Автор Тема: Биология и генетика - НОВИНИ  (Прочетена 76560 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Sikozu®

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
 • Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Aur0ra
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #30 -: Май 16, 2006, 22:25:18 pm »
Eon, кой е този "липсващ" ДНК фактор ? Според мен той си е липсващ по default. Ако живеем по 1000 години като станеш на 500 (маладец :D) ще си свидетел на пренаселване на планетата.
Забравяш, че клетките се рушат и стават грешки при деленето заради свободните радикали в кислорода така, че ако нямаше кислород нямаше да стареем, но нямаше и да съществуваме така, че това е задънена улица. Според мен няма липсващ фактор - някой ден като се развие технологията може и да си го създадем.

Трандев, причини колкото искаш - болести, радиация, кръвосмешение, проблеми при бремеността.....

Зъбите. Това е резултат от стотици дори хиляди години еволюция. Ние ядем т.нар. меки храни, което води до намаляване здравината на зъбите. Кучешките са за късане на месо - някой да яде сурово, жилаво месо ? Не. Щом нещо не ти трябва еволюцията го премахва.
Тъп съм не ме слушайте.

Eon

 • Гост
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #31 -: Май 17, 2006, 11:50:06 am »
Ако успеем да бръкнем успешно в ДНК-то, се предполага, че вече няма да ползваме дърва, въглища и петрол на планетата, технологиите ще  са развити достатъчно за да се изхранват и напояват всички и най-важното ще сме решили проблема с пренаселеността с междупланетарни пътувания.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #32 -: Май 17, 2006, 12:38:28 pm »
Бедата е в това, че тези, които днес държат лабораториите за изследване (и евентуално - манипулиране на ДНК), не са онези присветени жреци от предисторическите времена, а са шайка гладни и бездуховни песове, които са готови да направят почти всичко в услуга на този или онзи нефтен барон, за да ги обдари с басейн, мацка и хавайска ризка с пура и уиски. Пошлостта, плиткоумието и отсъствието на идеали у тези хора обрича повечето начинания, свързани с дългосрочно навлизане в организмовия свят, да бъдат също толкова порочни и злонамерени, колкото и саморазрушителната лудост от последните времена на Атлантида, както и опитите за установяване на напълно неоснователно господство от страна на САЩ днес. Разкрива се истински демоничен ужас, който по-скоро ще ни "обдари" с безсмъртието на един клир нагли и самозабравили се милионери, отколкото с издигането на Истината и Красотата в култ; ще превърне обикновения човек в безропотно и роботизирано влечуго, вместо да го покани към пътеката на безсмъртното всепроникване в тайните на вселената. Както Eon правилно заподозря, въпросът навлиза по-скоро в нравствени и философски проблеми, отколкото в технологични. Едва ли някой от нас е и способен да се изкаже за чисто технологическата страна на въздействията над ДНК. Но за философската страна - за какво би се използвала една такава постигната власт, остава открит. Съединени щати, които винаги са претендирали, че са база за най-големите научни и технологически потенциали, разходват огромната част от своите богатства за разработването на оръжие и средства за контрол. Дори на най-плоско ниво, основните новини, които свързваме с тази демоническа държава, са насочени към водените от нея войни - оръжейни, икономически и политически. Не е тайна, че те владеят повечето технологически достижения в областта на ДНК. И при факта, че тази държава се развива предимно в материалистическа и потисническа посока, не е тайна и приложението, което те по всяка вероятност биха се стремяли да постигнат в областта на ДНК.

Иначе, по принцип, далекоизточните сказания, които са много по-мъдри от съвременната наука твърдят, че нашата планета е подготвена да бъде населявана от четиридесет милиярда човешки същества, живеещи в хармония с природата й. Днес сме свидетели на нерешими противоречия при наличието на по-малко от една четвърт от този брой, просто заради нечий неукротим ламтеж. Но с разсъжденията относно този ламтеж отново навлизаме във философията и нравствеността, а тези въпроси не са разрешими с генетични технологии.

Някъде бях чел, че българската дума "човек" означава същество, което [е предвидено] да живее 100 години.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Sikozu®

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
 • Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Aur0ra
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #33 -: Май 17, 2006, 13:21:12 pm »
Ще ме извиняваш ама ако мислиш, че учените работят за пари, коли или хавайски ризи просто си бил брутално излъган. Мисля, че и Гил Галад (които е трансхуманист) ще го потвърди. Аз винаги съм мислел, че ще се занимавам с биология, химия и физика(в тези сфери съм genius)... и никога не съм мислел, че това ще ми донесе някви пари. Е, за съжаление "малко" ме прецакаха и сега уча... представи си математика и икономика. Но се съгласих да уча това с единствената идея някой ден да създам собствен изследователски институт. И ти ми казваш, че всичко това е за контрол и пари ? Кой си ти да ме съдиш или да говориш против учените, които жертват цялото си време и живот, за да направят твоя свят по-хубав и по-добър. Кажи ми кой учен е бил милионер ? Айнщайн? Нютон? Едисон? Тесла?
Всичко това се прави в полза на човечеството. Друг е въпроса, че голяма част от работата на учените се краде и се употребява не по предназначение. Най-ужасния пример е Е=m.c²
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #34 -: Май 17, 2006, 14:23:54 pm »
Далеч не съм говорил за теб, Sikozu®, дори за съществуването ти не съм подозирал, когато съм писал за хавайските пури на учените (на някои от тях). И, какво искаш да ми кажеш - някой краде [Е=m.c²]-то на твоите учени и, без да ползва услугите на никакви учени, го зашива с игла и конец върху някоя атомна бомба?; без да използва никакви учени, някой им краде авторските права, за да изпиратства една генномодифицирана бактерия и да заразява с нея навред?! Ще ме прощаваш но аз, който не съм никакъв учен, за подобна операция ще се нуждая все пак от някой физик, химик или биолог, и ти като genius в тези сфери разбираш необходимостта моето невежество да бъде подпомогнато в едно такова пъклено начинание... Без учени до последния дъх на ядрения заряд гъбката над Хирошима нямаше да порастне такава голяма, огнена и успешна! Не че имам нещо потив науката, или учените, или технологичния напредък. Но само да ти припомня, въпреки, че ти като genius в тези сфери сам си го знаеш - Айнщайн до последния си ден се самообвинява за американския атомен героизъм, а Тесла до последно е бил отричан, подиграван и унизяван, задето искал безкористното добро на хората. Но пак надълбоко навлязохме в моралния въпрос и ни ред по самата тема за човешкия генетичен код! - въпреки, че всичките приказки и емоции между нас двамата са записани до една в същия този Код...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Antonium

 • Гост
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #35 -: Май 18, 2006, 12:42:46 pm »
Здравей Sikozu!
Просто не мого да си представя, че си гений по физика, химия и т.н, а учиш икономика,  та сега ако си загубиш трите имена написани на едно листче пред някой от тези факултети влизаш без проблеми. Разбираемо е, че се чувстваш гений сред икономистите, особенно ако си студент от Свободните университети.
А колкото за парите, пурата и др. благини, то това е не по лошо от егоцентризма на генийте. Справка - биографийте на същите цитирани учени. А няма нищо лошо да се работи за пари. След като завършиш и станеш самостоятелен тогава може би мисленето ти ще бъде съсвем друго. Успех!

Неактивен Sikozu®

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
 • Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Aur0ra
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #36 -: Май 18, 2006, 13:46:43 pm »
Не съм казал, че съм гений(абсурдно е дори да си го помисля) изпозлвах думата в смисъл, че нещата са ми елементарни и ги разбирами и научавам от раз (за разлика от макроикономиката и правото например). За свободните университети не знам нищо, не съм "кандидатствал" в такива и между другото те не са университети ами са само ВУЗ (за справка питай някой преподавател; в БГ има само 4 университета)
Колкото до парите - те са средство, а не цел. Никой не работи за пари, а за това което може да си купи с тях.
По темата за ДНК - според мен банката е създадена както е обявено за лекуване и предотвратяване на болести, а не за да може някой да ми гепи ДНК информацията (Ако беше така нямаше да правят ДНК банка ами още при раждането щяха да взимат проби)
Тъп съм не ме слушайте.

Antonium

 • Гост
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #37 -: Май 18, 2006, 15:59:06 pm »
Разгадаха последната човешка хромозома

Николай Атанасов - 18 Май 2006

В най-сложният ДНК-фрагмент се намирали гените, определящи множество тежки болести, посочват учените


     Учените успяха да подредят и съставят карта на последната и най-сложна човешка хромозома. Хромозома 1 съдържа почти 2 пъти повече гени от обикновената хромозома и представлява 8% от генетичния код на човека. Тя бе последната от 23 човешки хромозоми (22 двойни плюс половите хромозоми), разшифровани в рамките на проекта “Човешкият геном” (Human Genome), съобщава Reuters.
     Хромозома 1 съдържа общо 3 141 гена, свързани общо с 350 заболявания, сред които различни видове рак и болестите на Алцхаймер и Паркинсон. “Постижението завършва важен етап от проекта “Човешкият геном”. Сега предстои да проучим механизма на взаимодействие и функциониране на гените”, коментира американският проф. д-р Саймън Грегъри (Dr Simon Gregory), ръководител на изследователската програма, с която се занимават учените от британския Институт “Сенгър”.
     Проектът започна през далечната 1990 г. със задачата да определи генетичният фонд на човека и последователността на ДНК-веригата. Хромозома 1 е най-голямата й съставна част и съдържа най-голям брой гени. “Затова с този участък от генома са свързани най-много човешки заболявания”, уточнява проф. Грегъри от Университета “Дюк” в САЩ (Duke University).
     За да определят последователността на гените в хромозома 1, на 150-те британски и американски изследователи са били нужни 10 години. Резултатите от работата им обаче са от огромно значение за развитието на методите за диагностика и лечение на рака, аутизма, различни видове психични разстройства и др. заболявания.
     Хромозомите, които се намират в ядрото на клетките, са нишковидни структури, съдържащи гените, които определят индивидуалните характеристики на човека. Според оценките на учените, човешкият геном се състои от 20 000-25 000 гени. Функцията на половината от тях остава неизвестна за учените. В хода на подреждането на хромозома 1 са били открити 1 000 качествено нови гени. Заедно с това учените са идентифицирали 4 500 нови единични нуклеотидни разновидности (single nucleotide polymorphisms; SNPs). Всяка една от генетичните вариации носи информация, защо някои хора са предразположени към болести като рака и маларията и каква ще е клетъчната им реакция на едно или друго лекарство и т. н.
     Всяка хромозома е изградена от молекула ДНК под формата на двойна спирала, изградена от 4 нуклеотидни бази или “букви” – A (аденин), T (тимин), G (гуанин) и C (цитозин). Комбинациите или последователността от “букви”, определя генетичния код на клетката.
« Последна редакция: Май 20, 2006, 01:50:50 am от Horus »

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #38 -: Май 19, 2006, 10:53:49 am »
Никой не работи за пари, а за това което може да си купи с тях.
По темата за ДНК - според мен банката е създадена както е обявено за лекуване и предотвратяване на болести, а не за да може някой да ми гепи ДНК информацията (Ако беше така нямаше да правят ДНК банка ами още при раждането щяха да взимат проби)
Sikozu® (ако това е на японски, следва да се чете "Шикодзу"), иска ми се да се надявам, че наистина нямаш пример за хора, които работят ЗА ПАРИ - за съжаление такива съществуват и за тях благата, които могат да получат с парите си, са се релативизирали пропорционално с нарастването на сумите, а икономиката е пълна пълна пълна пълна пълна пълна пълна с тях. Срещата с тези хора е суха, студена и безкрупулна.

Всяка манипулация над човешкото здраве и телесна неприкосновеност, докато не бъде установено пълно и безапелационно господство над личността, ще бъде представяна като здравеопазване. Абсолютно съм убеден, че военните институции много зорко следят резултатите на генните лаборатории и в момента, в който изнамерят някакво бойно приложение на кое да е научно достижение, ще го изземат, засекретят и забранят за цивилна употреба.

Добрата новина е, че сега се конструират едни други десет нишки, защото оригинално нашата ДНК е 12-нишкова, а не само с познатите ни материални две. Никога няма да се допусне пълна власт от страна на хора, неиздигнати нравствено, върху нашето генетично богатство!


Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #39 -: Юни 18, 2006, 13:02:22 pm »
А за честотния обхват на вълновата структура на ДНК?
Кога учените ще споменат официално, поне нещичко?
Или първо, поради непарични интереси, си го приложат в психотронните си военни извращения?
Това, че са на път да разнищят био-химичните зависимости на ДНК, не значи, че са наясно с останалата, скритата част на айсберга - ДНК.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #40 -: Юни 20, 2006, 12:53:39 pm »
Сега се осъществява един бърз и дълбок процес на кристалинно трансформиране в човешката ДНК, участие в който вземат всички възвишено мислещи и чувстващи хора. Въвличането в този процес е достъпно за всекиго, който се отказва от последствията на своето его и бива овенчан от намерението за възвишеност. Ако още не сте, сега имате възможност да се присъедините съзнателно дори преди края на този post :) Кристалинното трансформиране на ДНК ще изведе молекулата й от сферата на въглеродния строеж, върху чиято база днес се създават най-зловещите оръжия в човешката история. На път са да разработят и пуснат в действие такива технологии, които да разрушат избрани части от въглеродната ДНК-структура и да направят с това човешкото същество неспособно на свободна воля, лишено от чувство за правда и склонност към добродетелност. Онези същества обаче, които избират да повдигнат своето съзнание и ежедневно концентрират своето внимание в такава посока, карат частиците в своята ДНК да трептят на по-висока вибрация и в следствие на това те се преобразуват по кристалинен път. Това преобразуване прави ДНК недостъпна за технологиите, които земните правителства са на път скоро да овладеят. Поради тази трансформация, която тече в човешкия генетичен код, се наблюдава и се засилва духовно разцепление между хората, при което възвишените стават все по-далечни, смътни и незабележими от гледна точка на облъчения с рекламни съобщения SuperMarketWorldFashonPro. Това не е физическо изместване на реалността, макар от тази гледна точка да може да се види именно като такова.

ТРАНСФОРМАЦИЯТА, за която се говори в настоящото съобщение,
може да се предизвика и поддържа с усилия, сходни на следните:

- ежедневно концентриране на намерението в тази посока;
- ритуално изобразяване на осъществяващата се трансформация;
- отказ от въвличане в привидни проблеми като новини, бизнес-оферти и други;
- отказ от вредни храни с консерванти, пържени мазнини, кафе и тютюн;
- отказ от пребиваване на нискочестотни места като гари, опушени салони и други;
- отказ от участие в користни действия като промоции, манифестации и други;
- мислено свързване с други хора, които поддържат трансформативно намерение;
- отдаване на възвишени, високочестотни дейности като пеене, рисуване, мечтаене...
« Последна редакция: Юни 20, 2006, 12:58:10 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #41 -: Юни 20, 2006, 13:54:44 pm »
Като отбележа, че още не ми е ясен термина "кристалинно", съм съгласен с посоката на поста ти колега  ;)
Още се вярва, че ДНК има само две спирали.
Да, това е върха на айсберга, наречен ДНК. Останалата, по-голяма част не е физическа.
Както и сетивата ни не са само 5 а над 20 (така казват учените).
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #42 -: Юни 20, 2006, 14:38:19 pm »
Трансформацията...да, тя почва да тече веднага след ясно изказаното намерение за нея. И за да няма разочаровани-едно предупреждение-много боли. Болките са чисто физически и са много, освен това се усилват с течение на времето, но винаги са в рамките на поносимото, ако се впрегнат на 100% волята и търпението.
Болките са и душевни и то до степен разбиваща на пух и прах цялото ти досегашно съществуване с всичките ти връзки и отношения. Много боли...
Лично мое мнение е, че колкото по-възрастен е човек, толкова по-боли от този процес, по-младите явно са родени по-подготвени. Затуй-бъдете смели и поискайте такава трансформация. Кой, ако не ние; кога, ако не сега.  ;D
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #43 -: Юли 14, 2006, 11:52:31 am »
не ме карайте да ви сканирван червената си "генетична карта".

Как може човек да си направи такава.  :---

Дават ти я насилствено когато ти правят "рутинно" изследване дето се вика и те вкарват в компютрите си....Аз писах в едно друго съобщение за корупцията при личните лекари и как кръвни проби на хора се взимат незаконно за централна ДНК база данни.

Те са различни видове таласемии - например има алфа, бета, F, главна и второстепенна. Само една малка модификация разграничава хората от различните страни. Ето тук има табличка, която показва всички видове и в кои страни са разпространени:

http://globin.cse.psu.edu/html/huisman/thals/tables/table02.html

Данните са сравнително нови и миграцията на хората е нарушила първоначалното разпределение, но "теорията" е, че гена е мутирал първоначално в маларичните зони като защита на населението срещу малария, но много хора го опровергават.....

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Re:Новини - биология и генетика
« Отговор #44 -: Юли 14, 2006, 12:31:46 pm »
Много неща се крият Еон - толкова много, че страх ме хваща. За сега има един единствен институт който прави такива изследвания на хората (поне в Англия - не знам на други места) - Oxford Ancestors Limited. Те правят едно единствено изследване на жени - матриархално наследство и 3 изследвания на мъже - матриархално, патриархално и генеалогично.

Теорията която е популярна в Западна Европа в момента е, че след ледниковия период всички европейци са произлезли от 7 дъщери на Ева - та ще ти дадат резултати в този смисъл и ще трасират от кой край на Европа евентуално си произлязъл. Интересно, че теорията говори за 7 клана, а в сайта им има 8 (?) - Ursula, Xenia, Helena, Velda, Tara, Кatrine, Jasmine и Ulrike. Резултатите идват и с мутации - има форум на сайта.

Пълно изследване ще ти струва £180 + £180 + £600 = £960. Ето тук: http://www.oxfordancestors.com/prices.html   

В същото време преди години Ордена на Дракона предложи на хората да дадат кръв за да видят дали са от драконите. Това е след като нашумяха книгите на Де Вере и Гарднер. Те твърдяха, че драконите имат една единствена хромозома, която е различна от на другите и че те могат да я трасират и не само това, но и могат да ти трасират рода до БИБЛЕЙСКО време.

Аз не вярвам и на двете институции под въпрос.

Това което се крие Еон е, че официално всички изследвания се базират само на 10% от човешкото ДНК, защото традиционната наука не разбира останалите 90% и ги нарича отпадъчна материя в ДНК-то. От друга страна руските учени откриха, че тези 90% са лингвистично-програмиран код.

Тайно обаче в лабораториите се правят по-сложни изследвания от тези, които твърдят че всички сме произлезли от една майка в Африка или 7 Еви в Европа, но не се публикува. Съвременните биологични оръжия могат да атуват една единствена хромозома или алеле както им викат или група, която представлява определена етническа група. Съответните химикали ни се доставят любезно по въздух, с водата, храната или ваксините. Например детето ми (Да я пази Господ!) беше ваксинирано през една и съща седмица с друго дете при един и същи GP (предположихме с майка му, че е същата партида ваксина). Другото обаче разви аутизъм и майката съди здравните служби, но не успя да ги осъди. И аз настръхвам като се сетя, защото тогава тези неща не се знаеха.

Как може - кажи ми! - да ми вземат кръв за анемия (аз си я имам цял живот) и да се върнат резултатите с червената карта, заедно с едно писъмце, в което пише, че моя вид таласемия е най-разпространен в Сицилия и на Балканите. Факт, но явно те имат и карта на това генетично разпространение!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27