Автор Тема: Устройство и Функции на Рептолоидно-Илюминатският Мозък - от Дейвид А  (Прочетена 10980 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
КЛЮЧ ЗА РАЗБИРАНЕ МЕХАНИЗМА НА МАНИПУЛАЦИЯТА
(УСТРОЙСТВОТО НА РЕПТИЛОИДНИЯ МОЗЪК)
 
Наистина все още секретно, достъпно за разбиране от “горните етажи”!
 
“За да познавате Илюминатите, М-р Дейвид,
вие трябва да изучите “рептилоидите” (влечугите).”


Кредо Мутва (зулуски шаман)
 
“Важно е да се знаят основните неща относно мозъка на рептилоидите, защото по този начин човек открива откъде произлизат поведението и характера на Илюминатите, как и защо бива манипулиран от тях мисловно и емоционално,  чрез телевизията и другите визуално-мисловно въздействащи методи. Това става възможно чрез разбиране на рептилоидната част на човешкия мозък.”

Дейвид Айк
 
“Всяка конспирация, която е конспирация, не е никаква конспирация.”
 
“Една конспирация, която започва да се проявява, и за която се говори, е към своя край.”

Из бележника на разузнавача
 
“Конспирацията е вид пирамида, и хората които служат на дадена голяма корпорация или в държавния апарат, би могло да обслужват върха на пирамида, в основата на която участва и тяхното предприятие, за което работят.”

Извод на “събудилия” се администратор
 
“Най-големите конспиратори не са земни хора.”
“Господ не е създал човека за да участва в конспирация.”
“Господ не обича конспираторите и конспирациите, но ги допуска, за да се прояви Силата на Творенията Му.”


Търсач из дебрите на Конспирацията
 
****************************************************************************
 
Статия от Дейвид Айк, публикувана в неговата интернет страница http://davidicke.com/
 
Ключ за разбиране на илюминатите
и на света, в който живеем

         Наскоро получих съобщение от някой си, който твърдеше, че това което говоря за хората, имащи рептилоиден мозък, не било вярно. В същност материалът за който става въпрос съдържа една от най-доказаните информации, върху които някога съм писал. И това би могло да го потвърди всеки, който изучава науката за мозъка.
         Но все пак аз изразявам благодарност на този питащ, защото това ме накара да поставя на необходимото място този така важен пакет от информация, който не само показва, че мозъкът на рептилоидите съществува, а и това, колко практически значимо се явява разбирането на темата за манипулирането на света от т.нар. “рептилоидна илюминатска кръвна линия”.
Така както важно се оказа онова, което Кредо Мутва, зулуски шаман ми каза:
“За да познавате илюминатите, м-р Дейвид, вие трябва да изучите рептилоидите.”
(Бележка: Рептилоиди, респ. клас “рептили”, влечуги)
 
         Важно е за хората да знаят основните моменти, свързани с мозъка на рептилоидите, защото това разкрива от къде произлиза характера и поведението на илюминатите, както и как, и защо, хората биват манипулирани мисловно и емоционално по начин, познат досега от телевизията и другите визуално-мисловни методи. Същото това нещо, се отнася и за манипулацията върху рептилоидната част от човешкия мозък.
 
МОЗЪКЪТ НА РЕПТИЛОИДИТЕ (МОЗЪКЪТ НА ВЛЕЧУГИТЕ)

          А сега нека да вникнем под повърхността на видимото, под неокортекса и някои части на нашия мозък, които все още представляват мистерия, за разлика от сравнително по-познатите  като  “по-горните” или т.нар. младенчески дялове (явяващи се като най-младите дялове на човешкия мозък). Тези древни центрове на интелигентността са позволявали на живота да се развива и оцелява в различни форми от милиони години насам. Те не би трябвало да се поставят на страна, въпреки че те не говорят с езика на неокортекса.
         И така, отново нека обобщим. “Рептилоидният” мозък е най-стария дял на мозъка. Той има две полукълба, точно така, както неокортекса, и би могло те да се свързват функционално с лявото и дясното полукълбо на самия неокортекс. “Рептилоидният” мозък се състои от горна част на гръбначния мозък и основни ганглии, diencephalon, и части на средния мозък - всичко това разположено  в горната част на гръбначния стълб, като една главина в средата на човешката глава.
        Би могло да си представим основната сърцевина на нервната система и да тръгнем от първообраза на мозъка на бозайниците, (подобно на “рептилоидния” мозък разположен около него), които в продължение на “Триасичния период” са изчезнали, като са осигурили връзката между динозаврите и бозайниците. Всички сегашни бозайници притежават този “рептилоиден” комплекс, включително и човека. (Станало е преплитане при съединяването на “рептилоидната” ДНК с ДНК на бозайниците и това довело до създаването на Илюминатската рептилоидна кръвна линия, което е дало възможност за  най-чистата форма от това преплитане да застане между човешката и “рептилоидната” форма).
          Като първо и основно отличително качество, проявяващо се чрез рептилоидния мозък, това е стремежът за установяване и защита на територията. Това се явява резултат от изключително силната “воля за власт”, отличителна черта между гущерите по време на ритуалното поведение в хода на състезанието между тях и ожесточена битка за надмощие. Тези животни имат красиви цветове и като останалите гущери използват стремителните удари на главата за своето утвърждаване и агресивна наклонност. В състезанието агресията им се развихря и дава начало на сериозен двубой. В победата те са тиранични диктатори до крайност. При загуба те изгубват своята окраска, изпадат в депресия и умират след две седмици (точно това е класическото поведение на илюминатите. Борят се помежду си и с човечеството до смърт, за да наложат своята воля и надмощие. Победителят взема всичко).
          Поне пет вида човешко поведение водят своя произход от рептилоидния мозък. Те биха могли да се именуват: “изопрактично”, “предпазно”, “възстановително”, “тропистично” и “измамно”. Без да ги дефинирам, бих могъл да се опитам да обясня, че в човешкото поведение тези видове дейност намират израз. Завладяващо-принудително поведение; ежедневни ритуали и суеверни действия; робски конформизъм и преклонение към традиционно старото; церемониално служене за възстановяване; послушание както и в легалните религиозни културни и други работи.
          (Ако трябва да направя бърз обзор върху поведението на илюминатите, би било един вид изреждане, подобно на горното, на отличителните черти на рептилоидния мозък. Те изразяват всичко онова от следствията на това поведение – “завладяващо-принудително”, даващо приоритет на техния план на всяка цена, привързване с ритуали, церемонии, символизъм. Мания, фикс идея за величие. И да, да……..! Всички възможни начини за измама.)
         Всички филми и действащи телевизии представляват проекция на свойствата на рептилоидния мозък. Как така? Филмите и телевизията, видео игрите и т.н. Всички те неопровержимо са подобни на сън. Не само в тяхното представяне на символичната реалност, но също и в това, че хората които гледат филмите имат същата дължина на мозъчната вълна, излъчват същата тази вибрация, както когато сънуват. И така отгатнете, откъде произлиза сънуването във вашите глави! (Киното и телевизията, като индустрия, не само че се контролират от Илюминатско рептилоидната кръвна линия, но и са изцяло създадени от тях на първо място. Илюминатите контролират чрез отличителните черти на рептилоидния мозък и те търсят да манипулират човечеството чрез манипулацията и стимулирането на рептилоидната част в мозъка).
          Езикът на рептилоидния мозък, това е визуалното представяне. Всички комуникации, действащи при рептилоидите са изградени така, чрез визуално символично представяне, всяко имащо специфично значение (Точно! Точно това съм се опитал да изложа в моите книги и разговори: как илюминатите комуникират по между си и как се отнасят към човешкото подсъзнание с безкрайно количество символи  и визуални кодове).
         Рептилоидите не сънуват, за разлика от животните, еволюирали от рептилоидите (бозайници, птици), които сънуват. Защо? Защото рептилоидният мозък все още продължава да оказва въздействие върху тях и това състояние, ние хората наричаме сънуване. Няма състояние на сън при рептилоидите, защото това състояние при тях е състояние на будност. То е било подтиснато в продължение на нашите будни часове (но все още функционира - това не е спане, всъщност те никога не спят). Чрез химически въздействия върху неокортекса, тогава рептилоидите биха могли да функционират в продължение на спането и съня, когато лявото полукълбо е на свой ред подтиснато. Но очевидно рептилоидният мозък не е удоволетворен, ако го оставят на режим на нощно дежурство. Той би изисквал много повече от това.
         Хората изобретили ритуалите и церемониите, и едва тогава театъра. Сега от къде бихте допуснали, че произтичат всички тези открития? Театърът с неговата известна теорема за “прекъсване на съмнението”, (което е в същност друг начин на изказа – “Остави левия мозък да спи”), е ново изобретение на рептилоидното ментално състояние – “Това тука вън!”.
         И разбира се сега може да имаме отличен паралелен модел на рептилоидната обстановка чрез киното и телевизията, които при някои индивиди вземат от16 до18 часа от деня, което вие добавяте във времето на състояние спане-сън.
         Ритуали, церемонии, театър, кино, телевизия, видео  игри-всичко това е било създадено от нуждата за териториална собственост принуда, както и от волята за власт, вградени в рептилоидния мозък (всички твърдения, че рептилоидната част на човешкия мозък е т.нар. бойно поле от което се извършва контрол върху нашата реалности тази планета, са били потвърдени). Тази “териториалност” и “воля за власт” се проявяват в множество начини в човешкото поведение. Нека да дадем няколко примера, за да отбележим невероятното изобилие от подобни примери сред нашата цивилизация.
         “Той” иска да се ожени за нея, и “Тя” би могла да се заинтересува, но те приемат, че преди сватбата могат да изчакат, за да може той да има “добра работа”, осигуряваща сигурен приход и “добро бъдеще”. “Те” са дъгообразни гущери или някакъв друг вид рептилоиди (рептили), птици или бозайници, чийто флирт се състои в това, мъжкият да покаже своята способност за сигурност и защита на едно определено ”пространство” преди той да бъде считан за подходящ партньор-накратко този вид на принудително завладяване е рептилоиден, без значение как би могло рационално левият мозък на неокортекса да го оценява.
         (Върху т.нар. Leading Edge website, отличителните черти, както и следствията от рептилоидния мозък са изброени със следните думи: консумирам, търся партньор, оженвам се, създавам поколение, размножаване, битка, буйство, подчинение, ядене, убиване, страх, поклонение, купуване, пиене, наркотици, омраза, състезание, вземам повече, вина, грях, некоопериране, разграничаване, сън - http://www.trufax.com).
          Както ще видим, “териториалността” разширява своето влияние върху хората на Земята, както и “волята за власт” има толкова много лица. “Нашето” атакува “тяхното” поради разликата в цвета на кожата, всъщност цветът е онова, което ”нашето” атакува. “Нашето” това са гребеновидните гущери или кой да е от безбройните други  рептилоиди. Всъщност целият расизъм има своите корени от рептилоидния начин на поведение.
          Илюминатите са завладяни от расата и кръвната линия. Това е и причината поради която, те са се кръстосвали толкова упорито помужду си само в продължение на хиляди години. Те са невероятно расистки настроени. Ето защо, и те използват понятието “контрол върху населението” чрез глад, война и болести, за да  атакуват чернокожото население, а също така и да минират бялото население, което не влиза в рамките на разработената рептилоидна Илюминатска генетична мрежа (!!!)
          Б.Ол е привлечен от Н.Доли, защото Н.Доли използва червено червило. Когато Н.Доли използва синьо червило, Б.Ол не се интересува от нея. Б.Ол е привлечен от цвета – но цветът не е единствения белег чрез който се осъществява непреодолимия импулс. Това би могла да бъде коя да е друга характерна физическа черта. Б.Ол би могъл да се пристрасти даже и към някакъв израстък. А Н.Доли може да бъде омаяна от дадена разходка.
          А какво да кажем за М-р Б.Ол, който търси големи гърди и опънато трико? Или пък за Мис Н.Доли, която харесва големи бицепси? Това са вид зелени гущери, които отговарят на определени физически белези  - широка яка (на гущер) или тънко тяло. Б.Ол и Н.Доли са импотентни без да имат червения мираж пред очите си. Те не могат без него да се възбудят тъй както без представата за Холивуд и Медисън авеню, контролиращи хормоналния имтрафик. Те не могат без това да се чифтосат. Не може да стане кръстосване. Те прибягват до модата. Те трябва да бъдат принудени за да стигнат до оргазъм. Те са управлявани от светлините на уличния трафик.
          Кой върши това управление?
          Всички принудителни реакции, свързани или с привличането, или с агресията основана върху физически показ, произтичат от рептилоидния мозък.
          Гоу Рю живее в пещера на повърхността, на върха на една отдалечена планина. Гоу Рю следва прост дневен ритъм на живот, който стриктно съблюдава. По-голямата част от неговия ден преминава в молитви, пред олтаря на неговия Бог (който Бог е изобразен на този олтар в образа на змия увиваща се нагоре около прът). Останалата част от времето си, Гоу Рю прекарва в търсене на храна и живеене за момента... Често то посещават от съседните села последователи, които му се кланят. Гоу Рю говори за безвремието пред тях, за откъсването от тялото, за възвръщането в ново тяло. След ядене, или след като е произнесъл вдъхновителна реч, Гоу Рю се отдава на неконтролируема сексуална игра, за която само младите момичета от селата знаят. Гоу Рю, това е вид “Комодо Дракон”.
          Дабъл О Далмър е студенокръвен и лишен от емоционална част. Дабъл О Далмър се явява брат на Гоу Рю. Той живее в отшелничество също, и следва строг дневен ред, включващ дебнене и излежаване в очакване на деца минаващи наблизо от близките села. Дабъл О Далмър задоволява своите апетити с тях, включително като ги използва сексуално, след което ги употребява за храна. Дабъл О Далмър е студенокръвен, лишен от всякаква емоционална същност, убиец. Той също принадлежи към породата на Комодо Драконите.
          Въобще смята се, че Комодо Драконите, са най-близко отстоящите  до кръвожадните бозайници, рептилоиди..А оттам и връзката с човека – техния мозък – се оказва древно наследство от тях в човека. Малките на Комодо Драконите търсели убежище по дърветата за да избягнат да бъдат канибализирани от старите дракони.
          Цялото това поведение произтича като импулс от рептилоидния мозък или ниската част на тялото, и после се преобразува от горната му част. Мозъкът на рептилоидите е много мощен източник за човешкото поведение – първо защото е скрит. Лъжовен и измамен е. Скрива се от съзнанието на човека. Но, ние го познаваме по емоционалното поведение  и по интуитивното държане. Това наподобява като извиваща се змия в тъмнината. Това е несъзнателното. Една Заирска поговорка казва: “Ако убиете змия, вие все още ще сте уплашен от действието си.”
          И точно тази черта, е била използвана от Илюминатите в пълна тайна, разкриваща Плана от хиляди години, докато хората в същото време са били в пълно неведение за нея. Тъй като ние се намираме в състояние на затворени очи откъм възприятието на реалността, сега в последните години поради наличния цикъл на повдигане енергийното равнище на планетата, подсъзнателното в нас се превръща в съзнателно. И така, Илюминатският план се разкрива пред очите ни и този процес не може да бъде спрян от никого.
          “Изопрактично” се нарича онова поведение при което и двата индивида са ангажирани с една и съща активност. Човешкият ембрион се намира в състояние на постояннен сън (това е всъщност рептилоиднито състояние). Новородените бебета прекарват по-голяма част от в това наполовина сънно състояние. В ранната детска възраст, менталната дейност се контролира също от рептилоидната част на мозъка (палеобозайническия мозък и дясното полукълбо на неокортекса)... Левият дял на мозъка – лявото полукълбо на неокортекса  е все още  неразработен в ранното детство.                                                                                           
          Интересно е да се отбележи, че при рептилоидния мозък, сексът и агресията и териториалността са едно и също нещо.
Може да се има предвид факта, защо Илюминатите са толкова заети с изследванията върху сексуалността и по точно т.нар. хард секс, всичко това изложено чрез някои от жертвите в лицето на Кати О Брайън (Транс-формирането на Америка), Аризона Уайлдър (Откровението на Майка Доброта).
          Следните откъси ще дадат обяснение за същността на рептилоидния мозък. Те са направени от Манфред Дейвидмен. Повече обяснения бихте могли да намерите на показаната страница в интернет: www.solbaram.org/aticles/humind.html
« Последна редакция: Април 20, 2006, 02:07:51 am от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
РЕПТИЛОИДНИЯ МОЗЪК

          Във вътрешността на човешкия мозък се намира онова, което наричаме “рептилоиден мозък”, най-стария и примитивен дял на мозъка на човека. Рептилоидният мозък се проявява като че ли неизменяем в хода на еволюцията. И оставаме с впечатление, че го притежаваме заедно с другите животни – бозайници.
          Рептилоидният мозък контролира телесните функции необходими за осъществяване на дишането както и телесната температура. Рептилоидите (влечугите) са студенокръвни и те имат свойството да събират топлина от слънцето. Когато е тъмно, телесната им дейност се свежда до минимум. Биологическият им часовник, контролиращ тяхната активност е разположен в окото.
          На този стадий на развитие, поведението им свързано с оцеляването на вида, като сексуално поведение, е инстинктивно и реакциите - автоматични. Територията при тях се завладява със сила и се отбранява впоследствие. Силата е права – това е накратко основата която мотивира техните действия.
 
БОЗАЙНИЧЕСКИЯТ МОЗЪК

         Следващ в развитието си след рептилоидния мозък, това бил мозъкът на бозайниците. Огромна промяна се наблюдава в него при еволюцията му. Този по-еволюирал мозък притежава органи.
         За автоматичния контрол на телесните функции като храносмилането, баланса на течностите, телесната температура и кръвното налягане (автономна нервна система, хипоталамус). За да се попълват новите опитности е създаден склад за памет (хипокампус). За разпознаване на опасностите като опитност и за сравняване с миналия опит, както и за някои съзнателни чувства – “амигдала”. Бозайниците са много по-съзнателни за себе си относно околната среда. Милиони нервни пътечки свързват хипокампуса и “амигдала” структурите към рептилоидния мозък и като цяло, поведението е много по-малко контролирано от инстинктите. Изглежда, че чувствата като привързаност, гняв, страх са асоциирани с поведението на модела-отговор за грижа, битка, бягство.

ЧОВЕШКИЯТ МОЗЪК

          И ето, че добавяйки към мозъка на бозайниците масивно количество “сиво вещество” (неокортекса) се появил еволюиралия човешки мозък. Сивото вещество в него обхваща по-голямата част от ранния мозък и съставлява 85 процента от общата маса на човешкия мозък.
          Състои се от две полукълба, свързани помежду си с нервни влакна. Мозъкът е разделен на две половини, като всяка от тях участва в комуникацията с другата. Целта на илюминатите била да намерят начин как да разделят работата на двете полукълба., така че да могат да подават информация на десния мозък, посаждайки образи, в състояние на сън, подсъзнателно, чрез символика, сублимирало въображение, докато в същото време лявото полукълбо е в ролята на затворник като осъзнаване на реалността. Ето защо образователната система, науката, толкова много са се устремили да говорят и подават информация на лявото полукълбо. По този начин Илюминатите правят опит да проникнат в мозъка чрез дясното полукълбо, подавайки му неосъзнати образи, които впоследствние чрез лявото полукълбо се осъзнават. И така, светът на човека се изгражда по тази схема. Докато човекът мисли, че този възприет от него свят е негов собствен, всичко това е било внимателно манипулирано и вградено като система. Ако се вгледате, ще отбележите колко много думи, съществуват като въображение, представи си, “имеджин”, сън и всичко това се използва за различни цели в рекламата. Илюминатите знаят, че  могат да проникнат в мозъка ви през дясното полукълбо чрез въображението ви, и тогава да заповядат на лявото ви полукълбо да декодира информацията в съзнателна за вас форма., т.например: “Аз искам да купя тази кола.” “Мисля, че се нуждаем от даването на повече власт в ръцете на полицията, за да се спрат престъпленията.”, “Нуждая се от точно тази Виагра, за да бъда истински мъж.”
          Ето защо, повечето телевизионни програми се насочват към света на фантазията, (чрез анимация).
          Музиката също се използва за същите цели. Същите хора, които контролират Холивуд, контролират и музикалната индустрия - фамилията Бронфмен в Канада (най-голямата илюминатска фамилия, която често се споменава в нашите източници). Едни и същи хора държат света на масмедиите по същите тези причини.
          Лявото полукълбо обикновено контролира движенията и усещанията в дясната част на мозъка, докато дясното полукълбо контролира лявата част на мозъка.
          Начинът по който двете полукълба са разделени и осъществяват сътрудничество помежду си, е изключителен. Повечето хора, около 80 процента са десноръки и в тях способността им да организират речта, да говорят и обясняват, преобладава, като е локализирана в лявото полукълбо. Докато дясното полукълбо, на свой ред може да разбира писмения и говорим език.
          Пространствените възприятия, зависят от дясното полукълбо, въпреки че в тях участва също и част от лявото полукълбо.
          Докато лявото полукълбо обслужва комуникациите използвайки думите, въобще наименованията, имайки предразположеност за развити вербални функции, опиращо се на логика и систематичност, дясното полукълбо обслужва комуникациите чрез образи (картини), има пространствени способности, да възприема ситуацията в тримерно изображение – 3 D, притежава интуиция и въображение, свързани с емоциите и чувствата.  Двете полукълба са взаимно свързани и комуникират помежду си, но трябва да се има предвид, че човешкият мозък като цяло се възползва от това тяхно сътрудничество само при положение, че самите полукълба са действително във взаимна връзка помежду си. Точно в този пункт се крие и същността на гореизложения метод.
          От десетки години Илюминатите търсят начин да контролират работата на двете полукълба, тоест как всяко от тях комуникира с другото. И така, те са намерили начин, когато тайно дават информация на дясното полукълбо, чрез символи и подсъзнателно, докато човекът в същото време осъзнава само онова, което му се дава чрез лявото полукълбо, в случая би могло да бъде, физическата страна на света. Дясното полукълбо е свързано с примитивната древна като възраст част на мозъка, и то комуникира чрез образи, имащи своето подсъзнателно значение. Мисленето чрез образи протича бързо. Само помислете колко време ви е нужно за да опишете дадена картина, сцена чрез думи като извършите в същото време сравнение със скоростта по която вие го възприемате. Но образите биха могли да бъдат описани, или превърнати в разказна т.е описателна форма чрез лявото полукълбо. И ето една гледна точка, която заслужава да бъде анализирана отново.
          Вие подавате на дясното полукълбо информация в образи и символи – например някакви картини на ужаса заснети от различни огнища на военно напрежение или тероризъм. И тогава вие използвате медията за да съобщите на лявото полукълбо, как да интерпретира тези образи – и така картините се трансформират в описателна форма. Чрез медията! Всъщност медията играе ролята на колективен “ляв мозък”, интерпретиращ десния мозък, който е възприел вече образите за т.нар масово използване от народа, масите. Защото, те иначе не биха извършили самостоятелно това интерпретиране – този превод на подадения материал предварително. Особено, когато е с Коментар от страна на говорителя! Ето защо медиите са изпълнени с журналисти, в които доминира лявото полукълбо, тоест  левия мозък. Това е всъщност тяхната функция, да предават информацията с интерпретация, въпреки че 95 % от самите журналисти не знаят, че точно така са именно използвани, като интерпретатори на дясното полукълбо пред лявото полукълбо. А това се случва защото самите те са се превърнали в роби на самите себе си, на своето едностранно развитие като същества само с едно действуващо активно полукълбо. Тази манипулация на интерпретацията на информацията пред лявото полукълбо се случва всекидневно чрез вестниците, радиото, телевизията, списанията, някои книги, най-вече  се отнася за тези, които непрекъснато гледат телевизия и слушат радио. И разбирането и осъзнаването на всичко това, е толкова важно. А още по-важно е да се научим да филтрираме тази информация и да позволяваме на лявото полукълбо да извършва своя собствен анализ самостоятелно, върху собствена интерпретация на информацията идваща от дясното полукълбо.
          Езикът е едновременно говорим и писмен, словесен и образен. Речта и езика, както и асоциираните картини, образи и запаметявания, всичко това се разполага в мозъка. Познаването на значението-смисъла (познаването и разбирането на изреченията например), всичко това е високо равнище на мисловна операция, която включва едновременно семантика и визуално осмисляне. Докато поведението включва интегриране на дейности от различни части на мозъка. И така, понастоящем човешкият мозък включва осмисляне (мислене) и запаметяване на образи и техните компоненти.  Както и развитието на езика и съответното мисловно осмисляне свързано с паметта и запаметяването. Редом върви и развитието на широк спектър от емоции и чувства, на грижа и привързаност, на способности за обективно и логическо мислене и преценка. И по-нататъшното развитие на писмените езици и изкуствени образи.
 
Превод от статия на Дейвид Айк от издателство Хелиопол
« Последна редакция: Април 20, 2006, 02:10:47 am от Horus »

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Статията е добра, но в по-голямата и част не можах да я разбера.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
И аз като я четох преди година ;) Сега разбирам всичко ;)

Дъвиан

 • Гост
Ами дай да я видим коя е тази фамилия Бронфмен  :D Да вземем да им напишем по едно писмо  >:(

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Свързват цветното ни зрение с третото око на гущер

Когато гущерът вижда с него око синя светлина, се задейства молекула, наречена "густдуцин" - много подобна на молекула в човешките фоторецептори, информира Green.Democrit.com

18.04.2006Способността ни да виждаме цветно вероятно е еволюирало от механизъм, подобен на т. нар. "трето око" на петнистата игуана от рода ута, твърдят изследователи от института "Джон Хопкинс" в мартенския брой на сп. "Сайънс".
Този вид гущери, широко разпространен в пустинните области на Западна Северна Америка, притежават петно на челото си, чрез което различават два цвята - син и зелен. Всъщност петното представлява струпване на нервни клетки, които използват два типа молекулни сигнали, за да усещат светлина.
Подобен механизъм на виждане имат най-просто устроените животни, като раковините например, но така също и по-сложно устроените - като нас хората. Ето защо учените предполагат, че фоточувствителните клетки от третото око на гущерите е липсващо звено в еволюцията на светочувствителния ни апарат от по-низши организми.
Нервните клетки, отговорни за цветното ни зрение, са известни като "колбички" или фоторецептори. Всяка една от тях притежава само един тип пигмент - червен, зелен или син. Цветен образ е налице, след като други нервни клетки в ретината и мозъка ни сравняват сигналите, които идват от трите различни типа колбички.
При третото око на гущерите всяка клетка фоторецептор е снабдена с два пигмента - зелен и син. Според учените, когато гущерът вижда с третото си око синя светлина, това задейства молекула, наречена "густдуцин" (gustducin). Тя е много подобна на молекулата, откривана в човешките фоторецептори, а така също и в обикновените, странични очи на гущерите.
Когато влечугото вижда с третото си око зелена светлина, зеленият пигмент в клетките задейства друга молекула, наричана "Go" или "G-other". Тя се среща при светочувствителните клетки на раковини и други безгръбначни, което показва, че този молекулен сигнал е еволюционно най-древен.
Макар молекулите "густдуцин" и "Go" да са доста подобни, те задействат физиологически противопоставени един на друг молекулни процеси. Докато в отговор на синята светлина и "густдуцина" нервните клетки се самоизключват, то при зелена светлина и активиране на "Go" молекулата те се включват.
Особено интензивно този странен механизъм действа на разсъмване и при здрачаване. Учените предполагат, че той представлява един икономичен начин влечугите да се ориентират за това приблизително кое време на деня е.
Оказва се, че някои видове жаби и риби също имат подобно петно на челото си, което играе ролята на третото око при гущерите. Изследователите от института "Джон Хопкинс" се надяват с тяхното изучаване да обяснят по какъв начин у нас хората са се появили пръчиците и колбичките в ретината - чувствителните към светлината нервни клетки, благодарение на които фактически виждаме.


Източник: Green.Democrit.com

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
горещи късове жива истина... Могъщ, както винаги Horus рулира... ;)
musica universalis

Max

 • Гост
Имам няколко въпроса:
1Относно еволюцията: направени ли са човеците или са еволюирали от друг вид?
2.Рептилоидната част на човешкия мозък е наследство от земните рептилии?
3.Ако и илюминатите и неилюминатите имат нещо рептилоидно в мозъка,с какво илюминатския мозък се различава от неилюминатския.
4.Каквя е връзката на тези теории с извънземните рептилии /за които пише Айк/?
5.Защо се използва наименованието "рептилии" и за същества, за които се твърди че са с неземен произход и властват над хората? Защо именно рептилии, а не друга дума не навяваща асоцииации с определен земен вид?
Във въпросите ми няма  ирония.
Искам да разбера има ли проиворечия или на мен така ми се струва.
Тук на форума се излага мнението, че не сме продукт на еволюция, че сме създадени и даже генетичният ни материал не е земен... и в същото време в него има наследство от земни рептилии, както се твърди в постнатите в темата статии... и човешкият мозък, според същите материали е еволюирал мозък, еволюирал от рептилиоиден до човешки.

Аз имам свое виждане за нещата, но искам да разбера Вашето.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Имам няколко въпроса:
1Относно еволюцията: направени ли са човеците или са еволюирали от друг вид?
2.Рептилоидната част на човешкия мозък е наследство от земните рептилии?
3.Ако и илюминатите и неилюминатите имат нещо рептилоидно в мозъка,с какво илюминатския мозък се различава от неилюминатския.
4.Каквя е връзката на тези теории с извънземните рептилии /за които пише Айк/?
5.Защо се използва наименованието "рептилии" и за същества, за които се твърди че са с неземен произход и властват над хората? Защо именно рептилии, а не друга дума не навяваща асоцииации с определен земен вид?
Във въпросите ми няма  ирония.
Искам да разбера има ли проиворечия или на мен така ми се струва.
Тук на форума се излага мнението, че не сме продукт на еволюция, че сме създадени и даже генетичният ни материал не е земен... и в същото време в него има наследство от земни рептилии, както се твърди в постнатите в темата статии... и човешкият мозък, според същите материали е еволюирал мозък, еволюирал от рептилиоиден до човешки.

Аз имам свое виждане за нещата, но искам да разбера Вашето.

1. Направени сме. Като е имало много наши версии, докато се стигне до нещо успешно.
2. Да.
3. Мозъците ни не се различават с нищо. Просто те имат по-голям процент рептилоидно ДНК от нашето. Що се отнася до мозъците, те могат да използват по-голям процент от мозъка си. Ние също можем, но не го правим.
4. Връзката е 100%-ва, става дума за едно и също нещо.
5. Защото имат влечугоподобен вид. В различните култури се наричат по различен начин, но обикновено винаги има асоциация със змия.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
   Ще споделя и моето виждане по поставените въпроси.

   1. Някои хора са "направени", други са резултат от естествената Еволюция. "Направените" са продукт от генни модификации на естествено еволюиращите. Имало е и опити за хибридни форми, но за условията на Земята изглежда, че познатата ни хуманоидна форма е най-подходяща. А и чрез хуманоидната форма се е избегнал преждевременния конфликт между ненапредналите генетично модифицирани и естествените. Възникват въпросите "Защо е била необходима тази модификация?" и "Кой има полза от това?". За да се инкарнират съзнания от друг тип на Земята е нужно съответното тяло - обвивка. С малко разлики, видимо трудно или незабележими. Разликите са в типа и нивото на осъзнатост. Типа възприемане и реакции. Разлики има и в потенциала за развитие, който имат различните типове съзнания. "Направените" са направени от естествено еволюирали преди нас, земляните, същества - съзнания. И съответно нямат потенциала нито на създателите си нито нашия. Нали и ТЕ и ние сме естествени... Разбира се има много добри "образци", които съответно са правили свои си модификации. Поради това на Земята има много различни поколения, наследници и представители на различни типове съзнания. Темпа на израстване е различен на всеки етап от еволюцията за "направените" и естествените.

   2.От части вече отговорих. Рептилоидната част от мозъка е необходима за живот на Земята. Но не би следвало да има контролни функции. Не би следвало рептилоидната част да доминира над по-висшите и млади части на мозъка. На Илюминати-те би им се искало, като по този начин допускат да елиминират другите типове съзнания и да поемат управлески функции на Земята, обещани им от техните неземни благодетели. Но услехите им ще бъдат не само частични но и временни.

   3. Илюминати и неилюминати - разлики в мозъците им? Не съм изследвал, не съм и чувал някой да е изследвал мозъците им. Според мен разликата е в количеството осъзнати истини и типа им. При Илюминати преобладават материалистически ориентираното знание. Това включва и спектри недостъпни за стандартно възприетите сетива. Илюминати са ги светнали за ограничен енергиен спектър, хората обаче имат потенциал и отвъд тяхното знание. Ако не бе така, отдавна да са станали открити и безапелационни господари на положението. Това не е по силите дори на техните благодетели, по същите причини.

   4. Връзката на тези теории и рептилиите е също теория. Поради умишлено замъгляваните факти. Не само извънземните рептилии имат пръст в трагикомедията. Има и други заинтересовани. Повечето целят да завладеят колкото може повече съзнания. Да ги приобщят, като Илюминати или да ги заробят (зомбират) като мнозинството нищо неподозиращи хора. Забавянето им е поради съперничество на различните заинтересовани и поради все по-осъзнаващите се хора (Човеци).

   5. Защо се ползва наименованието "рептилии"?
   Според мен защото създанията-съзнания, претендиращи за властници над хората, най-често се представят с този си физически и понякога нефизически вид. Има и други, но явно тези са най-настоятелни и последователни.
   Склонен съм да приема теорията, че Земята е един вид резерват. Тя е свързана с цялото мироздание - психофизическата Вселена. Тук има представители на всеки животински и растителен вид, който някъде е доминиращ в своята си среда. Това е уникалното на нашата Земя. Тук, предполага се, съзнанията от хуманоиден тип са взели връх. Следователно и във Вселената може би е така. Да не забравяме обаче, че мравките (насекомите) ни водят по численост, но за тях се говори, че ги води един колективен Ум.

   Генетика и дали сме нейн продукт.
   Не всички според мен. Нямам нужната база за да преценя процентно кои колко са. НО естествено еволюирали още се намират. Ако приемем, че сме създадени генетично трудно биха могли да се обяснят много от "спящите" гени в човешкия геном. Защо имаме спящ ген отговорен за производството на "витамин Ц" - примерно?
   От друга страна обаче не ние сме притежатели на най-сложния геном, нито най-дългата ДНК. Пшеницата се оказва с пъти по богат геном.
 
   Докато не се докаже с факти противното, аз ще продължа да вярвам, че Сме на по-високо стъпало от желаещите да ни завладеят. Начина да разберем истината виждам в това да разкрием пълния си потенциал като Човешки същества. Не технократично затъващи хора, а като духовни(както някои определят) знаещи Човешки съзнания. Защото ако Аз познавам Себе си в пълнота и се владея съвършенно, кой би могъл да ме заблуди, кое е истина и кое не? Само Аз мога да заблудя Себе си. Ние можем да си съдействаме с Всемира чрез умовете, чрез Съзнанието си, без нужда от технократични патерици. Да, с машините е по-бързо но и по-безотговорно. С рях се стига само донякъде. Неминуемо идва обаче времето когато оставаме само със себе си и това което само ние лично знаем и можем. Неминуемо идва този граничен преход наречен умиране.
   "Умиране има, оттърване няма" т.е. ние продължаваме ... :hi:
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Естественно, че сме на по-високо стъпало в еволюцията от рептилите, та нали ние произлизаме от тях :) Следващото звено сме.
Именно и тук според мен се крие тяхната омраза към нас, те искат да "кажат" - "Ето ние ги контролираме, те спят => сме по-добра версия на божието творение..."
От тук идва и манията им да се представят за "богове", в тяхното съзнание те са най-нависоко и го доказват всеки ден с контрола който налагат. Разликата м/у илюминатите и нас, може би е в това че те насочват и 2те "човешки" полукълба на мозъка изцяло към стария модел от който са произлезли. От тук идва и надмощието им - използват старото затвърдено знание, с новия инструмент.
Малко неразбираемо го обясних, но... колкото - толкова  :)

Max

 • Гост
Joro Velev, благодаря, интересни възгледи.
На мен ми се струва, че в теориите на Айк има нещо, но често логиката се губи.
Иначе съм склонен да приема, че някакви неземни същности ни водят за носа, но какво точно правят с нас едва ли някой знае.
Монро и Кастанеда също са писали че някой за нещо си ни използва.В смисъл, че не сме на върха на хранителната верига, както си мислим.Монро – историята му за производството на Лууш, Кастанеда – воладорес.
Не вярвам да сме внесени отвън.По-логично ми се вижда Земята да е нашият източник. А това, че някой ни е намерил тук и сме му се видели вкусна хапка е друг въпрос.
На Земята наистина има изключително разнообразие, което както твърди Монро не се среща навсякъде.Но дали наистина хуманоидите са взели връх или така са ги научили да вярватат?
И да ви кажа, измъчва ме мисълта, че наистина сме прекалено много/единомислие с „елита”))/ .Това ни прави твърде евтини.Сякаш специално ни отглеждат.Богата реколта един вид .И голяма жътва, която за нас си е геноцид.
Мислил съм си, ако вземем че спрем да се размножаваме и останем някъде 100-тина милиона, как ли че ни кътат…
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 23:32:50 pm от Raven »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27