Автор Тема: Коя религия е най-праведна?  (Прочетена 284040 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен @dito

• Четящ
  • *
  • Публикации: 6
Re: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #720 -: Ноември 20, 2016, 19:45:02 pm »
Именно. Какво представлява човешката еволюция:
Пътят от примитивното през сложното към простото. :) ...това даже ще си го сложа като подпис.

Минахме през примитивното и в момента сме в пика на сложното. След 2012 според мен ще започнем да преминаваме към простото.

....да.

А колкото до религия, това е дума с която хората описваме принадлежността си към друга дума=Вяра. Всеки я има, но понякога (както сега, може би;) Тя става в конфликт със своите производни и смислени за да съществуват изобщо т.н. Надежда, Любов и Мъдрост. :)
« Последна редакция: Ноември 20, 2016, 19:57:51 pm от @dito »

Неактивен Skeptic

• Четящ
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #721 -: Май 11, 2018, 12:44:04 pm »
Според мен хубава религия няма, защото в основата на всички религии стоят разбирания на невежи първобитни хора. Но ако трябва да съдим за религиите по плодовете им - будизмът, като религиосно-философско учение е най-чист и нанесъл най-малко щети на човечеството.

Неактивен Georgi77

• Четящ
  • *
  • Публикации: 7
« Отговор #722 -: Юни 08, 2021, 14:53:56 pm »
По принцип най-праведна е моята религия.Защо да изповядвам религия, която не е най праведната?
Съвсем друг е въпроса от какво зависи коя религия точно ще изповядваш?Това е просто въпрос на вяра.Всеки си вярва в нещо включително и атеистите.Аз съм възпитаван в ,,социалистически реализъм" тоест атеизъм.Те вярват, че няма богове, няма Висши сили, няма съдба ОБАЧЕ има случайности,които решават съдбата ни.Ама то и съдба няма.Ами тогава защо на едни хора им върви а на други хич биля. Ами ако има съдба кой я е написал?По същество атеизма си е вид религия.
Ако Бог реши да повярваш в Него, ще повярваш -разбира се вярвайте ми.Методиката е следната - случва се нещо лошо и виждаш как живота ти или на любими хора се променя или свършва.Отиваш, молиш се и нещата се променят като с магическа пръчка и всичко се оправя. Нарича се Чудо.Ти обаче си магаре невярващо и си казваш-а бе случайност е.След време пак разбираш, че си се размина със смъртта на на една боя разстояние -примерно.След време -пак и пак и пак.Въпроси?

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
  • Публикации: 194
« Отговор #723 -: Октомври 28, 2025, 08:02:31 am »
Коя религия е най-праведна?

Праведен може да бъде човекът, но религиите са систематизирани духовни учения, и въпросът следва да бъде коя е най-правилна.

Всяка една от тях твърди, че тя е най-правилният път за достигане на Бога и Рая.

Ако има само един Бог Творец, следваше да има само една религия, която да е универсална за всички.
Ако Бог беше изпратил тези пророци или създатели на религии, Той никога не би си противоречал. От което следва, че всички религии до една са човешки измислици създадени за контрол на масите.
От една страна те са създадени за добро, с цел да се въведе ред и контрол над невежите общества.
Но днес ние живеем в едни нови общества, с ново мислене, и нямаме нужда от стари религии.
Особено от такива, които противопоставят хората едни на други!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27