Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308473 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Iren

• Гост
Re:Вегетарианството
« Отговор #315 -: Август 09, 2006, 02:34:48 am »
Мислиш ли, че и тя вече е обект на подмяна на естествените и качества?

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #316 -: Август 09, 2006, 03:01:57 am »
Много сериозно се работи по въпроса.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Iren

• Гост
« Отговор #317 -: Август 09, 2006, 10:34:11 am »
Не ми се вярва в България да е актуално, защото нашите производители са най-вече дребни частници ::)

Дъвиан

• Гост
« Отговор #318 -: Август 09, 2006, 20:11:33 pm »
Откъде мога да намеря литература

Литература-книжна има вече във всяка книжарница. Литература-електронна има вече във всеки сайт за вегетарианство - търсиш в търсачките и готово. Аз препоръчвам любимият ми такъв сайт:

http://vegetarianstvoto.hit.bg/
« Последна редакция: Август 10, 2006, 03:17:31 am от Horus »

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #319 -: Август 10, 2006, 03:22:05 am »
Iren, това тук е за теб. Внимавай много със соята. Тя е оръжие номер 1 от край време!

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #320 -: Август 10, 2006, 12:34:09 pm »
Не ми се вярва в България да е актуално, защото нашите производители са най-вече дребни частници ::)
Потърси книгите на доктор Атанас Гълъбов....
Има една глава озаглавена "Соята- храна или пластмаса?" (цитирам по памет)
Соята и да не е модифицирана в определени ситуации и количества не е полезна.
За да се елиминират отрицателните и въздействия е нужна консумация на повечко риба. :(
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #321 -: Август 11, 2006, 02:18:09 am »
Това с частниците беше вярно за България до преди известно време. Сега вече все по-мащабно навлизат и у нас hyperPoisonMarket-системите за снабдяване с всякакви модификанти, които да изпробват устойчивостта на населението и да притъпяват нежелани качества в нашите организми... Главното нежелано качество е будността. Ето защо, все по-малко актуално ще бъде да се купува храна срещу пари в магазин; все по-важно ще става да сме способни да си наберем нещичко от някое чисто място, да си го отгледаме сами или да го получим като подарък от приятели, които отглеждат. Това ще бъде новата храна - вегетарианска или не - все тая, но ЧИСТА и необвързана с "международните сертифицирания за годност". Учете се да се грижите за градини... И едно растение е достатъчно, за да се усети каква любов е стаена в майката Земя!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

vannyo

• Гост
« Отговор #322 -: Август 17, 2006, 19:43:15 pm »
Здравей Ирен!
Искам да те попитам тъй като гледам че си запозната с нещата доста от къде мога да се снабдя с тези продукти които ми изброй (соевото прясно мляко, майонезите, пастетите, тофуто (соевия кашкавал)), защото в обикновенните магазини не мога да ги открия. Соевата кайма и хапки ги има в някои магазини но за другите изброени продукти даже някои продавачки не са и чували, за които пак аз съм чувал но немога да ги намеря! Ще се радвам да ми отговориш! Благодаря ти предварително!
« Последна редакция: Август 17, 2006, 20:49:50 pm от Horus »

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #323 -: Август 17, 2006, 22:04:06 pm »
Пак ви казвам, внимавайте с тази соя! Търсите някаква добра алтернатива на месото, а се прецаквате още повече. 
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #324 -: Август 17, 2006, 22:08:19 pm »
Стига с тази соя наистина! Забравете я просто!

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #325 -: Август 17, 2006, 22:11:17 pm »
Освен това не е и вкусна, аз поне няма да повторя след първия ми и единствен опит да ям...даже вече не помня какво беше.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #326 -: Август 18, 2006, 02:30:04 am »
 :D :D :D Може ли да цитирам моя любим комедиант - Люис Блек? (Не ми трийте поста - това е цитат!)

"Какво ще ми разправят на мене тези с пре-еб... глави - да съм пиел мляко от соя. Че сложили и различни етикетчета и всичките пишат мляко....

Мен ако ме питате млякото излиза само от цица. Щом соята няма цица, значи не е мляко! ОК!!?"

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #327 -: Август 18, 2006, 18:05:27 pm »
Може и да си права, но соята е една от най-пълноценните храни, жалко е, че са посегнали и на нея.  Нима предпочиташ да пиеш нещо, което е минало през всичките лигави и болни органи на някое животно, а да оставим, че при доенето и смесването на мляко от здрави и болни животни, то и доячите "си оставят ръцете" :P
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #328 -: Август 18, 2006, 20:28:35 pm »
Albinoni,
потърси и прочети книгата на д-р Атанас Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето".
Има глава "Соята - "съвършената храна"?"
Цитат
В растението има и несмилаеми въглехидрати, които предизвикват образуването на газове.
Соята съдържа хемаглутинин, който по принцип допринася за слепване на тромбоцитите с последващо образуване на тромби в кръвоносните съдове.
Хемаглутининът и ензимните инхибитори на трипсина са фактори, които потискат растежа. Малки плъхове, хранени със соя, спират да се развиват нормално. Тези вещества се деактивират в известна степен при процеса на ферментация, но въпреки всичко не се разграждат напълно. Вредното им действие се намалява, когато се консумират заедно с повече риба, както правят в Азия.
Соята съдържа и вещества, които потискат функцията на щитовидната жлеза. През 1991 г. японски учени съобщават, че консумацията на 30 г соя на ден в продължение на един месец води до значително намаляване на функцията на щитовидната жлеза у здрави индивиди. При някои от участниците в изследването се развила дифузна гуша и хипотиреоидизъм и много се оплаквали от запек, умора и летаргия, независимо че количеството йод, който приемали, било напълно адекватно.
Соята е едно от растенията съдържащо най-висок процент фитинова киселина, която се намира по принцип в триците на зърнените култури или обвивките (шушулките) на всички семена и на бобовите. Фитиновата киселина блокира в храносмилателния тракт усвояването от храните на много важните за организма калций, магнезий, желязо, мед и особено цинк.
Не става въпрос дали са пипнали соята, а каква е действително.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #329 -: Август 18, 2006, 20:31:14 pm »
И като си представиш, каква става след като я пипнат... ц-ц-ц

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27