Автор Тема: Намират в тайгата отломки от непозната на планетата ни сплав  (Прочетена 3669 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pimeto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 118
 • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
Значи, нещо не успях да намеря тема с информация тук по въпроса  ???
Гледал съм някакво филмче преди доста време по хистори ченъл, даваха кадри за повалените дървета които изглеждаха като царевичните ниви, така полегнали не счупени... повечето...
Ето линк към статията. Авторката малко се е унесла ми се струва, но все пак ако имате споделете повече информация по въпроса :)

http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-06-30&article=194078


Първата експедиция, проучвала района, където се случва мистериозното събитие, е организирана през 1921 г. След приключването й участниците докладват: в тайгата е паднал огромен метеорит. На 30.05.1927 г. друг екип посещава лобното място на евентуалния космически гост.
Учените са изненадани - там липсва кратер, но пък има неголямо заблатено езеро и десетина сферични дупки, пълни с вода, всички дървета са повалени.
През пролетта на 1930 г. поредните изследователи на тунгуското чудо откриват в района на катастрофата голямо количество топчета с диаметър около 1 мм, състоящи се от непознато на науката вещество. При тях идва местният ловец Константин Янковски. "В района на катастрофата се натъкнах на необикновен камък с дължина 2 м, широчина 1,3 м, дебелина 90 см, невероятно
пореста структура и бледожълта глазура - обяснява той и показва снимка на интересната находка. Сибирякът обаче не успява да посочи мястото, където я е намерил.
Очевидци разказват на учените, че веднага след взрива в радиус 200-300 км от епицентъра се възцарила гробна тишина, синьото небе помръкнало, всичко наоколо станало жълто, после оранжево, алено и накрая тъмночервено. Продължителността на необяснимите явления била 8 часа. След 30-ина години руски, американски и френски физици ги обясняват с нарушаване на хода на времето, които възникват в резултат от действието на антигравитационни генератори.
Те правят прелюбопитна възстановка на катастрофата.
Според тях в 7 ч на 30.06.1908 г. в земната атмосфера навлиза извънземен космически кораб. Съдейки по оглушителния грохот, той навярно е претърпял авария. Пришълецът прави няколко зигзага, спуска се на височина около 5 км и спира. Висейки над тайгата, бавно завива на 90 градуса и изпълнява изключително сложна маневра, преминавайки в друго времево измерение. Вследствие на тази маневра недостижима (засега) за земните космически апарати, над района, където тя се извършва, се образува свръхмощно сгъстяване на електромагнитна енергия и върху тайгата се изсипват мълнии.
Връщането в предишното времево измерение е съпроводено с оглушителен гръм. Ударната вълна достига земната повърхност и прекършва дърветата, силни електрични разряди ги подпалват, индуцираното от тези разряди магнитно поле пренамагнитва скалите, провокира образуването на радиоактивни изотопи, мутации на растенията и животните и т.н. С други думи, в Източен Сибир не е паднал метеорит, над него е маневрирал чуждоземен космически кораб и след това е отлетял.
Сред ревностните поддръжници на тази версия е Юрий Лавбин, президент на фондацията "Тунгуски космически феномен". "Възможен е и друг сценарий - пришълецът бил от вселенската стража, наблюдаваща и охраняваща нашата цивилизация, в даден момент екипажът му открил метеорит, чиято орбита пресича земната и за да предотврати гибелта на планетата и населяващите я същества, насочил кораба към него, взривил го и загинал", казва Лавбин. Той и участниците в поредната експедиция до мястото на катастрофата намират в източносибирската тайга останки от техническо устройство, което не е конструирано от земни хора. Според предварителния химичен анализ останките представляват сплав на железни силициди - особени съединения на желязото и силиция, които не съществуват в земни условия - и вещество, неизвестно на науката. Лавбин предполага, че "зелени човечета" използват тази сплав при изготвяне на ракетни шлюзове. "Ако ви се струва, че съм смахнат псевдоучен, идете при сибиряка Сергей Кулюкин, ще ви разкаже интересна история", подхвърля той по време на пресконференцията след финала на експедицията. Сергей Кулюкин наистина разказва интересна история. Главната роля в нея изпълнява т.нар. дяволско гробище. Преди 52 години седмина ловци, сред които и той, трябвало да открият и застрелят мечка стръвница, върлуваща в района на р. Подкаменна Тунгуска. "Търсейки я, изведнъж излязохме на кръгла поляна с диаметър около 300 м и се вцепенихме от ужасната гледка: растителността там бе овъглена, на голата земя се виждаха животински скелети. Кучетата, които ни доведоха до това злокобно място, започнаха да лаят неистово, избягаха от него, престанаха да се хранят и умряха броени дни след неприятното събитие", споделя Кулюкин. Поляната е изследвана с ултрамодерна техника. Физици и химици от новосибирското отделение на руската академия на науките са категорични: почвата там е силно радиоактивна, тя съдържа вещества, които не
са ни известни
През 99-те години, отделящи ни от тунгуската мистерия, се появиха над 120 хипотези за случилото се в тайгата. Според една от тях в Източен Сибир е паднала комета. Според друга - гигантски къс от ядрото на митичната планета Фаетон. Според трета - свръхплътен космически обект, известен като "бяло джудже". Четвърта приписва катастрофата на топчица антивещество. Пета сочи друг виновник - свръхмощен лазерен лъч, чийто източник е някъде във Вселената. Шеста обяснява, че експлозията в района на р. Подкаменна Тунгуска не е нищо друго освен взрив на блатен газ (метан), предизвикан от паднала мълния. Седма твърди, че взривът е предизвикан от силно земетресение. И т.н.
За съжаление истината все още е през девет планини в десета. Засега има само версии.

Зорница ВЕСЕЛИНОВА
« Последна редакция: Юли 01, 2007, 19:26:26 pm от H. »

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Има доста голяма тема по въпроса става въпрос за Тунгуският метеорит (който не е сигурно, че е метеорит) който се взривява над тайгата в Русия. Ето и темата: http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1050.0
« Последна редакция: Юли 02, 2007, 16:18:34 pm от asdfghjkl »
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Добра статия, ама тая го е ударила на мечти - друго времево измерение, вселенска стража....
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

ton

 • Гост
Сталин
« Отговор #3 -: Юли 03, 2007, 05:25:35 am »
Сталин е проявявал особен интерес към Тунгуския "метеорит", да не забравяме, че след изключването си от семинарията е работил една година в обсерватория.

"Сталин. Тайны Валькирии"
В книге на очевидном материале показывается, что Сталин - Великий Посвящённый культа Девы, он же Культ Героев, он же исконная вера, он же культ Личности. Сталин - из Круга Героев, вход в который осуществляется через таинства Ивана Купалы. Материалы: странные действия Сталина по отношению к Тунгусскому «метеориту», который привёл к появлению мутагенной Зоны; «Мёртвая дорога» (секретная Стройка 503); странные контакты Сталина во всех его ссылках с волхвами и шаманами, которые приезжали к Сталину за тысячи километров и ещё до Революции признавали его Посвящённым более высокого уровня, чем они; и другие.
http://koob.ru/menyajlov_aleksej/stalin_tajnue_valmzkirii

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27