Автор Тема: Манекенка Мариана Бриди почина от мистериозна бактерия!  (Прочетена 2757 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Peacekeeper

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 136


Последните думи на красавицата били, че страшно й се живее
26.01.2009
Прочутата бразилска манекенка Мариана Бриди почина от зловеща бактериална инфекция, предадоха световните агенции.

Само преди месец 20-годишната Бриди беше кралица на красотата и изживяваше мечтата на всяко бразилско момиче - красивата й външност й беше осигурила успешна кариера на модел, която обещаваше да измъкне семейството й от бедността.

Тогава обаче се оказа, че има привидно обикновена инфекция на отделителната система. В последствие лекарите откриха, че страда от остра бактериална инфекция, причинена от бактерията Pseudomonas aeruginosa. Инфекцията се разпространи бързо по цялото й тяло и не се повлия от лекарства.

Само преди месец Мариана Бриди имаше успешна кариера на модел и блестеше на конкурси за красота.


Pseudomonas aeruginosa е известна с това, че трудно се повлиява от лекарства, мутира и развива устойчивост към нови медикаменти. Рядко води до смърт, но причинява около 10% от случаите на инфекция в болници в САЩ (които са около два млн. годишно).

Бактерията е устойчива на антибиотици и пречи на достъпа на кислород до органите.

В отчаян опит да спасят живота й, лекарите ампутираха последователно краката и ръцете й, но въпреки това състоянието й не се подобри.

Красавицата претърпя и операция за отстраняване на част от стомаха и страдаше от вътрешен кръвоизлив. В последните дни от живота си тя беше на командно дишане и на хемодиализа.

Проблемите на Мариана се появили през декември миналата година. Тогава тя се почувствала зле и отишла на да се прегледа. Лекарите първоначално й поставили диагноза камъни в бъбреците.

На 3 януари 2009 г. обаче Бриди се върна в болницата в септичен шок и изключително ниско кръвно налягане. Според лекарите, единственото, което можели да направят било да я тъпчат с лекарства и да се надяват на най-доброто.

За съжаление инфекцията се разви по-най-лошия възможен сценарий и тялото на Мариана не реагира дори на най-силните лекарства, докато бактерията се разпростираше по цялото й тяло.

Преди броени дни красавицата излезе за кратко от комата, в която се намираше. Единствените думи, които успя да каже на приятеля си Тиаго Симоиш бяха, че страшно много й се живее.

"Бог утешава сърцата ни, защото той искаше тя да е с него сега," каза пред журналисти бащата на Мариана, Агналдо Коща. "Не мога да приема, че дъщеря ми ни напусна толкова рано".

Бриди започва да се изявява като модел още на 14-годишна възраст с надеждата да осигури "достоен живот на родителите си". Баща й е шофьор на такси, а майка й - чистачка.

През 2007 г. и 2008 г. тя участва в надпреварата за Мис Свят Бразилия като втория път достига до четвърто място. Отново през 2008 г. тя се класира отново на четвърто място на конкурс Лице на вселената (Face of the Universe) в Южна Африка.

Според личната й страница в интернет през февруари 2009 г. манекенката е щяла да участва във втори кръг на състезание за модели, организирано от откривателя на Жизел Бюндхен.

Веднага след като новината за смъртта й беше оповестена, световното интернет пространство беше залято от възпоменателни съобщения в нейна памет.
Netinfo.bg

=-=-=-=

Ракът и Спина са напът да бъдат унищожени, господата горе са готови с изобретяването на нова болест >:(

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27