Дадох примера с ДНК съвсем условно. Не мога да коментирам какво ДНК имат монарсите и какво "обикновените" хора, защото не съм запознат с темата. Мога да ти кажа, че съм запознат и да ти драсна една много готина статийка, след която много хора ще цъкат с език ама няма съмисъл, защото най-вероятно ще е нещо, което съм прочел или чул, което е = на спекулация. А честно да ти кажа не се интересувам много от тази тематика.
Ситуацията е следната:
Идеята на постовете над мен, доколкото съм разбрал, е че трябва да се намери накой монарх/цар, който да бъде докаран в България за да ни оправи положението. Не кой да е - забележи - а потомък на стари родове български царе. Ето затова дадох примера с ДНК, за да покажа, че това твърдение е абсурдно.
Обвързах възпитание с образование, защото един човек, пък бил той и монарх, колкото и да е образован, това не е гаранция, че няма да опропасти държавата.
Пример: имате български политици (изберете си някой, който най-много мразите), всички те имат образование - някои дори имат образование от чуждестранни уважавани университети от запад. Е... това спря ли ги да крадат? Ами не... Докато възпитанието е нещо друго. Това е сбор от морални качества, които ще спрат човека да краде народа си или пък да си хвърля боклука от 8-мия етаж.
Ето с това искам да кажа, че пътят към оправянето на положението тук, не е в докарването на някой МЕСИЯ отвън, пътят е в самите вас.
Иванчо от квартал Х в София, при добро образование, не задължително като това на монарха/месията и ВЪЗПИТАНИЕ, и още няколко хиляди Ивановци като него на ключови постове в държавата, ще свършат тази работа, а не очаквания от вас месия. ВИЕ сте един от тези Ивановци, стига да го искате и да започнете от себе си.
Не да ми докарвате някакви шантави шамани от майната си с надеждата да избият/изгонят/изметат турците, циганите, комунистите, политиците, евреите, руснаците и америкаците и цялата паплач, която ви опропасти държавата (без вас самите разбира се).
Затова дадох примера с ДНК, защото се спомена някакво родословно дърво. А единственото нещо, което свързва някакъв хипотетичен наследник на български царе от преди няколко стотин години е ДНК-то му. Нищо друго. Което в случая е 100% ирелевантно към темата. Кое ще накара този човек да помогне на България да се оправи? Кое ще го накара наистина да го иска? И кое ще го накара да успее? И тъй като единствената връзка, която правя между родословното дърво и този човек е ДНК-то, затова просто дадох пример. Иначе не ме интересува какво е ДНК-то на монарсите и какво на обикновения човек и то е дадено САМО като пример.
Затова останах сащисан от твърдението как автоматично се слага знак на равенство между родословното дърво на даден човек и желанието и способностите му за оправянето на държавата.
И последна редакция на поста - Сангре, образованието и отговорността нямат нищо общо.
По ясно не мога да го кажа