Били сме с атлантски ген казваш, сега вече ми става ясно защо е потънала Атлантида :>
Грешен ти е извода бригадире. Коректния е: "Сега вече ми става ясно защо сме оцелели въпреки всичко."
Сега става въпрос за притежаване на конкурентноспособност в едни доста жестоки международни икономически условия. И тази конкурентноспособност се постига с висока квалификация, с яко бачкане и със стремеж към качество във всичко. Това е начина за развитие, а не забиването на нос в миналото.
Бих запитал, защо трябва да са ЖЕСТОКИ икономическите условия?
А в "неотричаната" ни от тебе дредвност, условията са били човечни (хуманни по модерному).
Та казваш, качество във всичко?
Я дай да го видим, това техното прехвалено качество.
С кое да захванем?
С автомобилите и другия им вид техника с програмиран срок на годност?
С това, че ако нямат ресторанти, ще мрат от глад, защото немогат да си надоят мляко, камо ли да отгледат крава или овца?
С това, че смятат липовия цвят за опасен?
С това, че прословутия химически коктейл - Кока Кола - е подходящ като агент в "Химическо чистене", а не като напитка?
С това, че при тях всичко, което не те убива на момента, е годно за консумация?
Интересно ми е тогава, защо французи идват и купуват на едро у нас компоти от червиви череши?
И на изток и на запад, могат ли да правят кисело мляко? Да, Данон казват в Югославия, че дошли в България и научили българите да правят кисело мляко. А в тяхното, така наречено "кисело мляко", колко мляко има, знаеш ли? А кой да му каже на Света, че когато ние сме правили кисело мляко те хабер са нямали що е то?
А за виното да не говорим. Разликата е само в опаковката и думите по нея. Като за качеството може да се поспори.
Всички са си заболи носовете в собственото минало, Гърци, Римляни, Франкцузи, Германци, Англичани и кой ли не, проглушават ушити ни колко велики са били. Какви дворци имали. Да, само да спомена Европейския нужник - Версайския дворец - в който е имало човек на пост "кралски изпиквач", бягащ с кофа когато на "величайшите" им се прихождало. А да питам ли, колко народ е пропищял при строежа му? Или по-точно ще е колко поколения?
По същото време дедите ни са строели крепости, за да се защитава държавата, и църкви в които да се образова народа. Да ви е известен някой замък по земите ни?
Бригадире Ванко

, ще те нарека captain, когато с думи и дела заслужиш.
За сега, за мен си бригадир. Нали това работиш?