Автор Тема: Истината за Петър Дънов  (Прочетена 14843 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:Истината за Петър Дънов
« Отговор #15 -: Август 04, 2009, 22:12:56 pm »
 :) Tangrata, Казано е: - "По делата им ще ги познаете"
А на въпроса ти дали има свидетели??? Отг. е: ДА все още има живи свидетели и даже свидетелства за Свръхвъзможностите на Беинса Дуно и неговата принадлежност към Светлите същества :)
Относно принадлежността на човешките създания за светлите същества няма никакво значение кой е българин, евреин или циганин! Важно е нивото до ,което е стигнала душата на индивида и възможността да продължи да се развива :) :-X
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Истината за Петър Дънов
« Отговор #16 -: Август 05, 2009, 22:30:22 pm »
Има биографична книга за Дънов, в която се говори за някои от възможностите му и тя е по-интересна отколкото лекциите му. Не й помня обаче заглавието, беше отдавна, когато ми я дадоха да я прочета.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Истината за Петър Дънов
« Отговор #17 -: Април 22, 2010, 22:13:45 pm »

Музиката и песента в духовния живот

Автор: Михаил Иванов

Михаил Иванов е ученик на Беинса Дуно, има посвещение в Индия и прекарва значителна част от живота си в разпространяване на Словото в земите на Франция. Там е известен повече като Омраам Михаел Айванхов.

http://www.ivanstamenov.com/?p=1119#more-1119

Неактивен reply

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 137
Re:Истината за Петър Дънов
« Отговор #18 -: Април 24, 2010, 03:38:07 am »
Текстът е изключително вдъхновяващ... особено за хора, които се занимават с музика :)Благодаря
 :yes:

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re:Истината за Петър Дънов
« Отговор #19 -: Май 03, 2010, 01:36:55 am »
Аз вече от 4 години използвам музиката на Дънов и специално Паневритмията за лечение и е невероятна. Имам и накои изследвания. Ако някой иска повече информация, да ми пише.  :)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re:Истината за Петър Дънов
« Отговор #20 -: Май 03, 2010, 02:47:08 am »
Ох, Тина, очаквах малко повече от тебе.

Но нищо, кой каквото му е писано. Дерзай!
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 285
Re: Истината за Петър Дънов
« Отговор #21 -: Януари 05, 2019, 11:26:38 am »
 :flag_of_truce:
Ей тук, в това видео един пич в прав текст разкрива кой е "учителят".

Слушайте от 49:30 до 50:10.

Къде ли е Дора сега, да я видя как ще ми се оправдава относно инфото?
 :blum2:

Неактивен Boswellia

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: Истината за Петър Дънов
« Отговор #22 -: Април 22, 2020, 00:45:14 am »
Tangrata .Изобщо не му вярвам. На ни една дума. И моите коси въобще не са антени към космоса. Дънов така казва, и още мноого други глупости. Три пъти по света е завършвал и дипломирал в едно и също образование - Теология. Ту мач, и е хахо. бла-бла, дрън-дрън. Не му е чиста работата .. а пък и тия пентаграми ... мерси.

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 294
Re: Истината за Петър Дънов
« Отговор #23 -: Май 01, 2020, 10:46:17 am »
На мен истината за Дънов не ми е известна,имам само своето  субективно мнение,но преди това една извадка от този автор:

Метафизиката на душата като парафрения на психиката: Emanuel Swedenborg
Петър Димков

Катедра "Философия и политически науки", Философски факултет,
Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград
Източник:

https://www.researchgate.net/publication/325491865_Metafizikata_na_dusata_kato_parafrenia_na_psihikata_Emanuel_Swedenborg

Отдолу под отделните части на документа има числа,първото е 45.Не знам точно какво означават,може текста да е част от друг,по-голям.Условно ще им казвам страници.След последното продължение на таблица1 е тази част:

„Психиатрични диагнози на Emanuel Swedenborg.
Същност на понятието парафрения в клиничната психиатрия“ ,стр.52
Под стр. 56 има  „Неврологично-редуктивно обяснение на парафренията“,а след него е това:

Други бележити личности с парафрения

„Аналогична парафренизация на психиката, макар и психозата да е възникнала на по-ранен етап, е описана при Петър Дънов  (1864-1944 г.). През 1940 год. проф. Кирил Чолаков1, един от най-влиятелните български психиатри на времето, публикува статия за Дънов в сп. „Душевно здраве“ [32], [33]. Според наблюденията на Чолаков, част от симптомите на Дънов се припокриват с шизофренията. Като цяло, според цитираната статия, Дънов притежава „социално отвърната хипертимна психопатия“ и редица психопатологични черти на характера [32]. В статията на проф. Чолаков са приложени съответните цитати и извадки от речите на Петър Дънов, разкриващи проявата на симптомите. При Дънов отново се описва „отваряне на духовното сетиво“, изобилие на фантастни преживявания (вероятно мултимодална халюциноза), с относителна запазеност на волята, мотивацията и инициативността, както вероятно и на афективността. Въпреки че психозата е възникнала в по-ранна възраст в сравнение със Swedenborg,при Дънов най-вероятно става въпрос за значителна стабилизация на динамичната патоморфоза, която той запазва до края на живота си.“

1.Създател на метода „кортико-динамична декапсулация“.


Моето мнение е некатегорично.
Дори тази диагноза да е валидна,може пък Дънов наистина да е имал определени способности за достъп до енергийното и контакти с някои същности от т.нар. Светли сили,най-общо казано.А възможно ли е психиатърът да греши поради  професионална деформация на мисленето,в смисъл,че гледа през „психиатричната си призма“ на всичко,което не се вписва в неговата система от убеждения?

Считам,че е възможно не само при Дънов,а по принцип някои хора да имат тенденции в психиката,доближаващи ги в различна степен към полето на психиатрията и същевременно да е налична и някаква степен на възприятие на невидимия свят,астрал,енергийното,Място 2...както ви харесва да го наричате.
Също така,изглежда ми,че част от българските езотерици паразитират върху  написанотот Дънов,обяснявайки на аудиторията си какъв е бил  и какво е искал да каже(а той вече не е тук,та да каже доколко правилно го тълкуват тълкувателите му).
И ползвайки неговия авторитет,да повдигнат своя,иначе казано - да си напомпат ЧСВ-то.Съвсем естествен его-драйв,който и аз имам,но го проявявам по различен начин.

Чел съм малко от Дънов на младини...не е моят автор,така да се каже,но напоследък,попрочитайки това-онова,попадам на някои неща,с които бих се съгласил,макар и с определени уговорки и уточнения.Даже използвах негов цитат в една от картинките,които си сглобявам за друга тема.
Накрая,ето една книга за Дънов,която ми изглежда подходящо въведение към неговите идеи.
Може някой да я намери за интересна...ако има нужда от това преживяване,както казват някои паралелни инкарнации.

http://philosophyofpeterdanov.blogspot.com/


"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 285
Re: Истината за Петър Дънов
« Отговор #24 -: Май 01, 2020, 12:08:27 pm »


 :D

Хомър,
Цитат
  може пък Дънов наистина да е имал определени способности за достъп до енергийното и контакти с някои същности от т.нар. Светли сили,най-общо казано   

Светли сили нанайци. Един от последователите му, Сашо Стойчев го издаде че е бил шеф и на тъмните.
Самият Дънов в една от "лекциите" споделя, че е преди да "работи" за светлите е бил при тъмните, и добре е осведомен за методите им. Що не си е признал че е бил началник? М?
Освен лъжата, другото, което ми е противно е лицемерието. Обърнах им внимание за тоя факт, и един от "говорителите" им(Милан Миланов) ми отговори, че Стойчев е никой и си измисля.
Жалко, че Дорчето от жълтия не пише тук, да я видя как ще ми се оправдава.
ПАН е В ритмията май е танц на смъртта, но които го танцуват, май ще опищят орталъка.
 :hi:

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Истината за Петър Дънов
« Отговор #25 -: Май 01, 2020, 12:12:59 pm »

ПАН е В ритмията май е танц на смъртта, но които го танцуват, май ще опищят орталъка.
 :hi:


Наистина Паци, чрез българския могат да се разкрият много неща. И в този ред на мисли, състоянието на ПАН ДЕМИЯ (демиург, демон) говори много.

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 285
Re: Истината за Петър Дънов
« Отговор #26 -: Май 01, 2020, 14:08:32 pm »
 :D
Инфо относно пан от уй ки педия:

"Пан (на старогръцки: Πάν, в превод вселена, свят, на гръцки: Πάνας) – Аркадски бог син на Зевс и Калисто, или на Уран или Хермес и на Гея или нимфата Пенелопа. Първоначално божество на пасищата, но поради еднаквостта на името му с гръцката дума πασ,παντοσ (всичко) бил произведен с помощта на народоетимологията в бог на Вселената. Още като дете приличал на коза - бил обрасъл с косми по цялото тяло, с кози рога и крака и копита, с брада и с опашка. Майка му щом го родила се изплашила и го подхвърлила, но Хермес го намерил и занесъл повит в заешка кожа на Олимп. Боговете като го видели се изсмели, без да му обърнат особено внимание. Пан бил преди всичко планинско божество. На него били посветени планинските пещери. Самият той живеел в пещера на планината Ликей в Аркадия, където растяла елата, неговото свещено дърво. Там танцувал с Ехо и другите планински нимфи. Пиндар го нарича най-съвършения танцьор сред боговете. Покровителствал пастирите, стадата, ловците, пчеларите и рибарите. Влюбил се в нимфата Сиринга и дълго я преследвал, докато тя, за да се предпази от него се хвърлила в аркадската река Ладона, където майка ѝ я превърнала в тръстика. От нея Пан направил овчарска свирка, носеща името на нимфата. Със свиренето си забавлявал нимфите и дори дръзнал да се състезава с Аполон, но бил победен по свирене от всеизвестния бог на изкуствата. Когато някой пътник се загубел в гората Пан излизал насреща му и го стряскал с чудовищната си фигура. Оттук идва „паника“ ""Танцьорите" едва ли са запознати с горното, ма проблема/отговорността си е тяхна.

 :hi:


п.п. Баси, тоя с копитата гушка един друг с чурка. Тия дан са пед.... :unknown:


п.п.2 Май някои почнаха да се усещат каква е хавата:


« Последна редакция: Май 01, 2020, 14:35:05 pm от paci1 »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Истината за Петър Дънов
« Отговор #27 -: Май 01, 2020, 14:51:18 pm »
Паци, независимо от всякакви търкания помежду ни (като визирам всички членове на форума), нашата цел е една и съща. И ще цитирам Норис:
"защото много малко  останаха самостоятелно мислещи и не програмирани съзнания на планетата."

Целия смисъл на този форум е да се увеличат самостоятелно мислещите и не програмирани съзнания на планетата. Независимо от различията помежду ни. Всъщност точно различията ни правят уникални и свободомислещи...

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 285
Re: Истината за Петър Дънов
« Отговор #28 -: Май 01, 2020, 15:18:13 pm »
Цитат
Целия смисъл на този форум е да се увеличат самостоятелно мислещите и не програмирани съзнания на планетата. 

Все повече се убеждавам, че целта/смисъла не оправдава средствата. Не успях да убедя близките ми за мен хора, какво остава за чуждите? И какво получих насреща? Атаки срещу мен и Жена ми.
Пуснах жокери, намеци и каквото се сетиш. Резултат = нула. Никой не иска да мисли, всеки чака наготово.
Време е да си преразгледам приоритетите. Крайно време е.
 :hi:

« Последна редакция: Май 01, 2020, 15:38:53 pm от paci1 »

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 294
Re: Истината за Петър Дънов
« Отговор #29 -: Май 01, 2020, 16:22:05 pm »
Паци,

Светли,Тъмни - в черновата си бях написал,че и двете страни ги подозирам,че са фракции от "една огромна индустрия", правейки препратка с картинка към "Jupiter Ascending".После оставих картинката,понеже исках да измисля някакъв подходящ текст.

А това  австрийско видео е добро попадение.Говорещият каза нещо ,на което бих обърнал внимание -  "политически стаден инстинкт".За Швеция - щракнах две снимки от американски новини,а после се заплеснах.Сега за нагледност ще ги пусна в другата тема.
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27