Това ли е смисъла?  :unknown:
« Последна редакция: Май 04, 2011, 14:59:11 pm от Mercury »
"Въображението е по-важно от знанието." Албърт Айнщайн

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
25973 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
5730 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
1 Отговора
4139 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
7 Отговора
5963 Прегледи
Последна публикация Юли 10, 2009, 02:21:19 am
от Peacekeeper
0 Отговора
2592 Прегледи
Последна публикация Февруари 05, 2010, 12:42:15 pm
от Astronomer

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27