Автор Тема: НАСКА  (Прочетена 13102 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен fry

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 557
Re:НАСКА
« Отговор #30 -: Декември 17, 2009, 16:15:29 pm »
Пирамида, закопана преди стотици години в пустинята Наска, може да се види само на сателитни снимки. Италиански учени са забелязали невероятната постройка, която е с площ на основата около 10 000 квадратни метра. Огромното възвишение е било издигнато на километър и половина от Кауачи от хора, които според археолозите са принадлежали към културата на Наска.
Платото Наска е известно с огромните си рисунки, които се виждат само от птичи полет. Те изобразяват фигури на животни и геометрични фигури, които според една от теориите са послание към извънземните или пък площадка за кацане на извънземни кораби.

Според учените тайнствената пирамида се е състояла от четири разположени една над друга тераси. Тя е направена от изсушени на слънче глинени тухли. Жителите на Кауачи са погребали огромната пирамиза, както и редица други интересни постройки, под тонове пясък. Това се случило, след като в района едно след друго се заредили природни бедствия.
Първо земята била залята от наводнение, а след това последвало силно земетресение. След тези бедствия, твърдят археолозите, местните жреци са изгубили вярата си в магическата сила на пирамидата, която смятали, че ги закриля, и я погребали завинаги. На практика обаче никой не е доказал как може с усилията на човешки ръце да се пренесат тонове пясък, за да бъдат заровени изцяло огромни сгради.
Жреците на Наска закопали пирамида заради боговете
Една от хипотезите на учените е, че след наводнението и земетресението последвала ужасна пясъчна буря, която погребала не само хиляди хора, но и постройките, които били издигнали.

Неактивен bogoizbrania

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 931
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
Re:НАСКА
« Отговор #31 -: Юни 30, 2010, 21:10:57 pm »
И аз мисля, че са голи твърдения за сега и липсват сериозни доказателства. Наска е изследвана и продължава да се изследва не от един специалист в различни области на науката и ако беше някаква шашма отдавна да е излязло всичко на яве и случая да е приключен още преди много години.
А това че се "откриват" все нови и нови фигури и то такива които да предизвикват наистина сензация, не комични като първите открити. Китове, надупени маймуни и паяци с огромни полови орани, ова не е ли крайно подозрително?
Soli Deo Gloria!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27