Автор Тема: Хронология на показните убийства...  (Прочетена 12566 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fiery

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 543
Правоохранителната система не пази интересите на обществото
ГДБОП блокирана за “високата” престъпност
Ген. Танов си тръгва заради изчерпани възможности за работа


МОНИТОР
 
Ген. Ваньо Танов

Шефът на ГДБОП ген. Ваньо Танов напуска поста си заради абсолютната невъзможност за реално пресичане на престъпността по високите етажи на властта.

Това съобщиха близки до него източници на "Монитор" вчера. Генералът официално поиска да бъде освободен от  поста от вътрешния министър Румен Петков.
Причините, по които напускам системата, са напълно изчерпаните възможности да се работи, но не по вина на колегите в самата дирекция - това пише в електронно писмо до "Монитор" от името на ген. Танов. Там е посочено още, че труда на колегите му не са донесли резултатите, които те заслужават.

Правоохранителната система е пропиляла възможностите си да работи в интерес и в полза на обществото, се казва още в писмото на ген. Танов.

"Ще продължа да следвам мечтата си за една по-силна и развита държава, за по-добър на хората, които го заслужават. Работата ми и усилията ми в ГДБОП ми показаха, че това не може да стане от горе надолу. Демокрацията обаче позволява да опитаме със съвместните усилия на почтените хора в страната да започнем от долу нагоре и да променим порочните практики, които спъват нормалното ни развитие и прогреса", се посочва още в писмото.
Самият ген. Танов не вдигаше телефона си вчера. Според източници на "Монитор" той казал, че лично не е пускал такова писмо до медиите, но споделял написаното в него.
Молбата за освобождаване на шефа на ГДБОП все още не е парафирана, но се очаква министър Петков да я подпише. Ген. Танов е заявил намерението си да се махне още преди няколко месеца. Пред свои колеги той е казал, че при сегашната ситуация, в която се намира държавата няма как антимафиотска структура като ГДБОП да върши работата, която е нейно задължение. Според източниците на "Монитор" на практика в службата не са можели да работят по определени сигнали и схеми, тъй като в повечето случаи по веригата изскачал някой високопоставен човек и се налагал завой в разработката.
Ген. Танов е известен и с това, че отказва да изпълнява поръчки, коментираха негови подчинени вчера. Той на практика е първият толкова високопоставен човек в МВР, който си тръгва и обявява, че специализираната структура, на която е шеф, е блокирана.
Танов е човекът, който изнесе и данните от разработка на ГДБОП за връзки на високопоставения прокурор Николай Ганчев с човек на бившата групировка СИК в Русе Илиян Пенев - Мацола. Това се случи преди година. След безкрайни проверки Ганчев бе назначен за зам.-апелативен прокурор на София, все още не е наказан и продължава да бъде член на Висшия съдебен съвет.


 Още по темата : http://www.mediapool.bg/show/?storyid=130361   ;D


« Последна редакция: Юли 18, 2007, 23:28:11 pm от tan4e »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен insomnia1304

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 314
Re:Хронология на показните убийства...
« Отговор #16 -: Август 25, 2009, 01:34:02 am »
Петър Христозов: Манол Велев е прострелян с “леден” куршум


Писателят Петър Христозов се е изнесъл от дома си, показа проучване на “ШОУ”. Комшишии и комшийки, познати и търговки от околните магазинчета и капанчета също “откриха” с изненада – вярно, бай Петър не се е мяркал от доста дни. Никой не можа да уточни от колко време Петър Христозов се губи от полезрението на обкръжението си.
Самотната му по принуда съпруга Радослава Караславова отказа всякакъв коментар. Същото направи и самият Петър Христозов по телефона.

Нарочен куриер подхвърли в редакцията сензационните обяснения на скандалния писател, придружени с ръкопис за поредната му скандална версия.

В обясненията писателят твърди, че е получил заплаха за живота си от високо място, която гласяла: “Чакаме те да пропишеш от небитието, прави каквото щеш, но ще легнеш до Георги Стоев, няма къде да избягаш. Ще те стигнем...Квичи свиня такава, докато още не сме ти прерязали гърлото.”

Ето какво е написал той в посланието си, пратено незнайно откъде:

Извинявам, че се налага да ви пиша от “отвъдното”, но обстоятелствата го налагат. Все пак не мога да отмина с мълчание твърденията на Весела Лечева пред столичен вестник тези дни, защото знам за какво става дума. Съпругата на Манол Велев намекна, че знае какви са мотивите за покушението и кои са евентуалните поръчители, но не иска да говори за хората, организирали и изпълнили покушението. И отново се спомена, че куршумът, превърнал го в неадекватен, доживотен инвалид, има входящо отверстие, но няма изходящо. Аз знам за какво става въпрос...

(“ШОУ” проследи хронологията на “официозните” и всякакви други версии по въпроса и установи, че кашата наистина е пълна. Първоначално на медиите бе съобщено, че има входящо отверстие в задната черепна кутия и изходящо отпред, откъдето е излязъл куршумът. Да но след първата животоспасяваща операция в “Пирогов”, се промъкнха информациии, които сочеха съвсем друго и на които странно как никой досега не обърна внимание никакво внимание на очевадното противоречие. Според въпросните информации при животоспасяващата операция пироговските хирурзи са извадили от главата на Манол Велев...куршума, с който е бил прострелян!?)

Писанието на Петър Христозов продължава така:

Без да съм следовател и да имам отношение към Весела Лечева и Манол Велев, като професионалист съм длъжен да споделя с читателите на “ШОУ”, някои свои изводи, по които следствие и медици в името на следствената тайна мълчат, но аз така или иначе успях да сверя подозренията си по собствени канали и те бяха потвърдени. За да стане ясно за какво става дума ще се върна назад във времето.
През 60-те на миналия век поработихме заедно с

първия зет на Тодор Живков, инженер Любомир Стойчев

и един съветски гражданин – Едуард, върху патента на американската медна сплав Мелори, която е с висока електропроводимост и достатъчна износоустойчивост, особено за проводници на контактната мрежа. Получихме много добри резултати...Прощавайте, забравих да спомена и активното участие на инженер Гущеров, все пак мястотото, от което ви пиша, не е рай за писателя, няма писалищно бюро, няма ги и справочните ми папки, но все пак се сетих. Тези трима бяха научни сътрудници в Института по заваряване в София, а аз с името си Христо Вълчев завеждах секция “Сплави и обработка” в института по цветна металургия в Пловдив. Оттогава са контактите ми със световно известния и високо ценен дори в САЩ Институт по сплави и заваряване на името на големия руски учен Патон в Киев...Там се занимавах с инженерна биология, която съм следвал и завършил в Лионската политехника със защитен докторат за повърхностното напрежение... Задачата бе създаването на така наречения “леден куршум”, т.е разработка за съчетаване на голямата входяща сила на медна сплав, която може да пробие череп, с биологична маса, която да я разтвори в мозъка, като предизвика в него необратими последствия. Нарекоха го оръжието на отмъщението...

Пак се връщам назад, за да кажа нещо неизвестно за широката публика, извън кръга на посветените.

Подобен вид вид куршум съответните служби търсиха в корема на папа Йоан Павел ІІ

прострелян от Агджа на 13 май 1981 г. Но не го намериха! Така отпадна потенциалната основна улика в обвинението, че КГБ има пръст в покушението.

Тогава бе съчинена мръсната “българска следа”, която смърди и до ден днешен. По нея се занимавах в Рим със следователя Йордан Орманков и криминалиста Александър Кюлев / баща на убития Емил Кюлев – б. а. / .
Този, който знаеше цялата истина, бе генерал-лейтенант Васил Коцев. Малко преди да загине с жена си в автомобилна катастрофа край София при твърде загадъчни и странни обстоятелства, той успя да сподели с мен, че Бекир Челенк е получил от кардиналите на Ватикана, за да организира убийството на славянския папа...750 млн. долара! На Агджа в швейцарска банка са били преведени 2 млн. До момента няма сведения тези пари да са изтеглени. Защо? Само той може да отговори.

По признание на Бекир Челенк пред Васил Коцев около времето на превода от тези

750 млн. долара, преведени от от кардиналите на Ватикана за премахването на папата

Йоан Павел ІІ, той - Бекир Челенк е превел на небезизвестната българска фирма “Кинтекс” 500 млн. Срещу тази огромна сума няма никакви следи да има каквато и да е регистрирана и реализирана сделка. На италианските следователи този факт е известен. За мен обяснението на всичко това е следното: дали пък кардиналите на Ватикана не са поискали от “Кинтекс” срещу тези пари да закупят тайно лиценза от института “Патон”, производител на т.нар. “ледени куршуми”. Това обяснява много неща. Включително и мистериозните обстоятелства около прострелването на Манол Велев – с какъв вид оръжие и куршум, защо, как и с каква цел, ако моята информация е вярна. А аз съм убеден, че вярна. Според мен целта е постигната. Фактът, че поръчителят е осигурил свръхскъпо логистично осигуряване в комбинация с “особения” куршум е постигнал и двете си цели – Манол Велев е аут, без да е мъртъв. За мен подобна разправа е садизъм от страна на човек, който наистина е някъде в поднебесието. Пари, хора, чувство за безнаказаност и пр. проблеми явно не са проблем за въпросната личност.

Славей Костадинов

http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/58354

Неактивен Peacekeeper

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 133
Re:Хронология на показните убийства...
« Отговор #17 -: Август 27, 2009, 13:53:44 pm »
И накрая кой уби Доктора :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27