Автор Тема: Пирамидата до Гимпи  (Прочетена 5077 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен invio

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 125
Пирамидата до Гимпи
« -: Юни 03, 2009, 21:26:55 pm »
В предишната част на нашата поредица ви запознахме с тайната на Багдадската батерия – уред, създаващ електрически заряд, на повече от 2000 години. Днес, за първи път от нашия тур, ще стъпим и в Австралия. Макар и открит и заселен от европейците най-късно измежду всички континенти, Зеленият континент има древна история и спокойно може да се твърди, че е една от люлките на човешката цивилизация. Историята на древната пирамида Гимпи, разположена в Източен Куйнсленд, е сред най-популярните в Австралия.

Златната треска
Първите данни за наличието на комплекс от руини в областта Куйнсленд датират от периода 1860-1880 г. Точно тогава районът е обхванат от златна треска и стотици авантюристи пристигат всекидневно край градчето Гимпи с надеждата да извадят късмет и да осигурят живота си, намирайки от благородния метал. Първото нещо, което новодошлите трябвало да направят, разбира се, било да построят, макар и набързо, свой дом. Местните жители пък услужливо обяснявали на златотърсачите, че навътре в джунглата имало едно място, където били струпани огромен брой камъни в почти съвършено равни форми, които можели много лесно да бъдат използвани за построяването на жилища. В онези времена на златна треска обаче никой не се замислял, че разхвърляните в безпорядък из джунглата камъни може би били нещо много повече от подарък от природата. Така, до 1885 г., импровизираната кариера била изчерпана, а мястото дълбоко в австралийската джунгла – забравено напълно.

 Мит или реалност
Митът за наличието на древна пирамидална постройка в джунглата край град Гимпи се ражда в началото на 60-те години на XX век, когато цялата западна култура, начело със Съединените щати, буквално е полудяла по теориите за палеоконтакта и по противоречивите всекидневни информации за срещи с НЛО. Стотици журналисти, псевдогеолози, авантюристи, любители на мистерии и не малък брой учени през следващите години се заемат сериозно с изследването на австралийския феномен.

 И днес все още няма категорична присъда каква точно е тайната на този район на Зеления континент. Това, което никой не отрича, е, че край хълмовете в джунглата на град Гимпи наистина преди време е имало някакви странни строежи, от които обаче са останали само каменните тераси, както и няколко камъка, очевидно обработени от човешка ръка, които златотърсачите отпреди 100 години не са успели да открият и да използват в издигането на своите домове. Най-разпространената теория е, че древното селище със сигурност не е било създадено от местните аборигени или от ранни европейски заселници, а най-вероятно е било дело на древна цивилизация, която е достигнала по вода до Австралия и за кратко се е установила в Куйнсленд. По-сериозните учени предлагат три обяснения:

 1. Австралиецът Рекс Гилрой още през 1975 г. изказва предположение, че пирамидата Гимпи най-вероятно е била дело на египтяните, които имали достатъчно мореплавателски познания, за да могат да стигнат до Австралия. Те използвали местните златни находища и оставили тази пирамида като безспорен автограф, че наистина са били на Зеления континент.

 2. Професор Антъни Уилър от австралийския университет CQ пък предполага, че районът около Гимпи е бил древно селище на южноамериканските племена инки. Като потвърждение на своята идея, че пирамидата е именно тяхно дело, професорът посочва, че това е единственото обяснение как насред джунглата са се появили няколко храста кактус, които се откриват само в Южна Америка, както и малка статуя от желязо на мъж, подобна на тези, които са правили инките.

 3. Англичанинът Гавин Макензи обаче дава трета хипотеза, според която пирамидата от Гимпи е ясно доказателство за посещенията на древните китайски мореплаватели на Зеления континент. Според Макензи терасите, които някога явно са обграждали пирамидата, са съвсем същите като тези, които са били строени по времето на династията Мин, която пък се свързва с най-големите древни географски открития на тази стара азиатска цивилизация.

 
Лудите поклонници
Естествено освен много учени мястото привлича и стотици туристи, любители на мистерии и т. н. В продължение на десетилетия хора, въоръжени с лопати, постоянно преравят района около Гимпи с надеждата да открият нещо ценно, което да даде ново и окончателно обяснение на мистериозния район. Мястото привлича като магнит и най-различни религиозни и духовни водачи, които извършват своите странни ритуали със своите секти около малкото останали руини. В резултат на това в началото на 21-ви век районът около град Гимпи изглежда безвъзвратно поруган и изгубен като възможност да ни даде информация за миналото на човечеството.

 Братството на Дамурианците
Тази ситуация на буквално поругаване на мистериозното място не се харесва никак на Братството на Дамурианците (Dhamurian Society). Затова през май 2005 г. неговите членове се решават на най-крайната мярка – закупуват от австралийското правителство земите около Гимпи и се заемат с реставрацията на това, което е останало от древните руини. Официално за себе си братството обяснява, че се е посветило на “разбирането и разкриването на културните концепции на древността и мистицизма, в изследването на необяснените феномени на древните морски и земни тайни на Австралия, както и в съхранението и опазването на историческите местности и реликви от древността”.

 Братството на Дамурианците дава постоянно информация за своите последни открития около феномена, но вместо да хвърлят яснота върху ситуацията, учените признават, че се объркват все повече. От март 2007 г. братството поведе още една неравна битка – този път не срещу историята, а срещу бъдещето, тъй като австралийското правителство е решило да отчужди терена около Гимпи, за да може да построи там нова, супермодерна магистрала. Независимо дали последните изследвания на братството ще дадат някакъв категоричен отговор за тайната на района около град Гимпи, случаят с пирамидата е показателен за историята на човечеството и за това как понякога, улисано в опитите си да постигне материален просперитет, човечеството само може да разруши най-ценното – културното послание, което неговите предци са му оставили.


Източник

Към статията има и снимки, които може да видите от източника.

Google Earth -  32° 5'6.66"S 137°18'29.40"E


П.П.: Докато търсех кратера от взривяването на Цар бомба попаднах на много интересна находка. Пирамида, която прилича на тази от статията. Координатите са:  65°53'0.73"N 143°37'28.19"E
« Последна редакция: Юни 04, 2009, 00:03:08 am от Mirotvorec »

Неактивен invio

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 125
Re:Пирамидата до Гимпи
« Отговор #1 -: Юни 04, 2009, 14:51:59 pm »
Никой друг ли не е засичал нещо подобно в някоя точка на света, за която се знае, че няма пирамиди и развити цивилизации?

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re:Пирамидата до Гимпи
« Отговор #2 -: Юни 04, 2009, 19:52:12 pm »
Никой друг ли не е засичал нещо подобно в някоя точка на света, за която се знае, че няма пирамиди и развити цивилизации?

Цитат от книгата, която пуснах снощи в друга тема:

Цитат
Что заставило меня сделать такие выводы? В первую очередь тайна монгольских пирамид, расположенных в пустынных районах северо-западного Китая.
Во время одного из расследований в мои руки попал набор спутниковых фотографий этих пирамид, который показал их поразительное сходство с египетскими. Комплекс располагался на горном плато, которое пересекали три параллельные «дороги в никуда» — широкие и ровные полосы, больше всего напоминавшие взлетно-посадочный комплекс аэродрома. Еще одна располагалась в отдалении, на расстоянии в два десятка километров, и шла под некоторым углом к остальным. Пирамиды — всего их насчитывалось одиннадцать — были разбросаны на довольно большой площади. Лишь пять из них, самые крупные по размеру (судя по всему, они превосходили знаменитую пирамиду Хеопса), стояли группой неподалеку от «взлетно-посадочных полос».

.....................................................

В 1995 году, когда были опубликованы спутниковые фотографии таинственного места и по миру прокатилась первая волна публикаций о «монгольских пирамидах», вопрос о них был задан корреспондентом журнала «Нейшнл джеографик» одному из крупных чиновников китайского правительства, ответственному как раз за науку и культуру. Китаец ответил так:

Действительно, на территории одного из наших ядерных полигонов находится довольно причудливое скальное образование, с воздуха на поминающее пирамиду. Эта территория была тщательно исследована еще в 50-е годы, до начала атомных испытаний. Не подлежит никакому сомнению, что речь идет о чисто природном явлении, и это хорошо видно, если смотреть на так называемую «пирамиду» с поверхности земли: это монолитная гора, причем довольно неправильной формы. Геометрическая правильность, повторюсь, возникает только при взгляде сверху. К сожалению, в последнее время вокруг этой безобидной горы возникло множество слухов. Печально, что мы не можем их опровергнуть самым действенным образом: отвезти всех мечтателей к этой скале и попросить их лично убедиться в ее полной безобидности и отсутствии любого налета тайны. Вернее, отвезти-то мы их можем, но по возвращении они все неизбежно умрут от лучевой болезни.

Хитрый китаец соврал трижды. Во-первых, по данным американской разведки (откуда они у меня — даже не спрашивайте, все равно не скажу), никакие ядерные испытания на так называемом «полигоне» не проводились. Более того, там неоднократно засекали со спутников группы людей и технику — судя по всему, армейскую. Во-вторых, у природы много чудес, но вот превратить то, что с воздуха выглядит как пирамида, в нечто совсем иное, когда глядишь с земли, она бессильна. В-третьих, чиновник передал журналисту комплект фотографий «якобы пирамиды», которые на самом деле не имеют к ней (или к ним — как кому будет угодно) ни малейшего отношения.
Почему же пришельцы покинули этот комплекс и обосновались в Тибете? Видимо, к Х.веку стало ясно, что обнаружить их в пустынях людям будет гораздо проще, чем в горах. Собрав массу свидетельств, я пришел к выводу, что база инопланетян существует в Тибете по сегодняшний день. Один из основных аргументов — это огромное количество НЛО над горным массивом. Тибет считается настоящим «раем для уфологов»: летающие тарелки здесь видят чуть ли не ежедневно.

Значи в северозападен Китай, в близост до Монголия. Това местообитание наистина е далеч от централната част на Китай, областта около град Ксиан или Кзиан, или Кзианг, където се намират малко над сто пирамиди и в Гугъл се намират с отлично качество.

Неактивен invio

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 125
Re:Пирамидата до Гимпи
« Отговор #3 -: Юни 04, 2009, 20:31:06 pm »
Само една намерих -  34°14'8.12"N 109° 7'6.70"E

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re:Пирамидата до Гимпи
« Отговор #4 -: Юни 04, 2009, 21:59:48 pm »
Само една намерих -  34°14'8.12"N 109° 7'6.70"E

Това е областта източно от град Ксиан. Непосредствено до град Ксиан върху неговата северна страна и още малко на северозапад от него се намират наистина около сто пирамиди. Намерил си една от най-отдалечените.
Не е това, което пише в посочения цитат от мен.

Има и по големи на тези координати:  34°21'43.17"N  108°38'6.89"E   .

Има още много, просто търси. На някои от тях даже са вкарани и снимки от ниското, от които може да се разбере, какво представляват. Примерно на този адрес: http://www.panoramio.com/photo/18120938    

Или пък на този: http://www.panoramio.com/photo/18120837   , КЪДЕТО СЕ ВИЖДАТ ДЕВЕТ ПАРЧЕТА /трите най-малки са в дясно и трудно се забелязват/.

И още: http://www.panoramio.com/photo/19209801  ,   http://www.panoramio.com/photo/20203900    ,   

Това, което си намерил е почти в централен Китай. Търси на северозапад, в близост до Монголия.
« Последна редакция: Юни 04, 2009, 22:36:21 pm от SMSI-H »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re:Пирамидата до Гимпи
« Отговор #5 -: Юни 04, 2009, 23:00:04 pm »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27