Автор Тема: НАСА спира търсенето на извънземни цивилизации, няма пари  (Прочетена 3473 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 6 668
  • WATCHER
НАСА спира търсенето на извънземни цивилизации, няма пари


20/2/2006 16:44
Проектът за създаване на орбитална обсерватория с цел сканиране на Вселената в търсене на далечни планети, на които е възможно да има живот, бе отложен за дълго време, заради съкращения във финансирането на НАСА. Желанието на президента Джордж Буш за разработка на нови космически кораби, които трябва да заменят совалките и с които ще се осъществи полет до Луната през 2018 година, принуди американската космическа агенция да ореже бюджета за търсене на извънземен живот, пише Таймс.

Обсерваторията Terrestrial Planet Finder (TPF), снабдена с два космически телескопа, трябваше да започне работа през 2014 година, но сега стартът на проекта е отложен за неопределено време.

Вторият проект, SIM PlanetQuest, чиято задача е търсене на планети, подобни на Земята, бе преместен от 2011 за 2015. Но през 2015 година стартира аналогичната европейска мисия Darwin, отбелязва публикацията, цитирана от електронното издание NEWSru.

Въпреки че бюджетът на НАСА за следващата година бе увеличен с 3%, до 16.8 милиарда долара, това няма да увеличи ресурсите за въпросните проекти. Под заплаха са също и изследователските мисии до спътника на Юпитер, Европа, където има най-голям шанс да бъде намерен живот на Слънчевата система, отбелязва изданието.

Астронавтите участници в конференцията на Американската асоциация за развитие на науката, осъдиха отмяната на проекта TPF, който би струвал на НАСА едва около 1 милиард долара, но за сметка на това има огромен научен потенциал. Това е ужасно, особено за младите хора, които са обхванати от ентусиазъм и са готови да търсят живот на други светове.

Заради отлагането учените започват да напускат тези проекти, коментира Маги Теренбул от института "Карнеги", който предлага в рамките на TPF да бъдат изучени петте най-обещаващи планети. Информацията е на News.bg.Ми  мноо ясно ! За ко да дават пари за неща които отдавна знаят. Имат много подробно инфо къде на коя планета каква раса има  и прочие. Като не се търси няма и кой после да иска резултати и да се ровичка как са изхарчени парите на данъкоплатците.

Eon

  • Гост
нЕма пАри за Цигари

те тръгнали извънземни да ми търсят// :P :P :P

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27