Едно не мога да разбера, защо смятате че Нибиру трябва да дойде през 2012, нали тогава свършва календарът на Маите, каквото и да се случи през 2012 едва ли ще е Нибиру, няма снимки на Нибиру и не се вижда защото няма да дойде близките две или три години, незнам защо се смесват преданията на Шумерите с тези на Маите. Доколкото съм чел, според Ситчин, Нибиру минава през Земята на всеки 3600 години, според изчисления и разговори, които съм имал,Нибиру ще дойде към края на този век, около 2100 година, но едва ли някой може със сигурност да изчисли кога ще дойде. Твърденията че ще бъде видима през месец Май ми се виждат несериозни. Незнам защо се смята, че края на календарът на Маите е свързан с Нибиру и Шумерите, ако знаете моля кажете.
Моето предположение, а и вероятно не само моето, е че няма календар, който да е безкраен. Летоброенето и изобщо броенето си има както начало, така и край. Най-голямото число например (числото на Едингтън) именно се ползва в астрономията, наречени са адитивни числа. Те нарастват, тъй като броим звезди, планети, атоми и фотони в някакъв огромен обем. Но истински големите числа се получават там, където възможностите се умножават, вместо да се натрупват чрез събиране. За това е нужна сложност. А за сложността е необходима биология.
Ето как звучи хипотезата за големите числа на Дирак:
"Всеки две от много големите безразмерни числа възникващи в природата, са свързани с прост математически израз, в който коефицентите са от порядъка на 1." (Dirac, P.A.M. Nature 139,323 (1937г.)
Т.е. всеки два отделни набора от безразмерни физически константи трябва да бъдат пропорционални, като коефициентът на пропорционалност трябва да бъде близък до 1. да кажем 0,1 или 10, и може би да се състои от чисти числа като 2 или
π. Не са допустими числени коефициенти, които са много големи или много малки (от порядъка на милион или милиони).
На този принцип и почива плътността на метерията в нашата Вселена, изразена като брой в различни единици обем, което показва колко нарядко са галактиките, звездите, планетите и атомите.
Видимата вселена съдържа само:
- 1 атом на един кубичен метър
- 1 земя на 10 светлинни години
- 1 звезда на 10
3 светлинни години
- 1 галактика на 10
7 светлинни години
- 1 вселена на 10
10 светлинни години
Елегантността на Вселената никак не е за подценяване.