Автор Тема: Яйце в микровълновата. Пробвайте!  (Прочетена 6786 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Black Adder

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 776
Re: Яйце в микровълновата. Пробвайте!
« Отговор #15 -: Февруари 24, 2007, 22:30:11 pm »
Предполагам че ако е във съд с вода или е пробито няма да се случи това
  !!!  !!!  !!! ;D ;D ;D ;D Виж  се  само...
Видях се и се харесах.  :DСлед това реших че може да ме харесат и другите, особено щом не ме мързи да потърся информация в Интернет, различна от инструкции за американци.

Яйцето бомба
Цитат
Яйцето бомба
  Един от първите опити на великият <b>Пърси Спенсър</b>, след като забелязал, че някой храни се затоплят, поставени в плътно елекртомагнитно поле, бил с яйце.  Навярно по-любопитните  експериментатори от вас вече знаят, но какво се случва ?
    Яицето съдържа над 95% вода и в микровълновата фурна, поради бързото загряване, обема на белтъка и                             жълтъка се увеличава много рязко и чупи черупката, при което навсякъде в камерата на фурната    се разхвърчава полуопечен белтък и жълтък. Ако не се счупят пантите на вратата или блокировките е                              необходимо много грижливо да се почисти цялата камера на фурната отвътре и отвън (след съответното разглобяване).   В противен случай тя ще започне след много скоро време да искри при включване.
   Предлагаме една демонстрация направена в шведския вариант на "Шоуто на Слави", в което се  вижда много ясно ефекта от печенето на яйце в микровълнова фурна    "http://micro.nebelservice.com/muvie/eggmikro.mpg"                             
     И все пак ето една от любимите ми рецепти за приготвяне на
            Омлет със сирене на микровълнова фурна :
   Счупваме 3 яйца XXL размер в чиния с висок ръб,  настъргваме около 100 гр. бяло саламурено сирене,                             поставяме шепичка ситно нарязан праз лук и разбъркваме леко.Така пригорвената хомогенна смес поставяме в микровълновата фурна, настройваме на 80%   мощност, пускаме  и след 6 минути, които запълваме в рязане на подкова Горнооряховски суджук  на  много тънки филийки. (Е трябва предварително да се подковем разбира се) нашият   омлет е готов за сервиране направо в чинията в която е сготвен .
 Нищо от това няма да излезе, ако  по време на готвенето, а и след него, не обърнем няколко чаши червено вино.
Пак ТАМ е обяснено и защо експлоадира водата.
 ;)
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Eon

  • Гост
Re: Яйце в микровълновата. Пробвайте!
« Отговор #16 -: Февруари 25, 2007, 08:11:01 am »
Добре че никога не съм ползвал микровалнова печка. Ама и като не съм ползвал не знам какво е и не ми липсва.

 ;D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27