Автор Тема: Езотерика - как и защо?  (Прочетена 21507 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
Re:Езотерика - как и защо?
« Отговор #15 -: Април 23, 2009, 21:41:20 pm »
Много ми допаднаха отговорите ви, дами :) Аз със сигурност съм прекарал повече време сред йоги и йогини и затова съм решил, че има много роби на тази представа, но зная, че има и други като вас. Но да не говорим за духовното его, то няма място на пътя. Въпросът за това дали някой се смята за повече от другите, защото знае повече за невидимия свят, провокира дискусията. Но самото смятане за повече от някой друг, те връща в начална точка. Истината е свобода. Духът е свобода и за него няма рецепти как трябва да изглежда, защото е винаги нов и спонтанен.
:)

Неактивен Tuki

• Четящ
  • *
  • Публикации: 134
« Отговор #16 -: Април 24, 2009, 00:57:30 am »

Моят път:

Тогава преди повече от десет години не бяха формулирани по "съвременият начин" повечето наименования като "астрал", "егрегори", "астрални създания" и прочее... да кажем, че всичко бе много по трудно откъм достъп на информация и прочее. Въпреки всичко, всеки един от нас търсеше истината за себе си, както е и до ден днешен. Не мога да отговоря на въпроса кой какво е намерил, но мога да кажа, че някои хора, не успяха да се измъкант от магията на астралният свят и дори до ден днешен са под влиянието на "лошите".
Около 4-5 години активно се занимивахме с Кастанеда. Резултатите бяха потресаващи. Променящи. Незабравими. Последваха фатални изходи за някои от участниците, след което последва период на мрак и преустановяване на заниманията ни.

Е, не може така, да кажеш, че си имал практики, пък да не разкажеш нищо. И аз няма да разкажа нищо, ако ти не споделиш поне едно-две неща.  :-X  ;)Стана ми много интересно. Много искам да разбера какво си правил и какво си постигнал.

Колкото до лошите работи, които са се случили на твоите приятели - трябва да се внимава с астрала и другите подобни неща - там има всякакви същества, които гледат да се нахранят с мислите или енергията на хората. Не знам дали си пушил нещо или си вземал наркотици, ама аз лично смятам, че не може да се вярва на човек, който е вземал наркотици. Понякога месеци след първото вземане на наркотик се появяват отново и най-неочаквано халюцинации. Не може да знаеш дали "виденията" ти са халюцинации, които са резултат от приема на наркотици или са нещо друго. Но, от друга страна, не е нужно да си вземал наркотици, за да имаш халюцинации.

А аз имам опит със силата на мисълта. Тази сила не е получена в резултат на медитации или нещо специално, въпреки, че като дете се занимавах малко с йога и други неща. Просто си я имам.

Ще се радвам, ако някой разкаже за своят опит със силата на мисълта, която иначе се нарича и "закон на привличането", а някои я наричат магнетизъм.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #17 -: Април 24, 2009, 02:03:51 am »
Не виждам защо изобщо трябва да се ходи из астрала. Духовното развитие е тук и сега. Трябва да сме трижди благодарни, че сме се родили хора и сме от плът и кръв.
Това дава най-голямото поле за развитие. Трябва да умееш да се изразяваш в материалния свят. (имам предвид материално+духовно изразяване, а не да печатаме пари, или нещо подобно)

Като умрем ще 'фърчим из астрала, колкото щем. Но тогава няма да можем да правим нещата, които можем да правим сега.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен targy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 35
« Отговор #18 -: Април 26, 2009, 11:50:49 am »
благодаря, на всички включили се в дискусията ;)
@Tuki, ще разкажа това онова, не и ще пропусна разни работи имайки в предвид колко деца четат форумите и да не стане олеле, че с това шега не бива.

Бяхме същатата банда. Бяхме млади, бяхме луди. Всички до един любопитковци. Четяхме книгите на Кастанеда една след друга. Книгите бяха по скоро учебници от колкото обикновенни четива. Влагахме завидни услия с кръстосаният поглед и леко присвитите очи. Сигурно сме изглеждали доста смешни от страни. Но ние си вярвахме, а аз продължавам да вярвам и днес. Започнахме да коментираме Съюзниците(в езотериката астрални същества от низши до високи измерения) все по често, всеки искаше да разбере дали наистина съществуват. Въпреки, че бяхме банда от шест човека, основните експерименти правехме сами или по двойки.

В този разказ ще се спра на един от моментите, които преживях с един от мойте съмишленици. Беше миналало повече от 2 години от както започнахме всичко това. Бяхме придобили различни усещания за всичко около нас. Да кажем, че сме имали една доста малка основа и сме били много самоуверени и глупави ;). Техниката за виждане работеше(или поне така си мислехме). Показваха се интересни неща. И един ден се решихме да призовем дух на място. За целта знаехме идеалното место. Стар изоставен завод за туткал(туткал е лепило което се прави от костите на животните). Местото(наричаме го Туткала) само по себе си бе източник на много силна енергия излъчваща се от многото смърт. Бяхме сигурни, че е пълно с низши духове. Една вечер без предварителни уговорки се запътихме към Туткла. Беше ветровито, а в небето имаше много облаци от време на време луната разцепваше мрака. Завода се намираше зад друг по голям завод в едно поле. Сградата бе уникална. Огромни зали пълни с развалини от тухли до метални прътове. Отидохме в главната зала. По средата на залата имаше две колони-развалини, които стърчаха зловещо, а от страни погледнати приличаха на жена държаща кошница. Застанахме пред тях и започнахме с призоваването според методите на Кастанеда. Идеята бе да се запази пълна тишина. Да се слеем с тъмата да се прикрием. Да станем ловци. Последваха минути на мълчание. Не очаквахме нищо. Последва следващата фаза, която се състоеше в това да се вдигне яко "олелия" под формата на крясъци викове и тн. След което пак настъпи пълна тишина. Точно преди да се откажем и да си тръгнем разочаровани, огромна черна сякна започна да се движи по тавана. Успяхме ли? Хванахме си ръцете и продължихме да хаблюдаваме абсолютно мълчеливо. В следващите няколко момента сянката се превърна в голяма птица, която мина покрай нас със смразяващ писък след което излетя и започна да ни наблюдава от високо. Миг след това бяхме започнали да тичаме в обратно посока объркани и не знаещи какво точно стана. Спомям си как си пазехме пъповете с ръце ;)

Не можахме да разберем и да си обясним станалото за това го приехме по различни начини. Не мога да кажа със сигурност, че експеримента ни успя, но мога да каже, че метода се доказа като работещ.

where is the truth

Неактивен Tuki

• Четящ
  • *
« Отговор #19 -: Април 26, 2009, 15:59:55 pm »
В следващите няколко момента сянката се превърна в голяма птица, която мина покрай нас със смразяващ писък след което излетя и започна да ни наблюдава от високо. Миг след това бяхме започнали да тичаме в обратно посока объркани и не знаещи какво точно стана. Спомям си как си пазехме пъповете с ръце ;)

Може вие да сте си мислели тогава, че всичко е свършило, но то да не е свършило въобще. Би ли ми казал, след този експеримент случиха ли се някакви промени в живота ви? Започнахте ли да чувствате или виждате странни неща или да ви обземат странни и нетипични за вас емоции? 

И как се казва този дух, който сте извикали?   :)
« Последна редакция: Април 26, 2009, 16:00:38 pm от Tuki »

Неактивен raponce55

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #20 -: Април 27, 2009, 12:07:54 pm »
Привет колеги! Аз съм от скоро на терена и ми е много приятно!
В момента има толкова информация . Но всичко е така  яко скрито за непосветените, че ако някои е стигнал ниво на просвещение, моля нека помага с насоки и съвети!Доколкото знам любителски опити за влизане във финния свят са опасно нещо и без "сталкер" е много рисковано.

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #21 -: Април 27, 2009, 12:11:30 pm »
Ам, стига сте излизали, било със "сталкери" или без (даже не знам какво е това, но сигурно някой "умен" окултист е измислил правдоподно обяснение - окултистите много ги бива в детските занимавки). Какво значение има как се е казвал онзи дух? Името им е легион и няма значение какво викаш, дори с разни "формули", идва, каквото ви надуши, независимо от имената.

Неактивен Tuki

• Четящ
  • *
« Отговор #22 -: Април 27, 2009, 17:47:35 pm »
Ам, стига сте излизали, било със "сталкери" или без (даже не знам какво е това, но сигурно някой "умен" окултист е измислил правдоподно обяснение - окултистите много ги бива в детските занимавки). Какво значение има как се е казвал онзи дух? Името им е легион и няма значение какво викаш, дори с разни "формули", идва, каквото ви надуши, независимо от имената.

Името на въпросният дух има значение, защото всеки дух е различен. Някои са по-добри, други по-лоши. Всеки дух действа в някаква насока - да кажем, някой предизвиква неконтролируема агресия у човека, друг, друго. На всеки от тях са му присъщи различни качества и желания. Понякога духовете постигат желанията си чрез човека, като използват временно тялото му, за да се докоснат до желаните от тях материални наслади, които иначе трудно могат да изпитат, ако нямат материална обвивка. Името на призования дух не е бе значение, защото, ако се знае кой от всички духове е призован, човекът ще може да разбере по какъв начин би могъл да му повлияе конкретния дух.

Между другото,какво мислите за сукубите и инкубите?

Открих, че доста хора са преживявали разни силно еротични моменти с астрални същества. Аз не съм, но хора, на които мисля, че определено може да се вярва са преживявали подобни неща. Казват, че еротичните усещания са много по-наситени, по-силни, отколкото в реалния живот, когато е с друг човек.  :-\  :---  :(
« Последна редакция: Април 27, 2009, 17:51:52 pm от Tuki »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #23 -: Април 27, 2009, 18:16:48 pm »
In your dreams, buddy !  ;D

Сукубуси и Инкубуси се случват на хора, които скоро не са имали секс. В тая връзка нормално е преживяването да е малко по-наситено (или поне да изглежда таков). Също така в тая връзка е напълно възможно това да са сънища, които също е нормално да са интензивни.

Аз веднъж си бях правил опит 2-3 дена да не пия вода, и то при интензивен спорт. Тогава сънувах такива лазурни морета и езера, не е истина!  ;D
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #24 -: Април 27, 2009, 18:49:18 pm »
Цитат
Аз веднъж си бях правил опит 2-3 дена да не пия вода, и то при интензивен спорт. Тогава сънувах такива лазурни морета и езера, не е истина!

Това може да се обясни и по друг начин. Просто астралното ти тяло се опитва да си набави необходимото макар и по по-фин начин. Същото се получава ако си легнеш гладен и може да сънуваш че ядеш и определено енергийния ти запас се балансира.

Неактивен ShadowOfSun

• Четящ
  • *
  • Публикации: 31
« Отговор #25 -: Април 27, 2009, 22:04:30 pm »

Между другото,какво мислите за сукубите и инкубите?

Открих, че доста хора са преживявали разни силно еротични моменти с астрални същества. Аз не съм, но хора, на които мисля, че определено може да се вярва са преживявали подобни неща. Казват, че еротичните усещания са много по-наситени, по-силни, отколкото в реалния живот, когато е с друг човек.  :-\  :---  :(

Монро пише, че сексът в астрала ( или където е летял той) е уникално енергийно взаимодействие, необозримо надвишаващо удоволствието и екстаза причинен от физическото тяло.

А сега цитирам:

"Актът" по своята същност въобще не е действие, а е неподвижно, сковано състояние на шок, когато двамата наистина се сливат не само на ниво повърхности и една-две специфични части на тялото, а в пълен размер, атом по атом през цялата безкрайност на Второто тяло. Има кратък, установен електронен (?) поток един към друг. Моментът достига до несравним екстаз, а после успокоение, изравняване и всичко свършва."

из глава 15 "Сексът във второто състояние" на книжката "Пътуване извън тялото", Р. Монро

А пък за духовете наистина е голям смях, че някой се интересува от имената, но може пък в нас да е грешката. Представи си, че духа се казва Пешо, а ти го вземеш за Киро примерно... неее, трябва да внимаваме с тия неща. Може да е дух, ама и то душица носи. Ше вземе да се обиди нещо и край...  ;D  ;D  :D

По-добре човек изобщо да си няма вземане-даване с тия същества.

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #26 -: Април 27, 2009, 22:22:57 pm »
Деца, нали знаете, че сукубата и инкубата са едно същество от мъжки пол, което сменя пола си в зависимост от жертвата? Така че не знаете с какво си лягате :) :) :D
По-добре излезте от вкъщи и си намерете някоя/й истинска/и :)

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #27 -: Април 27, 2009, 22:25:21 pm »
Определено за пореден път се убеждавам, че тоя Монро вместо кълвач е цяла кукувица  ;D
(какво прави кълвача е ключовия въпрос. А кукувицата?)

Нее, определено човек не трябва да си има вземане даване с тия същества  :P

Цитат
Аз веднъж си бях правил опит 2-3 дена да не пия вода, и то при интензивен спорт. Тогава сънувах такива лазурни морета и езера, не е истина!

Това може да се обясни и по друг начин. Просто астралното ти тяло се опитва да си набави необходимото макар и по по-фин начин. Същото се получава ако си легнеш гладен и може да сънуваш че ядеш и определено енергийния ти запас се балансира.
Забелязвам, че почти за всичко, почти винаги, човек може да намери поне 2 вида обяснения - конвенционално и духовно/мистично. А понякога и повече от 2 вида.
А каква е истината, кой знае. Може всичките да са верни.

В общи линии конвенционалното е, че тялото има токсични вещества, които е необходимо периодично да се изхвърлят. Чувал съм, че хора са си повреждали бъбреците, при гладуване + недостатъчно оводняване. Чувал съм и за хора, които могат изобщо да живеят без вода. Явно зависи от човека, неговите занимания(ниво), и от това какво яде.

Ако обаче физическото ти тяло има нужда от нещо, то само физически може да си я набавиш. (едене, пийне, тия 3 работи ..)

Именно и с физическото ползване на тялото стават най-големите трансформации, щото има най-много "зор" и "напън" инвестирани.
Много изкушения има, и именно като не се поддаваш каляваш душата. Иначе няма с какво да я калиш.
Именно свободният избор ...

Затова и тия духове се натискат да ни влязат в телата, че да се отдадат на благини. Това по същество са слаби духове, които са си пропиляли живота. А като са духове вече нямат нито изкушението, нито правото на избор, нито силата за да избират.

Те са като треперещ пияница, на който ако му дадеш 5лв, вместо хляб ще иде да си купи пиене.
Ако му дадеш тяло, ще бърза да го използва за глупости.

Въпроса е ние какво правим около такива твари!?
« Последна редакция: Април 27, 2009, 22:39:35 pm от Tangrata_ »

Неактивен Tuki

• Четящ
  • *
« Отговор #28 -: Април 28, 2009, 00:25:29 am »

Именно свободният избор ...

Затова и тия духове се натискат да ни влязат в телата, че да се отдадат на благини. Това по същество са слаби духове, които са си пропиляли живота. А като са духове вече нямат нито изкушението, нито правото на избор, нито силата за да избират.

Вие вярвате ли, че хората имат свободен избор? Аз лично много се съмнявам, защото знаем, че всичко е предопределено, че ни командват отвсякъде (въобще нямам предвид политика или държава). Има много неща, които предопределят събдата ни. Например, разположението на планетите в момента ни на раждане, както и разположението им във всеки един момент решават вместо нас какви личности ще бъдем, какво ще ни се случва, какви ще бъдат взаимоотношенията ни с другите. Сега се занимавам с композитни карти, синастрии на хора, които познавам добре и виждам как всичко във взаимотношенията е преначертано от планетите. Изглежда, че не може да се направи много по въпроса. Пък и хората са обвързани помежду си. Ако един реши да прави промени и ако наистина ги направи, това ще повлияе и на хората, с които е свързан. Затова мисля, че дори правото на избор, което имаме също е строго ограничено до няколко предварително определени варианта, така че евентуалните промени да не влияят на плана на Бог.  ???

targy, разкажи още една история. Тази история не ни стига. Интересна е, но разкажи нещо още по-вълнуващо или каквото ти прецениш.  :)  ;)
« Последна редакция: Април 28, 2009, 00:27:23 am от Tuki »

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #29 -: Април 28, 2009, 00:40:17 am »

Вие вярвате ли, че хората имат свободен избор?

Да, на 100%, затова сме хора. Като еволюираме отвъд физическите измерения, тогава няма да имаме, засега не ме тревожи :)

Цитат
Аз лично много се съмнявам, защото знаем, че всичко е предопределено, че ни командват отвсякъде (въобще нямам предвид политика или държава).

Аз не съм бил информиран, че всичко е предопределено. Може би само някои физически и биологични закони, но нямам нищо против тях. Духът ми се чувства свободен :)

Цитат
Има много неща, които предопределят събдата ни. Например, разположението на планетите в момента ни на раждане, както и разположението им във всеки един момент решават вместо нас какви личности ще бъдем, какво ще ни се случва, какви ще бъдат взаимоотношенията ни с другите. Сега се занимавам с композитни карти, синастрии на хора, които познавам добре и виждам как всичко във взаимотношенията е преначертано от планетите. Изглежда, че не може да се направи много по въпроса. Пък и хората са обвързани помежду си. Ако един реши да прави промени и ако наистина ги направи, това ще повлияе и на хората, с които е свързан. Затова мисля, че дори правото на избор, което имаме също е строго ограничено до няколко предварително определени варианта, така че евентуалните промени да не влияят на плана на Бог.  ???
От колко време се занимаваш с астрология? Имам добри приятели астролози и те са си признавали, че говорят, че всичко е предопределено, защото при тях идват хора, които искат точен отговор и не можеш да им обясниш (или по-скоро не го приемат), че има много възможности и "предопределени" аспекти могат да бъдат проявени на различни нива ИЛИ защото ако говорят с тежки предсказания, така думата им тежи повече и са приемани по-насериозно.

Първият път, когато някой ми каза, че животът е предопределен от Бог (точен цитат) след дълго мълчание и умуване как този човек е стигнал до това заключение, отговорих - ами тогава Бог да си го живее, щом от мен нищо не зависи.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27