Предполагам, че целта е да се изпрати ядрената енергетика в историята. Опитват се да държат монопола върху петрола и природния газ, а после да направят изкуствено Трета световна война, за да затрият много "ненужен" народ. 
И моята мисъл залита натам :-*Дали няма нещо общо с наскоро измрелите хиляди риби в САЩ?
До колкото знам,Земята има свойството да се "самоочиства" от радиация,като незнайно как я насочва към полюсите си където тя "изчезва".Откритието е направено,мисля 1945 когато се правят ядрени опити и от руснаци и от американци.Мисля,че за първи път се забелязва след Тринити.
За Чернобил,някои твърдят,че е част от мега проект.Чернобилската ядрена централа,всъщност е служела за захранването на много по- мощна такава,или нещо съвсем непознато нам?!Всъщност всички са знаели пределната мощност на централата,но умишлено е натоварена,заради провеждането на мащабен ядрен експеримент...Всъщност и до сега по света работят реактори,като тези в Чернобил-ПВЕР,които са 3 пъти(твърдят и повече) по-мощни от тези които са в Козлодуй например.
Може би сега е ред на противниците на атомната енергия да заформят едни хубави протести,та най-много да го отнесат бедните,в случая ние...