Автор Тема: Защо няма хора по улиците У нас?  (Прочетена 9557 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Защо няма хора по улиците У нас?
« Отговор #15 -: Октомври 25, 2009, 19:34:41 pm »
Не всички се мръщят, но никой не се усмихва - това искам да кажа.Хората не са това, което изглеждат.Естествено, че има бол усихнати хора по улиците, нима за това говорим?
Не, не си говорим за това и ти го знаеш. Но предпочиташ да го игнорираш, защото така ти е по-удобно.

Говоря за истинското състояние на хората.Първо, невероятно трудно е да се намери човек, който не е яхнал някаква роля.Ролята му се мръщи, ролята му се усмихва, ролята му се вижда.Човекът не се вижда.Това е притеснителното.
Аз самият имам широк набор от роли - нападателни, защитни, удобни и тн...Може би, за да се видя аз, трябва да се сложи скрита камера в апартамента ми без мое знание.
Къде го търси този човек, та имаш увереността да твърдиш подобно нещо? Ти не искаш да го намериш и това си личи от следващото ти изречение - "нападателни, защитни, удобни". Как тогава това те притеснява?

Така че различни хора, различни предпочитания.Но да намеря партньор(същополов или другополов), който да има същите стремежи като моите? Въобще не си го представям, защото си знам стремежите.
Отново сам си отговаряш. Просто спри да си противоречиш и си признай, че не искаш да намираш усмихнати истински хора, защото те ще направят удобната ти, подплатена здраво от егото схемичка, която си си спретнал, на пух и прах.  :)
« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 19:36:56 pm от Oneness »
For The Internets! :D

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Защо няма хора по улиците У нас?
« Отговор #16 -: Октомври 25, 2009, 19:46:07 pm »
Ти какво, офанзива ли ми разгръщаш? И какво ще стане, ако го призная :)

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Защо няма хора по улиците У нас?
« Отговор #17 -: Октомври 25, 2009, 19:55:21 pm »
 Ще разбереш по-добре себе си и ще бъдеш честен пред себе си и пред всички, които четат това. Защо е нужно ли? Ето на този въпрос вече е излишно да отговарям, защото ако си го задаваш и не можеш сам да видиш отговора, значи просто не си готов.
For The Internets! :D

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Защо няма хора по улиците У нас?
« Отговор #18 -: Октомври 25, 2009, 20:09:41 pm »
Светът е субективен, така че честността пред останалите хора е много относителен въпрос.За мен е важно да вдъхновя хората с някаква посока, извод, или факт, аз не казвам какво да се парви и да не се прави, не съм месия или от сорта.
Комуникация за мен означава аз да напиша това, което е произвел мозъкът ми и да допринеса за интелектуалното богатство на форума, внасяйки своя личен елемент - точно както всички останали внасят своя личен елемент и както аз се вдъхновявам от менталните произведения на други форумни участници.

Комуникация за мен означава да представя своя личностен елемент максимално добре.Може би мога да съм полезен за идеите на някого такъв, какъвто съм.Както други хора са полезни за моите идеи.

И това, че задните ми мисли излизат пред твоите очи ме кара да съм доволен, защото това значи, че представям себе си пред вас, форумците, по един добър начин - "ето, това е Спорт-Здраве4".Тук сме все необикновени личности, нали това е идеята - да се съберем като едни различни от останалите елементи.


А по личния въпрос дали съм честен пред себе си - може би съм си отговорил по друг начин, не е задължително да си отговоря като теб, нали така :) И въобще може би боравя с цялото това понятие по друг начин.

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Защо няма хора по улиците У нас?
« Отговор #19 -: Октомври 25, 2009, 20:21:42 pm »
Шацове, да се върнем на темата.
Наистина хората не искат да знаят. Ми че така си им е супер- удобно (е, понякога може би не чак толкова, но не прекалено неудобно), във всеки случай- така са си свикнали, никой не иска нищо непосилно от тях, живуркат си в едно ежедневие на навика и животът им преминава в едно добре контролирано и разчетено време без изнанади, ако им трябва адреналин- ей ти телевизия, дискотеки, екстремни спортове и т.н.
А ако пък някой вземе, че разбуни духовете и се стигне до масови протести (които естествено от самото начало са си контролирани), малко приложено брутално насилие, възможно най- добре отразено в масмедиите, ще ги постави на мястото им и задълго ще им държи топло.
Какво става като си отвориш очите преди да си готов? Ми че кой знае това как може да се отрази- човек с лабилна психика може да полудее, ако разбере как стоят нещата в действителност, и че както е казано "не всичко е такова, каквото изглежда". Да си спомним и как беше в "Матрицата"- предателство беше извършено, защото е по- приятно да живееш в илюзия, а истината не е за всеки. И в този ред на мисли- как очакваш да събудиш някого, който не иска да си отвори очите и с цялото си същество се съпротивлява (къде съзнателно, къде не чак толкоз) на просветителските зорове на някой "събуден"? Който търси- намира и всичко си идва с времето. Нещата не стават насила.
И не се учудвай, ако тръгнеш да говориш на такъв човек за световната конспирация срещу здравето (например), да те гледа като извънземно и право в Очи да ти рече, че си се побъркал.  :lol:
« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 20:32:49 pm от merulious »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен SkilucK

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 14
Re:Защо няма хора по улиците У нас?
« Отговор #20 -: Ноември 04, 2009, 00:40:43 am »
Здрасти,

Затова хората се събуждат не когато им го тикаш пред носа, правиш го очевидно и разбираемо, а когато са готови. Това става с вървене на Пътя. И да, така, както на несведующите им е по-удобно да живеят както си живеят, така и на "сведующите" им е по-удобно да дерзаят към изпълнение на техния си мироглед. Тоест всеки се стреми към това, което е осмислил.

Поздрави,

Ski

Неактивен ЛАРАБУМ

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
Re:Защо няма хора по улиците У нас?
« Отговор #21 -: Март 14, 2010, 15:34:34 pm »
Защото,няма ядро което да ни обедини.
Колкото по-дълго се осмеляваш да се взираш в бездната,толкова по-бързо ще разбереш,че тя се взира в

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 323
Re:Защо няма хора по улиците У нас?
« Отговор #22 -: Март 14, 2010, 15:50:52 pm »
Защото,няма ядро което да ни обедини.
Да.Така е.
Българинът обича държавата да го клати както си иска,че накрая даже и "благодаря"казва..:)От бунтовният български дух,вече няма и помен.Размит е във времето също както и българският ген.

Неактивен ЛАРАБУМ

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
Re:Защо няма хора по улиците У нас?
« Отговор #23 -: Март 14, 2010, 18:23:12 pm »
По-добре да клатят смирението ни отколкото яроста ни.
Колкото по-дълго се осмеляваш да се взираш в бездната,толкова по-бързо ще разбереш,че тя се взира в

Неактивен Zarathustra

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re:Защо няма хора по улиците У нас?
« Отговор #24 -: Март 14, 2010, 22:18:49 pm »
Да.Така е.
Българинът обича държавата да го клати както си иска,че накрая даже и "благодаря"казва..:)От бунтовният български дух,вече няма и помен.Размит е във времето също както и българският ген.

Бунтовният български дух беше прекроен изцяло след юдео-комунистическия преврат на 9.09.1944.

Препоръчвам ви "A people that shall dwell alone" на Кевин Макдоналд за това как, защо и какви са предимствата да се създаде народ(а не всеки човек да е индивидуалист) от еволюционна гледна точка, и защо Юдаизмът  на първо място е всъщност еволюционна стратегия и като такава се конкурира НЕсъзнателно с другите еволюционни стратегии за ресурси(съответно има интерес да разгражда и унищожава другите народи и техните еволюционни стратегии).

Българският ген не е изчезнал, но трябва да се съгласите, че народностното самоопределяне е в главата, а не в гените. И все пак бълграският дух не е изчезнал за хиляди километри и хиляди години. Само, както казах, е силно прекроен от комунизма и превърнат в култура на масов индивидуализъм, където всеки гледа себе си и не го интересуват другите българи. Нищо, че говорят твоя език, живеят в твоята земя, изповядват твоята религия - комунизмът ни научи да не обръщаме внимание на тези неща, нито пък на някакви общи цели, и да живеем, гледайки собствената си удовлетвореност. Само трябва отново да разберем, че собствената ни удовлетвореност зависи от общата такава и всеки може да допринесе за нея.

http://bulgarforum.ru/ <- това е един нов форум на волжките българи, на които им е писнало да ги карат да се самоопределят като татари. Интересно е, че по улиците на Казан се срещат графити "Мы булгары, а не татары"(мога да пратя снимки). Да, онези българи са мюсюлмани, но имат много общи типично български думи с нашите(говорим за български думи, не общославянски), имат същата народностна символика като нашата, подобни народни носии на нашите и подобни неравноделни танци.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27