Автор Тема: Продават неродени бебета по хиляда евро  (Прочетена 2931 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

 • Гост
Продават неродени бебета по хиляда евро

Търговията с български бебета процъфтява - и у нас, и по света. Цените, разбира се, са съобразени с държавата, в която живее семейството осиновители. 10 000 евро средно за момченце в пелени дават в Атина, наполовина плащат там за пеленаче от женски пол. Според неофициални данни на остров Крит пък сумата стига до 15 000 евро за момче. Родилката обаче получава 1/10 от договорената сума. Схемата на международните канали е една и съща - бременната жена заминава месец по-рано, за да не бъде регистрирано бебето на границата. След престоя си в чужбина тя се връща без корем, без дете и с 1000 евро по-богата. Останалото - връзката с търсещите бебе за осиновяване, настаняването в болница и уреждането на пътуванията в двете посоки, е грижа на организаторите на канала.


Търговията с бебета се практикува в страната ни от много години, категорична е пенсионираната вече акушерка от Варна Мария М. В миналото обаче самотните майки продавали рожбите си не от стремеж за печалба, а за да избягнат срама за себе си и семействата си. Най-често това били студентки или ученички, които раждали без брак и предпочитали детето им да има семейство, вместо да расте в дом за сираци.

Всичко се вършеше в строга конспирация, защото е незаконно, обяснява жената. По думите й в неофициални "картотеки" на болниците фигурирали семейства, които искат да си осиновят дете. В документите на бъдещата родилка пък трябвало да фигурира името на бащата. Празната графа била индикатор, че трябва да се направи връзка между двете страни.

Ако се стигне до сделка за новороденото голямата част от сумата отивала за лекаря и останалия, посветен в тайната медицински персонал, останалото - за майката. Действало се по схема на мястото на бащата да се запише името на платежоспособния осиновител, който ставал официално родител на пеленачето.
Майката пък подписвала документ, че се отказва от родителски права, след като получи уговорената предварително сума. Според възрастната жена преди 20 г. ставало въпрос за 200-300 лв., но през последните години сумите за едно дете у нас са се покачили от 3 до 5 хиляди лева. Цената обаче винаги се съобразявала с възможностите на кандидат-родителите.

Имали сме какви ли не случаи с инженери, лекари, учители, дори партийни величия, признава бившата акушерка. Тя твърди, че подобни тайни никога няма да се разкрият защото всички участници в тях си дават сметка за заплахата да бъдат изправени пред съда. Втората причина е, че истината ще нанесе тежки травми и на напълно невинните осиновени. В чисто човешки план би било много болезнено за всички, казва жената. И допълва, че и днес се работи по подобни схеми. Тя самата знаела за три родилки, съгласили се да продадат децата си, които изчакват раждането под лекарски грижи.

От търговията с деца, макар че е незаконна, всъщност печелят всички, обяснява Мария. Щом едно дете е нежелано от собствената си майка, по-добре е за него да живее с други хора, които ще го дарят с внимание и грижи, твърди акушерката. Тя не одобрява действията на майките, които служат като инкубатор за печелене на пари, но е убедена, че мнозинството го правят от бедност. В същото време хора, които искат да отгледат дете и имат възможности да му осигурят прекрасен живот, чакат с години по официалния ред. Организаторите на каналите за трафик на бебета знаят това и се възползват от нещастието на хората, но в крайна сметка им правят добро, смята жената.

Добромир РАДУШЕВ

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Отг: Продават неродени бебета по хиляда евро
« Отговор #1 -: Април 25, 2006, 04:06:16 am »
Да ама не всички бебета отиват за осиновяване.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Продават неродени бебета по хиляда евро
« Отговор #2 -: Април 25, 2006, 09:30:51 am »
добре че ям само пилешко
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27