Автор Тема: Българският произход на турците!  (Прочетена 19026 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Терес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 103
Re: Българският произход на турците!
« Отговор #15 -: Май 01, 2013, 15:27:41 pm »
Надали и турците знаят какво е турчин!?!? :)Все пак е едно модерно название на една огромна маса(племена) и много капацитети се заиграват на тема национализъм,без да отчитат времевия фактор!!!!Турчин,грък,българин и т.н...........Ми когато е имало тракийски,племена и общности не е имало нито гърци,нито турци та даже и българи!!!Дали пеласги,беласги,блегури са прекръстени във времето на българи е спорен въпрос,колкото и кой,кога и как е нарекъл турците турци и гърците гърци!!!!!
Дошло е време робите да преброят господарите!

Неактивен Терес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 103
Re: Българският произход на турците!
« Отговор #16 -: Май 01, 2013, 15:30:59 pm »
Ко да прайш секи се стреми към Бога и секи гледа да е от негово коляно,като пътьом гледа се повече и повече народ да спаси под своите криле на Божи наследници :lol:
Дошло е време робите да преброят господарите!

Неактивен deznam

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 286
Re: Българският произход на турците!
« Отговор #17 -: Май 06, 2013, 23:48:10 pm »
Няма да влизам в подробности ,но ще кажа, че когато Волжка България пада под монголския и руския напор, голяма част от Българите мюсюлмани се изселват към дунавска българия. Тогава в нашата България управлява Иван Асен 2. Понеже България в този момент е опирала на 3 морета е имал нужда от хора които да пазят границите. Когато Волжките българи дошли на границата с Дунава, Иван се чудел дали да ги пусне и ги питал дали се самоопределят като българи, и те казали ,че са българи. След това той казал ,че е без значение от религията всеки който се счита за българин може да се засели в България. Тези волжки българи са заселени в Североизточна България където са сега ,Разград, Видин,Шумен, Добрич,Варна,Плика,Преслав,Велико Търново и т.н. Именно тези са Българите които са отрекли да приемат християнството защото вече са били ислямизирани или тангристи свикнали с исляма но все пак са се самоопределяли като българи. За жалост това е добре дошло за Турците които идват по нашите земи и много лесно асмилират това население за жалост.

Истината е,че Българите и Титлата Българин се запазва под различни форми на различни места:

Интересен е фактът, че след падането под турското владичество България запазва свой титулен монарх през цялото време на турската власт, а последната номинално се явява нелегитимна.

Това обаче не е, както погрешно се счита, руският император, който от 1552 г. се удостоява с титлата "цар на българите" след анексирането на земите на Волжка България и я носи до 1917 г. От 1202 г. унгарските крале, наред с маджарската, носят и титлата "крал на България" (Rex Bulgariae), на тази в Европа. След унищожаването от турците на Видинското царство те остават единствени законни титулни български владетели, защото титлата "крал на България" е прикрепена към унгарската титла, а султанът просто обявява всички завоевания на Балканите за "римска земя" - Румелия. Неслучайно български боляри, принцове като Фружин и обикновено население, са приети в Унгария и Банат. Според държавното право унгарските крале, до завоюването на страната им от турците, а след това, тъй като носи тяхната корона, императорът на Свещената римска империя и на наследилите я Австрийска и Австро-Унгарска империи е крал на България.

През целия османски период български герб е в официална държавна употреба. Той е част от официалната унгарска и имперска хералдика, а българско коронационно знаме неотменно участва в коронациите и помазването на новия монарх т. е. през цялата епоха в която турците владеят българските земи има легитимни титулни български суверени.

Затова не е случайна приумица, а легитимен акт, когато Карпош, който управлява в ХVІІв. освободената Западна България със столица Скопие с благоволението на Императора е обявен за Български крал, и когато в ХVІІІв. в освободените временно земи Императора отново назначава български войводи и генерали в Ниш и Поморавието. Дори екзотичните унгарски идеи Борис ІІІ да бъде възцарен над една българо-унгарска държава имат своите исторически корени.

Иначе казано нашите Турци са си наши, но останалите които са извън пределите на нашата държава не се смятат за такива и не им пука нито за нашия интерес нито за интереса на българските турци. За Турците които са останали по тракия мога да кажа ,че предполагам защото за този край няма много информация ,че турския елемент там вероятно е претопен до голяма степен с местното население.  В крайна сметка турците са се женили масово за българки и това поколение после отново се е женило за българи и българки. Та това е историята на Българските турци , е на някой може да не му хареса ,но това са фактите. Със Здраве!
« Последна редакция: Май 06, 2013, 23:51:42 pm от deznam »
Ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук.

Неактивен M37_Unseen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Re: Българският произход на турците!
« Отговор #18 -: Август 20, 2013, 11:40:56 am »
Преди време съвсем случайно чух от един познат, че турците произхождали от древните българи, което първоначално да си кажа честно доста ме озадачи но впоследствие търсейки материали по въпроса се оказва, че може би донякъде е бил прав ако се вярва на твърдението на някои изследователи, че сме с азиатски (ирански) произход. Как смятате, все пак българите сме изглежда доста древен народ със дълги корени и не би било чудно ако и други народи произхождат от нашия (това последното звучи малко като вица с произхода на македонската нация но нямаше как).

Това е свързано с теорията за тюркско-алтайския произход на българите, която дъгло време беше смятана за единствена.Всеки може да си направи изводите до колко е вярна.Все за произхода на турците.Днешните турци носят и много славянски гени, но това е по други причини.И още нещо:турците на са били един вид, имало е много видове турци.Пр:селджукските турци.

Неактивен valleri

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re: Българският произход на турците!
« Отговор #19 -: Септември 01, 2013, 12:06:23 pm »
 :D Очевидно глупостите за произхода ни все още шестват из пространството с големи крачки! Естествено фрази от типа "славянско море" и "ирански корени" могат да предизвикат само смях, но какво да се прави след като историята ни е табу за "историците". За щастие волжските българи които Ленин прекръстил на татари, въпреки че такъв народ никога не е съществувал, също имат историци, ето един от тях:   
http://www.youtube.com/watch?v=9HXXvpAd3_U

Неактивен portal_bp

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Българският произход на турците!
« Отговор #20 -: Октомври 31, 2013, 13:28:42 pm »
Вътре има линк към екипа, който е парвил генетическото изследване. То нее първото, което посочва , че основно сме траки.
http://prarodinata.blog.bg/history/2013/09/04/avtoritetno-genetichno-izsledvane-potvyrdi-che-bylgarite-sa-.1145641

Неактивен pepo1603

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re: Българският произход на турците!
« Отговор #21 -: Ноември 01, 2013, 19:43:48 pm »
Ех,то бива, бива ама чак пък -едните манипулатори,други блюдолизци,трети невежи и веднага подемат да разнищват въпроса.Бай,бай.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27