Автор Тема: Послания от китовете  (Прочетена 19249 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Fanta

 • Гост
Re: Послания от китовете
« Отговор #30 -: Март 23, 2007, 18:48:34 pm »
 Аз приемам хората които убиват животни за псхихично болни. Тези които го правят за храна има психично разстройство а тези които го правят по други причини са тотално болни. И аз реагирам почти по един и съш начин независимо какво е животното. Единствено делфините са ми по близки. Всеки има право на лични предпочитания. На мен делфините ми харесват повече затова тяхната смърт ме разстройва повече но това неозначава че приемам убийството на други същества.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 535
Re: Послания от китовете
« Отговор #31 -: Април 07, 2007, 23:55:22 pm »
Видео клипа с делфините , е част от пълнометражния документален филм  - EARTHLINGS !


 http://video.google.com/videoplay?docid=-6176563723666627529&q=earthlings

- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Послания от китовете
« Отговор #32 -: Април 14, 2007, 05:47:39 am »
:)

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Послания от китовете
« Отговор #33 -: Април 16, 2007, 17:47:58 pm »
Човекът е страхливо и жестоко същество  >:( Може би най-жестокото :(

Днес ми се отваря поле на мислене за една конспирация и цитираното тук изказване е катализатор. Мисля, че съществува планирано стимулиране на представяната в тази тема жестокост, с която се цели да бъде засегната самата основа на човечността. Това се постига по няколко едновременно обслужващи се канала, които отдалечават човека от истинската му природа на божествено същество и такова, което е склонно към хармония и щастие, свързани с непричиняването и неизпитването на болка.

На първо място, хранително-вкусовата индустрия по ненормален начин форсира консумацията на месо; не знам дали знаете, но в близкото минало да си хапнеш месо е било твърде голям лукс и не се е случвало толкова често, колкото днес; не е могло просто да си купиш кило свинско от "Фантастико", а е трябвало да убиеш гледаната у дома свиня и това е можело да стане само, ако същата вече е родила - тоест, веднъж годишно... С яденето на възможно повече месо се натравя организмът ни по такъв начин, че ние се приближаваме в по-голяма степен към хищническия модус, отколкото нашата еволюция, дарила ни с разум и стремеж към духовно развитие, предполага.

След това, консумираното от нас месо бива произвеждано във все по-ненормални условия, нанасящи чудовищен стрес на самите животни; изживеният от тях ужас се отлага в техния организъм, превръща се в допълнителни токсини и заедно с цялата плеяда от лекарства и стимулатори на растежа, бива предлаган в нашето меню, за да затлачи черния ни дроб. Това овеличава несравнимо много натравянето на организма, а вече се появиха и сведения, че някои от използваните в животновъдството медикаменти директно предизвикват рак или потискат яснотата на нашата мисъл...

Следващ въпрос е самата чудовищна жестокост, с която хората насищат извънредно нарастващата потребност от консумация на месо. Въвличането на човека в подобна дейност (прякото рязане на говежди гърла или купуването на месо от магазина, създавайки основа за по-нататъшна касапница), не само натоварва човека с цялата негативна енергия, породена от изпитаните от животните ужасни неща, но така също го формира като чудовище, като не-човек. От естетико-нравствена гледна точка у човека е зададено да се стреми към хармония, чувство на щастие и липса на болка, който стремеж се удавя в кръвта на неговата трапеза и той се отдалечава от своя естествен стремеж, като проявява склонност дори да го забрави и отхвърли в полза на една по-удобна природа.

Съществува също твърдение, че с приемане на месо от чувстващи и желаещи животни, чиито чувства и желания са били брутално прегазени, човекът приема частици от тяхната неудовлетвореност у себе си и, от метафизична и кармична гледна точка, той в бъдеще ще трябва да преодолява тази неудовлетвореност. По принцип никое желание не бива да остава неизпълнено и ако някое бива потопено в кръв, виновникът трябва да поеме това желание в себе си и сам да го изпълни, от името на своята жертва. Това е духовно обяснение за забавянето на еволюцията ни чрез убиването на животни и изяждането на техните трупове, което ни въвлича в техните страсти и принуждава да изживеем нещо по техния начин.

Разликата между нас и хищниците, която разлика някои от колегите ни усилено се стараят да заличат, се изразява в това, че ние осъзнаваме какво изпитва живото същество срещу нас, осъзнаваме собствената си позиция в това и осъзнаваме, че имаме възможност да не причиним въпросното страдание, а да се нахраним с ориз или плодове. Отказът да се разбере това е свързан до голяма степен с инстинкт, наподобяващ скриване на главата в пясъка и като че ли изразява помътняването на съзнанието, замаяно от шуртящата по трапезата ни кръв. Свидетел съм на удобната позиция, в която хората просто не искат да чуят какво се случва в огласената от квичене и хъркане кланица, а когато сами те запретнат ръкави и стиснат ножа, виждам ги да са с широко отворени зеници и озъбени физиономии, в което с нищо не заслужават името "цивилизация"; щом можеш да го направиш с животно, значи можеш и с човек, и тогава не си достоен за никое от признатите ти "всеобщи" човешки права... O0
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Oberon

 • Гост
Re: Послания от китовете
« Отговор #34 -: Април 17, 2007, 14:58:45 pm »
В книгата "Животът на Миларепа" на доста места се повтаря фразата "всички чувстващи същества" . Все още не ми е ясен пълния смисъл на тази идея, обаче неговиля Лама му каза следното: "Когато медитираш и се извисяваш, ти помагаш на всички чустващи същества". Мисля си, че става въпрос за съществата, които изпитват Любов, всички, които обичат и страдат. Във филма "Earthlings", много добре се обеснява, че не само хората изпитват любов, болка ( физическа ) и страдание. Аз казвам - Делфините са чувстващи същества, лисицата ( която във филма одраха жива, и след цялостно сваляне на кожата, тя си беше още жива ) е чувстващо същество. Норката , която убиха чрез ток в ануса и метална пластина в устата, Е ЧУВСТВАЩО СЪЩЕСТВО.!!! И ние нямаме никакво право, нито да ги убиваме, нито да се отнасяме с тях така. На нас това право не ни е дадено. Погрешно разбираме доминиращата си роля на Земята !!! Едно време индианците, преди да идат на лов, се молят на Боговете и искат разрешение за лова си....

Оберон

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Послания от китовете
« Отговор #35 -: Април 17, 2007, 15:14:16 pm »
10х

Забелязано е, че когато хищната майка (например котка) довлече на подрастващите си деца полуживо врабче, те настръхват от възбуда, широко отварят зениците си, наострят уши и лапите им се изпъват с наболи невръстни нокътчета; те са така развълнувани, че бързо преодоляват уплахата си от полуживото мърдащо същество, връхлитат го и започват да правят онова, което по-нататък в живота им ще бъде убиване, за да се нахранят.

Когато обаче едно дете се срещне с такова мъничко животинче и няма никакъв опит в това, веднага се консолидира със страданията му и плаче за него, опитва се да му помогне... Дълбоко в същността на човека е вродено да изпитва състрадание и малкият човек не се нуждае от лицемерното възпитание на обществото, за да се натъжи от пречупеното крилце. Едва по-нататък се появяват известните игри на жестокост, в които някои от децата умъртвяват животинчета по всевъзможни мъчителни начини... Появата на тази жестокост не е така изконна, както появата на състрадание, защото жестокостта е свързана със света на родителите, със света на възрастните, който вече е успял да се просмука в детската душа и да донесе там своите повели на власт и надмощие.
« Последна редакция: Април 17, 2007, 15:24:31 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен cok1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Re: Послания от китовете
« Отговор #36 -: Октомври 23, 2012, 18:24:34 pm »
Не бих наранил животно по садистичен начин на бих пречукал човек без да се замисля. Имам предвид някой изрод или някакъв ненормалник.
ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ !

Неактивен x_name41

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 284
Re: Послания от китовете
« Отговор #37 -: Октомври 23, 2012, 18:47:38 pm »
"מוזיקה מאריכה את החיים"

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27