Автор Тема: Скуотване му е майката  (Прочетена 1586 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен insomnia1304

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 315
Скуотване му е майката
« -: Юни 27, 2010, 10:31:28 am »

Скуотване му е майката

 :yes:

Животът е нещо съвсем простичко, което ние гледаме през кривата призма на цивилизацията. От самото начало на двукраките, които по-късно ще е... майката на това прекрасно и всеотдайно синьо топче, каквото е нашата  Земя, са намирали всичко, като са се протягали, гмуркали и катерили.

И са били безмерно щастливи
с малкото ресурси, които са им били необходими, за да изваят шедьоври, които сега красят стотици колекционерски витрини. Колко ни трябва да бъдем истински доволни от мирогледа си?

Лично за мен една забутана планинска къща с много зелено и синьо около нея  би ми опъвала долната устна в полуусмивка около четвъртък, когато спасителната  мисъл: "МАХАМ СЕЕЕЕ!", ще събуди заспали в мен гени и ще отида на "моето си място"... Ама нямам такова.

НЕТ ДЕНЕГ! C“AI LA VIE... Но ако следваме инстинкта на самата ни планета, който  подтиква всяка дива твар да се нанесе  в изоставена хралупа или леговище, влизаме в категорията скуодъри.

В белите държави като Холандия, Франция, Португалия и дори в Гърция (но там е друг случай), нямат нищо против, когато някой си намери никому ненужна сграда и се засели в нея. Наскоро четох в един безплатен всекидневник тревожната статия, че селата без нито един жител у нас са сто и петдесет. :o

Аз питам: "К'во правим  господа вратовръзки?" Нищо, както винаги. Но може би, ако имахме законите на гореспоменатите държави много хора, не искам да звуча високопарно, щяха да са сред нас.

Започвам да питам: Колко наркокомуни имаме? От две до пет. Колко са наркотично зависимите? Официално над 300 000, над 10% - на хероин. Колко пенсионера се самоубиха в панелните си душегубки, защото на хляб и кисело мляко не се живее? И ако имаха шанса да си имат имот и да си произвеждат всичко необходимо?

Ако имахме  едно малко законче, доста по-скромно от холандския си събрат, което дава право да скуодваш без проблеми апартамент, неизползван повече от година, при неизвестни собственици, или когато някой гражданин например има над шест жилища...

Това за нас ще е свободия с елементи на анархия. Нямаме манталитета им. За българина имотът е крепост, ако ще да не е стъпвал там от години.

Ние сме европейци само на хартия. Но все пак един малък "комитски" закон, който ще дава право да обитаваш неизползваема сграда с доказаност, че няма живи наследници, би направил живота на доста българи по-розов.

Да, ама не...
Познавам човек, който е скуоднал пет къщи из цяла България. Много ясно, дами и господа, когато не можеш да си позволиш кило круши, но в съседския двор те гният, много ясно, че ще си набереш.

И аз смятам съвсем скоро да взема на абордаж моята къщичка, която стои безхаберна в Кресненския балкан от толкова време. И без грам гузна съвест. Смисълът на един дом е да бъде обитаван. Никога не съм бил за каквото е да била незаконна дейност, но онези хора във властта ме принуждават да изрека следните думи: "Скуодвайте!"

Майната им на тяхната майка капиталистическа! Защото на никой не му пука за хората в беда, а под казуса "крайно нуждаещ се" се уредиха разни деца, баби и майки на магистрати с евтини парцели край морето.

И така ще бъде, докато не променим манталитета си на жертви и не забравяме, че онези там на жълтите павета са същите овце като нас, но са навлекли вълчи кожи.

http://webcafe.bg/id_1382612864_Skuotvane_mu_e_maykata

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27