Автор Тема: Житни Кръгове  (Прочетена 85765 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Oberon

• Гост
Отг: Житни Кръгове
« Отговор #15 -: Юни 16, 2006, 09:28:37 am »
Древна българска геометрия ??? Доста съм назад с материала май:((( Откъде да се осведомя?

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #16 -: Юни 16, 2006, 20:30:09 pm »
Земите около Приморско са били населявани от дълбока древност. Първи споменава за съществуването на население по тях Херодот. Многобройни находки от керамични съдове доказват, че през ІІІ в. пр.н.е. е осъществявана връзка с народите от остров Крит, Троя, Египет и др.

На около 5 км северно от Приморско, на територията на ловно стопанство Ропотамо, в периода 15.09 - 07.10.2003 г. беше разкрито уникално тракийско светилище, което се определя като най-ранното открито досега тракийско мегалитно светилище в Източна Тракия. Последните археологически проучвания доказаха, че още в края на бронзовата епоха (XII в. пр.Хр.) тук е кипяла активна човешка дейност. Откритите материали показват, че светилището е било посещавано изключително от траките и е било свързано с култа към плодородието, Богинята-Майка и орфическото посвещение, и обезсмъртяване на Хероя.

Скалното светилище на Свещенния брак между Богинята Майка и Бога Слънце се състои от централна част, заобиколена от два кръга по-малки структури. Централната му част заема площ от около 6 дка., над която е храмовото пространство с изсечена скала във формата на трон. Впечатляват големите скални късове, частично обработени от човешката ръка и прецизно монтирани на място. Високите над пет метра каменни плочи са подредени в уникални форми. В плоските скали са изсечени каменни кръгове, вани и две "Крали Маркови стъпки".
musica universalis

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #17 -: Юни 16, 2006, 22:13:20 pm »
 ::) :-[ :-\

Каква връзка има Приморско с житните кръгове?

Дъвиан

• Гост
« Отговор #18 -: Юни 19, 2006, 00:16:51 am »
Може ли по полята да има такава невероятна красота и такава съвършена геометрия? Може ли да има подобни фигури на обикновената пръст, която познаваме? Не е ли това колаж? Вярвам, че има такива кръгове, но не мисля, че те са толкова гланцирани като тези точно на фотографиите!
« Последна редакция: Юни 19, 2006, 00:23:22 am от Дъвиан »

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #19 -: Юни 19, 2006, 00:27:54 am »
хмммм,
красота.
Сетих се за думите на един учен присъствал на първите ядрени взривове:
"Ако не беше толкова лошо, щеше да е едно от най-красивите неща в света."
А някой сещал ли се е да картографира местата - координатите където се появяват кръговете? (ама истинските)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
musica universalis

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #21 -: Юни 19, 2006, 00:35:04 am »
Цитат
Скалното светилище на Свещенния брак между Богинята Майка и Бога Слънце се състои от централна част

А - да си дойдем на думата - Богинята Майка и Бога Слънце:

СЛЪНЧОВА ЖЕНИТБА С МАРИЯ

*) Или - зависи кой певец коя мома херсва:

СЛЪНЦЕ И ГРОЗДАНКА

*) А някой написа съобщения преди мен...

И аз съм
Цитат
Пак си ми офтопик RedGuy!
, ам ами се ще да му го "рекна" на ultrafur.... ;D Култа към слънцето (!)
« Последна редакция: Юни 19, 2006, 10:15:54 am от Tina »

fisk

• Гост
« Отговор #22 -: Юни 19, 2006, 00:47:39 am »
Хм Тина, както бях споменал за един от новите случаи, много от кръговете напомнят фундаментални културни изображения, освен наука, по този начин се получава тази културна бариера и трудно може да се чете, това звучи някак подозреително...
« Последна редакция: Юни 24, 2006, 23:45:13 pm от Horus »

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #23 -: Юни 19, 2006, 01:11:57 am »
И ти ли го усети Fisk? Аз съм се чудила защо са толкова различни в различните райони и стигнах до извода, че са различни защото енергията която трябва на тези райони - хора, климат, среда е различен, а това включва и културните / етнически / расови различия.

А кой я създава - вие ми кажете!

Досега чакам да се утвърди едно от двете вероятни твърдения - Земята или сили от космоса.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #24 -: Юни 19, 2006, 02:17:18 am »
Досега чакам да се утвърди едно от двете вероятни твърдения - Земята или сили от космоса.
Или и двете?
Помествам няколко снимки на петно, което наблюдавам от няколко години. Въпреки опитите да се посее отново люцерната, на това място тя не иска да излезе.
Началото бе след един снеговалеж, преди поне две-три години.
В пресния сняг видях две дупки, без други следи наоколо.
На последната снимка схемата е по описание от човек, който вижда потоците.
Това за него са два потока, които навлизат в описаното място. Единият се отразява от нещо под земята.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Oberon

• Гост
« Отговор #25 -: Юни 19, 2006, 09:51:18 am »
Кво за тия снимки?

Eon

• Гост
« Отговор #26 -: Юни 19, 2006, 10:03:29 am »
Нищо особено според мен.

А и какви са тези стихове...Оспамихте темата.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #27 -: Юни 19, 2006, 10:19:04 am »
Ами ако не се появи човек, който може да види....ще махна снимките за да не пречат.
:)

Eon

• Гост
« Отговор #28 -: Юни 19, 2006, 10:25:49 am »
А не, остави ги де... Все пак трябва да коментираме.
 ;)

за да не пречат.

Ти пък сега, да не пречат... :P

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #29 -: Юни 19, 2006, 10:27:02 am »
Да не забравяме, че Земята е опасана и от Leylines няма точнен превод на Български, ама то и на английски не означава нищо съществено. Енергийните земни потоци, които древните са познавали.

Та имаме фигури, точки като тези на последните снимки и линиите.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27