Автор Тема: Вредата от хлебната мая  (Прочетена 16810 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен darena.666

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 39
Re: Вредата от хлебната мая
« Отговор #15 -: Юли 31, 2012, 15:12:00 pm »
Защо да се отнася само за Русия?Аз живея в Гърция.И тук ползват същата мая каквато и ние в България. Говоря за полусухата на кубчета произведена във Франция, и вече много популярната гранулирана . Задавам въпроса защото не мога да си обясня България-Русия-Гърция, къде е разликата? За търговците няма пречки и граници.Наистина не мога да се сетя какво имаш в предвид. :flag_of_truce:

Неактивен bogoizbrania

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 931
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
Re: Вредата от хлебната мая
« Отговор #16 -: Юли 31, 2012, 20:37:42 pm »
На видеото на което така и не му даде линка е цитиран ГОСТ руският държавен стандарт, който позволява ползването на определени хмикали в процеса, но това не значи че те са част от продукта. Самият автор и показаният репортаж не изясняват нищо по процеса а спекулират с цитати от документи. З това писах че трябва да се разтърся за протичането на процеса.
Soli Deo Gloria!

Неактивен bojinkata

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 134
Re: Вредата от хлебната мая
« Отговор #17 -: Юли 31, 2012, 20:58:28 pm »
Има и още един проблем - хляба с цел икономии на еленергия или по-точно да не се вдига цената драстично, не се доизпича, като се спестяват около 10-15 минути. Това го каза един хлебопроизводител по радио"Хоризонт" вчера. Затова, поясни той, средата става на топка като я стиснеш. Отделно реално хляба чрез парата се  вари, а не се пече.

Неактивен bogoizbrania

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 931
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
Re: Вредата от хлебната мая
« Отговор #18 -: Юли 31, 2012, 22:50:07 pm »
Това за недопичането е ясно от много време, за това един познат живял в Англия каза че там всикичкият хляб се препича на тостер и хората направо си го искат да е тестян.

/надявам се, множеството ти правописни грешки да не се дължат на прекалена употреба на 'тестян' хляб/
« Последна редакция: Юли 31, 2012, 23:05:29 pm от Black Adder »
Soli Deo Gloria!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27