Автор Тема: Компютри - Насоки на развитие  (Прочетена 23701 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
Re: Компютри - Насоки на развитие
« Отговор #15 -: Юни 13, 2006, 23:18:32 pm »
...какъв е този прицел?
musica universalis

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #16 -: Юни 14, 2006, 09:44:53 am »
Мерникът се прожектира на стъклото на шлема,естествено има и някакви екстри от комп. чип,ама какво общо има с темата не знам....
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #17 -: Юни 14, 2006, 11:31:05 am »
До колкото аз съм чувал, насочването му зависи от погледа на пилота.
Където се фокусира пилота там е и мерника.
Но исках да разбера от професионални пилоти, ако има такива във форума, ддали това е истина.
:)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен TRADEKTOM

• Четящ
  • *
  • Публикации: 100
  • KILLUMINATI WARRIOR
« Отговор #18 -: Юни 14, 2006, 12:01:24 pm »
да жоро истина е следи се зеницата а пилота и прицелно навигационния коплекс насочва оръжията към целта, от там идва и израза "First see, first kill"
Махатма Ганди, Млаколм-Х,  Мартин Лутер Кинг, Джон Ленон, Джон Ф. Кенеди, 2Pac Всички те, умряха в и

Неактивен Sikozu®

• Четящ
  • *
  • Публикации: 144
  • Resistance is futile. You will be assimilated.
    • Aur0ra
« Отговор #19 -: Юни 14, 2006, 18:15:08 pm »
И на мен да си имам такова нещо ми е една от мечтите. Вместо да си чупя пръстите да пиша код ще трябва само да го измислям. Сега и ако направят обратния ефект, тоест да нямам нужда от монитор, а нещата директно в мозъка а влизат ще е идеално. Макар че тогава като се замисля бих си сложил такова устройство на главата само в случай че аз собственоръчно съм го сглобил и го ползвам на сигурен линукс. Макар че и тогава сигурно ще е много рисковано.

Това дето го искаш вече са го измислили. Вика му се мозък. С него можеш да мислиш и без да пишеш по клавиатура.
Чух за това устройство още преди няколко месеца. То е направено за хора с увреждания (инвалидност), а за нормалните хора в този му вариант е безсмислено (освен за американците, които ги мързи и пръстите да си мърдат)
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #20 -: Юни 14, 2006, 21:38:22 pm »
да жоро истина е следи се зеницата а пилота и прицелно навигационния коплекс насочва оръжията към целта, от там идва и израза "First see, first kill"

аха, сега разбирам ....
Аз пък имах предвид, че този вид управление ще ъпгрейдне навигационните системи навсякъде, и в един момент ще изглежда много нереално да пишеш на клавиатурата...Ако тази технология се използва за нещо друго освен килинг, би се получило превъзходно ускорение... Ала не би...???
musica universalis

Дъвиан

• Гост
« Отговор #21 -: Юли 08, 2006, 13:23:12 pm »
Мисля си, че подобно устройство въобще не е за добро. Ако ще командвам компютър с мисли, въобще не ми трябва някаква електронна каска за това, въобще не ми и трябва компютър щом мога с мислите си да го командвам. Целта е с мислите си да постигам всичко, за което сега ми трябват уреди и помощни средства. Така че подобна каска е просто смешно и жалко нещо! Одобрявам я наистина само за инвалиди...
« Последна редакция: Юли 08, 2006, 13:24:21 pm от Eon »

Неактивен Glarusman

• Четящ
  • *
  • Публикации: 120
« Отговор #22 -: Юли 08, 2006, 23:09:38 pm »
Това дето го искаш вече са го измислили. Вика му се мозък. С него можеш да мислиш и без да пишеш по клавиатура.
Чух за това устройство още преди няколко месеца. То е направено за хора с увреждания (инвалидност), а за нормалните хора в този му вариант е безсмислено (освен за американците, които ги мързи и пръстите да си мърдат)
Пробвай цяло денонощие да блъскаш много усилено по клавиатурата за да се вместиш в някакви срокове, а в същото време пръстите да те болят и да ти се обажда http://en.wikipedia.org/wiki/Repetitive_strain_injury , получена в резултат на блъскането по клавиатурата. Да не говорим какви нечовешли загуби във време получаваш от самият факт че трябва да си въведеш мислите с клавиатура.
Ако под нормални хора разбираш хора които само браузват или играят CS, прав си не им трябва, макар че като се замисля и за CS едно такова устройство ще е голям хит.
I'm seeking for the light, but I always move into the shadows.  The destiny of every Guru, is to be a

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #23 -: Юли 09, 2006, 14:16:42 pm »
Целта е с мислите си да постигам всичко, за което сега ми трябват уреди и помощни средства. Така че подобна каска е просто смешно и жалко нещо! Одобрявам я наистина само за инвалиди...
Това съвпада и с моята Цел.
Всички технически постижения са само потерици заместващи реални човешки "свръхспособности".
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Eon

• Гост
« Отговор #24 -: Юли 11, 2006, 08:42:31 am »
Учените опитват прецизно да манипулират трептенето на електроните, за да създадат енергийни микровълни

09.07.2006

Учени от различни страни, сред които Франция, Белгия и Англия, обявиха, че започват да разработват технологични методи, които в бъдеще ще позволят създаване на суперпроцесор с невероятна скорост, както и хард диск с огромен капацитет.
Изследователи от британски университет ще ръководят тригодишен проект на стойност 1 млн. долара, свързан с приложението на магнитно поле в компютърните технологии.
Учените ще търсят начини за създаване на енергийни микровълни, чрез "изстрелване" на електрони в магнитно поле. Самото поле ще се генерира в специално разработени полупроводници, широки едва няколко атома и напластени с магнити.
Проектът има потенциала да осигури безжично пренасяне на електронните сигнали. Вече съществува WiFi технологията, но при нея електрониката, която създава безжичните сигнали, е твърде голяма, за да бъде интегрирана в един единствен микрочип.
С използването на магнитно поле за генериране на микровълни може да се стигне до създаване на такъв чип, казват експерти. Това ще направи компютърът на близкото бъдеще 500 пъти по-бърз, като ще запази сегашния си традиционен размер, показват предварителни изчисления.
В основата на новия вид безжични връзки стои т.нар. "спинтроника" ("spintronics"), като "спин" е понятие от квантовата механика.
В случая това означава, че учените ще трябва чрез магнитното поле да предизвикат трептене на електроните, което да създаде енергийни микровълни.
В края на май тази година учени от Масачузетския технологичен институт съобщиха, че са създали необходимия полупроводник. Очаква се това да стимулира развитието на "спинтрониката".
Основни резултати ще са увеличено бързодействие и надеждност на бъдещите компютри, като същевременно ще намалее количеството използвана енергия.
Резултатите от развитието на "спинтрониката" може да се окажат впечатляващи, коментират експерти.
През 2002 г. изследователският екип на IBM обяви, че използвайки методите на "спинтрониката" е способен да компресира мащабно количество информация (1 терабайт) на изключително малък по размери носител - диск с диаметър 3,5 инча, което прави впечатляващите 1,5 гигабита на квадратен милиметър.
Устройства като лаптопи и iPod плеъри вече успешно работят с методите на "спинтрониката", за да складират информацията в ултрамалки магнитни харддискове.
Използването на "спин" състоянията на електроните за обработка на информация обаче ще бъде голяма крачка в развитието на технологиите, казват учените.
Друго значително предимство при "спинтрониката" е, че ще може едновременно да се пренася информация в две противоположни посоки, споделя Джагадеш Модера, ръководителят на научния екип от Масачузетс.
Това е един от факторите, който ще доведе до значително увеличаване на скоростта на работа в бъдещите компютри.

Тechnews.bg
« Последна редакция: Юли 12, 2006, 19:42:16 pm от Horus »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #25 -: Юли 11, 2006, 15:21:44 pm »
A  сега си представете тези 500 пъти по бързи компове съединени в една голяма стая както се правят суперкомпютрите и заедно обединени какво "чудовище" ще представляват  :P

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #26 -: Юли 11, 2006, 22:03:39 pm »
Няма нищо по-бързо от човешкия биокомпютър...
musica universalis

Неактивен Glarusman

• Четящ
  • *
  • Публикации: 120
« Отговор #27 -: Юли 11, 2006, 22:11:53 pm »
Ако  говориш на базата на брой пресмятания в секунда си прав. По този показател моето 3000+ добиче е "умно" колкото гупата в аквариума ми (буквално) . Но за сметка на това според предвижданията между 2010 и 2015 година вече ще има компютри които извършват същият брой операции в секунда колкото човешкият мозък.
I'm seeking for the light, but I always move into the shadows.  The destiny of every Guru, is to be a

Oberon

• Гост
« Отговор #28 -: Юли 12, 2006, 14:13:31 pm »
В Силиконовата долина се работи по проект за т.нар "светлинни компютри". Даваха преди време по Дискавъри. Инфото ще сърфира в ПЦто не по кабели и жици, а чрез всетлина, пренасяща информация. И това преди 3-4 години...

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #29 -: Юли 12, 2006, 14:40:30 pm »
В Силиконовата долина се работи по проект за т.нар "светлинни компютри". Даваха преди време по Дискавъри. Инфото ще сърфира в ПЦто не по кабели и жици, а чрез всетлина, пренасяща информация. И това преди 3-4 години...
е оптичните кабели бачкат така
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27