Автор Тема: Ежедневните опасни химикали или ... Как сме тровени ежеминутно  (Прочетена 15895 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен insomnia1304

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 333
Плодовете и зеленчуците у нас са фрашкани с отрови

 :o >:(

Пресните плодове и зеленчуци, които хапваме у нас, бъкат от пестициди. Българинът обаче не получава достоверна информация какво всъщност поглъща заедно с витамините. Пестициди има в салати, домати, зеле, цитруси, банани, гъби, чушки. Това съобщи Валентина Лукова, ръководител на проекта "Граждански принос към създаване на ефективна и прозрачна система за мониторинг на храните".
От там са направили експеримент като закупени от едно и също място продукти са изпратени за изследване в българска и холандска лаборатории. Пробите, направени в холандска лаборатория, показават 92% - остатъци от пестициди. Освен това засечени са 102 пестицида, 15 от тях забранени за употреба в ЕС. В България отчитат чисти проби. :o

"В българската лаборатория в нито една от 10-те проби не бяха открити никакви пестициди, независимо дали под или над нормите, а в холандската една единствена проба беше чиста", казва ръководителят на проекта Валентина Лукова.

Откриват се и остатъци от пестициди, които са забранени за употреба в България и другите страни от ЕС. Заради тази забрана съдържащите ги храни не би трябвало да са на пазара. Има и такива храни, в които количество пестициди надвишава допустимата норма.

От здравното министерство обясниха, че изследванията се правят в 6 акредетирани лаборатории, които работят по европейски правила и норми. Контролират се 144 пестицида целогодишно. На контрол подлежат както храните, произведени в страната, така и тези от внос, като периодично се вземат проби от тях от местата, където се съхраняват и предлагат на потребителите. От проект "Право да знам" са констатирали и разминавания между данните на министерствата на земеделието и здравеопазването. Обяснението обаче е, че взетите на полето проби имат по-високо съдържание, а докато стигнат до пазара има карантинен период. Или с други думи не всичко прясно се оказва полезно.

http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/78274

Неактивен Fiery

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 537
Food Grade Diatomaceous Earth
Открих го като нетоксично природно средство за очистване от вътрешни парaзити. Давам го на моите животни. Оказа се, че има много по-широко приложение, отколкото подозирах. Напълно безвредно е за човешка употреба. Не са рапортувани странични ефекти.
DE  е най-вече известен с това, че извлича тежките метали от организма. Не знам дали се намира на българският пазар и какво би могло да е търговското му наименувание.


https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=bg&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.earthworkshealth.com%2Fhuman-use.php&edit-text=

http://www.earthworkshealth.com/human-use.php

http://wolfcreekranch1.tripod.com/diatomaceous_human_use.html
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 537
Най-сетне открих полезно четиво и на български:

Силиций, диатом, диатомит! Натурален източник на силиций. Диатомит - основни информации

http://zdravnaakademia.blogspot.com/2014/05/blog-post_8734.html?m=1

И продукта, който аз ползвам:

http://www.amazon.com/gp/aw/d/B007JO3XHW?cache=8fdeb30d9eaaa7ceea18124c54df8af0&pi=SY200_QL40&qid=1413132560&sr=8-1#ref=mp_s_a_1_1
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27