Автор Тема: Доклад: Всеки пети ученик е използвал наркотици  (Прочетена 2972 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Доклад: Всеки пети ученик е използвал наркотици

Младежта ни забогатява, но 25-30% нямат добро образование, сочи проучване на "Медиана"

08.06.2006

Всеки пети ученик е използвал наркотични вещества, всеки трети е пушил трева, всеки втори знае откъде да си купи, а двама ученици от всяка паралелка са ползвали твърди нарокотици, разкрива национално представително проучване на "Медиана".
Изследването обхваща ученици от 15 до 18 години и млади хора от 18 до 35 години.
То е част от Годишния доклад за младежта за 2005 г., който правителството одобри днес и който беше представен пред журналисти от председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева и от заместника й Михаил Балабанов.
Годишният доклад отразява актуалното състояние на младите хора в шест основни сектора - демографска характеристика, здраве и образование, трудова младежка заетост, свободно време, гражданска инициативност и гражданско участие.
Проучването показва, че се очертават две тенденции. Едната на намаляване на бедността сред младите и на нарастване на материалното им благосъстояние. Според резултатите младежите стават все по-технологично и езиково образовани.
Втората тенденция е негативна и тя е, че 25-30% от младите хора нямат добро образование и са езиково и технологично неграмотни.
Това означава, че българската икономика се лишава от произовдителността на близо 20% от трудоспособното население на стараната, посочи Балабанов.


Източник: http://www.netinfo.bg


Всичко се развива по план :'( :'( :'(

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
всеки пети...по скоро всеки трети
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

prestor

 • Гост
Положението е наистина изобщо не е розово. Още по-лошото е че наркотиците най-масово се ползват в "елитните" гимназии, доколкото има още елитни де. А и още по обезпокояващ фактор е понижението на възрастовата граница постоянно.
Относно образоваността се получава едно голямо разделение. Получава се малка групичка юпита (в добрият смисъл да думата) и голямото "стадо" полунеграмотно готово да бъде експолатирано. Остава само на юпитата да бъде промит мозакът и работата е опечена...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27