Съфорумци,
бих желал да ви споделя какво ми се случи преди седмица.
Ще помоля админа,ако темата не е в правилния раздел или има започната такава,да ме коригира.
Значи наложи се да пътуваме до Дъблин за няколко дни във връзка с едни документи и евентуален бизнес,който може да започнем в Ирландия.
Взехме ферибот и в Неделя рано сутринта пристигнахме на пристанището. Аз платих билета с банкова карта,и единия колега ми даде £20 ,които аз сложих в портфейла при моите £10 ,в отделна преграда,да не ги бъркам с еврото,което щях да си изтегля от там.
Още от UK намерихме хотел и помолихме да ни настанят по-рано ,за да не се шляем до обед ,а да легнем да си починем слез дългия преход.
След обед хванахме трамвай до центъра , взехме карта на Дъблин и разучихме кое къде се намира,така че Понеделник да не губим време,а да отиваме направо по адресите.Направихме си план за действие и колегата прибра картата в чантата си,за да не я забравим .
На другия ден,хванахме пак трамвая от спирката до хотела и слязохме отново на центъра.Времето беше хубаво ,слънчево с лек вятър,така че решихме да вървим пеша,хем да разгледаме,хем и да се раздвижим .
Проблема стана,когато потърсихме картата - тя просто се беше изпарила.Колегата се кълнеше,че не я е вадил от чантата си,нито му е трябвала за нещо,като ясно си спомняше в коя преграда точно я беше сложил.
Извадихме всички документи,пръснахме ги на земята и проверихме , всичко си беше там с изключение на картата.
Настана лека суматоха,но аз отидох до Туристическата информация и помолих за друга карта на града. Хората бяха любезни и ни услужиха,дори и ни извадиха от интернет адреса,на който трябваше да ходим.
Както и да е,успяхме да се оправим...срещата мина и на връщане,седнахме в едно кафе,да обядваме и да си починем малко.
Хапнахме набързо и другия колега плати сметката. От там аз отидох до близкия банкомат и изтеглих 100Е ,за да имам книжни пари и ги мушнах в другата преграда ,отделно от британските лири,да не се бъркат.
Продължихме назад към спирката ,но в един момент телефона звънна и трябваше спешно да намерим интернет,за да изпратим един файл.
Къде,къде малко по-напред пред нас се появи един типичен Irish Pub и се шмугнахме там,да ползваме wi-fi.
Всичко точно,свършихме работата,пихме по една ирландска бира и продължихме.
Малко по надолу,колегата бръкна в джоба си и каза,че портфейла му го няма!
Тръгнахме назад към кръчмата ,но и там го нямаше.
Върнахме се още по-назад до кафето ,и сервитьорката каза,че го е намерила на масата и го е прибрала....при положение,че колегата каза,че е платил и си го прибрал в джоба дори и огледал масата на тръгване,да не сме забравили нещо!
Взехме го,благодарихме и излязохме навън.
През целия път обратно се чудихме как е възможно и какво става?!
Малко преди да се качим обратно на трамвая ,аз влязох в един магазин,да си взема сода на прах,защото имам проблем със стомаха от време на време и пия сода...въпреки,че не е правилно.
Прибрахме се в хотела и оставих содата на масичката до телевизора.
Сетихме се за картата и решихме да я потърсим из стаята,да не би да сме я забравили или да е паднала случайно предната вечер ,въпреки че нямаше шанс - никъде не я открихме.
Към 21:30 вечерта,другия колега дойде да помоли за содата,че нещо му се свил стомаха.
Кутийката със хлябна сода се беше изпарила!
Търсихме я навсякъде...под леглото,зад гардероба,из дрехите...дори и в банята търсихме - никъде нямаше и следа от нея.
Дори направих снимка на хотелската масичка,за да видя дали няма да се появи случайно на другата сутрин

Започнахме да мислим,че нещо се случва...първо картата,после портфейла...сега пък содата за пиене...
На другия ден първо проверих масичката - всичко си беше както го бях оставил,но содата не се появи.
Малко по-късно,пак с трамвая , отидохме на центъра отново,за да вземем ваучери за телефоните и да купим нещо за ядене.
Ходихме насам натам,пазарихме и дойде време за връщане обратно.
Беше мой ред да плащам билетите и като извадих портфейла,имах само 40Е и £10 вътре.
Прегледах пак и видях,че £20 липсват. Нито съм ги вадил,щото в Ирландия не важат,нито са ми трябвали за нещо. Просто изчезнаха от портфейла .
Рових из всички джобове,дори после и в колата гледах,да не би да са паднали някак,но никъде ни следа!
Питах ги дали някой от тях не е взимал по погрешка пари от мен,но никой не беше взимал нищо , а парите просто си изчезнаха...а помня,че на отиване бяха с мен.
За 3 дни имахме 3 безследно изчезнали предмета,като никой от тях не се намери.
Все пак допуснахме,че другия потфейл беше забравен в кафето,въпреки твърденията на колегата,че си го е прибрал в джоба.
Нарочно описах случките подробно,за да можете да си изградите представа за ситуациите,но аз бях личен свидетел и ви уверявам,че всичко се случи както ви го предадох.
Моля,ако някой от вас е имал подобно преживяване или има обяснение,да пише.
Поздрави