Автор Тема: Създателят, хората, извънземните и единството им  (Прочетена 4616 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен barovi

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
Много хора постоянно си задават въпроса, защо толкова много години няма официален контакт между човек и "извънземни"? Отговора на този въпрос се крие в нас самите, но и в тях.

Първата основна причина е че днешния човек не разбира изцяло връзката между духовното и физическото, между себе си и Твореца. Дори и дипломирания теолог ще постави духовното на пиедестал и ако има избор винаги и веднага би отхвърлил оковите на физическата граница. А, всъщност границата е една тънка линия, която може да се преодолее чрез вяра.

Създателят не е спирал да твори, мисли, работи и саморазвива... Много теолози ще отрекат и това, защото Той е изначало съвършен и перфектен. Човек е създаден и не се е самосъздал от хаос и случайно събитие(явление). Щом човек е творение на Твореца и е Негов образ и подобие, то е логично да предположим, че след като човек постоянно се развива, то и Създателя го прави. Това съвсем не означава, че човек ще стане бог.

По отношение на това, че човек не е произлязъл от случайно явление е видно, защото ние се раждаме с придобити морални ценности, съзнание и познание чрез, което различаваме добро от зло.

Въз основа на по-горе написаното, хипотетично може да предположим че има и други задачи върху, които Създателя работи. Това, че са извън човешкото полезрение не означава, че не съществуват. Друг свят и същества, който за нас биха били просто извънземни. Макар, че самата дума - "извънземни" е неправилна.

"Извънземни", които днес ни представят "журналята" са плод на болно, изопачено и лъжливо съзнание.  Всекидневно медиите се грижат затова да бъдем правилно "осведомени" за живота, вселената и други глупости.

Връзката между хората и Бог се осъществява и чрез молитвата. Не случайно монасите, които са на преклонна възраст нямат проблеми с мозъка, за разлика от много техни връсници.

Където и да се обърнеш връзката между човек и Създателя е неизменен факт. Защо тогава все още няма директен контакт?

Проблема е в това, че между нас хората няма единство, а различие и недоверие. Хубавото на всичко това е, че човек продължава да се развива и скоро хората ще достигнат и прозрат истината. Когато това стане, всички хора ще говорят един език. Няма да има държави, няма да им граници. Първо хората трябва да могат да се обединят тук, а после там...

Ето и една статия, която отново потвърждава написаното по-горе ;)

Мозъкът на твореца не старее, а се саморазвива. Човечеството не дооценява възможностите на своя мозък, твърдят учените от University of Chicago, според които човешкият мозък притежава колосален потенциал  и е „извор на вечната младост“.
Триизмерни изображения на мозъка на скенер показват, че нашият организъм притежава способност да се противопостави на процесите на стареене.
С напредването на годините мозъкът се саморазвива. Това особено  се отнася за хората, които живеят здравословно и се занимават с интелектуални дейности. В зависимост от това състоянието на мозъка на 70 годишен човек може да бъде същото или по-добро от този на 30 годишните. Затова възрастните хора се справят по-добре с някои проблеми в сравнение в младежите.
Все още не се знае конкретното място на „изворът на  младостта“, но има основание да се предполага, че е генетично предпоставено и се проявява при активен начин на живот.
Дейвид Спектър, специалист по Трансцедентална медитация предполага, че намаляването на мозъчната активност се явява неизбежно с процеса на стареене, което е свързано с болестта на Алцхаймер.
Хипертонията също способства за стареенето на главния мозък у хората на средна възраст. Изследванията, проведени в Калифорнийския медицински институт доказали, че дори и най-незначителното повишение на кръвното налягане въздействат негативно върху функциите на главния мозък.
« Последна редакция: Май 09, 2013, 23:58:03 pm от barovi »

Неактивен dr.bishop

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Цялата тази схема с извънземните доста намирисва! И защо винаги се предполага ,че тези извънземни са по-интелигенти от нас? А и защо трябва да търсим връзка с твореца, създателя и т.н. Не може ли просто да развием собственото си АЗ. Винаги ли трябва да търсим ония, чужд елемент, който е по-по - най , който ще ни помогне, ще ни спаси, ще ни направи богати, умни, мъдри и т.н. След като навсякъде се твърди ,че във всеки от нас има част от създателя, не е ли по-логично да погледнем навътре, а не навън? Дали ще е чрез молитва, самовглъбяване, медитация, дълбоко дишане или нещо друго, всеки се решава сам. Има хиляди техники, пробваш някоя, като е става, пробваш друга. Ако имаш желание, ще си намериш кое е вярното за теб! А за единството, просто забрави! Всеки предпочита да е жертва, да го съжаляват, да е болен, да го обгрижват. В едно изречение да използва по 25 пъти АЗ ! Мирогледа му се простира до ходене на работа - оплакване - спане! Как искаш такъв човек да си отвори главата за нещо по-различно? Нали за него , той и проблемите му са най-важни! Ежедневно дебелаци говорят ,как няма пари за храна! Майки говорят как трябва те си гледат децата и ходят на работа! Лентяи как няма работа и т.н. и т.н. А колко малко му трябва на човек всъщност ....
Така ,че работи си, практикувай каквото ти допада, бъди благодарен за това което имаш, радвай се, когато можеш, почивай добре, храни се добре, ако успееш да отвориш на някой очите, радвай се още повече, ако не - не бъди ядосан!

Неактивен raponce55

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Привет на всички! Има ли някой от Пловдив, които да каже аджеба верно ли е това?
http://pik.bg/%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-4-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-news71715.html

Неактивен fry

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Привет на всички! Има ли някой от Пловдив, които да каже аджеба верно ли е това?
http://pik.bg/%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-4-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-news71715.html
Поне да не бяха слагали подобна снимка :)   Великани със каски от втората световна хахаха

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27