Автор Тема: Соларна криза  (Прочетена 11450 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 827
Соларна криза
« -: Октомври 23, 2009, 15:28:10 pm »
Соларна криза


Представете си, че сте модерен човек ползващ всички, или повечето блага на 21 век и изведнъж света ви се обръща и се връщате в 1970 година, но без да сте подготвен за това. Или пък още по-назад, в 50-те години, 20-те, или направо в 19 век.
Как ще реагирате? Как ще реагират хората около вас, близките ви, политиците, банкерите и пазарите?

Смятате, че не е възможно ли? Въпроса е не дали, а кога това ще се случи.

Представете си следната ситуация:

Излизате от работа и искате да се обадите на жена си, а вашият мобилен телефон или не иска да работи, или се чува само отчайващо пукане и пращене, или пък ви свързва с други абонати, но не и със съпругата ви!

Зарязвате опитите си и отивате до близкия банкомат, за да изтеглите пари за вечеря. Банкоматът обаче не работи! Отивате до друг, той работи, но вместо исканата от вас сума от 50 лева, изплюва 400, след което на порции започва да бълва пари, докато те не свършат в търбуха му. Ще сте изумен, нали? Изумлението ви обаче няма да свърши до тук. Изведнъж усещате, че светът около вас не е същият! Светофарът на познатото старо кръстовище не работи, няколко нови автомобила са запречили улицата, а собствениците им се суетят безпомощно около тях. Пристигналият полицай се опитва да се свърже с колегите си по радиостанцията си, но отново безполезно. Гледате известно време суматохата, а после бавно тръгвате към къщи, а светът около вас е все по-странен. Спрели по платното автомобили, изнервени или учудени лица на хора, опитващи се да се свържат с пътна помощ или близките си. Уплашени погледи. Влизате в близкия супер, решил да пазарите вечерята, пълните количката си и решавате да платите на касата с карта.
Невъзможно! Картата показва, че нямате наличност или апаратът въобще не работи. Докато плащате в брой токът изведнъж спира. Вътре свети само все още дневното слънце. Десетките хладилни витрини и осветление не работят. "Какво става?" - питате вие, а всеки около вас вдига рамене.

Влизате в близката банка, за да съобщите за проблемите с дебитната или кредитната ви карта. Вътре обаче е тъмно и само изплашените погледи на служителките ви показват, че и тук нещата не са наред.

Отивате си в къщи и когато след няколко дни пускат тока се оказва, че електрониката у вас - телевизори, компютри, плеъри, дори домофона ви и електронната ви ключалка не работи.

Какво всъщност се случва?

Отдавна съм се интересувал от влиянието на слънцето върху живота ни, търсейки зависимости, които биха ни засегнали като борсови спекуланти.

Тези дни в разговор с мой приятел и ученик, служител в IBM обсъждахме хипотетични ситуации за влиянието на слънчевите бури върху хората и икономиката.
Сам запален анализатор, познатият ми сподели следния факт - При висока слънчева активност имат много работа и проблеми (той е компютърен специалист по професия), при слаба, нямат работа или е слаба.

С интерес ще следя неговите наблюдения, още повече той се закани да напише една дълга и подробна статия върху влиянието на слънцето върху електрониката, която сигурно ще прочетем с интерес.

Нищо ново под слънцето.

Както се знае от древни легенди и исторически записи, човешките дейности, институции и технологии винаги са били жертва на неблагоприятните природни условия.

Около средата на 19-ти век, обаче, обществото в развитите части на света, става уязвима към различен вид на екстремно явление.

От 28 август до 2 септември, множество петна и слънчева факли са били наблюдавани на слънцето. В 11:18 часа, в безоблачно хубаво утро, четвъртък, 1-ви септември 1859 година, 33-годишният Ричард Карингтън, астроном от Англия е в частната си обсерватория. Както обикновено, във всеки слънчев ден, телескопът проектира на 11-инча широк-образ на слънцето върху екран. Нея сутрин Карингтън, наблюдава огромна група от слънчевите петна. Изведнъж пред очите му, две блестящи мъниста на ослепително бяла светлина се появяват през слънчевите петна, много бързо, и след миг стават бъбрековидни. Осъзнавайки, че е бил свидетел на нещо безпрецедентно, объркан и изненадан Карингтън по-късно пише - "Аз се завтекох да намеря някой, който да види това заедно с мен. На връщане, в рамките на само 60 секунди, бях изумен да открия, че явлението вече е много променено и отслабва."

Точно преди зазоряване на следващия ден, небето над планетата Земя, избухва в червено, зелено и лилаво така брилянтно, че вестниците могат да се четат толкова лесно, колкото и през деня.

Зашеметяващи северни сияния се наблюдават дори и в тропическите ширини над Куба, Бахамските острови, Ямайка, Ел Салвадор, и Хавай.
 
Сиянието над Скалистите планини в САЩ е толкова силно, че миньорите златотърсачи се събуждат и започват да си правят закуска защото мислят, че утрото настъпва.
Светлината била така силна, че можело нощем да се чете вестник без проблем по улиците на Лондон, все едно е обед.

Още по-объркващо!

Телеграфни системи по цял свят са побъркват. На места, в офисите на телеграфистите в Европа и САЩ прехвърчат искри и пламва хартиената лента, стават пожари и дори когато телеграфистите откачат батериите по кабелите, се индуцира електрически ток в проводника, до степен още да се изпращат съобщения.

Това е най-силното слънчево изригване през последните 500 години.

За щастие на хората от 1859 година, електрическо оборудване е грубо и електромагнитни импулси (ЕМИ) причиняват малко щети.

Днес мили от кабели опасват земята и ние сме много по- зависими от техниката и електрониката от всеки друг път. По-зависими и по-уязвими.

Телефони - В 7:04 ч. на 15 май 1921 година САЩ. Цялата система изляла от строя, последвана от пожар в контролната кула на ул. "57-ми и Парк Авеню. Пламък обхваща таблото и запалване на цяла сграда, със загуба от $ 6,000. Зад океана, в Швеция, телефонна станция изгаря, като освен това прекъсва телефона и телеграфа с по-голямата част на Европа, оставяйки Швеция изолирана.

През 1942 година слънчева буря нарушава работата на съюзническите радари в Англия. Mоже би само подобни проблеми и липсата на информация са спрели Луфтвафе да атакува.

В 1960 г., слънчевата буря е отразена в големи радио смущения и аномалии, забелязвани и в България.

На 4 август, 1972, много по- слабо изригване нокаутира телекомуникациите в Илинойс. Подобни пристъпи на 13 март, 1989, провокирани от геомагнитни бури, прекъсват електрическа мощност Квебек, оставяйки 6 милиона души в тъмнина, в продължение на 9 часа.

Геомагнитна буря, през месец май 1921, която е десет пъти по-силна от бурята поразила в 1989 Квебек, подпалва старите, вече забравени от нас телефонни централи, прекъсвайки връзките, предизвиквайки пожари и хвърляйки в паника телефонистките.

Друга слънчева буря удря до разтопяване и пожар трансформатори в Ню Джърси.
През декември 2005 г., друга слънчева буря прекъсва спътник и изкарва от строя Глобалната система за позициониране (GPS), като навигационните сигнали спират за около 10 минути.

Вече, предполагам, ви е ясно, че повторение на събитието от 1859, може да причини катастрофа в размери, които светът никога не е виждал и това ще е криза точно обратното на това, което ще сме свикнали да виждаме. Обикновено по-слабо развитите региони на света са най-уязвими на природни бедствия, но този път жертва ще бъдат технологиите, дори от много по-слабо изригване в сравнение с това от преди 150 години.

Според проучване, едно изригване би нокаутирало 300 ключови трансформатора в рамките на около 90 секунди, прекъсвайки електроенергията на повече от 130 милиона души в САЩ. От този момент, часовникът ще тиктака за Америка, Европа и за цивилизования свят въобще.

Слънчевите бури са изблици на енергия и материя, която е избягала от слънцето и може да се насочи към Земята, където дори и слаби бури могат да повредят сателитите и електрическите мрежи, смущения комуникации, ел. захранване и GPS.
Един силен взрив на "слънчевия вятър" може да застраши националната сигурност, транспортни, финансови услуги и други основни функции.

Необичайно дългото, дълбоко затишие на слънцето последните години, можем лесно да обясним с дъното на слънчевия цикъл, като пика по прогнози ще е в края на 2011 или средата на 2012. По прогнози следващия цикъл ще бъде "умерено слаб" и с не много изригвания. По прогнози пак, през май 2013 година ще имаме 90 изригвания средно на ден.

Най-честите мерки за интензивност на един слънчев цикъл е броят на слънчевите петна. Повече петна и до Земята достига повишена магнитна дейност. Колкото повече петна има, толкова по-вероятно е, че слънчеви бури ще се случват, но и може да се случи голям ураган по всяко време.

Ами ако магнитна буря подобна на тази от май 1921 възникне днес?

Проблемът започва с електрическата мрежа. "Електрическата енергия, е крайъгълен камък на цивилизацията ни, от която зависят почти всички други инфраструктури и услуги. За съжаление, тя е особено уязвима към геомагнитни бури. Те могат да предизвикат топене на медните намотки в трансформатори и да са в основата на много енергийни системи и за дистрибуцията на електроенергия.

Електрическите мрежи днес са по-уязвими от всякога. Проблемът е, взаимосвързаност. Взаимосвързаността прави системата, податлива на големи каскадни прекъсвания.

Проблеми

Проблем 1, веднага и за някои хора, е питейна вода.

Всеки, който живее в апартамент на високо и където водата трябва да се изпомпва, за да го достигне, ще бъде отрязан веднага.

За останалите, питейна вода все ще идва може би за половин ден. При липсата на електричество за изпомпване на вода от язовири или от кладенци водния проблем е сигурен.

Транспорт и храни. Ще спрат влаковете, а много възли управляващи транспорта ще са извън строя. В наше време, когато се стремим да сме максимално ефективни, това ще означава, че рафтовете в супермаркетите ще се опразнят много бързо. Камионите, може би, ще вървят, но в мига, когато горивото им свърши няма да могат да зареждат, защото помпите в бензиностанциите няма да работят.

За болниците, това би означавало смърт за някой пациенти, спиране на жизненоважни уреди, а лекари и технически персонал ще са безпомощни.

Истински шокиращо заключение е, че цялата тази ситуация не би се подобрила в продължение на месеци, може би и години. Разтопените и изгорели трансформатори не могат да се поправят, а само могат да се заменят. Дори да има няколко резервни трансформатора наоколо, инсталирането на нов отнема, на добре обучен екип, седмица или повече. А ако няма екип наблизо или той е претрупан с работа (както и би било)?

В рамките на един месец, максимум, резервните трансформатори (ако въобще ги има) ще бъдат изчерпани. Останалите ще трябва да бъдат построени по поръчка, нещо, което може да отнеме до 12 месеца!

Дори, когато някои системи са способни да получават власт отново, няма гаранция, ще има кой да дава. Почти всички тръбопроводи за природен газ и гориво изискват електричество, за да работят. Въглищните електроцентрали, обикновено държат резерви въглища за 30 дни, но без транспортните системи (работещи с гориво), ще бъдат без ток във втория месец.

При липсата на енергия за отопление, охлаждане или хладилни системи за запазване на храните, хората биха могли да започнат да умират в рамките на дни.
Има непосредствена опасност за тези, които разчитат на медикаменти. Бързоразвалящите се лекарства, като инсулин например, скоро ще бъдат с дефицит. В Европа има, може би, около един милион хора с диабет. Без производство, разпространение и съхранение на инсулин, животът им е изложен на огромен риск.

Електропреносните мрежи в Европа, тези в САЩ и Канада са силно свързани помежду си и изключително уязвими към каскадни спирания. Спиранията на тока в средата на десетилетията го показаха, когато едно спиране на електричеството в Италия засегна и Франция и Швейцария.

Шансовете за повторение на събитието от 1859 година са 1 на 500, но и много по-слаби, като това в 1921 година, могат значително да засегнат нас, света от който сме се обградили, както и финансовата ни система, много и силно зависима от електрониката.

Загуби

Общият икономически ефект загуби, в първата година след бурята може да достигне 2 трилиона долара. А може и много повече.

Някои от проблемите ще се коригират сами, с избледняване на бурята (зависи колко би била силна).

Радиото, телевизията и GPS системите може да се възстановят сравнително бързо, но пак зависи от размера на бурята и пораженията, които е нанесла и върху електрониката.

Силна буря би могла да извади електрониката въобще от играта.

В днешния свят, така силно обвързан с високите технологии, това ще е удар с ужасна сила.

Мисля много от вас са запознати с въздействието на силен електромагнитен импулс върху електронните компоненти.

Това ще означава, че много от днешните автомобили няма да могат да запалят. Мобилните телефони ще са безполезни. Вън от строя ще телевизори, радио, системи за сигурност, противопожарни системи, болнично оборудване, електронните ключалки на входните врати на жилището ви. Буквално може да изпържи спътниците в орбита и да прекъсне комуникациите ни за години напред. Компютърните сървъри, настолния ви домашен компютър и лаптопа който носите. Такъв удар ще остави хората в асансьорите, в хотелските стаи с електронно заключване. Ще удари модерните компютъризирани и технологични ферми, от което последствията за селското стопанство ще са значителни. Ръчния часовник на ръката ви също може да спре, а по липса на съобщения пожарните и без това претоварени с работа няма да могат да получат информация за хилядите пожари избухнали едновременно.

Ако самите противопожарни служби могат да работят въобще! Как би реагирала електрониката в стотиците хиляди самолети пълни с пасажери и намиращи се във въздуха?

Горната сума със загубите е само приблизителна и чисто теоретична.

Как ще се отрази на пазарите подобно природно явления трудно може да предвидим.
И докато в 1921 година, или в 1859 сделките на борсата се извършват по телефона, лично, или по телеграфа, а банковите преводи, в брой или с чекове, то в днешно време, с компютърните терминали, банкови преводи, за търговия, електронни платформи прехвърлящи милиони за секунди положението може да се окаже фатално за милиони хора. Самите борси ще замрат, банковите преводи също, но ако това би било по-малката беда, то кой би се заел да разплете стотиците хиляди сделки, изпарили се за секунда, или грешките които биха се допуснали, заради бурята?

Как би се възстановила информацията при брокери и банкери?

Къде биха били личните ви спестявания, банкови сметки, акциите ви, облигациите ви, парите ви, ако подобен удар се стовари?

Какво би станало с информацията за тях?

Да приемем обаче, че една такава буря би била по-слаба и подобна на тази от 1960 година.

Тогава е имало на моменти сериозни смущения в радиопредаванията и телевизията, както и са наблюдавани странни аномалии.

И ако в 1960 година електрониката не е така навлязла в бита на хората, то днес положението е съвсем друго.

Мобилни оператори, комуникационни и информационни компании - всички те ще са с нарушена работа, а какво отражение може да даде това на бизнеса им, на техните акционери и на техните клиенти тепърва може да се мисли.

Надеждното прогнозиране е от ключово значение.

Ако спътниците ни предупредят, то може да се вземат мерки за намаляване на щетите - например, прекъсват се кабели, екранира се уязвимата електроника или се прекъсва захранването към важен хардуер. По-добре няколко часа без електричество, отколкото няколко седмици или месеца.

В момента НАСА има флотилия от космически кораб за изследване на слънцето и неговите изригвания, който могат да ни предупредят. Проблемът е готови ли сме да посрещнем тази опасност и готови ли сме да се справим с нея? Ще имаме броени мунути за реакция.

В момента никой не знае кога следващата супер слънчева буря ще избухне. Тя може да бъде след 100 години, или само след 100 часа.

Идващия слънчев цикъл ще бъде от 30 до 50% по-силна от последния. Какво точно ще се случи не знаем.

Източник: http://borsi.blog.bg/biznes/2009/10/05/solarna-kriza.410146

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 370
Re:Соларна криза
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2010, 00:36:31 am »
 ;) То последно време май само за кризи се говори. Може би за да свикнем с тази дума, съдържанието и нюансите и, и да не се шашкаме като я чуваме.Даже и във връзка със соларната криза.
Да, напълно е възможна такава.Доказано е даже, че тя е по-вероятна, когато броят на слънчевите петна нарасне.А те са си места по слънцето, където магнитните силови полета са най-силни, в пиковете на слънчевата активност.По тези места напрежението от напиращите,от вътрешността потоци от слънчева плазма е най-голямо.
Когато достигне критична точка, магнитните силови линии се накъсват и през появилата се дупка, в пространството се изстрелват огромни количества плазма, с температура милиони градуси.Ако е посоката и е към земята, тя ни достига за няколко дни.Близо до земята може да направи големи бели на сателитите, които срещне по пътя си, даже да ги унищожи напълно.При сблъсъка си със земното магнитно поле, част от енергията и се губи, но немалка част от нея достига земята и влияе доста силно на всякави видове незащитена електроника.
Но това се знае от години, и хората са разработили различни видове защита, и дублиране на жизненоважни системи.
Най-добрата защита е поставянето им под земята, или в екранирани помещения.

Да не забравяме, че слънчевата активност е на цикли от милиони години, и все пак животът на земята е оцелял. ;)

Но, за всеки случай имам и къща на село, с геран, с кофа и синджир, ако спре тока, ще я вадим на ръка, с чекръка. ;D Дърва в гората, камина.Петромакс, соларни лампи и т.н.
« Последна редакция: Февруари 09, 2010, 00:44:46 am от marhs »

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 827
Re: Соларна криза
« Отговор #2 -: Юни 26, 2012, 22:32:07 pm »
<a href="http://www.youtube.com/v/at-JHB5MoqU?version=3&amp;amp;hl=bg_BG" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/at-JHB5MoqU?version=3&amp;amp;hl=bg_BG</a>

Едно видео, което потвърждава мнението ми за най-вероятния виновник за евентуална глобална криза на Земята.

Колко от него е истина оставям на преценката на зрителите.
« Последна редакция: Юни 26, 2012, 23:43:14 pm от Black Adder »

Неактивен buden

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: Соларна криза
« Отговор #3 -: Юни 28, 2012, 02:02:21 am »
Благодаря за това видео(дори и да е реклама на remote viewing курсовете), интересно е и даже смущаващо достоверно на места.

Може ли да попитам обаче посетителите на форума, колко души от вас смятат, че ще изпукаме като пуканки 2012-2013 година? Пиша тези години, защото НАСА излязоха с информация за опасни слънчеви бури в този период още преди около 2 години.

Ако повечето от вас са на мнение, че това е достоверно не мислите ли да направите нещо по въпроса(както правят нормалните хора)? )))

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 134
Re: Соларна криза
« Отговор #4 -: Юни 28, 2012, 21:52:22 pm »
Според мен, а и не само според моите разбирания, 2012 е поредната измислица за всяване на страх в обществото. Друг е въпроса дали няма да се ползва за оправдание на някой апокалиптичен сценарий, създаден от същите тези автори на митовете за календара на маите, слънчеви бури, комети, астероиди и тн.
05_Konec_sveta_otmenjaetsja-_02.05.2012.avi - това е едно друго виждане по въпроса за края на света. Има доста логика.
 Сори, и аз така си помислих, ама... Ако може да се сложи в темата за 2012 г.
« Последна редакция: Юни 28, 2012, 22:13:29 pm от bojinkata »

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 827
Re: Соларна криза
« Отговор #5 -: Юни 28, 2012, 22:09:45 pm »
Това не е тема за 2012, нека не смесваме понятията и не спамим в темата.

Не правя реклама на remote viewing. Затова изрично написах, че оставям зрителите да преценят какво е измислица и какво не.

Постнах видеото с единствената цел, да се опишат ефектите от евентуален такъв катаклизъм.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 322
Re: Соларна криза
« Отговор #6 -: Юни 28, 2012, 22:32:18 pm »
Има засилена слънчева активност през последните години.Усеща се.

Неактивен buden

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: Соларна криза
« Отговор #7 -: Юни 29, 2012, 01:36:03 am »
Темата е интересна, въпреки remote viewing-а. Направих връзка с една друга тема в един друг сайт. Не, че не го приемам(RV), че съществува, но ми идва малко в повече всеки да е способен на това след няколко месеца практика(ако ще и години да практикува).

Да речем обаче, че единици събрани от целия свят са стигнали до извода, че наистина предстои нещо подобно. Не се казва кога ще е, но имайки предвид предхождащите този катаклизъм събития(които също са видели с RV) ще бъде скоро. Аз просто предположих годината, защото сега навлизаме в този пик на слънчева активност, която дават да продължи до 2013г.(а и тази година си е най-лесна за предположения) ))

Във видеото твърдят, че са предвидили предишни сериозни катаклизми на планетата - случилото се с Фукушима - и пускат запис с това тяхно предупреждение. Което изобщо не е за подминаване дори от скептиците, само обаче ако приемем, че архивните записи които показват са автентични.
Нещо, което не ни показват обаче е, архивни записи на предупреждения, които са се оказали неоснователни! Сигурно ги има и сигурно са повече, но пък сигурно си имат и обяснение за това. ))

И все пак съм склонен да приема такъв сценарии, без обаче да си затормозявам личния живот с разни паранои и страхове.
И така, ако това ще бъде реалността, пък дори и след 5-10 години да е, какво смятате да правите? Ако ефектите са неблагоприятни както споменаха там - убежища с оцелели само в северните части на северното полукълбо. Какъв ще е ефектът за хората от този форум, които уж имат бонус пред останалите като знаят предварително?
Неактивен reply

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 137
Re: Соларна криза
« Отговор #8 -: Юни 29, 2012, 03:22:33 am »
Заедно с въпроса на buden бих искал да попитам още дали някой от хората тук, който практикува RV е достигнал сам до подобна информация за бъдещ соларен катаклизъм? :)

Неактивен вещичка

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 202
 • Виждам те!
  • Уникални подаръци за любими хора
Re: Соларна криза
« Отговор #9 -: Юни 29, 2012, 14:59:05 pm »
Доколкото знам има пикова активност на Слънцето на всеки 11 години и 2012 е точно 11-тата такава. Има доста разлики от миналата година и сега. Следя редовно за UVA лъчите. Докато миналата година UVA лъчите достигаха в пиковите часове на деня, тоест около 14 часа по обед до 7-8 единици, то тази година удрят тавана от 11 единици или така нареченият екстрийм левъл - максимума на скалата. Доколкото знам UVC лъчите не ни касаят, защото не могат да минат през атмосферата, UVB лъчите минават само някакви мижави 11-15% и затова най-опасни си остават UVA лъчите, които предизвикват мутация на кожата.

По време на пиковата 11-та година се засилват съответно и магнитните бури. Някъде бях чела, че се очаква някаква супер магнитна буря около септември месец тази година, но то в интернет спекулации всякакви.

Та ето ви сайтовете, в които следя за тези неща:

Слънчева, геомагнитна и Лунна активност: http://slancetolunataizemyatalive.yolasite.com/

Геофизична информация от НИГГГ на БАН: http://www.geophys.bas.bg/digest/digest_bg.php

Тридневна слънчево-геофизическа прогноза: http://www.space.bas.bg/SpaceWeather/Space%20weather%20forecast_3.html

Геомагнитна прогноза на НИГГГ на БАН: http://www.geophys.bas.bg/NIGGG1/kp_for/kp_mod_bg.php
Отсъствието на доказателство не е доказателство за отсъствие!

Неактивен x_name41

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 286
Re: Соларна криза
« Отговор #10 -: Юни 29, 2012, 23:07:10 pm »
Всичко е нормално и в реда на нещата, както си е било винаги тъй, че не смятам да има място за някакво кой знае какво притеснение.
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Неактивен Monolith

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 469
Re: Соларна криза
« Отговор #11 -: Юни 30, 2012, 00:34:43 am »
http://www.youtube.com/watch?v=at-JHB5MoqU

Едно видео, което потвърждава мнението ми за най-вероятния виновник за евентуална глобална криза на Земята.

Колко от него е истина оставям на преценката на зрителите.

Еее, най-после. :drinks: Идваше ми да кажа - къде аджеба са специалистите по Remote Viewing и астрална проекция, че най-накрая да дадат някаква визия от бъдещето.

Странното е, че Деймс не казва нищо за евентуална атака по време на Олимпиадата в Лондон през 2012.

Хипотетично е възможно, това голямо слънчево изригване, за което Деймс говори, да бъде изкуствено предизвикано. Например американците или някоя извънземна цивилизация да са изпратили тайно сонда с някакъв взривен или друг материал към Слънцето, който да предизвика такова изригване. :unknown:

От друга страна, възможно е също проект Blue Beam да бъде представен като Слънчево изригване.
« Последна редакция: Юни 30, 2012, 00:45:29 am от Monolith »
Бъди Слънце!

Неактивен Yoda

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
 • Must be force be with you
Re: Соларна криза
« Отговор #12 -: Юни 30, 2012, 15:38:41 pm »
Това не е тема за 2012, нека не смесваме понятията и не спамим в темата.

Не правя реклама на remote viewing. Затова изрично написах, че оставям зрителите да преценят какво е измислица и какво не.

Постнах видеото с единствената цел, да се опишат ефектите от евентуален такъв катаклизъм.

Лошо ли е да се прави реклама на remote viewing? На мен не ми е много ясно това какво е. Четох материал на един човек, който взел "ниво" по това и обясняваше, че било добре да се отиде като има в България. Но нещо не останах с убеждение, че имам нужда от това "ниво" или знание.

Ефектите биха били ... ефективни, ако този тип енергия от този "катаклизъм" успее да се използва или генерира, казано понаучному. Това е възможно може би, защото слънцето не е просто котлон или лампа, която да изгасиш като почне да не ти харесва какво и как излъчва. А сериозен енергиен източник, без който ще е по-зле, отколкото с него и всичките му бури. От друга страна и Земята не може да се премести на някакво по-безопасно разстояние или просто да я напуснем и да се преселим на друга планета, така че остава да приемаме "катаклизмите" малко по-естествено като част от заобикалящата ни непроменима вселена, на която не можем да въздействаме.
А ако се възползваме от предоставеното ни, макар и на пръв поглед неовладяно като "стихия" ще е по-добре и разумно за живота ни.

Последно? От какво ще мрем? Аз залагам на ... масови самоубийства, предизвикани от масовата депресия, че светът още е наличен, а виновни ще са илюминатите и рептилите, които са завладяли световната фармация и всъщност в лекарствата и храните, вместо отрови са слагали психотропни, довели до тази епидемия от депресирани.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 827
Re: Соларна криза
« Отговор #13 -: Юни 30, 2012, 20:02:16 pm »
Темате не е за масови самоубийства, нито за remote viewing. Темата се казва: "Соларна криза".

Имате уникалната способност да говорите за всичко, но не и по темата.

Не правя реклама за remove viewing, защото не се интересувам от него. Все ми е тая. Интересувам се от темата: "Соларна криза".

Стига с тоя remote viewing, направете си отделна тема за него щом ви харесва... Писна ми през 2 поста да спамя и аз в темата.

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Соларна криза
« Отговор #14 -: Юли 01, 2012, 19:28:40 pm »
Това ми се струва любопитно... Като цяло вярвам в "научния прогрес" (колкото и соц да звучи) и възможността да се предотврати определен катаклизъм.

http://www.ted.com/talks/lang/bg/james_hansen_why_i_must_speak_out_about_climate_change.htm
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27