Айде обоснови ми се,че са вредни ама не с неща дето са изпити през пръстите,а с реални факти ?
Въпреки, че въпроса не е зададен към мен, ще се опитам да ти отговоря.
Първо: В статията от сайта
zemianazaem за млякото е изведена в сбит вид информация, която естествено е била проучена и е довела до съответните изводи. Едва ли ще се пише книга за всеки които желае доказателства за тази или онази информация. Ако не ме лъже паметта в шеисетте и няколко страници на тази тема има достатъчно подсказващи материали за вредността от млякото и млечните продукти. За да бъде обаче едно доказателство пълно не трябва да липсва един от факторите, а именно личния опит.
Второ: От личен опит мога да кажа, че млякото най-малкото е безполезно (за да не го нарека вредно). Как стигнах до този извод? Ами по лесния начин - пробвах!
Да започнем от твърденията за полезността на млякото:
- има калций който е много полезен за костите и зъбите
Наблюденията ми са върху зъбите по разбираеми причини (видими са ;D ). Преди да спра да го консумирам винаги съм се учудвал, че колото и мляко да ям зъбите ми не се оправят. След като прочетох материали от този сорт като гореспоменатата статия реших да пробвам. Замених месото и млякото с ядки (всякакви) и ядково мляко. Ще вмъкна само, че изцяло преминах на суровоядство - идеята която е застъпена като цяло в горепосочения сайт.
Резултата: На третия месец имаше забележителна промяна в състоянието на зъбите ми - пародонтозата почти изчезна, корените на зъбите ми се заздравиха, а някои от резците ми (бяха се изпилили от нощно скърцане със зъби което в последствие изчезна) започнаха отново да се изграждат.
Извод: Щом като млякото не върши онази дейност която му се приписва, то аз не намирам причина да го консумирам. От експеримента ми, пастата за зъби също се оказа ненужна - защо да купувам нещо което не върши работа.
Та и аз като хората от сайта земя на заем няма да пиша книга (има си написани достатъчно) по темата, а само вмъквам личния си опит като доказателство към твърденията си

########################################
Още нещо - наблюдавам, че някои от постовете от последните две страници се въртят около поста пуснат от Гален - който казва, че е прегледал
отгоре отгоре сайта както и коментарите и му е допаднал коментара на един от читателите на горепосочения сайт и го е цитирал. Между другото конкретния коментар цитиран от Гален съм го чел доста преди да се появи в тази тема и да си призная бях доста учуден да видя точно него из между всички мнения писани под темите в горепосочения сайт. В този коментар се изказва следното клише:
Няма значение какво ядете, важното е да спортувате.Нека разгледаме таза
мантра която се повтаря от обществото на заинтересованите постоянно.
Защо да ям нещо което вкарва отрови в тялото ми, при това да изразходвам
жизнена енергия за нейната преработка в храносмилателния ми тракт, натоварвайки целия си организъм, след което да отида във фитнеса и там да изразходя още от
жизнената си енергия за да отстраня по-лесно отровите които съвсем съзнателно съм вкарал в себеси?
Друго твърдение от цитата на господина - Той се чувствал здрав като бик!
Аз ще му отговоря така - Всяка нова кола може да се кара постоянно на втора предавка с мръсна гас и всичко да е ОК, но до кога?