Автор Тема: Социална структура на една извънземна планета  (Прочетена 12224 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #15 -: Юни 19, 2011, 08:13:19 am »
Тъкмо щях да те похваля, че започваш да мислиш, и като стигнах накрая, че животните били по съвършени ....
Ей! Стига с този нихилизъм, бре! Имайте повече вяра в себе си!
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #16 -: Юни 19, 2011, 09:46:16 am »
@Tangrata_

Изобщо не те разбирам. Да не си очаквал, че аз съм някой с власт и вече всичко е подготвено. Само съгласието чакам!? Ти ме питаш въпрос и аз ти дадох решение. В монетарната икономика, която имаме, суровите ресурси не ги смятат, само парите, ето това правят икономистите. А пък те са, както казах из цялата планета. Но аз имам решение на проблемите за България. Както още казах, ти вземаш това, което ти харесва и опитваш да създадеш нещо ново.

Z-931

Не си ме разбрал. Аз само посочих, че не се възползваме от технологиите. Като да бяхме автоматизирали шиенето на дрехите и прочие за пример. Но, да нещо нормално е да използваме машини. Не виждам защо не.
Това, което предлагам е да работим заедно, сътрудничейки си, само за най-доброто на всички. Обществото ще е такова, каквото хората го направят, не политиците или други институции. Не кошерно общество - Колективно общество. „Колективното общество е неограничено
докато съперническото общество просто се самоунищожава.“

Цитат
И как ще преодолееш сблъсъка на цивилизациите между тези с кошерно съзнание и тези с постепенна еволюция на съзнанието?
Като се погрижиш за всички, не говоря за диктатура.

Цитат
П.П. Написах всичко това поради това, че все още се отъждествяваш с  човешкото си тяло, а не с духа и съзнанието които пребивават в този временен контейнер(тяло).
Не го разбрах.

Темата всъщност трябва да е, какво ще кажете за тази извънземна система, не за мен, но аз си казах мнението.  :)
« Последна редакция: Юни 19, 2011, 09:56:20 am от Akira_san »

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 126
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #17 -: Юни 19, 2011, 11:54:34 am »
Akira_san, ако питаш всеки българин има решение за проблемите на БГ. Въпроса е колко са реални и осъществими тези решения.Все пак пак сподели.

Неактивен monk

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 128
 • And darkly bright are bright in dark directed.
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #18 -: Юни 19, 2011, 13:10:22 pm »
Реални са много. Ама костните мозъци ги отхвърлят...

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #19 -: Юни 20, 2011, 11:35:22 am »
Тъкмо щях да те похваля, че започваш да мислиш, и като стигнах накрая, че животните били по съвършени ....
Ей! Стига с този нихилизъм, бре! Имайте повече вяра в себе си!

Ами дай ми ти  тогава поне едно  доказателство за обратното, докато аз мога да ти изброя хиляда.....и да ти докажа, че т.н. "цивилизиация" създадена от  човека  не е постигнала нищо  друго освен да погуби истинската  същност на човека, измисляйки и създавайки  му всевъзможни политически и икономически структури, обвързвайки го с всевъзможни концерни и  конгломерати, заробвайки съзнанието му в монетарни и банкови системи и най-вече лишавайки го от свободното му време през което вместо да се наслаждава, като животните на  природата, слънцето, звездите....цветята е принуден да се рови по 8 часа на ден в някой офис или банка  между книжни бумаги, или облъчва на някой компютър решавайки глобални човешки проблеми....  и всичко това нарекъл "цивилизация"....
Смятайки се все още за най-интелегентния вид сред животните, но не предполагащ, че съществуват и други интелигентни разуми въплатени в животински тела, създадени от други звездни раси.

Сега малко за глобалните човешки проблеми с които животинското царство отдавна се е справило.

* Недостиг на ресурсите и те цитирам:Цитат
Като нямаш ресурсите, тогава какви решения даваш?
В сфера (икономиката), където единствено значение имат ресурсите, да говориш, че не предлагаш ресурси, но предлагаш "решения".


Я сега ми кажи да си чувал някъде, че животните в Южна Африка страдат от недостиг на храна за разлика от тези които обитават Европейския ни континент или, че рибите от Черно море  разполагат с по големи количества  хранителни запаси в сравнени с тези от Атлантическия океан ......ами да със сигурност не си чувал, но понеже човекът е неспособен сам  да се справи с тях създал специални отдлели "управление на човешките ресурси" и измислил "икономистите", които да се погрижат за "осакатения" и неприспособен човек на "цивилизацията" да му разпределят тези ресурси....ха ..ха.. ;D

– Човекът създал атомните електроцентрали за да му произвеждат топлина и електричество, поради това, че е бил лишен от създателите си да вижда в тъмното, за разлика от доста представители на животинския свят, както и поради физическата му неспособност  да се аклиматизира към определени температурни колебания(за разлика от животните)....и пак по същатата причина създал фабрики и машини за дрехи, обувки, кожуси.....впрягайки отново самия човек в производствения цикъл - за благото на самия човек.

–Човекът създал конгломерати от фирми за хранителни продукти, преработвайки натурални такива,  превръщайки ги в  полуфабрикати и "боклуци"..... и за да може да си  пласира(боклуците ) измислил и отворил още един отдел "Маркетинг и реклама".

–Човекът измислил психотронни и скаларни оръжия за да може отново да контролира самия човек поради неспособността на човека сам да решава проблемите си.

–Човекът измислил "HAARP" технологите за да може да пръска  самия "човек", и може би за да се освободи от самия човек, като несъзнателно унищожил и други животински и растителни видове.

Ще завърша последно с един твой цитат, че не ми се изброяват повече съпоставки между човека и животното:

Цитат
Все едно аз да направя бизнес план за таксиметрова компания, дето да подбива цените в София, и като точка номер 1 от плана да напиша "Създаваме кола, която върви с въздух и вода и върви безплатно".....
Паркирането само не ми е ясно как ще е. Толкова коли, къде ще ги паркираме. То сега, както са платени и скъпи паркингите и зоните за паркиране, че няма свободни места

Ами ако "инженерните генетици", които са инженирали човека  бяха предвидили да му добавят и крила, сега нямаше да си обременява съзнанието с подобни неща и замърсява околната среда с технологиите си  – птиците например нямат проблем с паркирането ...... ;D


* Хайде сега кажи с какво човекът превъзхожда животните, че го намираш за по съвършен след като все още си блъска главата с " глобални човешки проблеми" , които сам си създава и усложнява,а животните отдавна са ги решили в своя животински свят.

Ъпдейпва се с високи технологии за да ги реши.....и в един момент разбира, че няма нужда от тях, когато е вече твърде късно за него и той самият се е превърнал в част от тази технология... ;D  
 


« Последна редакция: Юни 20, 2011, 12:13:54 pm от Z-931 »

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 467
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #20 -: Юни 20, 2011, 21:27:16 pm »
Това малко прилича на общественото на мравките или пчелите където всичко е идеално от към самата обществена структура, но се губи личността и индивидуализма за сметка на колективното .
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #21 -: Юни 21, 2011, 06:12:29 am »
Да, всичко е идеално в обществената структура при пчелите, но идеално ОРГАНИЗИРАНО.

Но не и непременно идеално СПРАВЕДЛИВО.
(поне не и според нашите човешки мерки)

Пак проблема е, че някои хора виждат само захар и облаци, а понякога и захарни облаци. Виждат меда и опрашването, но не виждат суровия каиш, които пчелата-работничка опъва.

Ето някои цитати, за да стане ясно и на тези, които не са на "ти" със знанията за заобикалящия ни свят:
http://agronet.bg/bee-keeping/bee-articles/920-pcheli-jivot.html

Цитат
Пролетните и летните месеци се използват за осигуряване на храната на пелите. Целта е не само броят на пчелите-работнички да се увеличи от 10 000 до 50 000 или 60 000, но и да се даде на пчелното семейство възможност да оползотвори напълно природните хранителни източници. Презимуването като семейство, като общност, изисква управление на запасите. Това обаче не се постига при нарастването на съобществото до летния размер. Пчелите-работнички, всяка от които като отделно насекомо работи буквално до смъртта си, също изискват допълнителни попълнения на мястото на умрелите. Така едно пчелно семейство, което съществува при нормални условия, трябва да отглежда годишно от 200 000 до 250 000 пчели-работнички. Друга предпоставка е пълноценната майка, способна да снася необходимите яйца, както и мъжките екземпляри - търтеите - необходими за еднократното оплождане на майката.

През есента пчелното семейство се подготвя за зимата. То се освобождава от излишния товар. Тъй като още през лятото са осигурени замяната на непродуктивната майка и размножаването на цялото семейство чрез роенето, пчелното семейство вече не се нуждае от търтеи до следващата пролет. Търтеите биват избити. Както и старите, безполезни пчели. През този сезон незабележимо се осъществява преходът между късоживеещите летни и дългоживеещите зимни пчели

http://beniovmed.ucoz.com/publ/za_zhivota_v_pchelnija_kosher/pchela_majka/2-1-0-6
Цитат
Пчелата майка се отличава от останалите пчели в кошера по своята големина.Тя е почти два пъти по-едра от пчелите-работнички. Има много добре развито и удължено коремче. Обикновено тя е по-светлокафяво оцветена, има по-дълги крака и движенията и се отличават от тези на пчелите-работнички. Пчелата майка е единствената женска с напълно развити размножителни органи. Нейното основно предназначение е да снася яйца, от които се получават пчели-работнички, пчелни майки и търтеи. Яйценосната дейност на пчелната майка започва, след като тя се оплоди. Пчелната майка се опложда 7-10 дни след излюпването, когато стане полово зряла. Тя излита от кошера и се опложда при летеж във въздуха, понякога на доста голямо разтояние от пчелина. След оплождането пчелната майка се връща в кошера и няколко дни след това започва да снася. Тя може да снася оплодени и неоплодени яйца. От оплодените яйца се получават пчели работнички и майки, а от неоплодените- търтеи. Дневно майката снася по 1000-1500 яйца, а в изключителни случаи и до 3000. По време на яйцеснасянето майката постоянно е обкръжена от неголяма "свита" пчели работнички (9-12 бр.), обърнати към нея и наредени в един ред на разтояние 4-6мм. Те се грижат непрекъснато за нея, като и осигуряват достатъчно количество пчелно млечице, с което тя се храни. Пчелната майка живее обикновено 3-4 години.

http://beniovmed.ucoz.com/publ/za_zhivota_v_pchelnija_kosher/pcheli_rabotnichki/2-1-0-4
Цитат
Пчелите работнички са основната част от пчелното семейство (до 99%). Броят им взависимост от годишните сезони се движи от 15000-20000 до 60000 и повече в едно семейство. най-малък е през зимата и ранна пролет, а най-голям през най-благоприятния сезон. пчелите работнички живеят 0т 4-6 седмици до 8-9 месеца в зависимост отвремето на годината, условията, при които са били отгледани, и интензивността на работата, която са извършвали. Те са също така женски индивиди, но техните размножителни органи са закърнели, поради което не участват в размножителния процес. Независимо от това те са запазили инстинкта за майчинството, проявяващ се в грижата за потомството. Докато майката след снасянето на яйцата не полага никакви грижи за излюпените от тях личинки, то пчелите работнички поемат цялата грижа за тяхното отглеждане.
Пчелите работнички са почти два пъти по-малки от майката. Те направляват и регулират живота на семейството като цяло. Грижат се и осигуряват снабдяването на кошера с нектар, прашец и вода, отделят восък и градят пити, хранят и топлят пилото, защитават семейството и хранителните му запаси от неприятели, чистят и проветряват кошера, сами сменят остарялата майка, изгонват търтеите от кошерите след изчезване на инстинкта за роене и др.
През топлия медосъбирателен сезон пчелите работнички живеят 5 седмици! През целия си кратък живот събират мед, по-зле и от роби. Мед, който никога няма да ядат.
Те се хранят с цветен прашец. А мед ще ядат други пчели, чак зимата.

Пчелата-работничка е 100% "разходен материал", така да се каже.
Ражда се, бачка като .. (няма с какво да я сравня) и след това умира, и си ходи там в пчелния рай.

Друго,
през зимата, като ще се яде меда пчелите са 10 000 на кошер, колкото да се мотаят около майката. А и да не ядат много мед. Също и живеят по няколко месеца. Една пчела на практика изкарва цялата зима.
Но през лятото, като ще се бачка, пчелите стават 250 хиляди. 25 пъти повече.
Като понеже мрат много по-често, в даден момент в кошера има към 50-60 хиляди.

Значи за бачкане много народ, а за ядене малко народ.

За умиране много народ, за живеене малко народ.

И който стане ненужен, на момента СЕ УБИВА.

Това е, драги мои, кошерното съзнание.
Ще има някой,(може и от форумците да има мераклии за това място), който ще решава кой да живее и кой да мре, кой да яде и кой да работи до дупка.
Защото също както и при пчелите, така и при хората, ресурсите не са безкрайни.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Rado

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
  • Infernal Works
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #22 -: Юни 21, 2011, 22:55:16 pm »
(Как може да четете нещо подобно ??? въобще вие всъщност ми се струва че приемате имформация от подобен тип за 100%.Не съм психолог да класифицирам някой автори който четете.НО!!!Хората който публикуват книги от сорта "разговори с бога", или "как да си отпушим 5 чакра на аурата", "аз съм извън земен" са хора с отклонения или душевно болни манияци, да не забравяме тълпите от промити мозъци.Когато човек силно вярва в нещо това му дава някакъв стимул.Да не забравяме че една лъжа повторена многократно става истина.(Ето защо като се видя с някой хора и казвам че са добри.)Има цяла дузина от шамани, гадатели, екстрасенси, езотерици, хора който им е изгоряла платката от знание, трябва да са дирактно в съответното място.Ето едни пример може и да граша.В средновековието идеала е аскета.Аскета е човек фанатично отдаден на бог баз дори да знае какво е той и аскета се е отрекъл от светския живот.И сега назад във времето 2011 21 век.Вселената, Млечният път, Земята, Европа, България.Тук ставаме свидетели на нещо интересно има един куп езотерични макар че не бих ги нарекъл така сдружения който пропагандират нещо, подобно на аскета.Извинете ми за моето много "експертно" мнение но смятам че има доза истина в думите ми.Вие може да продължите да четете но не се вманиачавайте.Много хубаво не е на хубаво.)
...Infernal Works...

Неактивен стареца

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #23 -: Юни 24, 2011, 08:03:39 am »
ето Ви един филм по темата :)
http://zamunda.net/details.php?id=221581&comments=1#startcomments
и субтитри
http://subsunacs.net/search.php?t=1&id=62831

Приятно гледане

Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #24 -: Юли 17, 2011, 16:40:41 pm »
Akira_san, ако питаш всеки българин има решение за проблемите на БГ. Въпроса е колко са реални и осъществими тези решения.Все пак пак сподели.
На кратко: Вътрешна икономика. Като направиш всичко държавно, в смисъл да е на народа. И това не е комунизъм, той беше само за елита и прочие да има всичко, докато другите са просто работна класа.

Неактивен SoturinTie

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 89
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #25 -: Август 09, 2011, 15:41:07 pm »
Това си е интервю с анархист.
Soturin tie on mainettaan kantaa, ei miekkaansa maahan laskea saa.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #26 -: Август 13, 2011, 17:39:56 pm »
Пребивавам в Скандинавието от известно време и ми прави впечатление ,че когато някой си забрави чантата тя си седи там,и ако той се върне ,си я намира.В парка хората спят на тревата и нещата си остават там.
 Нека ви запитам.Какво ще си помислите ,когато видите телефон на улицата?
    А.Намерих си телефон.
    Б.Я,някой си е загубил телефона.
  Надявам се повечето да разберат ,къде е разковничето и до каква степен битието определя съзнанието. :hi:
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #27 -: Август 13, 2011, 17:53:54 pm »
Цитат
Пребивавам в Скандинавието от известно време и ми прави впечатление ,че когато някой си забрави чантата тя си седи там,и ако той се върне ,си я намира.В парка хората спят на тревата и нещата си остават там.

 Нека ви запитам.Какво ще си помислите ,когато видите телефон на улицата?

 :lol:, а това и на мен често ми се е случвало в Германия, да си забравя портфейл с 1000 евро на определено място или телефон и да ми го върнат,kакто и да си оставя чантата на спокойствие, без да се опасявам от нападения, но ти се благодари, че не е минал преди това някой българин или циганин...и там другите подобни, щот щеше само да се ослушаш..... :lol:
« Последна редакция: Август 13, 2011, 18:07:26 pm от Z-931 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27