Автор Тема: ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!  (Прочетена 84144 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fi Tanis

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 89
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!
« Отговор #30 -: Януари 14, 2010, 13:36:09 pm »
Евдокия Манева- най- върлият застъпник на ГМО в България( Колко ли кинти прибра от Монсанто?) в предаването "Тази сутрин" по темата нa 12.01.2010:
http://www.vbox7.com/play:6c70e873

Вчера промените в закона минаха на първо четене,
въпреки

протеста.


Абсолютно, вчера и аз го гледах. Тая бабичка много ме издразни, непрекъснато прекъсваше жената в бяло, която много спокойно и аргументирано се изказваше. :hi:

Неактивен meander

 • Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 411
 • Мухата влиза само в отворена уста.
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!
« Отговор #31 -: Януари 14, 2010, 15:08:38 pm »
Цитат
пускането на пазара на генно модифицирани тютюн, лоза, памук, маслодайна роза, пшеница и всички зеленчукови и овощни култури.
По тоя начи ще унищожат земята ни и храната ни.След това следва болници и загиване на нацията ни.Българина винаги е обичал и уважавал природата и живота.Надявам се така и да остане.Някои вече губят търпение и се опитват по всякакъв начин до поставят човечеството на колене.Аз не съм съгласен и съм за забраната на ГМО. Защото е груба намеса и води до израждане на живота.Не ми се гледат уродливи деца в детските колички или уродливи старци седнали по пейките.Никой не може да ни налага каквото и да е.Като искат да си ги ползват,наше право е да не желаем ГМО.Доколкото разбрах след като един път се засее то на тази земя може единствено да се отглежда само ГМО.А щом след засяване и прибиране  реколтата  не става за семе.Какво означава това?И даже тези учени не знаят какви последици има за живота ГМО.Разбират чак като стане белята. Е да ама Не.Аз не желая да им ставам лабораторна мишка,нито пък живота около нас.Живи и здрави. :hi:
П.П Надявам се колкото може повече българи да споменат майките им колкото могат по-изразително.Много помага,заедно със несъгласието ни. :shout:
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 16:30:14 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 831
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!
« Отговор #32 -: Януари 14, 2010, 16:28:42 pm »
Съгласен съм с мнението ти meander.
Преди да закрият "RE-TV", доста често там пускаха документалният филм "Светът според Монсанто"/The World According To Monsanto/ на френската телевизия "Арте". Гледах го там, но сега си го дръпнах за архива...
Може някой друг да го е препоръчвал тук във форума преди мен, но не ми се търсеше. :)
Задължителен е за тези, които се интересуват за последиците от ГМО.
Показва Голата Истина...!!!
Има го в "Замунда" и "Колибка".

http://www.zamunda.net/details.php?id=137946&hit=1
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 16:40:06 pm от Гален »

Неактивен meander

 • Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 411
 • Мухата влиза само в отворена уста.
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!
« Отговор #33 -: Януари 14, 2010, 16:29:20 pm »
Дойде ми и още нещо наум.Щом семената от ГМО са безплодни то кой ще произвежда материала(семена)за ГМО.И ако са монополисти то какво ще стане с тези които ги ползват.Не слушаш няма семена, какво следва гладна смърт за цели народи.
Живи и здрави. :hi:
« Последна редакция: Януари 15, 2010, 00:26:20 am от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.


Неактивен radon

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 175
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!
« Отговор #35 -: Януари 17, 2010, 19:01:15 pm »
Цитат
Щом семената от ГМО са безплодни
Върла лъжа. Щом са безплодни, на какво основание Монсанто е завело толкова дела срещу фермери и ги следи дали си оставят от реколтата семе за следващата година? Та нали ако семената са безплодни значи всички са си платили на Монсанто и Монсанто няма да има основание за завеждане на дело. Какви са тези малоумни противоречия? Ебати пинг понга.

Неактивен meander

 • Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 411
 • Мухата влиза само в отворена уста.
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!
« Отговор #36 -: Януари 17, 2010, 19:45:36 pm »
 radon  ;D
Цитат
Та нали ако семената са безплодни значи всички са си платили на Монсанто и Монсанто няма да има основание за завеждане на дело. Какви са тези малоумни противоречия?
От широкия отзвук в нашите медии,и от изказване на учените ни аз разбрах следното:
1.Че семената са за еднократно засяване. И се купува семе от производителя на тези семена,за следващи засявания.Семената не стават за вадене на семе,може би заради отклонения в началното манипулиране.
2.Че семената дават генна мутация в посока отхвърляне на генната намеса.Която се изразява в токсичността на получената продукция.
За мене извода е че манипулираните продукти(растения)търсят начин(естествен)въпреки третирането им с пестициди да се въстановят от грубата намеса в тяхния вид.
А относно малоумните противоречия,ми не знам ти си автора на това.
Това е което успях да разбера от медийните изяви.Не съм специалист,и не държа да бъда смятан за такъв.
Живи и здрави. :hi:
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!
« Отговор #37 -: Януари 17, 2010, 20:02:07 pm »
10 причини защо не ни трябват генно модифицирани храни

Ефектът на растящите цени на храните сe чувства не само от купувачите, но и от бедните, развиващи се страни. В този контекст генно модифицирани (ГМ) храни се рекламират като средство да се изхрани света. Но това е трик. ГМ храни не само не са ни нужни, а има неопровержими доказателства, че изобщо не ни трябват.

1. ГМ храни няма да разрешат кризата с храната
Доклад на Световната банка от 2008г. заключава, че увеличаващата се продукция на биогориво е главната причина за растящите цени на храните. ГМ гигантът Монсанто лобира най-вече за биогорива- култури, които се отглеждат за горива, а не за храна.  В същото време той извлича огромни печалби от кризата с храната и я използва за ПР възможност за ГМ храните.
“ Кризата с климата се използва за реклама на биогоривата , което създаде кризата с храната, а сега кризата с храната съживява  финансите на ГМ индустрията". -- Даниел Хауден, кореспондент в Африка за Индепендент
“Циникът в мен смята, че те използват кризата с храната като трамплин за ГМ храните. Разбирам защо го правят, но аргументите, че така ще преустановят световния глад и суша са пълна глупост."  -- Проф.Денис Мърфи, завеждащ отдела по биотехнология в Университета Гламорган, Уелс

2. ГМ храните не увеличават реколтите
Въпреки обещанията, ГМ храните не са увеличили реколтите. Напротив, най-разпространената ГМ култура- соята отчита намалени реколти.
“Да сме наясно. До днес, 2008 година няма ГМ култура с увеличена реколта, няма и ГМ култури, които са по-издръжливи на суши, намляват замърсяването от торовете или спасяват почвите." -- Д-р Дъг Гуриан- Шерман, бивш биотехнолог към Американската агенция за защита на околната среда и съветник в американското правителство по храните и лекарствата

3. ГМ култури увеличават употребата на пестициди, а не ги намаляват според статистиката в САЩ
 “Обещанието е, че по-малко химикали ще се използват. Това не е истина." -- Бил Кристинсон, Президент на Американската национална фамилна фермерска асоциация.

4. Има по-добри начини да се изхрани света
Огромно и важно изследване на ООН, Световната Банка, от 400 учени, прието от 58 страни, заключава, че ГМ храните не помагат на глобалното селско стопанство и не спомагат за премахването на глада и бедността. Има по-добри алтернативи.

5. Други фермерски технологии имат повече успех
Органични методи за борба с насекомите и паразитите са доказано високо ефективни, особено в развиващите се страни. Други технологии като Асистирана селекция се очаква да увеличат продуктивността на глобално ниво и то безопасно.
“Тихата революция в картографирането на гените ни помага да разбираме културите по-добре. Ще има огромен ефект в агрикултурата." Проф. Джон Снейп, началник на отдела по генетика на културите, Център Джон Иннес

6. ГМ храните не са безопасни за консумация
Генетичната модификация е груба и неточна методика за внасяне на чужд генетичен материал (от вируси, бактерии) в култури, това има непредсказуеми последствия. Няма изследвания за безопасността им или те са малко и винаги показват опасности за здравето. Има само един непълен тест с хора.
“Имаме много мощна технология, която бързо се въвежда, но никой не мисли за последствията" -- Д-р Сузан Вюртеле, Американската агенция за защита на околната среда, токсиколог.

7. Тайно се дават ГМ храни на селскостопански животни, без съгласието на консуматорите
Месото, яйцата, сиренето, млякото от такива животни се внасят в Европа без изискване да има предупреждение върху етикетите им. Ефектът от ГМ храните е негативен за здравето на животните, следва да е така и за хората, консумиращи продуктите им.

8. Никой не следи за ефекта на ГМ храните върху здравето
Смята се, че в САЩ тези храни се ядат от години, но никой не следи ефекта им върху здравето на хората. Трансмазнините -- предишни модерни храни се оказа след години, че са причина за милиони смъртни случаи.

9. ГМ и не ГМ култури не могат да съществуват отделно
Контаминацията на органичните култури с ГМ култури се увеличава. Незаконно засаден ГМ ориз е замърсил нормални посиви на ориз в Америка, в Канада органичната реколта от рапица е била унищожена. В Испания същото е станало със замърсяването на органичните семена от ГМ семена и заключението на изследване в тази област е било, че разграничаването им е невъзможно.
Времето е дошло да се избере между ГМ храни или органичните храни.
“Ако на някои хора се разреши да култивират, продава и консумират ГМ  храни, скоро никой няма да може да избира чисти храни, чиста биосфера. Веднъж ако се въведат, както зайците в Австралия, ситуацията е необратима." -- Роджър Левет, специалист по устойчиво развитие

10. Не можем да се доверим на ГМ компании
Големите ГМ фирми имат ужасна история с токсични замърсявания и измами. ГМ храните им дават патенти и монопол в сферата на хранителната индустрия, затова са изгодни за тях. Те преследват фермери за "кражби" на патентовани семена, дори, когато тези семена са пръснати от вятъра или от насекоми.
“Фермерите са съдени, че имат ГМ семена в полетата си, които не са купили, не искат и не използват, нито продават." -- Том Уайли, фермер от Северна Дакота
http://www.gmwatch.org/10-reasons-why-we-dont-need-gm-foods#13
« Последна редакция: Януари 17, 2010, 20:04:39 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен %00

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 129
  • organic SEO
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!
« Отговор #38 -: Януари 17, 2010, 22:59:44 pm »
За съжаление, не само задрямалия нашенски народ спи покъртително невежо при надигащото се грозно мутиране...почти навсякъде хората, които не се информират какво точно е страховитото при ГМО са всъщност пасивно на страната на чудовищните лобита, които успяват да лансират гняста повсеместно...
╟╩╦═╬╧╩╦═╬╧Оrgаnic SEO NinJah╩╦═╬╧╩╦═╬╧╩╦═╬╧╩╦═╬╧╩╦═╬╧╩╦═╬╧╩

Неактивен kossev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 193
 • http://www.pristabg.com/
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространя
« Отговор #39 -: Януари 18, 2010, 00:43:13 am »
Скоро по Btv -cinema  даваха един филм,(някъде към полунощ беше)  където доста нагло рекламираха ГМО.
А във фейсбук им група от 171 поддръжници на ГМО  ,все млади хора.
Това им е мотото :
"Ние вярваме, че генно-модифицираните организми са една от технологиите на бъдещето, криеща в себе си възможности за развитие и подобрение на земеделието, фармацевтиката и други сфери на стопанството и човешкия бит.
Ние приемаме само факти, базирани на научни изследвания, не на спекулации или предрасъздаци и нашите убеждения се основават единствено на научния подход."

Нямам думи
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 01:09:23 am от kossev »

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 610
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространя
« Отговор #40 -: Януари 18, 2010, 09:19:09 am »
Скоро по Btv -cinema  даваха един филм,(някъде към полунощ беше)  където доста нагло рекламираха ГМО.
А във фейсбук им група от 171 поддръжници на ГМО  ,все млади хора.
Това им е мотото :
"Ние вярваме, че генно-модифицираните организми са една от технологиите на бъдещето, криеща в себе си възможности за развитие и подобрение на земеделието, фармацевтиката и други сфери на стопанството и човешкия бит.
Ние приемаме само факти, базирани на научни изследвания, не на спекулации или предрасъздаци и нашите убеждения се основават единствено на научния подход."

Нямам думи
И аз нямам думи,,но и аз като се опитвам да казвам на моите приятели за това нещо отговорът е г/д същия. >:(
« Последна редакция: Януари 21, 2010, 11:28:02 am от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен radon

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 175
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!
« Отговор #41 -: Януари 21, 2010, 10:08:14 am »
Всеки нормално интелигентен човек, бързо разбира, че тези индивиди имат директна фианансова изгода от това, което правят. На тях просто им е платено да пишат глупости. Нищо ново под слънцето.

Неактивен Fi Tanis

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 89
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространя
« Отговор #42 -: Януари 21, 2010, 11:57:39 am »
Скоро по Btv -cinema  даваха един филм,(някъде към полунощ беше)  където доста нагло рекламираха ГМО.
А във фейсбук им група от 171 поддръжници на ГМО  ,все млади хора.
Това им е мотото :
"Ние вярваме, че генно-модифицираните организми са една от технологиите на бъдещето, криеща в себе си възможности за развитие и подобрение на земеделието, фармацевтиката и други сфери на стопанството и човешкия бит.
Ние приемаме само факти, базирани на научни изследвания, не на спекулации или предрасъздаци и нашите убеждения се основават единствено на научния подход."

Нямам думи

Луди водят слепи  :---

Неактивен radon

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 175
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!
« Отговор #43 -: Януари 21, 2010, 14:58:04 pm »
Цитат
Ние приемаме само факти, базирани на научни изследвания,
Явно смятат, че само Монсанто и сие имат право и правят научни изследвания и всеки друг решил да прави изследвания, автоматично става мошеник.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:ГМО - промяна в закона - важно, разпространявайте!
« Отговор #44 -: Януари 21, 2010, 16:39:01 pm »
Явно смятат, че само Монсанто и сие имат право и правят научни изследвания и всеки друг решил да прави изследвания, автоматично става мошеник.

Абсурдно, но точно така е. Няма да има скоро независими изследвания, именно поради факта, че изследваният материал е патентован(!)  и не може да бъде изследван без разрешението на Монсанто( и подобните му)!!!Не само че няма да се признаят резултатите, но ще бъдеш и осъден, ако направиш нещо такова.
И ВЪПРЕКИ ТОВА има напълно легални изследвания, които доказват вредите.

А горната групичка във ФБ не ми се коментира.Заблудени душички.
« Последна редакция: Януари 21, 2010, 16:40:15 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27