По простата причина, че водата, дами и господа, е субстанция, която във всевъзможните си проявления, спокойно може да ни извърти неподозирани номера.
Empistosunh. би ли разяснила, какво имаш предвид? 
Неподозираните номера всъщност няма да ги извърти водата а тези които се опитват да постигнат контрол над нея и след това "великодушно" да я продават на каквито си цени решат.
Нищо не става ей така случайно - за всичко си има предварително подготвени сценарии - единствено е вярно че има борба между различните сценарии - но това че нещо се оставя на собствен "естествен" ход е голяма заблуда. Така че дали ще има вода или няма да има не е защото сме имали или нямали късмет или "водата е извъртяла някой номер" а защото някой го е решил, приложил и е надделял срещу противоположната теза.Още повече при технологиите с които вече се разполага питейна вода може да се произвежда в огромни количества.
И не е ОЩЕ по-огромна заблудата, че целият този процес не е напълно закономерен - като една теза да надделява над друга и някой ВСЕ ПАК да взима решения, с други думи естествен? И следващата, най-огромна заблуда, че точно ти с нищо не допринасяш за това...
http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=5134.msg177381#msg177381
Не съм сигурен че точно съм разбрал какво си написала , но ако съм разбрал правилно изглежда ти не си разбрала съвсем моята обосновка и си направила извода че съм казал че от теб нищо независи. Не случайно споменах за борба за надмощие. Проблема е че в тази борба участват точно обикновените хора, които по един или друг начин са примамени да поддържат едната или другата теза като избора обикновено е предварително ограничен.Като например да подкрепиш едната или другата страна при световна война (добри няма). Има по-малко зло но и то е субективно. Личния изобр и сценарии обаче са напрактика безбройни (тоест в ситуация в която в световен мащаб няма вода - ти да имаш в огромни количества) и т.н примери. Когато става въпрос обаче за предварителна рамка (карта) върху която се базира играта - тоест основните параметри които засягат всички на планетата нещата придобиват особена комплицираност, която на мен лично не ми е известна в подробности - ти ако знаеш нещо можеш да споделиш