Автор Тема: ПРАВИТЕЛСТВЕН ТУПАНИК (фашизъм или рекет)  (Прочетена 16781 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Polymorpher

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 212
Седя преди минути на компа и от телевизора чувам "тези които не си плащат осигуровките с новите закони ще ги тряскат с по 500-1000 лева глоба." С оглед на това къде се намираме ми се струва че ще важи и за тези които не могат да си ги плащат а не само тия дето крънкат работа на черно.


В допълнение по темата.

1. Искат да глобяват защото не ходиш по профилактични прегледи.
2. ДДС върху пощенски практи над стойност 30 лева.

- Имам чувството че новородените данъци, такси и глоби няма да спрат до тук така че ще се обновява темата...

3. Без здравна карта, (без да си плащаш рекета/осигуровките) не можеш да минеш на граница.
Аиде които няма пари няма да ми емигрира...
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 20:30:43 pm от Polymorpher »
The main thing you can accomplish by arguing with idiots is working up the nerve to strang

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:"Честито" с новите закони за осигурочките.
« Отговор #1 -: Януари 07, 2010, 22:18:43 pm »
Вчера бях в един арабски магазин на пазара, не беше от малките бая стока имаше в него а близкоизточния гражданин не само че нямаше касов апарат, ами дори и калкулатор нямаше до него. Така че глоби ще плащат само тези дето не са със властта, а не тези дето не плащат осигуровки.
Soli Deo Gloria!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re:"Честито" с новите закони за осигуровките
« Отговор #2 -: Януари 07, 2010, 22:22:52 pm »
Фашизъм. Да живей ГЕРБ.

Max

 • Гост
Re:"Честито" с новите закони за осигуровките
« Отговор #3 -: Януари 07, 2010, 22:27:33 pm »
"тези които не си плащат осигуровките с новите закони ще ги тряскат с по 500-1000 лева глоба."

За здравните осигуровки ли се отнася?

Още преди години се говореше, че който не може да си ги плаща, ще разпродават имуществото му и ще си ги удържат.

Едва ли съм единственият, който го знае, пък до сега не съм чул някой да е реагирал.
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 22:29:57 pm от Raven »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re:"Честито" с новите закони за осигуровките
« Отговор #4 -: Януари 07, 2010, 22:30:15 pm »
Да.

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Re:"Честито" с новите закони за осигуровките
« Отговор #5 -: Януари 08, 2010, 14:07:38 pm »
Значи индивида няма право да живее без "здравни осигуровки", които помагат тооолкова много... ???

Неактивен Polymorpher

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 212
Re:"Честито" с новите закони за осигуровкит
« Отговор #6 -: Януари 08, 2010, 14:18:24 pm »
Еми сладурите не можаха да накарат народа масово да мине на ипотечни заеми и всякакви весели кредити.
Как иначе да ни вкарат в дълг... Тва че ЧЕЗ и топлофикация ни точат парите не им върши работа.

Не съм дал ясно описание защото само това чух с едното ухо.
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 14:19:35 pm от Polymorpher »
The main thing you can accomplish by arguing with idiots is working up the nerve to strang

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 369
Re:"Честито" с новите закони за осигуровките
« Отговор #7 -: Януари 08, 2010, 14:38:24 pm »

Какво още да вземат от бедните и безработните?

Ний нямахме ли някакви граждански права ?  :o ???


Неактивен lokmar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 239
Re:"Честито" с новите закони за осигуровките
« Отговор #8 -: Януари 08, 2010, 14:47:30 pm »
Определено само на хартия ги има само.  :hi:

Неактивен Polymorpher

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 212
Re:"Честито" с новите закони за осигуровкитe
« Отговор #9 -: Януари 08, 2010, 16:01:13 pm »
Определено само на хартия ги има само.  :hi:

Имало ги е на хартия, вече и от там ги махат че дразнят окото. Хахахах. На кой му трябва комедиина телевизия когато има делфинчета (рибки) дето да задават хумористични въпроси. (без лоши чувства)

Айде народе приветстваите спасението на мъжагата във врътовръзка. Ще ви спаси от гадния живот още по бързо и ефикасно от естествената смърт.

Май се превръщам в психо щом се смея в лицето на задаващото се цунами от мъки. Наши са си лаината, ша си ги ядем са кво да се прави.
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 17:30:21 pm от Polymorpher »
The main thing you can accomplish by arguing with idiots is working up the nerve to strang

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re:"Честито" с новите закони за осигуровкит
« Отговор #10 -: Януари 08, 2010, 18:09:30 pm »

Еми сладурите не можаха да накарат народа масово да мине на ипотечни заеми и всякакви весели кредити.Голяма част от овчето стадо ще се нареди на опашка при банкстерите.
Ама така е, малко и трябва на страхливата овца, за да си сложи главата на дръвника.
Заплаха със глоба, нацапва гащите и ....
Хак да и е!

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:"Честито" с новите закони за осигуровките
« Отговор #11 -: Януари 08, 2010, 18:16:14 pm »
МИСЛЯТ ЛИ ХОРАТА

  Със съжаление трябва да напиша НЕ. И това явление засяга всички хора, без изключение, защото всички сме израсли под влиянието на гигантската мисъл-форма, че съществува проверената и доказана истина. И тази истина може само да се повтаря и не подлежи на съмнение, т.е. хората боравят с установени мисловни шаблони, които им създават илюзията, че мислят. Разбира се, кой луд ще си признае, че е луд. И от всички хора единици са тия, които осъзнават сериозността на проблема. 90% от хората живеят под девиза: "Така правят другите хора - следователно това е правилно" - важното е да не са по-долу от някакво средно ниво. Колко хора се замислят, че такова поведение прилича повече на поведение на машина, на робот или както пиша понякога - на зомби. Масовата мисъл-форма, че да подражаваш на преобладаващото мнозинство е гаранция, че постъпваш правилно, изпразва главите на хората от какъвто и да е опит за критична оценка и стремеж за усъвършенстване. Благодарение на тази умствена леност, действа ефективно рекламата, политическите и религиозните внушения. Естествено, всеки един от нас, в някакъв момент от живота си, излиза извън рамките на установеното или е новатор и творец в професията си, но това съвсем не е достатъчно да влезе в категорията "мислещ човек", защото преобладаващата част от ежедневието му минава по навик, по инерция. Тук на това място шаблона изисква да бъда обвинен в подстрекаване към анархия и разрушаване на установения обществен ред. Това, което си позволявам да твърдя е, че ако хората по-често подлагаха на съмнение общоприетите истини, еволюцията им щеше да се ускори многократно. За да не изглеждат голословни твърденията ми, ще разгледам един пример от ежедневието, който може да покаже колко сериозен е въпроса при отсъствието на мислене.
   Става въпрос за съвременната медицина - много малко хора се замислят върху факта, че новите и модерни лечебни методи и лекарства стават все повече и все по-силни, а здравите хора все по-малко. На практика, здравите хора са точно толкова, колкото и мислещите.
   През вековете се е наложила практиката, тези които лекуват болните, да не са заинтересувани от тяхното излекуване, защото здравия човек не плаща. Така е изградена масовата мисъл-форма, че някой друг трябва да се грижи за нашето здраве, а не всеки сам да се грижи за проблемите на тялото си чрез здравословен начин на живот, чрез разума си - установяване и волево премахване на причините за проблема. Тази дълбоко втълпена нагласа, че има специалисти, които много по-добре знаят, какви са нашите проблеми и само те могат да ни освободят от тях, е типичен пример за отсъствието на мислене и показва поведението ни на зомбита. Всеки може да си представи или да наблюдава, колко много хора посягат ежедневно към лекарствата - това признак на мислене ли е? Забележете, двигателя, който създава новите лекарства, не е тяхната ефективност, т.е. здравето на човека, а печалбата, която носят. Т.е. новото и модерно (разбирай носещо печалби) лекарството трябва да отговаря на две основни изисквания: да носи бързо, но краткотрайно облекчение и да има колкото се може по-малко вредни ефекти, за да е колкото се може по-дълго време печелившо. Много действително ефективни лекарства изчезнаха от аптеките, защото не отговарят на обезателното условие да носят печалби. Други нови и стари, но действително ефективни лечебни методи, не могат да намерят своето място отново по същата причина - отсъствието на мислене и търсенето на гарантираната истина. Забележете, само при рекламите всичко е гарантирано. Да рекламираш лекарства е толкова престъпно, колкото да рекламираш цигари, алкохол и наркотици - внушението за съществуването на вълшебното хапче обезсмисля природосъобразния живот. На тази маркетингова политика се подчинява една огромна в световен мащаб индустрия, чиито годишни печалби надвишават 700 милиарда долара - как може да има здрави хора, учудващо е, че все още има живи хора. Обърнете внимание, че аптеките по улиците са повече от хранителните магазини. Това нищо ли не ви говори, но нали трябва да се мисли и то в разрез с общоприетото… Допускате ли, че ако хората се замисляха по тези въпроси, всичко това (и още много друго), ще е реалност?
   Друг пример за зомбиране на хората е диктатурата на капитала. Наблюдавайте и опитайте да осъзнаете какво е влиянието на парите върху поведението на хората. Колко са тези, които са действително безразлични към парите и материалните блага. Много хора все още си спомнят, как комунистическите партии ни промиваха мозъците. Но тогава доста хора осъзнаваха, че това е манипулация на съзнанието и това осъзнаване ги предпазваше от пълното им роботизиране. А нима сега парите не владеят по същия начин съзнанието на хората от целия свят, за осъществяването на това зомбиране не работят ли с пълна пара зомбираните медии, политици, изобщо цялата интелигенция. Нима хората не са едни автомати за печелене на пари? Колко хора смятат, че смисълът на живота им се определя от парите? Колко духовно ориентирани хора смятат, че парите са най-важното нещо (или почти)?
   Когато един човек излезе от привичното, от установените правила, той не знае какво да прави и блокира също като компютър, попаднал в ситуация, която не е предвидена в програмата. Такъв човек се чувства нещастен в този момент, онеправдан. Има хора, които по силата на служебните си задължения, са длъжни да намират решения в такива извънредни ситуации. Но колко са истински мислещите хора, които търсят и намират нестандартни решения постоянно. Преобладаващото мнозинство попаднали в такава ситуация, търсят някой друг да им реши проблема - началник, приятел или просто човек, който знаят, че може да им помогне. Когато един влак напусне установените релси, това се смята за катастрофа. Осъзнайте, колко пъти сте имали усещането за катастрофа, когато не знаете как да постъпите и различните съвети за решаване на проблема никак не ви удовлетворяват по най-различни причини.
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=17

Max

 • Гост
Re:"Честито" с новите закони за осигуровките
« Отговор #12 -: Януари 08, 2010, 19:34:50 pm »
insomnia1304, това все едно аз съм го писал.
Подписвам се под всяка дума!


Да знаете впрочем, че след здравния данък, ще въведат и кръвен - за задължително "даряване" на кръв".
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 19:36:12 pm от Raven »

Неактивен madara17

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 58
Re:"Честито" с новите закони за осигуровките
« Отговор #13 -: Януари 08, 2010, 21:04:04 pm »
Цитат
Още 380 000 души могат да отпаднат от здравноосигурителната система, ако не внесат веднага здравните си вноски. Това стана ясно при разясняване на данъчната кампания от експерти на НАП. Данните показват, че към 1 декември миналата година 380 000 души имат повече от три неплатени осигурителни вноски за последните 36 месеца. Според последните промени в Закона за здравното осигуряване, влезли в сила от началото на тази година, в случай че не се дължат повече от три месечни осигурителни вноски за период от 36 месеца назад, правата се прекъсват. Досега този период беше 12 месеца.

До този момент с прекъснати здравноосигурителни права са около 1 млн. души. За да ползват услугите на здравната каса, онези, които не са си внасяли 36 вноски, трябва незабавно да внесат поне 33 от тях. Ако за последните три години пък се дължат 4 вноски, задължително трябва да се плати поне една, за да се възстановят правата. Останалите вноски също са дължими, но услугите на здравната каса могат да се ползват. Логиката е, че длъжниците не трябва да остават с повече от три неплатени вноски, ако не искат да загубят правата си.

От 1 януари тази година вноската за самоосигуряващите се лица вече е 16,80 лв. на месец. Дължимите стари вноски се плащат в размера за съответните години, но с лихвите. От тази година самоосигуряващите се лица задължително попълват нова декларация по образец №7. Тя трябва да се подаде до края на месеца, следващ месеца, в който е започнало задължението им сами да внасят осигуровките си. Всички, които се осигуряват по този ред и внасят здравноосигурителните си вноски за своя сметка към 1 януари 2010 г., трябва да подадат новата декларация по образец №7 до 1 март 2010 г. Глобата за неподаване на декларацията е от 500 до 1000 лв.

Иточник Новинар 

Мен лично ме притеснява факта, че 1 млн. българи са с прекъснат здравни права.Като изключим тарикатите числото на хората , които живеят на ръба и не могат да си плащат осигуровките ми се вижда много високо като се има в предвид, че в България я има 7 млн, я няма. Просто е много тъжно. И факта, че осигуровките се вдигат на самоосигуряващите се лица  -и стават 16,80 лв, тоест и за  безработни и всякакви на ръба на мизерията, но заплатите си остават твърдо смешни за Европа.
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 21:05:42 pm от madara17 »

Неактивен Polymorpher

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 212
Re:"Честито" с новите закони за осигуровките
« Отговор #14 -: Януари 08, 2010, 22:09:11 pm »
Или ги плащаш по малко или ти ги вадят през носа за 5 години.
Хаххахах.

Имаше май някакъв закон за дълговете, ако не могат да ги съберат за 5 години отпадат?

Но така или иначе ще ни го изкарат от задниците при завещания.
The main thing you can accomplish by arguing with idiots is working up the nerve to strang

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
2 Отговора
5066 Прегледи
Последна публикация Март 15, 2008, 12:04:22 pm
от Доктора
0 Отговора
10978 Прегледи
Последна публикация Април 03, 2009, 00:21:59 am
от H.
26 Отговора
17848 Прегледи
Последна публикация Май 20, 2011, 14:57:50 pm
от adani
4 Отговора
6974 Прегледи
Последна публикация Януари 03, 2010, 18:15:10 pm
от Морфей
0 Отговора
2850 Прегледи
Последна публикация Януари 24, 2010, 10:00:57 am
от baradj

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27