Автор Тема: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ  (Прочетена 16923 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #30 -: Април 16, 2012, 11:45:07 am »
.С всеки изминал ден аз постигам по голям контрол върху мисълта си ,

Мда...като по учебник..ааа..таковата...като по-книжка..Абе тия абрахам нямат ли малко фантазия?Копират другото гуро...Къв беше..Кехоу..
Начи от две седмици се учиш,ма си седнала да ми обясняваш какво аз разбирам и какво не.. 8) Дет викат...'га стана мангал',га ти почерне дирникО?

И тва ако е живот..По цял ден да мрънкаш мантри и утвърждения..Скука..
п.п.И квооо?За две седмици стана първа убавица,а?Пу,пу,да не са ти уроки.. :-*
« Последна редакция: Април 16, 2012, 11:49:33 am от konstantin2007 »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #31 -: Април 16, 2012, 15:23:14 pm »
Навремето имало една нова ученичка, която още като пристигнала отива при главния гуру и му обяснила, че се научила да си контролира мислите. Главният гуру я погледал 2 минути, изглеждала му абсолютно убедена. Както си бил с пръчката (той навсякъде си ходел с една дебела тояжка), я шибнал с всички сили по главата. Новата ъченичка подскочила с всички сили и взела да си разтрива главата. Взела да се оформя цицина. Учителят казал, "Е, щом си контролираш мислите, тая болка откъде дойде?"
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен pepsun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #32 -: Април 16, 2012, 19:41:12 pm »
Всеки сам решава в какво да вярва ,аз вярвам че моето съзнание твори действителността а аз творя съзнанието си.Съзнанието е мощна сила която се усеща във всеки аспект на живота.То е главната и най важна част на това което съм и е основната причина за моя успех или провал.Всичко по своята най чиста и дълбока същност е енергия и размишлявайки,аз използвам огромно количество от тази енергия под бързата,лека и подвижна форма на мисъл.Мисълта постоянно се опитва да придобие форма,винаги търси външно проявление,старае се да намери своето изражение,за да се разкрие.Заложен и е стремежът и способността да се материализира в своя физически еквивалент.   

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #33 -: Април 16, 2012, 20:39:58 pm »
pepsun, успокой се и продължавай да се учиш! Едно от нещата, които ще придобиеш, ако вървиш в правилната посока, е да спреш да рецитираш какво си прочела и да започнеш да съзерцаваш безмълвно, с любов към другите. Не се хвали каква съзнателност си придобила, а ни остави да почувстваме сами. Ние (повечето от нас) ще те оценим подобаващо. Обичай и се старай, и не влагай претенции. Правото да се развиваш е на твоя страна и успехът несъмнено ще дойде, но само при едно условие: ако не го насилваш да ти дари признание. Още повече, сама си написала:

Цитат
за две седмици  е невъзможно да се постигне голям резултат

Убеди ни, че наистина разбираш това!
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #34 -: Април 16, 2012, 21:35:14 pm »
съзнание твори действителността а аз творя съзнанието си.Съзнанието е мощна сила която се усеща във всеки аспект на живота.
Това е така и никой никъде не го е оспорвал!Другото МФ2 го е казала много добре!

Неактивен ranilota

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #35 -: Април 16, 2012, 21:40:45 pm »
Приятелчета, "хаос" се пише с "о", милички!  ;)
Ентропията може да се определи като мярка за безредие, или хаос/извън дефинициите на физиката /Нормалният процес на всяка система е да се стреми към състояние на ентропия, статистически характеризиращо се с по-голям брой вероятности. Т. е. редът е състояние, характеризиращо се с по-малка вероятност за дадено събитие, или признак. Обратно, ентропията е нормалното състояние на разбърканост, единственият закон във физиката,/ в случая-термодинамика/, в който участва величината ВРЕМЕ. И това се отнася само за  ЗАТВОРЕНА система, или всяка система, в която няма външни сили. :unknown:

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #36 -: Април 17, 2012, 04:31:00 am »
Ще свърша малко грехота , и ще "смеля" предния си постинг с "болката" за тези, които не желаят да "съзнават" достатъчно внимателно.
Най-големия проблем при "съзнаването и контрола на мислите" е да контролираш несъзнателните мисли и емоции, които идват от подсъзнанието, а и от по-дълбоко. Защото съзнателните мисли са вързани ръка за ръка и с емоциите и със всички други несъзнавани мисли. В това число и болката, и страха и всички други.
Ако все още можеш да изпитваш човешка болка, примерно ако те блъсне кола, или пък някой те хлопне с дебела бухалка по главата, да говорим за контрол на мислите е крайно смешно и неуместно твърдение.
Т.е. ...
с други думи казано ..
лесно е да контролираш мислите, когато има комфорт.
Въпроса е като си иде комфорта, и си на 1111тата лицева опора, и ръцете ти горят, дали тогава продължаваш да си контролираш мислите.
Дали си контролираш мързела? А апетита? А отношенията с хората? А начина на изразяване? А изразяването в някое изкуство? А изразяването във всички изкуства?
Контрола на мислите може да има необятни измерения.
Можеш ли да рисуваш на ръка идеална права линия, дълга един метър?
А идеална окръжност, пак на ръка, с радиус един метър?
Можем ли да вървим на въже, дълго един километър над пропаст? Само контролираните мисли биха били достатъчни да ни задържат. Други умения не са необходими.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен pepsun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #37 -: Април 17, 2012, 11:08:33 am »
Искам да ви кажа ,че въобще не ми е минавало през ума да поучавам някого като започнах тази тема.Ако мислите това недейте, защото цялата идея  с започването на темата ми беше единствено  и само за  да споделя това което ми се случва.Да разменим идеи, да чуя мнения по въпроса.Ако написаното от мен ви звучи арогантно и прехвалено то това е много жалко ,защото не съм целяла това ,но оставам с такова впечатление от вашите коментари.Идеята ми беше да разменим информация и да говорим за съзнанието,мисля че точно там  е ключът за  всичко което търсим ,един вид колкото повече работиш със съзнанието си и върху съзнанието си толкова ще се отваря и вратата към едно познание и към единството на космическата мъдрост.Аз вярвам в това и знам че мога да го постигна и си мисля че всички хора могат стига да искат.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #38 -: Април 17, 2012, 12:30:11 pm »
Ми то хубаво,си решила да споделиш..идеята ти била нам си ква...Но форума е пълен с такива теми..Мхм..Щото всеки що чул недочул нещо за топлата вода и хооооп..темичка..Ама ти не искаш да споделяш,или да научиш ново..Това ся е е измъкване..Щото ако беше наистина така..Първо щеше да изчетеш внимателно другите подобни теми..А после и щеше да питаш...А ти кво..Дойде да ни учиш кое как..И никой не оспорва силата на мисълта..Но да твърдиш,че си научил всичко за две седмици и да тръгнеш да поучаваш другите..Смяяяяях!То чак не може и да говорим за арогантност..Просто..смях!
Танграта,много хубав пост!
« Последна редакция: Април 17, 2012, 12:33:45 pm от konstantin2007 »

Неактивен pepsun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #39 -: Април 17, 2012, 13:36:55 pm »
Добре много се радвам  да  говорим по темата ,мисля че материалния свят и духовният свят не трябва да се разделят както повечето хора правят.Всъщност те вървят заедно и чрез силата на мисълта можеш да отвориш пътя към духовния свят към който мисля ,че всеки желае да достигне.Какво ще кажете?

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 516
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #40 -: Април 17, 2012, 13:37:31 pm »
Според мен, мислите не могат да се контолират постоянно. Направете си експеримент, и опитайте през целия ден да мислите за едно и също нещо с положителна нагласа де......Трябва или да си стоите сами в къщи и на изключен тв. и телефон, или не става. При всички положения ще се намери някой да ви ''тресне с тоягата по главата'', и иди си контролирай мислите......Прав е Танграта. Ден...два...пет...дори десет......ще се правим на отшелници и ще си контролираме мислите, но на единадесетия ще трябва да излезнем на вън......
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #41 -: Април 17, 2012, 13:56:06 pm »
Ами съзнателният живот не се изчерпва с контрола над мислите.Да не говорим,че упражняването на такъв контрол нон-стоп е практически невъзможен.Съзнателният живот се състои в това да присъстваш!Да се самонаблюдаваш..Идва ти мисъл в главата..няма кво да я контролираш..тя вече е факт!Наблюдавай себе си,как реагираш на дадена мисъл,какви емоции предизвиква у теб....Какво я е породило..Дали съзнанието или..просто мозъкът не спира да бърбори..Потокът от  мисли,е поток информация..Не да го контролирате..А да изучавате себе си под въздействието на тази информация...Своите реакции,емоции и т.н.

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ
« Отговор #42 -: Април 19, 2012, 13:35:04 pm »
Цитат
Идеята ми беше да разменим информация и да говорим за съзнанието,мисля че точно там  е ключът за  всичко което търсим ,един вид колкото повече работиш със съзнанието си и върху съзнанието си толкова ще се отваря и вратата към едно познание

Мисля, че трябва да се направят доста уточнения.
1. Какво търсим? И защо в Съзнанието конкретно да е `ключът`. Всяко едно съзнание, ако е своеобразен ключ, а ключалката е една ... би се получило много неприятно за `ключалката`.
Съзнанието най-лесно се обяснява с близкото определение от психологията: СъзнаВАн(о). Това не е просто контрол на мислите, чувствата и поведението, а е осмисляне, като опомняне... Събуждането след сън си е осъзнаване. В самия живот, обаче има различни нива, според възрастта и опита на човек. И когато станеш пълнолетен или самостоятелен- заживееш отделно и се грижиш вече сам за себе си, неминуемо осъзнаването претърпява една по `шокова` амплитуда.
Както споменах по-горе, освен общото усещане за придобиване на по-важни отговорности и придобиване на зрялост, това се случва различно в различните области като чувства, мислене и поведение. Но като цяло, ако се разбира нещо като познание... да, то помага в известна степен, но е необходимото, но недостатъчно условие за `сигурен` и безпроблемен живот.
От една страна много неща предстоят да се случат, които и да осъзнаеш няма да можеш да разбереш... от друга, много ще ти се иска да се случат или ще се надяваш както сама си заявила, ноооо гаранция, че няма да се случат по начина, по който си ги представяш. За някои ще мине време, дори ще забравиш, че си ги искала и мислела. Ще се напълнят и изпразнят много Луни (както биха казали индианците) докато отделните парчета от `пъзела-живот`, започнат да се подреждат, така че да си пасват и да правят картинка.
2. Мисля, че няма нужда да работиш върху Съзнанието си. Довери му се! Нека то те води. :yes:
« Последна редакция: Април 19, 2012, 13:37:52 pm от Princess_Deja »
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27