Автор Тема: Някои интересни факти и нововъведения в областта на Технологиите  (Прочетена 200714 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

prestor

• Гост
Доколкото знам самолетчето го правеха за учебно.

KaL

• Гост
аз съм пристрастен към микровълновата.... чувал съм че облъчва ама тея другите работи не ги знаех... съгласен съм с поста на зайо

coroviev

• Гост
  Хи хи , тя ако облъчва , ще има препечени домакини! То честотата от магнитрона възбуждала молекулата на Н2О ,тя почва да подскача и да се търка в другите молекули , кифлата излиза вряла(особено сиренето) и съответно изстива като подметка-отврат! Всички манджи имащи нещо общо с МВ печка са ужасни с изключение на пуканките. Иначе става перфектно оръжие от печката само да може да се екранира излъчваното , иначе стрелящия също ще се свари!

Дъвиан

• Гост
  Хи хи , тя ако облъчва , ще има препечени домакини! То честотата от магнитрона възбуждала молекулата на Н2О ,тя почва да подскача и да се търка в другите молекули , кифлата излиза вряла(особено сиренето) и съответно изстива като подметка-отврат! Всички манджи имащи нещо общо с МВ печка са ужасни с изключение на пуканките. Иначе става перфектно оръжие от печката само да може да се екранира излъчваното , иначе стрелящия също ще се свари!

Брях, брях, брях - ццццц!  :P

coroviev

• Гост
  Малиии ,к`ви рабути знай тоз доктор бе!!!! :P Имам приятели дето ми ги обясняват на достъпен език и всичко им разбирам ;D. Като времето по "Нова телевизия" , на онази русата , всичко и разбирам като приказва! ;D ;D ;D :D :D :D

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Направиха нов свръхзвуков ракетен двигател

Източник: Bulgarian Post

Новият реактивен двигател, способен да лети с до седем пъти повече от скоростта на звука е планирано да бъде изстрелян от Австралия днес.Машината използваща механизма Scramjet (Supersonic combustion ramjet), известна и като Hyshot III, е измислена от британската фирма Qinetiq.Ако опитът бъде успешен, може да проправи пътя за ултра бързи, междуконтинентални полети и значително да намали цената за изпращането на малки товари в космическото пространство.Двигателят ще бъде изстрелян на ракета, притежавана от университета в Куинслeнд. Това ще е първия от три тестови полета, които са планирани за тази година.Свръхзвуковият Scramjet механично е много елементарно направен. Той няма разместващи се части и взима целия кислород, от който има нужда, за да изгаря водородното си гориво от въздуха.Това го прави по-ефективен отколкото конвенционалните ракетни двигатели, тъй като те трябва да носят собствено количество кислород на борда ТОва означава означава, че се освобождава допълнително място на борда, което може да се използва за пренос на големи товари.Въпреки това scramjet (така се нарича вида самият двигател) не започва да работи докато не достигне пет пъти скоростта на звука.При тази скорост въздухът, преминаващ през двигателя е сгъстен и достатъчно горещ, за да може запалването да се случи. Рязкото увеличаване на газовете излизащи от ауспуха предизвиква изстрелването на ракетата.За да достига тази висока скорост, Hyshot III ще бъде прикрепен към предната част на конвенционална ракета и изстрелян на височина от 330 км преди да бъде пуснат да пада рязко към земята.При падането се очаква двигателят да достигне върхова скорост над 9000 километра в час.”Да бъдем убедени, че полетът протича нормално е невероятно трудно за преценяване”, казва д-р Алън Пол, водача на проекта по програма Hyshot.”Провеждаме проекта при много крайни условия. Работим на ръба и с неща с които никой не е опитвал преди,”каза той за BBC.”Трябва да очакваме, че евентуално нещата могат да се объркат”.Ако всичко върви по план, експеримента ще започне на височина 35 км. Докато ракета лети надолу, се очаква горивото в scramjet да се запали автоматично. Учените ще имат само шест секунди, за да наблюдават изпълнението преди машината за 1 милион паунда да се блъсне в земята.Ракетният двигател няма да предостави доказателства по време на полета, нужни да покажат, че двигателя някога би могъл да задвижи ракета. Но теста ще бъде достатъчен да покаже това, че изгарянето започва автоматично и да потвърди пробите, които вече са правени в аеродинамичен тунел.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
”Аеродинамичните тунели дават данни най-много за милисекунди,”обясни д-р Пол.”Въпросът е дали ще можем да видим свръхзвуковото горене в този период от време.”Въпреки че двигателят Qinitiq никога не е излитал от земята вероятността експеримента да успее е по-голяма отколкото предишните експерименти с Hyshot.Двигателят засмуква въздуха в предната си част много по-добре и може да работи на много високи скорости. Също така, въздуха влиза в горивната камера при по-ниска температура, което като реакция го прави и близко до това, нужно за употребата му за комерсиални и граждански нужди.Ако тестовият полет е успешен, той ще бъде последван четири дни по-късно от полет на друг двигател от типа Hyshot, направен от Японската агенция за изследване на въздушно пространство (JAXA).Това ще бъде последвано през юни и от старта на двигател, който също ще премине свръхзвуковата бариера, направен от Австралийската организация за защита и технологии (DSTO). Тестовете с Hyshot ще дадат да се разбере дали този нов тип свръхзвукови двигатели могат да се използват и за цивилни и търговски цели в близко бъдеще.За начало това може да помогне значително при изстрелването на сателити в по-голяма близост до Земята, като се предполага, че тази технология може да се използва за извършване на двучасови полети от Лондон до Сидни.Въпреки, че до изпълнението на тези проекти все още има много време, те получиха допълнителна подкрепа от изстреляния от НАСА безпилотен самолет X-43A, който е достигнал скорост 10 пъти скоростта на звука, което е и нов световен рекорд.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
Работим на ръба и с неща с които никой не е опитвал преди,”каза той за BBC.”

Човек - това звучи гордо! Тези май мноо зеха да си вярват - никой не бил опитвал - хаха тези скорости дето се опитват да ги постигнат са толкова трудни по една единствена причина- НЕ Е ТОЗИ НАЧИНА! На друг принцип се работи - ама те  работещите в тайните проекти си ги знаят тези неща ;)

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Те и от тези някои ги знаят ама нали им се плаща за театъра. Постановката е добра и всички кълват. Виж НАСА какви пари хвърля за безсмислени неща, които се знаят отдавна...

Неактивен Jean-Luc Picard

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 351
  • Starfleet Captain
Те и от тези някои ги знаят ама нали им се плаща за театъра. Постановката е добра и всички кълват. Виж НАСА какви пари хвърля за безсмислени неща, които се знаят отдавна...

Като чета мнението ти, ми става малко тъжно за хората и в НАСА и в Европейската космическа агенция, и в останалите, които се радват като деца на всеки нов пробив в областта, на всяка нова снимка, все "безмислени неща" според вас.
Не мога да приема когато има такива подигравки с труда им ...
 :o

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
Хаха - с труда им да дезинформират хората ли ? Или може би ги "предпазват" като крият истината ?

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...

Като чета мнението ти, ми става малко тъжно за хората и в НАСА и в Европейската космическа агенция, и в останалите, които се радват като деца на всеки нов пробив в областта, на всяка нова снимка, все "безмислени неща" според вас.

Jean-Luc, почна да ми липсваш :D

Ами радват се. Някои от тях знаят, други не. Плаща им се.

Неактивен Jean-Luc Picard

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 351
  • Starfleet Captain

Jean-Luc, почна да ми липсваш :D

Ами радват се. Някои от тях знаят, други не. Плаща им се.

Чувствата са взаимни, Хорусе :>

Все пак оставам твърдо несъгласен с мнението ти относно НАСА.  8)

Oberon

• Гост
Хорус:)))) Ма и тебе те пере съчмата:)))
За тебе всичко е конспирация, тотална, всеобхващаща, планетарна, абсолютна. И на всеки се плащало...are stiga де:)))
Не така с голямата баданарка всичко да ти е ясно:))) Съгласен съм че има тайни проекти, то си е логично де, и че НАСА се прави на 2 и 1/2 ама..чак пък всичко:) Малко си краен:)
« Последна редакция: Март 29, 2006, 14:57:46 pm от Eon »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
Оберене тези от така нареченото тайно правителство разполагат с такива технологии дето и за фантастичен филм ще ти се сторят прекалено "напреднали" Могат да развиват скоростти 8 пъти по-бързи от светлината така че този реактивен двигател е прах в очите на хората.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27