Не ти препоръчвам да ядеш захарни и шоколадови изделия с растителни мазнини, на които не е посочено какви по произход са тези мазнини. Това е така, защото повечето такива "Растителни мазнини" са всъщност само едно нещо - палмово масло, а то не се разгражда в организма, натрупва се в него и може да причини големи неприятности със сърдечно-съдовата система, че даже и ракови образувания. Същото е и хидрогенираното масло - това е изменен маргарин, за да може да се втвърди повече и да се работи с него за направата на по-евтини бисквити, вафли и марципаново-шоколадови ментета.
По скъпите бискивити трябва да е посочено изрично, че са направени с краве масло. Вкарват се много вносни бисквити и вафли на ниски цени и ги продават на много високи, а всъщност са с тези вредни мазнини. Най-добро е да си правиш в къщи сладкиши с употребата на чисто масло и зехтин и какао или шоколад.
Иначе има чисти шоколади, които може да се ядат, в които се ползва какаово масло, без добавка на хидрогенирани мазнини.