Автор Тема: Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!  (Прочетена 44066 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 369
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #15 -: Октомври 02, 2009, 14:51:40 pm »
Tangrata_ за това, закоето говориш за хората и стандарта в Канада и България, сравненията, си абсолютно прав. Ценностната система на човека е тази, която определя и допуска всякакви стандарти.Но битието определя съзнанието. А кой определя битието-държавата със своите закони, институции-политически, културни, силови и т.н.
Значи в Канада битието е такова, че хората имат по-добри ценностни системи, не допускащи излишен, и показен висок стандарт.Известните и уважаните хора там явно дават пример в това отношение. А в родината-се тряя да показваш, че си паралиия, с последен модел джип, непукист, тежкар,защото това го правят първенците и уважаваните хора.Както е било и преди векове.При нас, в по-голямата част от хората няма развитие в ценностната система на съществуване. Щото няма кой да даде пример.Ето това е разликата. ;)

Неактивен x-file

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 68
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #16 -: Октомври 02, 2009, 17:22:20 pm »
празни приказки...

какво направи ТИ с живота ти?

как се промени той, как живееш, как се чувстваш и защо, след драстичната промяна в отношение неимоверно разширяване полето на спекулации относно реалността ?


търсите истината - коя? за какво? а после какво? като научиш как да се телепортираш (примерно - мен ме блазни :Д) къде ще отидеш и какво ще направиш? а какво те спира сега?

освен празните приказки..


хората са вероятно най-добрият източник и провокатор на фундаментални прозрения. достатъчно е човек да се взре в околната му среда! по нищо, никой (поне повечето, смея да предположа) не се различава от "средният джо". дори да си достигнал до ниво да комуникираш чрез епифизната жлеза и разума ти да достига отвъд - резултата в крайна сметка не е по-различен (а резултата е една сигурна истина).

фактически погледнато, тук си говорим за човешки възможности (без значение принципа и източника), които няма как да променят начина ти на живот толкова драстично, че да са оправдан залог. или казано другояче - това е то да не си наясно със живота. една голяма част от нас никога не успяват (няма и да успеят) да си го изяснят и това е нещо, за което се философства от време оно. или казано другояче - ГЛУПОСТТА. Номерът на Матрицата е култивирането на Човешката Глупост. Грандиозно и от галактическа величина.

 
форумът ще си е тук и след 10 години (вероятно), със същият тип потребители, лутащи се към живота; дали чрез борба със безсмъртно зло, тайни и пъклени адженди, или другояче (според категорията човек), резултата ще е винаги - хорица опитващи се да копаят дупка в пясъчна пустиня..

 
а как са живели хората, чиито имена са останали в историята, чиито труд и действия са НИ извели още една крачка напред? КОито са оставили безсмъртно наследство, вече част от нашият генетичен код! Как и защо са мислили? В какво са вярвали и от какво са били мотивирани?


а ВИЕ, приятели.. как Вие упражнявате волята си? Как се възползвате от възможността на ЖИВОТА, в целият му потенциал (поне при повечето хора), личните ви качества / талант ако щете? Къде намирате себе си, в цялата тази безкрайност...


тези въпроси отговорете на себе си..  


-----


последните два месеца имаше доста конференции от (от тези просветителните на тези просветителите), та ако трябва да обобщя: една камара дрънканици, неподплатени дори с бегли, било  логически, или принципни факти теории и опити за насаждане на различни (отново заробващи) веруюта и обяснения.
Тооолкова много професори, доктори, журналисти, шамани и порно актриси и никой аджеба не показа как се пали огън.

200 години, от 200 години се култивира ню ейдж перспективата за съществото > уфологията, като една от песъчинките й: 60 години небивала ИСТЕРИЯ, стотици проекти (фактически доказано осъществени), от ХИЛЯДЕН личен състав и никой, отвлечени хора и домашни прасета - и нито един не показа тайната зад огъня!

 Единици са кадърните, опитващи се да тълкуват > развиват > противопоставят необяснимото днес, информацията като такива, наследството от минали цивилизации, религия и всеобщи принципи чрез конкретика. Истината е, че по разните форуми съм срещал и чел хора, с логика и информация на светлинни години от тази с която хранят. Хора без имена и без издадени книги. Които повече от блог (със 100 посетители дневно) не се чуват. Останалите са - както те се наричат: свиркаджии!

НЕ! Моля! Не отричам абсолютно никоя от теориите съществуващи из хартиените крипти на интернета - единствено обобщавам равносметката до този момент. Една шепа са отговорните за по-екзотичните теории, чиито живот, качества разсъждение е доста малко вероятно да доведат до прозренията, опитващи се да продават.

И дори и да бяхме видели как се пали огън, въпроса със живота остава гол. гол като религията без саможертвите. А начина е само един – балансирано и хармонични развитие, които макар и предпоставка, не са гарант, че прескочиш от другата страна.  и как ще промените този форум или който и да било друг и за какво?

какво очаквате от форумът? това може би е въпрос на който всеки един потребител, би трябвало да отговори публично в темата за форумът.

форумът сте всички вие - вашите постове, отразяващи вас самите. както и всичко друго в което активно участвувате!


останалото са празни приказки, плод на слабости.

 
живи и здрави :]


(понеже сте станали хапливи - извинявам се за грешките - къде плод на умора, къде незнание или емоция :Д)

Я , докато още лошия зъл торбалан (черния админ ) не ме е баннал да направим 2-3 реплики на мистър фиск, който звучи леко нихилистично,но все пак има някои идеи за размисъл
видях случайно тая тема, след като последните 2 дни разбираемо гравитирам в темата за оплаквания , та
лек комент по 2 абзаца от темата:

1. за телепортацията - с какво ще промени примерно тя моя а и живота на всеки
конкретно и веднага казвам - първо ако съм си харесал картина от Драган, Петкан ще му пратя парите по телепорта, а той съответно ще ми телепортира картината.ще си спестя време, разкарване, плащане за транспорт, куриерски услуги и т.н.
Примерът е валиден за абсолютно всякакъв вид стока, предмет и т.н.
Ако искам да ида някъде на почивка или докъдето имам интерес отново ще си спестя време, нерви , за чакане на летища, уреждане на митнически и бюрократични формалности. Много неща ще се опростят и ускорят  с телепортацията.
И нещо много важно  - чрез нея ще отпадне едно голямо паразитно звено му веригата продавач-купувач, а именно ролята на прекупвача, което за крайния клиент ще има редица важни предимства - ще получава продукта много по-бързо и много по-ефтино..

2.Вторият пункт ми е по-интересен:
а как са живели хората, чиито имена са останали в историята, чиито труд и действия са НИ извели още една крачка напред? КОито са оставили безсмъртно наследство, вече част от нашият генетичен код! Как и защо са мислили? В какво са вярвали и от какво са били мотивирани?

Такаа, значи да си представим че сме стигнали момент (който може би е част от близкото бъдеще), в който човек може да живее 200-300-500 год.и по-нататък да стане безсмъртен...и приемаме хипотетично че ти имаш този шанс :)
Питам - с какво ти си заслужил да живееш 500год. или да си безсмъртен , с какво си по-добър от човека от 324год. ; от човека от 823г. пр. н.е или от този от 5200год.п.н.е
Как така ти ще имаш този шанс , а той няма да го има ?
Защото ти (аз или той ) с нищо не сме по-добри  или по-съвършени от хората живели преди нас далече в древността..Бих казал дори напротив човек се е покварил още повече..(Ако някой си мисли противното, значи е в дълбока заблуда)
Тогава откъде накъде ние сме облагодетелствани за сметка на нашите предшественици..Справедливо ли е това?
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 17:27:09 pm от x-file »

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 369
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #17 -: Октомври 03, 2009, 00:09:11 am »
x-file- хубави въпроси.Какъв е смисълът от супер развитието на технологиите, след като мисленето на хората не се е развило съответно, те не могат да ползват пълноценно тези технологии. В някои други държави могат. Но при нас  изоставаме.
Ами управляващите и институциите, които определят битието ни, трябва да изградят една хармонична, сигурна и обезпечена държава и общество, за да се живее по-добре.Оттам и хората ще имат перспектива и желание да се саморазвиват и усъвършенстват, физически и духовно.
А сега най-силното им желание е как да излязат зад граница за по-добре платена работа. :P

Неактивен Amrita

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #18 -: Октомври 03, 2009, 00:53:16 am »
Танграта, много ми харесва да те чета. В този случай още повече, защото си написал неща, които и аз съм забелязвала и съм си мислела.
Моето впечатление е същото за България. Живеене "извън чергата" и възможностите, последен модел БВМ пред някаква панелка (нищо обидно не влагам към хора, които живеят в такива блокове), слугуване на "имидж", на чуждат оцека, как ще се представиш, как ще те преценят, колко ще успееш да "преметнеш"... безкрайно може да изброяваме.

Marhs, ето че пак попадаш, според мен, в омагьосания кръг: все трябва да чакаме някой да ни да де пример. Да не би да имаш предвид управниците?! Всеки народ си ги залужава. Аз забелязвам, че в България масово се гласува за всеки новопоявил се, защото предният се е оказал разочарование и се възлагат някакви безкрайни надежди на идващия. След това и той се оказва "лош". Да не чакаме примери, да започнем да ги даваме, а след това и ще започнем да мислим повече, кой да избираме да ни управлява.
« Последна редакция: Октомври 03, 2009, 00:54:26 am от Amrita »

Неактивен tiamat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 87
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #19 -: Октомври 03, 2009, 01:50:45 am »
x-file- хубави въпроси.Какъв е смисълът от супер развитието на технологиите, след като мисленето на хората не се е развило съответно, те не могат да ползват пълноценно тези технологии.  :P

 Не съм съгласен.
Спомни си близкото минало на компютрите...Бейсик... DOC... и т.н...Колкото по осъвременено (WIn98/XP...),толково по елементарно и не бих казал,че за това се изисква кои знае какво мозъчно напъване.От 1 ви клас децата са пред PC тата...и в тоя ред на мисли, накарай едно дете да работи под DOC та тогава да видиме...
 И подобни примери колкото щеш...
 
 80години излезе една книга,от поредица фантастика-"Безсилието на всемогъщите",карам по памят.Дори и фантастика не е лошо да се прочете.

 Според мен технологиите не ни правят по умни,а по мързеливи и не само,но това не се отнася за тия които ги правят.
 И зада не продължавам форума да го превръщам в ЧАТ или седянка предпочитам да спра до тук!
  

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #20 -: Октомври 03, 2009, 12:19:42 pm »

Какво направих лично за себе си?
Емигрирах в Канада преди 5г. След това започнах да уча 2ро висше, което завърших преди няколко месеца.
След още няколко ще си потърся работа там.
.....
В Канада, например, повечето хора са подчертано зле облечени. Със стари широки дънки, стари обувки и блузи, стари якета и тн (включително и младите момичета). Тук почти всички са с нови и модерни дрехи, ботуши за по 300 лв до коленете (навън е 25гр) и тн. Наистина не е лошо, хубаво е да се обличат добре младите хора, но средностатистическия канадец посмъртно не може да си позволо да се облича така. Парите му стигат само за наема, храната и другите разходи.


Винаги съм се чудил щом положението на "избягалите" от България не става по-розово, като се има в предвид това, което съм подчертал в мнението ти, какво дирите там/където и да е.../?  ???

« Последна редакция: Октомври 03, 2009, 12:21:36 pm от Гален »

Неактивен Amrita

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #21 -: Октомври 03, 2009, 13:58:16 pm »
Позволявам си да се намеся и аз по този въпрос. Първо, много от хората, които живеят зад граница, не са избягали. Нека бъдем по-внимателни към думите. След това, изборът на живот в дадена страна не винаги се води само от чисто материалните му измерения като прехрана и подслон, понякога той се прави и като избор на общество, в което искаш да живееш и да отгледаш децат си. В този смисъл да кажем бягство има, но от чалгата като социо-феномен, например. Произволен пример.
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 09:47:18 am от Mirotvorec »

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #22 -: Октомври 04, 2009, 03:37:48 am »

"избягалите" от България


Първо, много от хората, които живеят зад граница, не са избягали. Нека бъдем по-внимателни към думите.


Внимателен съм. Не си обърнала внимание, че думата, която те подразни е "окичена" с едни знаци, които се наричат - кавички. ;)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #23 -: Октомври 04, 2009, 09:41:57 am »
Спора 'за' и 'против' емиграцията е стар и сложен като света. Можем да го бистрим години и няма да го избистрим. Има много различни хора, много различни мнения, много различни причини (бягство от беззаконието, чалгата, шансове за децата да се развият максимално и тн).
(за повече по върпроса може да погледнеш ей тоя форум: http://www.bgcanada.com/phpBB2/viewforum.php?f=22
Там са го бистрили това в 10 000 теми. И то хора, които вече са емигрирали.)

Далеч съм от мисълта, че там е рай. На всяко място си има много плюсове и много минуси.

Конкретно за облеклото. Хмм, тук част от парцалките се купуват от мутреещи батковци; и се носят, за да се забиват с други мутреещи батковци. В Канада много трудно може да купиш някое момиче. Повечето, които ходят в университет, си работят паралелно и сами си вадят джобните. Дори не взимат от мама и татко. И много добре знаят, че като завършат (съвсем скоро), заплатата ще им ще започва от порядъка на 60000$ годишно. А после само ще расте.
Много много трябва да се бръкне мутрата, че да я съблазни с нещо. Има го и момента на насищане, при който тя си има предостатъчно пари за всичко естествено - къща,кола, екскурзии и тн, и не са и необходими лоши батковци с кинти.
Това за дрехите е отчасти и манталитет. Друго характерно, обаче е, че още като направят 18-20 'децата' се местят в свое жилище (под наем)(може и със съквартиранти) сами се издържат, сами си плащат наема и колата, сами се хранят, и сами си плащат университета.
Тук в България, децата до последно живеят при мама и татко. Не плащат наем, хранят се при тях, перат се при тях, допълват си джобните от тях и тн. Нормално да им останат 300лв за едни ботушки.  ;)
... абе защо ме карате да обяснявам очевидни работи?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #24 -: Октомври 04, 2009, 09:50:11 am »
А аз да ви напомня, че темата е "Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!"   ;)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #25 -: Декември 21, 2009, 00:21:10 am »
празни приказки...

какво направи ТИ с живота ти?

как се промени той, как живееш, как се чувстваш и защо, след драстичната промяна в отношение неимоверно разширяване полето на спекулации относно реалността ?


търсите истината - коя? за какво? а после какво? като научиш как да се телепортираш (примерно - мен ме блазни :Д) къде ще отидеш и какво ще направиш? а какво те спира сега?

освен празните приказки..


хората са вероятно най-добрият източник и провокатор на фундаментални прозрения. достатъчно е човек да се взре в околната му среда! по нищо, никой (поне повечето, смея да предположа) не се различава от "средният джо". дори да си достигнал до ниво да комуникираш чрез епифизната жлеза и разума ти да достига отвъд - резултата в крайна сметка не е по-различен (а резултата е една сигурна истина).

фактически погледнато, тук си говорим за човешки възможности (без значение принципа и източника), които няма как да променят начина ти на живот толкова драстично, че да са оправдан залог. или казано другояче - това е то да не си наясно със живота. една голяма част от нас никога не успяват (няма и да успеят) да си го изяснят и това е нещо, за което се философства от време оно. или казано другояче - ГЛУПОСТТА. Номерът на Матрицата е култивирането на Човешката Глупост. Грандиозно и от галактическа величина.

 
форумът ще си е тук и след 10 години (вероятно), със същият тип потребители, лутащи се към живота; дали чрез борба със безсмъртно зло, тайни и пъклени адженди, или другояче (според категорията човек), резултата ще е винаги - хорица опитващи се да копаят дупка в пясъчна пустиня..

 
а как са живели хората, чиито имена са останали в историята, чиито труд и действия са НИ извели още една крачка напред? КОито са оставили безсмъртно наследство, вече част от нашият генетичен код! Как и защо са мислили? В какво са вярвали и от какво са били мотивирани?


а ВИЕ, приятели.. как Вие упражнявате волята си? Как се възползвате от възможността на ЖИВОТА, в целият му потенциал (поне при повечето хора), личните ви качества / талант ако щете? Къде намирате себе си, в цялата тази безкрайност...


тези въпроси отговорете на себе си.. 


-----


последните два месеца имаше доста конференции от (от тези просветителните на тези просветителите), та ако трябва да обобщя: една камара дрънканици, неподплатени дори с бегли, било  логически, или принципни факти теории и опити за насаждане на различни (отново заробващи) веруюта и обяснения.
Тооолкова много професори, доктори, журналисти, шамани и порно актриси и никой аджеба не показа как се пали огън.

200 години, от 200 години се култивира ню ейдж перспективата за съществото > уфологията, като една от песъчинките й: 60 години небивала ИСТЕРИЯ, стотици проекти (фактически доказано осъществени), от ХИЛЯДЕН личен състав и никой, отвлечени хора и домашни прасета - и нито един не показа тайната зад огъня!

 Единици са кадърните, опитващи се да тълкуват > развиват > противопоставят необяснимото днес, информацията като такива, наследството от минали цивилизации, религия и всеобщи принципи чрез конкретика. Истината е, че по разните форуми съм срещал и чел хора, с логика и информация на светлинни години от тази с която хранят. Хора без имена и без издадени книги. Които повече от блог (със 100 посетители дневно) не се чуват. Останалите са - както те се наричат: свиркаджии!

НЕ! Моля! Не отричам абсолютно никоя от теориите съществуващи из хартиените крипти на интернета - единствено обобщавам равносметката до този момент. Една шепа са отговорните за по-екзотичните теории, чиито живот, качества разсъждение е доста малко вероятно да доведат до прозренията, опитващи се да продават.

И дори и да бяхме видели как се пали огън, въпроса със живота остава гол. гол като религията без саможертвите. А начина е само един – балансирано и хармонични развитие, които макар и предпоставка, не са гарант, че прескочиш от другата страна. и как ще промените този форум или който и да било друг и за какво?

какво очаквате от форумът? това може би е въпрос на който всеки един потребител, би трябвало да отговори публично в темата за форумът.

форумът сте всички вие - вашите постове, отразяващи вас самите. както и всичко друго в което активно участвувате!


останалото са празни приказки, плод на слабости.

 
живи и здрави :]


(понеже сте станали хапливи - извинявам се за грешките - къде плод на умора, къде незнание или емоция :Д)


Йес. Осъществяване в реалният свят. Идва момента, в който четенето трябва да бъде поизместено от практика в реалният живот. Това е и моето душевно терзание в момента. Терзание, защото осъществяването куца и не ми е виновен нито илюмината, нито президента, нито обстоятелствата.  :blum2:
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Max

 • Гост
Re:Да върнем баланса - за тези, които харесват Хнет!
« Отговор #26 -: Декември 26, 2009, 19:57:12 pm »
Благодарен съм на създателите на форума и на пишещите в него!

Неактивен ShaDai

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
 :blush:  и на мен ми харесва тука  :P
Чувствам си сърцето колко меко биее в яркочервена тишинаа - лично в зеленото време! http://www.youtu

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Шматко, кога успя да изпишеш 30 поста с по 1 ред?
« Последна редакция: Май 22, 2010, 07:50:38 am от Mirotvorec »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен ShaDai

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Я какъв интерес към шматките имаш !!! ;D Мерси, много си мил !
« Последна редакция: Май 22, 2010, 07:51:02 am от Mirotvorec »
Чувствам си сърцето колко меко биее в яркочервена тишинаа - лично в зеленото време! http://www.youtu

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27