Ако приемем аксиомата ,че Бог е непогрешим ,тогава всички противоречия се решават така - в Библията има подправени/сгрешени/изопачени текстове.Така че тя не е напълно Свето писание - заради човешки изкривявания.
Както вече сме коментирали,Бог благославя заръката си към мъжа и жената да се плодят и множат,а това без физически контанкт не може да бъде.А какво казва Павел в Първо послание до Коринтяни, 7.1 :
А за което ми бяхте писали - добре е за човека да се не допира до жена.https://bg-patriarshia.bg/bible-new-testament-14Това противоречи на Божията заръка.
Наистина,в следващите редове Павел дава указания,ако не могат да се въздържат като него,как да се съотношават мъж със жена ,без да изпадат в грях.
Но извъртането е в това,че Павел представя личното си неспазване на Божията заръка като "добро".
Това е богохулство,Норис.
Безбрачието и произлязлото по-късно институционализирано монашество са ерес.
Претендирайки,че всъщност това е много добродетелно,следовниците на такива изкривени доктрини се опитват едновременно да седят и на Божията трапеза и на трапезата на бесовете.Най-вече на бесовете,като имаме предвид сексуалните девиации сред следовниците на такива бесовски ереси.
Ако сте Боговерующи,няма нужда от много мислене,за да узнаете кой е прав -
Бог или Павел,своеволно и накриво тълкуващ Божията заръка към човеците.
. . .
Това е моето мнение,което може да бъде оспорвано,защото Форумът е място за среща (понякога и сблъсък) на различни мнения.
Веруйте,в каквото ви е угодно,вярата не създава факти; тъй и аз ,сестри и братя,не знам дали е истина това,в което вярвам,а именно,че в този сектор от галактиката Бог е Жена,сиреч Богиня,и поради туй,аз съм Богиньоверующ.
Така че упреци в богохулство мога да понасям,важното за мен е да не Богиньохулствам.