Вие вярвате ли, че хората имат свободен избор? Аз лично много се съмнявам, защото знаем, че всичко е предопределено, че ни командват отвсякъде (въобще нямам предвид политика или държава).
Хората имат свободен избор в определени граници. Част от тези граници зависят от развитието на самите хора (от неспособността им да действат извън тях), други сами си ги поставят, трети допускат да им бъдат поставени, но при всички случаи във властта на хората е да разрушат/преодолеят въпросните граници.
Има много неща, които предопределят събдата ни. Например, разположението на планетите в момента ни на раждане, както и разположението им във всеки един момент решават вместо нас какви личности ще бъдем, какво ще ни се случва, какви ще бъдат взаимоотношенията ни с другите. Сега се занимавам с композитни карти, синастрии на хора, които познавам добре и виждам как всичко във взаимотношенията е преначертано от планетите. Изглежда, че не може да се направи много по въпроса.
Хората не се раждат случайно на определена дата, а всичко е съгласувано с кармата им и насоките които им са предопределени да развиват в съответния живот. Звездите влияят, но не предопределят събития, нито даряват човека с каквито и да е дарби и таланти. Звездите създават условия, възможности и ограничения, но не предопределят как ще бъдат използвани. Освен това различните хора ще реагират на една и съща звездна комбинация по различен начин според развитието си. Представи си човека като едно семенце, което трябва да бъде посадено при подходящи условия за да може да порасне. Опитния градинар ще посади това семенце в подходящ за това климат и почва, ще го подхранва с подходящите вещества. По същия начин човек бива тласнат към въплъщение в момент когато звездните влияния ще му предложат такива условия, които могат да спомогнат развитието му в нужните посоки, както и да поставят необходимите кармични ограничения.
Колкото до предопределеността, контролирайки своя микрокосмос и енергиите протичащи през него, човек може да отхвърли или да се свържи със съответните енергии от макрокосмоса, да ограничава или стимулира влиянието им и да ги контролира в определена степен.
Пък и хората са обвързани помежду си. Ако един реши да прави промени и ако наистина ги направи, това ще повлияе и на хората, с които е свързан. Затова мисля, че дори правото на избор, което имаме също е строго ограничено до няколко предварително определени варианта, така че евентуалните промени да не влияят на плана на Бог. 
Човек не може да повлияе на другите хора само външно, т.е. той не влияе на самите хора, а на обкръжаващите ги условия. Това оказва косвено влияние върху съзнанията на хората, но изцяло в тяхна власт е да го неутрализират, като не позволят външното влияние да се пренесе вътре в границите на техния микрокосмос.
„Планът на Бог“ е нещо извън което нищо не може да съществува. Това е цялото проявление. Свободата винаги е ограничена от Природните/Космични закони, които са инструменти на този план. Представи си една река и ти си риба плуваща/живееща в нея. Имаш пълна свобода на движение във водата, но не можеш да излезеш извън нея. Ти по никакъв начин не можеш да повлияеш на течението на реката (Планът на Бог). Можеш да се възползваш от него или да му се съпротивляваш, но не можеш да му повлияеш.
Да, на 100%, затова сме хора. Като еволюираме отвъд физическите измерения, тогава няма да имаме, засега не ме тревожи 
А би ли ми казал как по-точно човек може да еволюира отвъд физическите измерения? Сериозно питам.
Човек има свобода навсякъде, вкл. и във висшите измерения и то много по-голяма отколкото на физически план. Но докато не достигне определен етап на развитие, той не може да действа в пълно съзнание в тези светове.
Как да еволюираш извън физическите измерения? Различи земното от надземното, преодолей едното, не му оставяй никакво място в себе си, в мислите и желанията си, подхранвай другото и го постави като основа на живота си, на всяка твоя постъпка, мисъл, дума, намерение, желание.
От колко време се занимаваш с астрология? Имам добри приятели астролози и те са си признавали, че говорят, че всичко е предопределено, защото при тях идват хора, които искат точен отговор и не можеш да им обясниш (или по-скоро не го приемат), че има много възможности и "предопределени" аспекти могат да бъдат проявени на различни нива
Да, но различните варианти на действие също са предварително определени. Не знам дали можеш да направиш нещо, което не е предвидено като вариант. Можеш да избираш между това, това и онова и се знае какви ще бъдат последствията. Но, не знам дали можеш да надскочиш съдбата си.
Не, не са определени различни варианти, а граница на свобода, която не можеш да напуснеш. Това е предопределеността. Но дори и да не можеш да преминеш едно кармично ограничение в краткосрочен план, то можеш да предприемеш действия които ще доведат до преодоляването му в бъдеще и тук изборът е изцяло в ръцете на човека. Когато енергиите довели до създаване на въпросното ограничение бъдат изчерпани, то ограничението ще отпадне. Човек с действията, мислите и стремежите си подхранва или изтощава тези енергии, т.е. от самия човек зависи дали тези енергии ще се усилят и намалят и дали кармичните ограничения, т.е. отрицателната карма ще бъде изчерпана или допълнително натрупана.