Автор Тема: Просто теория: ами ако конспирацията е, че няма конспир  (Прочетена 2764 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Hound Dog

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 86
Заглавието на темата признавам е неточно и невярно по отношение на това, което имам предвид. Но, въпреки това, ми се стори най-подходящо да обобщи следващите ми размишления. Разбира се, че има конспирация. Откакто има цивилизация и властово общество, има и конспирация, историята го доказва.
Тази теория не отрича НСВ (и как би могла?), нито съществуването и установената комуникация с разумни същества от извънземен произход. Напротив, обединява ги по един по-различен начин и вярвам, дава възможни отговори на някои въпроси.
Аз лично не вярвам 100% на никоя теория, нито на тази. Просто ми хрумна нещо и реших да го развия. Също съм сигурна, че не съм открила топлата вода и някой се е сетил за това. Обаче е не толкова експлоатирана от филми, книги и не открих подобна тема тук (ако има, се извинявам).

Да речем, че един военен летателен апарат превозва изключително опасен и компрометиращ материал от каквото и да е естество. И той се разбива. Правителството се чуди как да потули бързо конспирацията и я скрива зад друга конспирация. Сиреч кара хората да вярват, че това е космически кораб, който се опитват да скрият в тайна. И така ги отдалечава от истината.
После се сеща за още нещо: може да използва хора, за експерименти и какви ли не други ужасии, дори да елиминира неудобни субекти - ако има изкупителна жертва - извънземните. И ако иска хората да вярват трябва само да отрича. Дори не лъже, просто подвежда хората. Има начини да се направи това - светлинно шоу и костюми, разни специални опиати, дори хипноза, имплант. Оставят класически следи на отвличане от извънземните, но такова няма. Идеята е гениална. Не са тъпи. Знаят как мислят хората и сменят тактиката. Тоест основното е отново да създаде фалшива конспирация, зад която да скрие истинска такава, после да отрича и двете до дупка. На принципа, Боса на мафията каза "няма мафия".
И това продължава дълго време. Стигаме до наши дни и по-точно в близко бъдеще. Да кажем, правителството признава: осъществило е контакт с извънземни, има ги и не са никак добронамерени. Свидетелствано е за отвличания, някои от тях завършват фатално. Обединявайте се при общ враг. Финансираме проекта на НАСА за създаване на високотехнологично оръжие срещу извънземните. Спокойно. Ние ще ви пазим. Само плащайте данък извънземни примерно, и си вземете от нашите високочестотни устройства, които гонят извънземните като комари. Само 799,99 USD! Промоция. А всъщност устройствата промиват мозъците още повече, все едно няма достатъчно такива неща. И разбира се трябва да затегнем мерките за сигурност, е естествено, никой не е в безопасност с тия неща щъкащи из космоса. Мислим си за камери в къщата, купете сега, не може да откажете, но монтирането е напълно безплатно. Страшна далавера.
 По новините: поредна жертва на извънземните! Всяка вечер умират десетки хора в зловещи тестове на извънземни. И така нататък.
Разбира се това е само например, но схванахте идеята. Страха е най-силното средство за контрол.

Това не пречи разбира се паралелно с това да има истински извънземни. Аз лично до голяма степен вярвам в съществуването им (и пак:никога 100%), и главното, което ме убеждава е, че разглеждайки физиологията на сивите, това ги прави перфектните биологични роботи. Лесно е да се разбере, но е трудно да се измисли. И се съмнявам, че авторите на научна фантастика биха седнали да създават теоретично перфектен биологичен робот, който да включат в произведенията си. Първо, че няма смисъл, второ, че в малка част от научната-фантастика Сивите са такива роботи. Не мисля и че дядя Х от Трън например, решил да привлече вниманието, ще седне да измисля такъв робот, за да е достоверна историята му за отвличане. Не вярвам и че правителството ще осъвършенства конспирацията като измисля такова извънземно, тъй като историите за отвличане от Сиви са много по-стари. И на последно място, не вярвам, че мозъкът на някой, сънуващ по-реалистичен сън, независимо дали под влиянието на халюциногени или не, е способен да създаде идеята за подобно нещо. По-скоро ще сънува триоки създаница с антенки.  
« Последна редакция: Юли 19, 2011, 18:49:54 pm от Hound Dog »

Неактивен konstantin2007

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 321
Заглавието на темата е яко.Или по-точно би трябвало да бъде"конспирация в конспирацията".Както и да е...Принципно,не с еиска много сиво,та да се зачуди човек,като е толкова тайна "конспирацията"как бе аджаба се получават такива течове?Случайно?!?Едва ли ;D..Някой нарочно прави дупка,откоято да изтича инфо.Естествено целенасочено и много добре подбрано.Както казва Еленко"двоен сандвич"

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27