"Изначалното развитие на инкарнационният АЗ предполага и развитие на съвеста макар и вродена и това е задължение на родители и общество"
Това означава изначалното развитиа на госпожа m2f като личност! Не знам истинското ти име - духовното, то води началото си назад в древноста!
:"Ако възникне казус първият помощник е личният ти наставник след това неговият наставник и така по веригата, искам да отбележа, че това не е съд, а помощ да разбереш!"За какво говориш, изобщо не схванах?
Ако възникне проблем и моята съвест не може да се справи идва на помощ Паалла, ако не може да ми вразуми дебелата глава намесва се и Хоол и така до постигане на разбиране, нищо не се прави докато не разбереш и осъзнаеш проблема! Единствено по-осезаема намеса има от страна на наставниците, когато нещо негативно се повтаря във всички инкарнации и се превръща в стериотип на поведение! В този живот отработвам два кармични проблема - да не убивам (справих се частично) и един друг за който не искам да пиша но с него се справих, поне така мисля след някоя и друга година ще разбера!
"Разликата между двете нива на съвест е само в количеството опитности, нищо друго! По знаещата съвест а от там и по-строгата бих казал по-безпощадната се включва когато настоящата ни същност се слее в цялостната картина кото част от пъзела наречен личност. Представи си, че имаш стотици превъплъщения, а хиляди и колко хора са влияли на оформането ти като личност."Това и аз интуитивно го чувствам като истина. Излиза нещо като това, че: съвестта ни отвъд съди себе си заради това, че е била с амнезия и в неведение, /и дресирана, включително/, когато е била тук, на земята, и през това време не е могла да бъде на собствената си висота по същите тези причини, които изредих. Така ли е? Е как да си на същата висота като си с амнезия, бе, аджеба? Продължава да е неправилно, само дето стана по - подредено като механизъм.
Въпросът си стои!!!! Да, много удобно е да се криеш зад амнезията, но това скривалище върши работа докато разбереш, че е параван! Лично ти отказа да прогледнеш и сега ако те попита съвеста ама оная където не можеш да заглушиш - Защо бе аджаба отказа да прогледнеш и скри глава като щраус в пасъка? Какво ще отговориш
Едни смятат, че смъртта е краят и живеят като за последно!
Други вярват в Бог, но мислят, че ще им се размине защото Бог е милостив тоест будала!
Трети знаят, че това не е сън и, че ще трябва да се плаща с лихвата!
Как смяташ тежеста на едно прегрешение еднакво ли е за тримата
Да тежък е товара на знанието, затова са блаженни низшите духом!
"Едно влияние е влияние докато не го осъзнаваш, но осъзнаеш ли влиянието то вече се превръща в избор!"[/b]
Така е. Но за да осъзнаеш нещо като влияние, много цицини /
непоправими последствия/ има да ти се появят на тиквата от въпросните програми! Както пише и автора на горецитираната книга:
"Вие не сте отговорни за онова, което ви е било причинено, когато сте били беззащитно дете! Вие сте отговорни за предприемането на положителни стъпки, за да поправите настоящата ситуация" и още:
"Това, че не си искал да ме нараниш, не означава, че не ме е заболяло"... Е кой те кара да си повтаряш грешките? Мен баща ми не ме е пердашил никога за едно провинение два пъти - учех бързо.