Автор Тема: Ключът на Хирам: Фараони, масони и тайните ръкописи на Иисус  (Прочетена 2868 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 8 666
  • In Lies We Trust...
Промоция на българския книжен пазар: 24.04.2006 год.
“Ключът на Хирам” е книга, която ще разтърси из основи целия християнски свят.
Когато Кристофър Найт и Робърт Ломас, и двамата масони, започват изследване за произхода на масонството, те нямат ни най-малка представа, че ще попаднат по следите на истинската история на Иисус Христос и на автентичната Иерусалимска църква. Оформяйки един нов, крайно различен образ на Иисус и общността на неговите последователи, авторите стигат до спорния извод, че ключовите ритуали на съвременното масонство са били използвани още тогава от тях като начин за ритуално приемане в общността им. Найт и Ломас щателно анализират и сравняват древните египетски документи, Стария и Новия завет, най-ранните християнски и равински текстове, ръкописите от Мъртво море и ритуалите на масоните. Така те успяват да възстановят изгубената история за Иисус и неговият брат Иаков и да опишат борбата им за създаване на “Небесно царство” на земята, използвайки масонски ритуали. Основаването на християнската църква е посочено като политически акт, имащ малка връзка с човека, когото наричаме Христос.
Ранните християни заравят своите най-ценни ръкописи под храма на Ирод, малко преди те и градът им да бъдат унищожени от римляните през 70 г. пр. Хр. Изгубени за света в продължение на хилядолетия, ръкописите били изровени тайно и разтълкувани от Ордена на тамплиерите, който приел тези древни знания и ритуали като свои собствени. Книгата достига кулминационната си точка, когато авторите дишифрират точните указания, закодирани в масонските ритуали, посочващи ключа за разгадаване на тайната на вечното убежище на ръкописите на Иисус. Едно великолепно светилище, прецизна реконструкция на храма на Ирод, построено от потомците на рицарите тамплиери и първите масони преди повече от 500 години.


Ха-ха-ха :P :P :P Тази книга я знам още от старото и издание преди доста години и е такъв смях, че нямам думи. Книга пример за манипулация - много са добри. Ама и тъпи в същото време.

Цитат
Когато Кристофър Найт и Робърт Ломас, и двамата масони,

Ха-ха-ха :P :P :P Масоните тръгнаха да пишат книга за ИСТИНАТА за Христос!!! ХА-ХА-ХА-ХА-ХА :P :P :P И си казват, че са масони, без да се притесняват! Брееей че нахалство!
Много сте зле драги братя. Не ви ли стигна 2000 години да манипулирате Истината за Христос, че и до ден днешен вие все продължавате да създавате неща
Цитат
която ще разтърси из основи целия християнски свят.


ОТНОВО - хахахаха.
Хорус откача съвсем - хахаха. Безочието им няма край.
« Последна редакция: Април 18, 2006, 03:12:52 am от Horus »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27