Автор Тема: Пасианс на Медичи  (Прочетена 14871 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Чако

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Пасианс на Медичи
« Отговор #15 -: Юни 04, 2011, 10:13:49 am »
Цитат на: onlyflameone
-Две от една и съща боя или номинал (номинал- 6,7...дама,поп..) една до друга- става ли привличане или само става когато Три карти са на лице?
пример: ПопКупа-ПопПика -дали ПопПика се слага върху ПопКупа и после продължавам или не?

Отговора е не. Привличане има единствено когато картите са през една. Можеш да приемеш привличането като стремеж на картите да бъдат една до друга. В твоя пример Пкп и Пп вече са една до друга и не е необходимо действие. Но ако между тях имаше друга карта, да речем 7сп, тогава вече се появява привличане и стремеж да бъдат една до друга. Оттук вече следва действие (транзит). Средната карта 7сп бива изместена, тя се поставя върху лявата карта Пк и вече двата попа са един до друг - привличането се е реализирало.

Цитат на: onlyflameone
-Ако първият ми въпрос Не е в сила то тогава- ако се получат 3 последователни от една боя (това е единственият вариант- по боя)- става ли привличане между двете крайни въпреки, че средната е пак от тяхната боя?
пример: 9Пика-10Пика-ДамаПика (дали 9Пика и ДамаПика се привличат и съответно изтласкват 10Пика върху 9Пика => се получава 10Пика-ДамаПика и продължавам да редя)

Обяснението е като в предния пример. Боята или номинала на средната карта е без значение. Привличане се появява когато картите се през една. 10п ще бъде изместена върху 9п, така че 9п и Дп да бъдат една до друга.

Цитат на: onlyflameone
п.с. Явно е, че само едно от двете условия е валидно (на тези ситуации попаднах и се чудя как да постъпвам). Ако някой разбира ще се радвам да ми помогне с глупавите ми въпроси :Д

Въпросите ти не са глупави. ПМ е може би най-лесната за изпълнение магическа техника, с нея човек много бързо може да се убеди, че магията наистина съществува. Лошото е, че е доста трудна ра разучаване и много малко хора стигат до края.

Цитат на: onlyflameone
п.с.2 знам, че 35/1 (35 в ляво, една в дясно останала) ако се получат след нареждането е - Най-високият приоритетен вариант- за разитие на събитията (закон на Орела). Какви са другите съотношения (естествени с по слаб приоритет за реализация и стечение)- каквито следват след тоя 35/1- или няма определени?

Тук ми се струва, че смесваш 2 различни понятия. ПМ както и всеки друг пасианс се подрежда за да излезе, а това означава вследствие на всички привличания и премествания накрая да се получи една купчинка от 35 карти влява и една единствена карта вдясно. Само при това условие се счита, че пасианса е излязъл и само такава верига се превръща в закон на Орела и може да бъде изпълнена в реалността.
Ако подреждаш ПМ ръчно вероятността да излезе е много малка, може да минат седмици преди да получиш купчинка от 35 карти и една до нея. Kралица Медичи например,се е мъчила цяла нощ и не е успяла да получи такава изпълнима верига. Затова е по-разумно да се използват калкулатори на ПМ, колодата карти е нужна само за да се схванат принципите на техниката.

Другото понятие е формулата на веригата. Формула 35:1 означава, че при подреждането до 35-ата карта не се получило никакво привличане. Първото привличане е било чак на 35-ата карта и след това веригата се е подредила. Цифрите във формулата означават картата на която се получило привличане (съответно преместване). Например формулата 3:4:8:1:2:6:1:5:5:1 означава, че първото привличане се появява при поставянето на третата карта, следващото е след поставянето на още 4 карти, следващото след още 8 и т.н.

Цитат на: onlyflameone
Макар, че пасианса много лесно се реализира, дори да се обърка леко.

Това не е точно така. ПМ не изисква сложни умения, като например състоянието на гнозис, което е задължително при сигилите, не все пак е необходима сериозна дисциплина при реализирането на една верига в реалността. Добре е винаги да се помни, че една верига ако бъде остане недовършена може да се обърне срещу теб и да ти причини сериозни нещастия. Има и други задължителни правила, за които ще поговорим по-нататък ако проявяваш интерес.

Цитат на: onlyflameone
Просто единственото условие, което знам е- че трябва всеки сам да състави 'език', който да е строго индивидуален- и само той и 'онова нещо, което ни движи' да знаят го. Т.е. всеки сам да ИЗмисли свои означения и интерпретации на всяка карта.

При интерпретацията на картите всеки има доста голяма свобода, но тая свобода не е безгранична. Пиките например задължително са свързани със сила, купите отразяват емоционалната сфера - радост, удоволствие, мъка симпатия, антипатия и т.н., карите задължително са свързани с пари, с печелене на пари, харчене, икономисване, загуба и всякакви събития водещи до това. Спатиите са свързани с работа, с хранене и спане и изобщо ежедневните, рутиини действия, които се изпълнява повече по навик. Същото е и с номиналите, има зададени твърди граници. Вътре в тия граници обаче, всеки е свободен да интерпретира и комбинира събитията по начин съответстващ на личните му предпочитания.

Неактивен onlyflameone

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Пасианс на Медичи
« Отговор #16 -: Юни 04, 2011, 12:19:31 pm »
не съм съгласен- че пиките трябва да са един какво си, купите еди какво си (определени от Някой си.)
Не е така- когато се говори за 'разговор с Духа' няма граници (отпадат всички ограничения, които биха ти минали през главата)

Аз ако искам мога- цвета на боята да ми отговаря на четери разновидности na чувства

Отначало при пускането на темата, не бях толкова навътре с пасианса и имах неясности. Мерси много за отговорите и помоща- надявам се, това да е от помощ за други.

между другото- ако идеята на привличането е - една до друга- то при - ПопПика-АсоПика-9Пика
=> ПопПика си се привилича с АсоПика и са една до друга, същото с Асото към Попа и към 9, така и 9 към асото- така че пак се запазва условието да са една до друга. Това е интересна аналогия. Макар, че ако се спазва- условието САМО и Единствено при ТРИ налични ако стане привличане- то да стане- то отпада тая аналогия.
« Последна редакция: Юни 04, 2011, 13:05:41 pm от onlyflameone »
преди чистотата на мислите е чистотата на духа

Неактивен Чако

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Пасианс на Медичи
« Отговор #17 -: Юни 04, 2011, 14:00:42 pm »
:)
ПМ е частен случай на ДНК на тонала, а там нещата са доста строго определени от 64-те хексаграми на И Дзин и не се допускат такива своеволия като "няма граници (отпадат всички ограничения, които биха ти минали през главата)". Но това е доста сложна тема, а сегашният ни разговор е на по-ниско ниво.

между другото- ако идеята на привличането е - една до друга- то при - ПопПика-АсоПика-9Пика
=> ПопПика си се привилича с АсоПика и са една до друга, същото с Асото към Попа и към 9, така и 9 към асото- така че пак се запазва условието да са една до друга. Това е интересна аналогия. Макар, че ако се спазва- условието САМО и Единствено при ТРИ налични ако стане привличане- то да стане- то отпада тая аналогия.

Koгато 2 карти с една боя или номинал са една до друга то е все едно, че привличането вече се е реализирало. Например виждаш нещо на витрината на магазина, което те привлича. Да речем обувки. Това е Всп. Влизаш вътре и купуваш обувките - 9кр. Получаваш ги (10сп) и си тръгваш. Обувките на витрината вече не те привличат, ти имаш същите. Това е смисъла когато картите са една до друга.

П.п. Доколкото те разбрах вече си натрупал някакъв опит с ПМ и сигурно вече реализираш вериги в реалността. Ще споделиш ли резултатите? Ако може да разкажеш някоя случка, ако те интересува мога и аз да разкажа...

Неактивен onlyflameone

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Пасианс на Медичи
« Отговор #18 -: Юни 04, 2011, 16:34:48 pm »
Не искам да спорим- но, ето ти пример отностно- ограниченията, които мислиш, че има:
Трябва да пиеш вода. Пред тебе е чашата, пълна с вода.
Това, което ти имаш в предвид е- че според теб, за да пиеш вода трябва да се направи следното:

Трябва да си седнал на 1.25 метра пред чашата. Гръбначният стълб да е на 88 градусов ъгъл спрямо таза и краката, които от своя страна не трябва да са кръстосани. След това с бавно, равномерно-ускорително движение, дясната ръка трябва да се пресегне към чашата с вода. Захващането на чашата с вода става чрез последователно допиране на пръстите към чашата- в последователност- показалец към кутре. Палеца последен докосва чашата, като прави ръката да изглежда, като своеобразен 'ключ'. Движението на захванатата чаша към устата, от страна на ръката трябва да е равнозакъснително. След допир на чашата с устата трябва да се надигне под ъгъл >70 градуса. При непосредственият контакт на водата с устата, е добре да се спре дишането, за да се избегне задавяне при оптиване. Всяко отпиване трябва да е не по дълго от паузата между всяко отпиване, които паузи не бива да траят повече от 2.5сек.

Смешно звучи нали? Знай, че този, който е дал пример за означение на картите е един. Като всеки един той има своите възгледи. Естествено те се отразяват в начина на формулировка и итерпретация, когато е придавал значение на коя  да е карта.
Всеки сам избира за себе си как да отпие водата, няма граници и ограничения. Резултата ще е същият- накрая ще е пил от водата. Всеки сам избира как да пие и колко да пие.

Това, което трябва единствено да се спазва- е правилният начин за подредба на пасианса- защото той е- представяне и начин за работа с огромни и невероятно комплексни законни зависимости чрез прости аналогии. Тези прости аналогии трябвда да се спазват- начинът за редене- че да е в сила пасианса. Пасианса е, като един прост атом, но атома в основата си представя цялата комплексност и взаимовръзки във вселената.

Отностно мен- няма да споделям.
Надявам се знаеш- всеки иска резултат- и мнозина искат да се ентусиазират за да направят нещо, ентусиазъм в следствие на желанието за някаква печалба. В каквото и да се изразява печалбата идеята не е в резултата на пасианса, а начина на постигането му, което от своя страна ще доведе този упорит човек до нещо по-безценно. Той ще научи език, който го няма в книгите. Език присъщ само на него и Всичкото.
Този пасианс е начин да научиш този език. Един от многото начини. Ако някой иска ще се заинтересува, а за по нататък- зависи пак не от друг, а от него.

п.п. Нещата, които отбелязваш- че пасианса е частност и взаимовръзка на ДНК тонала- си прав. Но това е във връзка с начина на редене на пасианса и самите карти- като боя и номинал (стойност). Но значенията са нещо съвсем друго- те са тези, които всеки сам трябва да придаде според себе си.
« Последна редакция: Юни 04, 2011, 16:40:05 pm от onlyflameone »
преди чистотата на мислите е чистотата на духа

Неактивен Чако

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Пасианс на Медичи
« Отговор #19 -: Юни 04, 2011, 17:31:11 pm »
Трябва да пиеш вода. Пред тебе е чашата, пълна с вода.
Това, което ти имаш в предвид е- че според теб, за да пиеш вода трябва да се направи следното:

...

Смешно звучи нали?
Смешно e твърде слаба дума :)
Просто примера ти няма нищо общо с ПМ. Защото ПМ е само един процедурен език. Картите са кодове с които се представят събития от реалността. Пие ти се вода - Вс, взимаш чашата и я преместваш - 6сп, пиеш вода - 7с. В някакъв момент изпитата вода ще поиска да излезе и това вече не е въпрос на желание, т.е. Вале, а вече е закон - Пс, следва самото излизане - 9с и т.н. Как би описал ти тези събития с твоя "неограничен" стил?

Неактивен onlyflameone

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Пасианс на Медичи
« Отговор #20 -: Юни 04, 2011, 18:38:50 pm »
Не искам да спорим- защото аз говоря за уханието на цвете, а ти за броя на цветята.
преди чистотата на мислите е чистотата на духа

Неактивен monk

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 128
 • And darkly bright are bright in dark directed.
Re:Пасианс на Медичи
« Отговор #21 -: Юни 04, 2011, 22:01:05 pm »
 :blum1: Продължавйте! И двамата сте прави.

Неактивен Чако

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Пасианс на Медичи
« Отговор #22 -: Юни 10, 2011, 20:25:25 pm »
За тези, които ми писаха лични съобщения и разбира се ако има и други интересуващи се от ПМ. Тук :
http://modernmagic.limewebs.com/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=14&sid=db4b52247516f17be109409d403a0f93
няколко ентусиасти са се заели да преведат  книгата "Практикум по хакерскому сталкингу",. В книгата са приведени текстовете на два практикума по ПМ, проведени от Хакерите на Сънища през годините 2003-2004 и посветени на хакерския сталкинг.

Неактивен monk

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 128
 • And darkly bright are bright in dark directed.
Re:Пасианс на Медичи
« Отговор #23 -: Юни 13, 2011, 10:55:18 am »
От горния сайт:
Цитат
Тоест схемата не беше закостеняла, всеки можеше да я промени, както иска.
Нещо повече, дори беше желателно да пригодиш стандартната схема към себе си,
да я направиш удобна. Допускаше се всичко: можеше да се промени тълкуването
на картите или то да бъде разширено - нямаше ограничения.
Практически всеки хакер създаваше свой, присъщ само на него език за общуване с мирозданието.

Неактивен Чако

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Пасианс на Медичи
« Отговор #24 -: Юни 13, 2011, 20:10:26 pm »
Maй беше миналата година, Сашка Васева участваше в някакво танцово шоу. Там и тя така претендираше за "свой, присъщ само на нея" стил на танцуване  ;)
Всъщност беше абсолютна пародия и всичките и претенции представляваха само един нескопосан опит да скрие, че я мързи да си размърда дебелия  г.., пардон задник,   и да тренира като всички останали.
Няма да коментирам тукашните претенции за уникалност. Просто нека някой представи "свой, присъщ само на него език", притежаващ същата функционалност като стандартната схема и въпроса е решен... Иначе само да си говорим на вересия файда няма.

Неактивен rossi22

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Пасианс на Медичи
« Отговор #25 -: Март 03, 2016, 15:52:33 pm »
Здравейте,
много хубава тема. Беше ми много полезна.
Виждам, че от доста време не е активна, но се надявам някой с повече опит да ми разясни някои моменти и въпроси които имам относно пасианса.
На следния линк:
http://blog.kalarupa.com/
има калкулатор за пасианса.
Не ми е ясно в целевия блок, на мястото на картата за "създаване на причина" каква карта трябва да сложа, респективно това би следвало да е някакво действие от моя страна, за да може да бъде изпълнен пасианса и реализирано желанието. Ако е за реализиране на печалба е лесно, отивам до магазина и си купувам лотарийно билетче, тук всичко е ясно. Но ако реализирането на желанието не зависи по никакъв начин от мен, тогава каква карта следва да сложа тук?
Аз съм начинаеща, все още чета всичко възможно по темата, въпреки, че на български няма кой знае колко, а за голямо мое съжаление руския не го разбирам много добре.
Искам също така да попитам, пасианса приложим ли е за "големи" цели/желания?
На ясно съм, че такива не се постигат веднага, но със времето и след по-дълго използване например....
Благодаря предварително  :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27