Автор Тема: Логота на фирми в България с масонски символи  (Прочетена 45284 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
Re: Логота на фирми в България с масонски символи
« Отговор #60 -: Ноември 13, 2006, 14:34:40 pm »
А пък аз на свой ред напомням, че така наречената "конспирация" се задвижва от много по-дълбоки течения, отколкото би могло да бъде самото хрумване на един отделен дизайнер... Днес все по-лесно виждам например обърнати пентаграми по разни дрешки, реклами, флаери и прочея, и напълно съм убеден в подкрепа на Admin, че повечето дизайнери и помен си нямат какво означава един обърнат пентаграм. Успоредно с това обаче твърдя, както е и видно от застъпеното от мен мнение по-горе, че НЯКОЙ ОСТОРОЖНО Е ПОДШУШНАЛ НА ХЕРАЛДИЧЕСКИ НЕГРАМОТНИЯ ДИЗАЙНЕР как да обърне пентаграма - едно завоалирано и невидимо подшушване, което прави маса млади и неуки "художници" да мислят, че ако пентаграмката е обърната, е по-ефектно, по-готино, по-тарикатско... Както горе казах, тази по-сатанинска естетика грижливо се култивира и пропагандира, а обикновените дизайнери са само жертва - липсата на окултно-визуална култура у тях не може да им позволи по-високо място в процеса... Пентаграмките са само пример.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Bell

• Гост
« Отговор #61 -: Ноември 22, 2006, 17:59:25 pm »
А тази символика дали е случайна?!

Oberon

• Гост
« Отговор #62 -: Ноември 22, 2006, 18:12:37 pm »
Да, триъгълника и орела са символи поне на 5-6000 години. Това, че някой си го избира за символ, няма нищо лошо:))) Триъгълника символизира триединството и завършеността на нещата ( Питагор ). Окръжността символизира хармонията и съвършенството в Природата. Орелът е символ на сила, и често е избиран от разни крале ( на каски, на щитове и т.н)

Неактивен miamotobg

• Четящ
  • *
  • Публикации: 175
  • Шинмен Миамото Мусаши
« Отговор #63 -: Ноември 22, 2006, 18:20:48 pm »
За Славия не е, за Пирин не знам
1. Не носи злоба в себе си. 2. Прави разлика между печалбата и загубата във всекидневието. 3.Развива

Bell

• Гост
« Отговор #64 -: Ноември 22, 2006, 21:36:42 pm »
Добре, нека приемем, че е така. Аз не твърдя обратното, по-скоро зададох въпрос! Следва друг въпрос - как тогава се дискриминират фирмите с "подозрителни" емблеми и символи - как преценявате, кои са със случайна и безобидна символика и кои не? Примерно орелът с топката на мен ми прилича на нацистки орел със свастиката в краката или дори на крилатия слънчев диск на илюминатите!? Аз не мога да твърдя целенасочено ли е, но определено ми навява определени асоциации.... Вие мислите ли, че имате достатъчно познания (за фирми и организации), че да твърдите кое е случайно и кое не?

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #65 -: Ноември 22, 2006, 22:41:49 pm »
Имаме.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #66 -: Ноември 22, 2006, 22:57:09 pm »
Аз съм забелязъл, че повечето "конспиратори" мислят, че където има много пари и пирамида са "ТЕ", а където има пирамида и малко пари е случайност... Доста повърхностен критерий, меко казано.
Първо трябва да опознаеш някой, преди да го съдиш. Също така всеки си има своите предразсъдаци и шесто чувство разбира се  :)
В крайна сметка повечето неща които се осъждат, са просто догатки.
Както НСП могат да нагласят факти както им е удобно и да го "згловяват" така че да се получат определени "картини" И конспираторите могат да ги завъртат за да е 100% "очевидно", че са прави  ;)

Eon

• Гост
« Отговор #67 -: Ноември 23, 2006, 10:37:52 am »
Ква символика, кви 5 лева, бе  :-X

Народа като види триъгълник и изтрещява... 

Eon

• Гост
« Отговор #68 -: Ноември 23, 2006, 15:58:03 pm »
Аз пък не си падам тоя тип изказвания, където някой ти обявява - "това е така или не е така, защото аз така казвам!"

Не, това си е мое мнение... Вие ако искате вярвайте  ;)
« Последна редакция: Ноември 23, 2006, 16:00:59 pm от Eon »

Bell

• Гост
« Отговор #69 -: Ноември 23, 2006, 15:58:17 pm »
Аз пък не си падам по тоя тип изказвания, където някой ти обявява - "това е така или не е така, защото аз така казвам!"

Bell

• Гост
« Отговор #70 -: Ноември 23, 2006, 16:00:04 pm »
Аз пък не си падам тоя тип изказвания, където някой ти обявява - "това е така или не е така, защото аз така казвам!"

Не това си е мое, мниение... Вие ако искате вярвайте  ;)

Няма лошо, но дай някакви основания иначе какъв е смисъла от такъв тип мнения?

"Вервайте ми, не вервайте..."
« Последна редакция: Ноември 23, 2006, 16:01:57 pm от Bell »

Eon

• Гост
« Отговор #71 -: Ноември 23, 2006, 16:01:34 pm »
Дай ми основания, че тука има някаква символика.  ;)

Bell

• Гост
« Отговор #72 -: Ноември 23, 2006, 16:04:04 pm »
Символика има как! Във всяко лого има символика по начало (или поне такава би трябвало да му е целта)....

Въпросът е с каква цел е такава....аз нямам основания, тъй като нямам становище по въпроса (действително просто поставих въпрос, който не беше риторичен)  ;)

По-скоро ми е любопитно да чуя съдържателни мнения по въпроса...
« Последна редакция: Ноември 23, 2006, 16:06:55 pm от Bell »

Неактивен miamotobg

• Четящ
  • *
  • Публикации: 175
  • Шинмен Миамото Мусаши
« Отговор #73 -: Ноември 24, 2006, 16:17:10 pm »
Не, това трябва да е окото на Хорус ;D
1. Не носи злоба в себе си. 2. Прави разлика между печалбата и загубата във всекидневието. 3.Развива

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27