Форум за конспирации, уфология и мистика.

Мистика и Мистерии => Паранормални Явления => Темата е започната от: Salito в Декември 04, 2008, 16:02:30 pm

Титла: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Salito в Декември 04, 2008, 16:02:30 pm
Предлагам тази тема за всеки който е изживял ЛИЧНО и само лично, някаква странна случка, необяснима комбинация от случки, или нещо което той счита за ненормално и/или паранормално.
Целта е не само да споделяме един на друг тези случки,  но и да се опитваме заедно да обясним някои неща по случките, което може да се окаже голяма утеха на някой, ех може и да го изплаши де, но поне ще чуе други мнения по неговият случай, без да рискува да бъде подиграван, нещо което не е гарантирано на друго място.
Титла: Относно: феномен лично с мен
Публикувано от: Salito в Декември 04, 2008, 16:39:25 pm
Разбира се почвам със себе си, тъй като се опитвам да намеря обяснение на случката която ще ви разкажа.
Човек който много обичам, и много уважавам един ден почина.
Този човек никога не е вярвал в паранормалното, нито в каквато и да е религия, и не беше комунист, беше изключителен хуманист и много добър критик.....такъв си беше баща ми.
Всички знаехме за приближаването на този ден в семейството, така че нямаше изненада и шок.
Шока беше след, и по време на погребението.
предишната вечер на погребението сънувам, че ще има вода на дъното на гроба, което много ще пречи на практическата част, и така и стана.
Ами сигурно случайно, така казахме всички, понеже бях споделил с другите в семейството, добре ама след погребението в къщи стана нещо ненормално.
Едно куче започна да вие като вълк, ние сме на 9ти етаж, и това куче виеше все по силно и силно, то просто се приближаваше към нашият апартамент, един час по късно започна да драска по вратата, като вече спря да вие, аз изтръпнах защото ме беше страх да отворя вратата, ама не беше страх от кучето, а страх от това да не би това куче да прилича на кучето от съня ми снощи, онова беше с наполовина глава черна наполовина  бяла, помолих брат ми да отвори.
Беше същото куче, седеше и ни гледаше право в очите, един по един.
Хвърлихме му нещо за ядене, не го докосна. Продължаваше да ни гледа, затворихме вратата, и след половин час, същото, не беше изял нищо и седеше пред вратата и не мърдаше и ни гледаше в очите, чак след час изчезна и беше похапнал малко от яденето.
Това може ли да е случайно?
и ако не е случайно, какво ли е?

Редактирано от Black Adder
/случката е интересна, но наблегни в свободното си време на правописа/
Титла: Относно: феномен лично с мен
Публикувано от: xthing в Декември 06, 2008, 15:25:35 pm
..докато четох историята с кучето незнам защо ..ама ме побиха тръпки..сериозно.. даже и сълзи ми потекоха...наистина незнам защо ..трогна ме много..сериозно е тва не се базикам ..наистина звучи много странно ..определ;ено има нещо..ама какво
Титла: Относно: феномен лично с мен
Публикувано от: aviana в Декември 07, 2008, 00:23:50 am
Е на мен сълзи не ми потекоха,но пък имах усещане за нещо важно което Salito трябва да знае или се иска той да знае(по принцип независимо дали ще е от съществена важност)Но като цяло ситуацията ме заинтригува,но не исках да давам глупави предложения без да съм на ясно,а нямам възможност да питам човека,който е.

Salito може би хората просто не могат да отговорят поради същата причина-понеже нямат ясен отговор и не искат да те объркват(ще започнеш да мислиш над отговорите,а понякога те объркват и отклоняват)
Може би....да не казвам големи думи.
Просто давам пример защо човек не би отговорил на темата и това е само една от многото причини и не мисля,че липсата на отговор е липса на любов и единство.
Титла: Относно: феномен лично с мен
Публикувано от: Salito в Декември 07, 2008, 02:11:19 am
..докато четох историята с кучето незнам защо ..ама ме побиха тръпки..сериозно.. даже и сълзи ми потекоха...наистина незнам защо ..трогна ме много..сериозно е тва не се базикам ..наистина звучи много странно ..определ;ено има нещо..ама какво
XTHING много мило ми стана от поста ти, искрено ти се възхищавам  един път за споделените чувствa и втори път за смелостта да го разказваш точно и подробно без да те притеснява нищо.
Между другото, ще допълвам още нещо за кучето.
Ами в квартала (София-слатина) живея от 15г. и знам всички кучета и като се има в предвид, че те си пазят териториите, много рядко се появява нов екземпляр който да си извоюва място сред другите, а пред нашия блок специално си има три постоянни и три чат пат се появяват, други не припарват, а това куче определено на беше дори от кварталните просто се появи, и не знам как се качи до 9ти етаж без да бъде препятстван от другите кучета на блока нито пък от съседите, защото обикновено не допускаме кучета  да влизат вътре дори тези които живеят пред блока,че и зимно време им  даваме храната на вънка.
Най странното, че така както се появи така и изчезна, без следно.
Следващия ден го търсих из целя квартал, няма и следа :---
Титла: Относно: феномен лично с мен
Публикувано от: Salito в Декември 07, 2008, 02:24:26 am
Цитат
не мисля,че липсата на отговор е липса на любов и единство.
Aviana естествено е, че си права, моята приказка за любов и единство си беше (ачик ачик) провокация, именно защото много хора се стесняват да споделят мнение, ама аз им искам мнението.
Титла: Относно: феномен лично с мен
Публикувано от: aviana в Декември 07, 2008, 03:40:25 am
Знам и моят пост беше такъв :),но и не само с провокация,но и с вмъкната мисъл,че може и да не пишеш ако не си сигурен понеже както казах някой отговори объркват(дори и моите,които не съм споделила)и може да се инатиш,но ако наистина разбираш няма да провокираш,а ще изчакаш търпеливо и ще получиш правилните отговори,а не насилствените провокирани от твоят инат. :D(точно те могат да те объркат) :)
Титла: Относно: феномен лично с мен
Публикувано от: RedGuy в Декември 07, 2008, 12:04:26 pm
В подкрепа на { salito } -- на два пъти (поне за които знам) сънищата на майка ми се реализират на следващия ден.

Първия случай - сънува лек инцидент с кола, където около
събитието взима участие и неин познат. На следващия ден, събитието се разръща по сценария на съня. Същия човек, занасянето на колата по снега.

Втория случай - сънува име и съответния човек, когото тя не познава. Понеже немога да обяснявам този момент нашироко - следвайки съня си и интуицията си, тя намери доказателства за съществуването на този човек и къде точно работи. Държа да отбележа, че тя не е правила широкомащатбни търсения. Просто от съня си е знаела къде да търси името, а после от документа станало ясно и какво работи човека.

Интересното е, че и в двата случая, майка ми беше под изключителен стрес.

Така,че { salito } спокойно, не си сам.

Понеже това не се е случило лично с мен, но пък си мисля, че си струва да се сподели - настояваш ли да се публикува преживяно само от личен опит или може и чужд, на близки хора? Ако не - ще трябва да си изтрия поста.
Титла: Относно: феномен лично с мен
Публикувано от: Salito в Декември 09, 2008, 12:27:37 pm
RedGuy Благодаря за споделянето и да знаеш, твоето желание за  подкрепа е много по-важно за мен от стриктното спазване на каквито и да са правила.
Титла: Относно: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Max в Декември 13, 2008, 18:09:22 pm
Моята случка не е трогателна, вероятно даже е банална.
Когато бях на около осем години, видях в градината на баба животно, което струва ми се не съществува в нашия свят. Беше малко 4-5 сантиметра. Тялото му беше почти като гребен на петел с по-блед цвят, по-скоро розов. Имаше, доколкото помня, две тънки дълги крачета и изпъкнало синьо око ( беше полегнало на една страна и виждах само едното му око). Въпреки погнусата, която ми вдъхваше съществото, побутнах го с една пръчица. То не направи опит да избяга, не би и могло, с тези неестествено тънки (паешки ) крачета, само ме гледаше злобно. Освен погнуса изпитвах и ужас. Не исках повече да го гледам, но не можех и да се махна, докато то беше там. Сякаш ме беше хипнотизирало. Извиках възрастните да дойдат да го видят. Никой нищо не видя. Насила ме помъкнаха към къщи.
Вероятно наистина съм видял нещо, но дали съм го видял в истинския му вид? Нали децата на около 4-годишна възраст губят способността си да възприемат тънкия свят. (Ако приемем, че наблюдаваното същество принадлежи към него.)
Титла: Относно: Феномен лично с Теб
Публикувано от: merulious в Януари 08, 2009, 14:11:10 pm
Радко ми се случват странни неща по принцип- последно преди две години, излизайки от работа под лекия дъждец, който май постепенно се усилваше, ме споходи едно приятно чувство на всемогъщество, та незнайно откъде ми хрумна мисълта да си "направя" светкавица и почнах да си представям (с целия си акъл!) как светкавица се спуска от небето до челото ми, и добре, че се осъзнах и я преместих, щото може би наистина щеше да тресне мен, а не уличната лампа на 2 метра от нас. :o
Тааа тогава това, което ме стресна, не беше гръмотевицата...
Титла: Относно: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Salito в Януари 08, 2009, 14:35:48 pm
Кой от админите е сменил заглавието на темата и защо?
феномен лично с мен, това е заглавието.
Като някой е решил да махне римата, защо не го е сменил на: лично преживян феномен, поне така ще звучи по научно ;)
Не знам какво е да си админ, сигурно не е лесно да угаждаш на всеки акъл.
merulious това е много интересно с чувството на величие и непосредствено такава случка. Да беше помислил за числата от трето теглене 6/49 :D
ех сигурно щеше да имаш петица по същата траектория на събитията  :D
а това чувство на величие повтори ли се?
можеш ли да се сетиш какво беше ял в този ден, не се смей, сериозно говоря,
да не би си бил в зоната просто, или е друго?
Титла: Относно: Феномен лично с Теб
Публикувано от: merulious в Януари 08, 2009, 14:59:11 pm
Вярно, отдавна се чудех къде се дяна темата (но пък това име повече отговаря на смисъла).
За съжаление не става така (това за числата от тотото), може би е свързано с непосредствения интерес или нужда. :-\  Не си помня менюто и от преди няколко дни, пък да не говорим за години чак...  :( (но сигурно е имало включено месо :) )
Уточни, моля ти се, какво имаш по- точно предвид като казваш "зоната".
Под "чувство на величие" имам предвид усещането, че всичко е възможно.
Веднъж доста време преди това пак ми се е случвало- пиехме си червено вино с едни приятели в едно заведение и вече ми е едно такова спокооойно... и както си отпивам пак ми щуква, че като си оставя чашата, ще се счупи на определено място. И се чудя каква е вероятността да стане и дали да го направя. В крайна сметка реших да пробвам и оставяйки чашата (помня, че я държах близо до крачето), усетих как се пропуква точно там  :o Какво доказва това, си викам, освен, че го мога (и още се чудя дали има някакво друго значение)!?  Хванах я за дъното и я вдигнах- беше си цяла, ама аз знаех, че е счупена. Дръпнах по- силно столчето и ми остана в ръката.
Естествено, накараха ме да я платя, ама си струваше опита  ;D, въпреки че не е много сигурно дали го направих аз или само избрах да се случи този вариант. :-\
Титла: Относно: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Salito в Януари 08, 2009, 15:24:42 pm
Имал ли си силна връзка с някой починал на скоро?
В зоната се казва според една диета, когато си приел еднакви порции протеини, въглехидрати, мазнини, доктора който го е открил го описва така, че човек като спазва пропорциите влиза в зоната, в зоната се чувства човек както спортистите в най-добрата си форма, именно прилича на твоето чувство, за това те попитах, но пък историята за чашата отхвърля този вариант така или иначе.
Титла: Относно: Феномен лично с Теб
Публикувано от: merulious в Януари 08, 2009, 15:30:24 pm
За щастие никой не е почивал наскоро (или около тези случки) :)
А това за тази диета за пръв път го чувам, но звучи интересно. И да, май няма нищо общо, и освен това тези моменти, освен че са редки, са и краткотрайни.
Титла: Относно: Относно: Феномен лично с Теб
Публикувано от: WhiteRider в Януари 08, 2009, 16:31:11 pm
Моята случка не е трогателна, вероятно даже е банална.
Когато бях на около осем години, видях в градината на баба животно, което струва ми се не съществува в нашия свят. Беше малко 4-5 сантиметра. Тялото му беше почти като гребен на петел с по-блед цвят, по-скоро розов. Имаше, доколкото помня, две тънки дълги крачета и изпъкнало синьо око ( беше полегнало на една страна и виждах само едното му око). Въпреки погнусата, която ми вдъхваше съществото, побутнах го с една пръчица. То не направи опит да избяга, не би и могло, с тези неестествено тънки (паешки ) крачета, само ме гледаше злобно. Освен погнуса изпитвах и ужас. Не исках повече да го гледам, но не можех и да се махна, докато то беше там. Сякаш ме беше хипнотизирало. Извиках възрастните да дойдат да го видят. Никой нищо не видя. Насила ме помъкнаха към къщи.
Вероятно наистина съм видял нещо, но дали съм го видял в истинския му вид? Нали децата на около 4-годишна възраст губят способността си да възприемат тънкия свят. (Ако приемем, че наблюдаваното същество принадлежи към него.)

Много подобно нещо ми се е случвало два пъти. В трети клас веднъж сам, веднъж със сестра ми видяхме прилеподобно нещо, цялото черно с форма на птица и с опашка на птица, но с ципести криле, изключително наситено сини очи да пърха около балкона, вторият път като повикахме родителите, те не можеха да го видят и казаха, че си фантазираме. Аурата на животното, защото определено не беше птица, беше изключително зла...
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Oxus в Март 22, 2009, 00:09:48 am
  Много интересна тема и поздравявам Salito, защото много хора се вкарват във няк'ви си техни филми и ги е страх от редица Не страшни неща, а просто непознати за човешкия мозък. Но както детето се страхува от тъмното заради непознатото и ние така. Отделно за страшната сцена с кучето искам да кажа моето мнение:  Това което Salito ни показваш на нас е повърхността на нещата... търси смисъла в съня.. коя беше преобладаващата емоция... и ако имаш опит в тълкуването на сънищата ще разтълкуваш случката, а според мен е изключително интересна (sun).Сега искам и аз да допълня и споделя някоя друга случка от моя живот за тази тема тук:

  Първо като за загрявка да разкажа една история която показва силата на сънищата:

  Бях сигурно пети клас когато сънувах една нощ че бия едно момче от училището ми. На другия ден се срещнахме двата класа някъде в междучасието по коридорите и може би защото се чувствах като в Дежаву не райгирах и нищо не направих, а един мой съученик го ступа. След това още същия ден дойде майката на жертвата и с четири пръстена на ръката доста добър бой понесе моя съученик за един петокласник. След това съученика ми си изкара медицинско.. съдиха се дълги година и т.н. Та за този сън все още съм благодарен  :P . А м-у другото съученика ми който пое моята роля беше най-кроткия в класа.. никога не се бе сбивал преди това ,а и след това не го стори също, остана си същото кротко момче и до ден днешен.

  А сега един миг вечен от моя живот, който мисля че само в Xnetbg не съм го споделял  :D

  Бях ученик десети клас сигурно. компютъра някак си го бях монтирал така че да можеш да си лежиш нa спалнята и да си го ползваш удобно, и не пречеше на спането. Тъкмио се бях прибрал от морето и бе хубава лятна сутрин. По пътя си бях взел сочни, български праскови и бях окостил за закуска няколко вече. Лежейки си играех готино на Heroes III и се вживявах в мистични земи, герои и чудовища. Слушах една много нежна и релаксираща музика .... бях отворил прозорец от източната и от южната страна и си влизаше от едната страна , и излизайки през другата чист ветрец. А това аз много го обичам.. в затворени помещения имам нещо като клаустрофобия от непроветливия въздух.. не че се обривам, не мога да стоя или нещо такова, просто си е друго като усетиш полъха на вятъра по лицето си.. тогава наистина съм жив :D . И както си играех почнах да чувствам музиката която свиреше. Беше много нежна ,а и имам слабост към ориенталския инструмент Канун. Някъде към след третата минута това чувстване се преобразува в топлина в корема.. мнгоо силна... няма дума за това чувстване в българският език ,а и в много други... Най-бих го сравнил от екстаза на оргазъм и полов контакт и топлината на глъдка алкохол в корема :D . Така лека по лека установих че идва от дишането и е най-силно когато вдишаш, по-слабо като издишаш и най-слабо, остатъчно в другото време. в самото начало го можех това само легнал по гръб и с изпънати крака.. после почнах да го правя без значение как съм легнал. В града не можех... почнах и там след практика и общо взето когато си поискам можех д аго повикам... С времето разбрах че е много лековито и аз макар да не боледувам... след кавга ми помагаше и главата спираше да ме боли след няколко минутки дишане. Веднъж прибирайки се от училище чух две жени да си говорят в рейса че техна приятелка открила нек'ва супер лековита билка.. всичко оправяла  ;D . Казах си наум да знаете аз какво съм отркил  :D .. само че парадоксалното е че трябва да си здрав за да дойде при теб (sun).
   Седмица след като го открих го загубих, според мен защото взех да се мисля за Бог и в една ситуация изпуснах доста гняв и от тогава макар да са минали около три години все едно вчера беше (sun) .

   Това беше от мен, поздрави и успех в матрицата на самоусъвършенстването  O0
   

 

 

   
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: BAYO в Март 22, 2009, 01:46:01 am
В града не можех... почнах и там след практика и общо взето когато си поискам можех д аго повикам...

Е това не го разбрах, честно  :-\
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: moisseus в Март 29, 2009, 16:37:14 pm
Не разбирам що никой не ще да даде мнение по случая на Салито??? :---
Човека повдига въпрос, на който иска отговори, без значение под формата на предположение или каквото и да било друго, щото е ясно че само неописуемо голям идиот,би отговорил с подигравка на такава история-въпрос. Мисля че, Салито, е на ясно че може да прочете какво ли не, относно своята история, и е готов, задаваики този въпрос да се сблъска с всякъкъв род предположения, които да премисли, обработи, и избере /което му пожелавам/
най-логичното и приемливо за него предположение, което да приеме за отговор. Защо никой не му отговаря??? - че и с обяснения нямащи нищо общо, възпрепятствате отговорите на имащи желанието да кажат нещо по въпроса, впредвид това че може да го приеме различно, да не разбере правилно, да се засегне и други такива.
Салито! Ако смяташ, че съм прав, и си готов да чуеш всичко без значение лошо или добре ще ти повлияе, и мислиш че ще се справиш с това /аз мисля че ще!-защото ако не, нямаше да търсиш отговор в интернет, където всички знаем, всеки дрънка щяло и нещяло/,
просто пиши тук, -Да , Моисей е прав! Помисли пак преди това, и ако е така, Аз,
пръв ще ти забия моето предположение по твоя въпрос, защото няколко дни чета историята ти, и все едно и също изплува в главата ми!!!
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Salito в Март 30, 2009, 00:14:41 am
-Да , Моисей е прав
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: WhiteRider в Април 01, 2009, 02:17:53 am
смисълът на фините преживявания е в самите тях. няма нужда да замърсяваме преживяванията с обяснения. те са просто пролуки към друго съзнание :)
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: :) в Април 08, 2009, 00:15:05 am
Аз сънувах и баба ми и дядо ми как почиват, точно една седмица преди да починат и 2мата по отделно.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Lola в Юли 17, 2009, 21:47:59 pm
Странно нещо се случи и на мен, макар че често ми се случват това беше необяснимо и ако някой може да ми каже ако знае нещо по въпроса със удоволствие ще го изслушам(изчета :P )
Попринцип имам страх от тъмно( и аз не знам защо) и си спя на включен телевизор и лампата в кридора свети. Заспах. Събудих се от тежест в гърдите. Първото странно нещо беше, че всичко беше изгасено, непрогледен мрак. Тази тежест беше още там дори и след като се събудих, напипах ръка върху себе си !!! Първо опипах китката после като стигнах до пръстите наистина се стреснах и се изправих светнах всичко, а нямаше нищо. Ръката ме беше обгърнала всмисъл все едно някой лежеше до мен и ме беше прегърнал в такава позиция беше.И  беше близо до сърцето ми. Направо тръпки ме побиват само като си го спомня...  ::) :-\
Дали някой знае на какво може да се дължи това?
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Max в Декември 27, 2009, 12:50:34 pm
Не разбирам що никой не ще да даде мнение по случая на Салито??? :---
Защото заглавието на темата подвежда да бъде възприемано като покана към всеки да разкаже свое лично преживяване.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: sesiliq в Декември 27, 2009, 13:13:11 pm
А като какво трябва да се възприема.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: fishbone в Декември 28, 2009, 16:04:34 pm
  Привет. :hi:
  Темата е интересна и дано повече хора споделят своите свръхестественни, мистериозни и феноменални и т.н сънища и случки и срещи с паранорланото и пара ненормалното, които през зимният период зачестяват особенно през декември. Това се базира на моите наблюдения разбира се. В крайна сметка затова е и темата и няма смисъл да се пишат подобни преживявания в други теми, както виждам напоследък разбира се това не е забележка или искане, а просто съвет.
  Във случая със Salito искам да кажа, че всичко това което се е случило не е случайно, а е предизвестие за настъпилите след това събития, моите съболезнования за което. Също не е случайно и това в разцветките на кучето и въобще самото куче, което се е появило. В него има дълбока символика. Всички знаем  на какво е символ в древен Египет. Няма да задълбавам натаък дано някой с повече пара, екстра или мега способности хвърли поне малко светлина по случая.
  Що се отнася до моите феноменални или свръх и безвръх-естественни случки имам, както всеки 2-ри човек.
Няма да се спрам конкретно на някои. Но случвало ми сее два пъти първият път беше по реално разбира се. Както си лежиш да ти се хвъли нещо върху теб като сянка или невидмо тяло. Или пък някой те гали по бузата. Или пък как някой диша тежко и равномерно в стая цяряща ябсолютна тишина.
Иначе срещи с духове "шегобийци" имам дузина и не само аз разбира са но не са  нищо особенно. Няма да се впускам в подробности за сега само изброявам накратко например: Натискане дръжките на вратите по няколко пъти, похлопвания потраквания ;D, събаряне и изкривяване на различни метални и др. предмети, мощно шумолене и мачкане на хартия. Изчезване и появяване на различни предмети и други подобни щуротийки. На една приятелка даже нещо си там и изсвири цяла мелодия и такива работи.  :boredom:
Титла: Искам да споделя
Публикувано от: Roswell в Декември 28, 2009, 20:40:15 pm
Здравейте! Бих искал да споделя с вас,че на 25.12.2009 г. Около 01:30 мин. през ноща си гледах ДВД филм на лаптопа в моята стая и изведнъж щорите в моята стая започнаха да се удрят,ама наистина силно (нямаше вятър,времето беше нормално). Родителите ми се събудиха и дойдоха бързо в стаята ми да проверят какво е станало. Прозорците бяха ужулени. След това,след като си легнахме към 2 часа..все още бях буден,не можех да заспя (въртях се) и изведнъж чекмеджетата на бюрото ми започнаха да се отварят(ама с трясък). Не могат да се отворят от само себе си....незнам как да си го обесня.Някой да е преживял нещо подобно?Мерси за вниманието!Не беше Дядо Коледа,не искам коментари от този тип ;D ;D Ако някой има въпрси нека ги зададе :)
Roswell
Титла: Re:Искам да споделя (Roswell case)
Публикувано от: fishbone в Декември 28, 2009, 22:38:10 pm
 Roswell днес писах ,че съм имал дузина такива преживявания, не съм ги описвал но бях свидетел и на подобно на твоето преди години в една къща много стара. Ставаха доста странни неща. Та тогава всички аудио касетки то тогава сидита почти нямаше както си бяха на рафта изхвъчха на замята всичките но много силно излетяха пред очите ми. друг път в гардероба накои страшно мачкаше някви хартии врати се отваряха и затваряха сами и такива дребни неща все са... абе усешаше се чуждо присъствие , а и ракията редвно се разливаше. ;D
Чувал съм, че това са духове на хора, които не са могли по една или друга причина или са нямали достатъчно енергия да се изтрелят в латераланото пространство и са останали да скитат по земята. Нямало кой да се помоли за тях за да се завърнат там където трябва да отидат и е много възможно да е така.
Направих си нещо като собственна анкета в която участват хора с подобни преживявания и се оказа, че се активизират и особенно около декември особенно по коледа.
Титла: Re:Искам да споделя (Roswell case)
Публикувано от: devil4e в Декември 28, 2009, 23:06:49 pm
Полтъргайст друго няма какво да е !  изведнъж щорите в моята стая започнаха да се удрят,ама наистина силно и изведнъж чекмеджетата на бюрото ми започнаха да се отварят(ама с трясък)
 най вероятно полтъргайста е бил раздразнен от нещо за да започне да прави такива "бели,пакости" Розуел на колко си години  :blush:
Титла: Re:Искам да споделя (Roswell case)
Публикувано от: Roswell в Декември 28, 2009, 23:07:47 pm
В профила ми пише ;).Слава богу,че не са били извънземни ;D ;D .Хубавото е,че Полтъргайста не може да ме нарани физически,или се лъжа?
Roswell
Титла: Re:Искам да споделя (Roswell case)
Публикувано от: fishbone в Декември 28, 2009, 23:46:12 pm
    Не виждам и за какво един такъв "полтъргайст" би наранил който и да е. А и как ще те нарани, освен ако не те замери с нещо. Но това се случва само по филмите. Целта му би била по-скоро да те сплаши или просто иска да бъде забелязан. :)
Титла: Re:Искам да споделя (Roswell case)
Публикувано от: devil4e в Декември 28, 2009, 23:55:38 pm
В профила ми пише ;).Слава богу,че не са били извънземни ;D ;D .Хубавото е,че Полтъргайста не може да ме нарани физически,или се лъжа?
Roswell

значи си на 15 значи е 93 % ви да има полтъргайст.Полтъргаъста може да те нарани по много начини ще ти изброя няколко

1.събуждаш се и виждаш летящ нож или друг остър предмет  срещу теб.
2. докато спиш усещаш че се издигаш и биваш захвърлен на някаде .
3.кофа вода ти се излива докато спиш или се събуждаш и гледаш кофа с вода най вероятно вряла виси в въздуха и ти се излива .докато не навършиш 18 полтъргайста или ще се успокои или те първа започва да действа

http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-08-08-24/42-2008-07-27-20-30-31/82-2008-08-05-10-55-17.html прочети тази статия може да ти е полезна

Титла: Re:Искам да споделя (Roswell case)
Публикувано от: Roswell в Декември 28, 2009, 23:58:06 pm
отивам да спя в другата стая и дано утре съм жив!! Господи помилуй :yes: :diablo: ;D
Roswell
Титла: Re:Искам да споделя (Roswell case)
Публикувано от: devil4e в Декември 29, 2009, 00:03:23 am
отивам да спя в другата стая и дано утре съм жив!! Господи помилуй :yes: :diablo: ;D
Roswell

това само на 25 декември ли се случи или всяка вечер

П.п ако е само на 25 минете още веднъж с тамян и напръскайте къщата,апартамента с светена вода може пък полтъргайста да си тръгне
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Roswell в Декември 29, 2009, 00:10:35 am
само на 25ти да :boredom: .Ще се караме с него.ама мисля,че само за момента си е търсил разнообразие.Вече не се е показвал,тези вечери :).Ама много ми беше интересно какво беше затова създадох темата :).
Roswell
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Mirotvorec в Декември 29, 2009, 19:44:20 pm
Я да ви кажа пък аз какъв съм феномен.  ;)  Преди една седмица казах на мой познат, че винетките за леките коли от 2009г. ще важат до 31 януари 2010, защото той се тюхкаше, че не може да си намери никъде, а на 1-ви януари трябвало да пътува. Разбира се, той не ми повярва, а аз пък се замислих откъде ми дойде на ум така да му отговоря, след като до този момент изобщо не знаех и не бях чел никъде как стои въпросът с винетките. Затова и учудването ми тази вечер беше голямо, когато го чух по новините-старите винетки ще важат до 31-и януари.
Ще взема да си мисля, че и аз получавам информация/ченелинг като Лора-Дана.  ;)   :P
Титла: Re:Искам да споделя (Roswell case)
Публикувано от: konstantin2007 в Декември 29, 2009, 19:53:58 pm
    Не виждам и за какво един такъв "полтъргайст" би наранил който и да е. А и как ще те нарани, освен ако не те замери с нещо. Но това се случва само по филмите. Целта му би била по-скоро да те сплаши или просто иска да бъде забелязан. :)
Айде,избягвайте тва да се случва само по филмите!!!Два дни ми е вилняло такова чудо в къщата,замеряйки ме с чаши,пепелници,крушката от полилея,запалки,ножове и пр.Ако поиска може наистина сериозно да те нарани!
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: meander в Декември 30, 2009, 13:52:48 pm
 Mirotvorec Здравей.
Цитат
Ще взема да си мисля, че и аз получавам информация/ченелинг като Лора-Дана.
Ако не си се напъвал с медитации или тям подобни е естествен път на развитие.Информационната система на човека е много сложна.Жените виждат,а ние за сега само "усещаме" информацията.Както вървят работите скоро жените ще се изреват,защото и ние ще можем да им гледаме "голите" задници.  :blush: Живи и здрави. :hi: .
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Kermenal в Ноември 24, 2010, 15:06:54 pm
Когато бях на 7-8г. си играех на двора с брат ми порязах се на едно клонче , отидох при майка ми да го дезинфекцира тогава имах чувството че съм си отрязал някоя вена (което беше невъзможно но тогава него знаех) защото течеше много кръв и не спираше майка ми ме остави в кухнята и отиде за спирт изведнъж всичко почна да става бяло и сякаш бях във сън паднах на теракотените плочки в кухнята точно пред майка ми удряйки си задната част на главата много лошо ...явно съм бил припаднал... изведнъж бях над тялото си гледах се как лежа на теракота бях като дух .. но все пак бях свързан с тялото си усещах малко болката от удара ... виждах как майка ми почва да ме влачи по теракота виждах го от горе.. чел сам и за други такива истории но в тях говорят как са видели бяла светлина и някой даже за разговаряли с разни същества ..а аз сякаш не помня какво се случи но както гледах тялото си  как се влачи изведнъж почнах да се връштам в него чувах гласа на майка ми как говори и бях си успях да си отворя очите видях че съм на същото място до което беше стигнала когато се гледах от горе... опитах се да и кажа че сам тук и че съм добре защото тя крещеше да се събудя.. но сякаш не ме чуваше след 5 секунди някъде мисля че най накрая ме чу .. явно не сам можел да си отворя устата но него осъзнавах...
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Pilota в Ноември 30, 2010, 16:43:01 pm
Преживял си ОИТ.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: suchko в Ноември 30, 2010, 21:36:03 pm
а какво ще кажете за това ? :writer:една вечер си легнах раничко лятото
и станах през ноща за да отида до тоалетна.. станах и видях през прозореца нещо като слънце през ноща  :o огромно огнено кълбо на околу 1км от земята до колкото можах да преценя
то просто си стоеше там докато след 30 минути изчезна просто така.. изпари се !
снимах го с телефона си.. лично бях изненадан че излиза на снимката тей като си мислех че си представям нещо или бълнувам  ;D снимах го оставих телефона на масата и си легнах.. на сутринта щом станах телефонът беше изключен а щом го включих снимката я нямаше ?! :o едва ли много от вас ще повярват но това е ИСТИНА не може просто да е сън.. не възможно
а телефонът това нещо за 1ви път ми го прави ? не съм имал проблеми с него.. защо точно тогава  :unknown: >:( :nea:

нещо можете ли да кажете по случея ? какво съм видял по точно :-X
комета от сега казвам не е ;) както казах 30 минути стоеше на едно място и сякаш се изпари
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: syprotiva в Януари 10, 2011, 21:05:26 pm
 Ето една случка от преди 13 години. През далечната вече 98-а изгубих единия си дядо. Т.е. почина при странни обстоятелства със съмнения за ... не мога да го напиша дори, но да кажем, че не му се живеело повече. В 40-я ден от смъртта му у нас чашите във витрината започнаха да зззз-нкат и ясно се чу като чукане при наздравица. У тях също имало подобни явления. След това временно с малкия си брат бяхме при баба ми, за да не е сама. Почти нямаше вечер да не се чуват стъпки по таванските стаи + килера. Понеже е вила и плочата е тънка се чуваше ясно как падат буркани, пластмасови бидони за зеле, инструменти и т.н. каквото има в една нормална къща. Понеже бяхме на 200м извън селото и само тримата никога не припарвахме на тавана преди изгрев слънце. Нито пък мигвахме цяла нощ. Сутрин се качвахме редовно (стълбището е външно) отключвахме металната решетка и вратата (на прозореца също имаше решетки) влизахме и установявахме, че всичко си е така както сме го оставили предния ден. Котки вътре нямаше. Капаните за мишки бяха винаги празни. Чашата преля когато веднъж от спалнята долу посред бял ден се чу как горе се налива вино от бъчвите. Скептичните ни родители дойдоха за един уикенд, но явно нервите им не издържаха да преспят и събота вечерта, след което ни взеха и това са ми последните спомени от вилата. После след сумати кадилници, освещавания, курбан и т.н. нямаше промяна. Продаохме я скоро на един приятел от Уелс. Половин година по-късно минавахме от там и видях, че целият втори етаж е съборен и е направена стреха на негово място. Направо се ужасих като го видях. Така и не получих разумна хипотеза за това "явление". Някой има ли идея? Близък мой приятел има почти същия проблем в един от апартаментите си и по-точно този от баба му... :flag_of_truce:
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: suchko в Януари 14, 2011, 23:00:33 pm
вчера ми се случи нещо странно .... 3 пъти видях сянката на човек през стената ?! не мога да го опиша дори . 1вия случей беше когато отидох до клозета  :bad: леко притворена беше вратата и видях с ъгалчето на окото си как се размърдва някаква сянка на стената . и в следващия момент майка ми излиза от стаята т/е виждам и сянката през стената ?! след това много ме болеше главата и си легнах да гледам телевизия . бях затворил вратата в хола и майка ми отиваше към кухнята върви по коридора и аз отново видях сянката и на стената ! 1вия път не видях много добре видях само как нещо се мърда  на стената а 2рия не беше точно нейната сянка .. по скоро сянка на висок строен мъж . 3тия път беше веднага след 2рия стена разделя хола от кухнята ни тя беше в кухнята вършеше си нещо и аз отново видях нечия сянка на стената . какво може да е това ? след това имах чувство че мозъка ми се пържи и по - късно съм заспал . не бях стреснат по скоро очуден . не знам дали ме разбрахте а и аз не мога да го опиша .
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: letqshtata в Януари 14, 2011, 23:22:06 pm
а какво ще кажете за това ? :writer:една вечер си легнах раничко лятото
и станах през ноща за да отида до тоалетна.. станах и видях през прозореца нещо като слънце през ноща  :o огромно огнено кълбо на околу 1км от земята до колкото можах да преценя
то просто си стоеше там докато след 30 минути изчезна просто така.. изпари се !
снимах го с телефона си.. лично бях изненадан че излиза на снимката тей като си мислех че си представям нещо или бълнувам  ;D снимах го оставих телефона на масата и си легнах.. на сутринта щом станах телефонът беше изключен а щом го включих снимката я нямаше ?! :o едва ли много от вас ще повярват но това е ИСТИНА не може просто да е сън.. не възможно
а телефонът това нещо за 1ви път ми го прави ? не съм имал проблеми с него.. защо точно тогава  :unknown: >:( :nea:

нещо можете ли да кажете по случея ? какво съм видял по точно :-X
комета от сега казвам не е ;) както казах 30 минути стоеше на едно място и сякаш се изпари

Не е нищо чудно.Представете си космоса и планетата,на която живеем.Ние не можем да сътворим подобни неща,те са дело на някои други по-висши същества и затова можем да ги определим като "чудо",но те са нещо нормално.Всичко може да се случи и всичко можем да видим,защото ако за нас това е непосилно,над нас има някои за които не е. ;)   
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: suchko в Януари 15, 2011, 00:33:31 am
Забравих да допълня, че в началото светеше ярко и с времето яркостта намаляваше докато не спря да свети и се изпари ............
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: letqshtata в Януари 15, 2011, 00:38:08 am

забравих да допълня че в началото светеше ярко и с времето яркостта намаляваше докато не спря да свети и се изпари ............

Аз си мисля за извънземни, още повече и заради изключения ти телефон.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: babitak в Януари 16, 2011, 11:11:18 am
Да ви споделя и моето преживяване...
Един ден си бях легнал малко да отмора от напрегнатия ден и както си бях заспал се събудих,отворих очи,но не можех да си мърдам тялото-само очите.Започнах да чувам гласове и нещо като тропот (шепнейки нещо на много бързи темпове,като шептенето постепенно се увеличаваше-от към по-тихо ,до към то по-сило и от към по бавно -до към по-бьрзо)усещах и присъствие в стаята,но не можех да се движа и да видя какво става.Когато всичко отмина ,цялото тяло ми беше изтръпнало ...убеден съм че не е било сън...
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: letqshtata в Януари 16, 2011, 20:20:56 pm
Да ви споделя и моето преживяване...
Един ден си бях легнал малко да отмора от напрегнатия ден и както си бях заспал се събудих,отворих очи,но не можех да си мърдам тялото-само очите.Започнах да чувам гласове и нещо като тропот (шепнейки нещо на много бързи темпове,като шептенето постепенно се увеличаваше-от към по-тихо ,до към то по-сило и от към по бавно -до към по-бьрзо)усещах и присъствие в стаята,но не можех да се движа и да видя какво става.Когато всичко отмина ,цялото тяло ми беше изтръпнало ...убеден съм че не е било сън...

http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,9042.0.html
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,8929.0.html
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: marhs в Януари 16, 2011, 22:40:57 pm
Да, понякога сънищата "предсказват", в общи линии, какво ще се случи на следващия ден.И това е опит от поколения. :)
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Linderman в Януари 22, 2011, 13:58:23 pm
Здравейте.

Ще разкажа и аз няколко случая с мен, които са се случили доста отдавна.

Като малък (от 1ви до 3-4 клас в началното училище) от време на време ми се случваше да се събудя на сън, с отоворени очи, да виждам всичко около мен в стаята , да го осъзнавам както обикновено всеки от нас, но в същото време да виждам или може би да усещам и други неща , че съм на друго място.
Спомням си:

да съм бил 3-4 клас. С баща ми гледахме мач и аз съм заспал. След няма и 10 минути от както съм уш заспал се събуждам рязко и си спомням , че бях много силно обезпокоен , много плачех и изпитвах силно безпокойство и паника. Баща ми разказа след това, че се е опитвал да ме успокои , ходил съм из стаята напред назад, плачел съм, и съм говорил неща от рода - "ама то не може да стане, ама неее, каак? аууууу , ами сегаа...." а той ме е успокоявал. Какво всъщност изпитах аз: събудих се и едновременно виждах и стаята , даже си спомням и кадри от мача , който все още продължаваше , но в същото време виждах и други неща - едни много големи купчини с червени тухли .... натрупани , много големи и някакъв много важен човек , който като че ли лети над мен и ме наблюдава и очаква от мен да направя нещо с тухлите. А аз бях толкова паникьосан от колосалното нещо , което се изисква от мен. Чувството беше на живот и смърт. След 5 мин всичко свършваше, дори вече нямаше безпокойство, продължаваше да ми се спи , все едно не съм се събуждал. Обикновено след такива "видеяни" веднага лягах и чак на сутринта осъзнавах, че ми се е случило ...

Друг случай, когато съм бил още по - малък. Имахме гости. На мен и на сестра ми ни се приспа и отидохме в детската стая да спим. Пак така 10-15 минути след като съм заспал се събуждам, отварям си очите и виждам пустиня ... слънце и големи камъни - канари , които се блъскат в земята , все едно падат от някъде. Всичко това отново беше съпроводено със страх, безпокойство и тн. Когато става това , сестра ми се събужда и вика нашите , които са в другата стая. Аз стоя на леглото, оглеждам се на посоки и рева от ужас. Наще започнали да ме успокояват и да ме питат какво е станало, а аз съм почнал през сълзи да се вайкам - "Ами камъните" ..."Оххх" ... "падат камъните" ... след няколко години излезе една мазна чалга от първите - Камъните падат .... тогава наще много се шегуваха с мен :D тогава вече тези неща не ми случваха и всичко беше останало в спомените.

Сега се сещам, че тези неща спряха да ми се случват , когато нашите ни взеха куче... голяма радост беше.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Necromant в Януари 31, 2011, 21:28:26 pm
Като чета темата и осъзнавам, че нищо толкова ненормално не ми се е случило и че се случва и на много други хора.
Едно лято... през 2009 си бях на село. Лежах на леглото на 2-рия етаж на къщата и както си блеех и гледах в прозореца изведнъж той се отвори. Нямаше как да има течение, защото врата в стаята беше затворена, а прозореца е много стар модел с едни малки квадратни стъкла със страна около 30 см и 2 отделни рамки, като вътрешен и външен прозорец, и външния прозорец беше затворен т.е. отвори се само вътрешния. Малко след това се чу като удър по пода в коридора, от който целия 2-ри етаж на къщата се разтресе. Това се повтаряше често. По едно време си представих, че такъв шум би се получил, ако някой скача и се приземява едновременно с 2-та крака. Случваше се и през деня и през вечерта. Още няколко пъти се отваряха прозорците. И до дне днешен си знам, че като отида на село си ме очаква шума и тропота на 2-рия етаж. Вигани в началото се стресирам, но след това свиквам. Често също ми се е случвало да усещам , че някой все едно сяда на леглото до мен. И след малко пак същия тътен, все едно някой скача и се приземява с 2-та крака (определям го и като удър с чук по пода). Случвало ми се е да усещам епицентъра в стаята, в която съм бил, но както можете да се досетите там някаше никой, който да вдига шума. Вкъщи всички се правят на ударени и се мъчат да ме изкарат луд и ми казват да не си въобразявам, но съм сигурен, че и всички останали го чуват тоя тътен, просто не го признават пред мен , въпреки че сигурно се насират от страх. :bad:  :negative: :mad:
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: foest в Февруари 12, 2011, 15:19:37 pm
Аз имам почти същите сънища като на майката на Redguy в поста му от първите страници...сънищата ми се реализират на следващия ден или поне 70-80% от тях.

А друго странно нещо което на два пъти ми се е случвало веднъж в баба ми-тя живее в къща абажура на лампата започна да се люлее все едно земетресение има,но нито чаши се тресяха нищо,даже в интернет сайтове които показват LIVE къде има земетресения дори за последните 15 мин никъде нямаше в България такова.Лампата се люлееше все по силно и аз я хванах с ръка....спря се за секунди след което пак започна леко да се люлее....нямам обяснение на това!След около 15 мин спря-аз,баба ми,братовчед ми и брат ми гледаме като изтрещели и се чудим какво става  :unknown:
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Scaramouche в Февруари 20, 2011, 21:51:10 pm
Здравейте, не знам къде точно да напиша това, което преживях снощи и ще го напиша тук. Тук преди известно време четох за подобни преживявания, но за мен това е ново нещо и се надявам някой, ако има възможност да ми помогне, да ми каже какво означавеше това. Приемам абсолютно всякакви мнения.
 
Вчера сутринта се прибрах в родния си град, при родителите ми. Вечерта легнах и заспах. През нощта се събудих, беше около 5 без 15. Събудих се и лежах по гръб. По едно врече започнах да чувам шушукане на майка ми и баща ми пред вратата на стаята. По-точно, не го чувах, но чувствах, че са там и че си говорят дали да влезнат в стаята. В следващия момент почувствах как вратата се отвори. Бях легнал така, че не виждах вратата, но почувствах отварянето й. За секунди въздуха в стаята се промени и нещо дойде до лявото ми рамо и усещах как то стои там. В този момент си помислих, че нашите наистина са отворили вратата и че това до мен е кучето. Но след миг се усетих, че то винаги спи на леглото им и никога не ходи никъде през нощта. Когато констатирах това, че не е кучето, ушите ми почнаха да пискат много силно, почувствах как тялото ми изтръпва, чувствах някакво напрежение. В първия момент се уплаших, но после не чувствах никакъв страх. Пискането продължи около 15-20 секунди. Престана, когато чух, че майка ми затваря вратата на стаята, в която спят и тръгна да върви в коридора. Бях сигурен, че ще влезне при мен. Когато пискането престана, въздуха пак се радвижи и това нещо, което чувствах, че е до мен се върна по същия начин както дойде и вратата почувствах, че се затваря. Майка ми влезна, аз не можех да помръдна. Само можех да говоря, лежах по гръб. Не чувствах страх, но не можех да си движа тялото. След около 30 секунди от както влезна, вече мърдах. Тук е момента да кажа, че това нещо, което дойде до мен, бях сигурен, че е починалият ми дядо. Просто го чувствах. Чувствах, че само ако успея да се обърна и ще го видя. Той почина 2005 година, през деня гледах негови снимки и се бях разбрал един приятел да ме закара до гроба му. От както го погребахме до днес не бях ходил там. Много пъти исках, но все нещо някак си ставаше и не отивах. Макар да не почувствах страх и злонамереност снощи от него, не мисля, че искам отново да се повтаря това. Смятам, че това беше някакъв знак от него да отида днес, както си бях и наумил. Или може би позволение да го направя. Разказах на майка ми, на баща ми и на брат ми за всичко това. Единствено майка ми го прие и ми повярва. Баща ми и брат ми казаха, че съм сънувал. Но аз много добре знам, че бях буден.
За мен цялата случка е изключително важна и се надявам да разбера нещо повече за нея.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Passiflora в Април 14, 2011, 01:26:05 am
една вечер си легнах раничко лятото
и станах през ноща за да отида до тоалетна.. станах и видях през прозореца нещо като слънце през ноща  :o огромно огнено кълбо на околу 1км от земята до колкото можах да преценя
то просто си стоеше там докато след 30 минути изчезна просто така.. изпари се !
Това което описваш много ми прилича на кълбовидна мълния. Огледай в нета! Някой автори твърдят, че има интелект.

Относно моите случки... От къде да започна?
Ами най-лесното, което мога да обясня е за знаците. Преди време от едина дискусия много силно се реших да разбера какво е Бог! И както се казва "Който търси винаги намира!" така и при мен, но открих толкоз много неща на веднъж, че две седмици не можех да смеля материала  ;D ! От страни приличах на някой лунатик, дори майка ми реши, че ме е вербувала някоя секта  :lol:   !
Сега ми е смешно, но тогава две седмици почти не бях яла, дори и вода се насилвах да пия, не спях, а само мислих, наблюдавах, разсъждавах...
Добре че на съдбата й омръзна да ми гледа сеира и реши да ми прати разумно обяснение!  :)  И така се запознах с изключителни хора, които бяха изживяли нещо подобно, насочиха ме към "Селестинското пророчество" и от там затвърдих наблюдението си за знаците на съдбата, изживях невероятни моменти...
Вселената ми разкри една малка част от прекрасната си тайна за "Цветето на живота", за същността му, мъдростта му, забравеното знание, което не случайно е "забравено" защото е отговорност, която не може лековерно да се поднесе на съвремения човек.
И тогава за пръв път в живота си не изпитвах необходимост да знам, не търсих знания, защото разбрах, че всичко е възможно като се следва интуицията и знаците, но за съж :)ление е трудно да се поддържа постоянно (поне на този етап) онази висиока вибрация... Няма случайни неща! Така че всичко с времето си.
После последва Рейки и вихърът на енергията...Но ще стане много дълго, така че спирам до тук.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: suchko2 в Април 15, 2011, 01:04:38 am
една вечер си легнах раничко лятото
и станах през ноща за да отида до тоалетна.. станах и видях през прозореца нещо като слънце през ноща  :o огромно огнено кълбо на околу 1км от земята до колкото можах да преценя
то просто си стоеше там докато след 30 минути изчезна просто така.. изпари се !
Това което описваш много ми прилича на кълбовидна мълния. Огледай в нета! Някой автори твърдят, че има интелект.
Мълния ?? НЕ  ;D виждал съм.. и не приличаше на такава ( поне по главните фактори )
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: kalan в Април 18, 2011, 19:54:31 pm
Ами да ви разкажа и аз две случки.
 Винаги съм била почти убедена, че има живот след смъртта. Понякога си мислех, че няма.
Преди година и нещо почина дядо ми. След погребението останах да спя при баба за подкрепа. След като си легнахме и всичко утихна. На село е доста тихо. В съседната стая където беше положен дядо и в коридора оставихме осветлението включено. Бях легнала с лице  към стената, на която се отразяваше светлината от коридора. Започнах да се отпускам и да заспивам и изведнъж видях сянка да преминава на стената. Баща ми си беше легнал на горния етаж. Нямаше как да е той. Секунди след сянката започна да се чува от стаята тихо почукване и след минута две се усили до такава, че шума беше доста страшен. Баба си изкара акъла, а аз и казах, че не трябва да се страхува защото това е дядо, а да се радва, че е все още тук. Ама в един момент започнах да се дразня от шума и извиках силно - "Дядо стига си тропал искам да спя" . След две секунди спря да се тропа. Сутринта баба ми каза, че табуретките в другата стая са били преместени. И като съм почнала да хъркам пак е почнало да се тропа.
 
Другата случка стана преди години. Майка ми си зададе въпрос наум  (след случката ми каза за това) дали има  някакви същества,духове или извънземни в апартамента. След това си легнахме в спалнята. Спяхме с гръб една от друга. Тъй като скоро се нанесохме в жилишето нямахме пердета, а големи бели листове залепени с тиксо. Аз ги лепих и няма как  да са паднали от течение или нещо такова. През ноща стана следното: и двете усетихме силен удар по ръцете си горе до рамото(на едно и също място).Събудихме се и двете си изкрещяхме "Защо ме удряш". След това всички листове от прозореца паднаха ама някак страно се приплъзнаха и се озоваха в средата на стаята.Иначе не видяхме нищо.Нито сянка,нито някаква фигура. След този случай майка спря да си задава такива въпроси има или не духове.  Беше доста стресиращо.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Row в Юни 11, 2011, 08:53:12 am
Мисля, че ще е удачно тук да пиша вместо да отварям нова тема:) Та - спомням си, че съм си говорил с братовчедка ми на всякакви теми присъстващи в този форум понеже и за двама ни това е страхотен интерес... Беше ми разказала една случка като съм бил доста малък(нямам на представа на каква възраст) и съм висял по болници заради епилепсия, след като са ме изписали майка ми е била притеснена за мен и въпреки че е скептичка относно способностите на врачките, все пак е отишла с моя снимка при да чуе какво ще й каже... Дала снимката и врачката казала, че ще съм наред и че в мен имало някаква "специална сила" ( :nea: ?!? ). След това започнала да гали снимката, а аз в същото време съм бил при прабаба ми и тъкмо е трябвало да се изкъпя и изведнъж от банята се чуло как крещя, прабаба ми дотичала да види какво се случва и аз ревящ съм казал, че циганка е влязла и ми е ударила шамар и след това съм започнал да я описвам... След като майка ми се прибрала се оказва, че това е въпросната врачка... На 16 години съм, братовчедка ми - на 22 и я познавам и знам, че мога да й имам доверие... Разказвам ви тази история с надеждата да намерим обяснение на този случай:) Благодаря предварително за всякакви отговори или само прочитане на "разказа" ми:)
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Аugmentum в Юни 11, 2011, 10:36:40 am
Цитат
След това започнала да гали снимката, а аз в същото време съм бил при прабаба ми и тъкмо е трябвало да се изкъпя и изведнъж от банята се чуло как крещя, прабаба ми дотичала да види какво се случва и аз ревящ съм казал, че циганка е влязла и ми е ударила шамар и след това съм започнал да я описвам...

Сетих се за шаманката, която се опитваше да вземе душата на Кастанеда  ;D
Дали, обаче, тази е имала такива задълбочени познания?  ;D
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Аugmentum в Юни 11, 2011, 10:51:32 am
Преди години, по-точно бяхме 11ти клас, 4ри момичета отидохме на село. Има един път, който води нагоре и в края му има гробища и футболно игрище. Отидохме по залез на игрището горе, бяхме седнали в кръгче на тревата, говорихме си глупости и се хилехме. Аз разказвах нещо и всички се смееха, когато чух "ти лъжеш" и през смях казвам "е ,защо да лъжа" (темата на разказа не помня вече каква беше, но нищо свързано със страшни истории и тнт.). В този момент  виждам, че едната ми приятелка ме гледа втрещено, а другите две продължават да си се смеят, осъзнавам, че гласът беше мъжки и като през тръба. Питам ги дали са чули, това, което аз чух и само приятелката ми срещу мен потвърди и каза, че е чула "ти лъжеш"  ;D ;D Другите две нищо не бяха чули. Предполагам, че е нормално, особено като се вземе предвид, че гробището беше до нас . :yes:
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Агент Мръднал в Юни 25, 2011, 18:23:59 pm
Ще разкажа две случки. По-малко фрапиращата (ако изобщо може да се нарече така), се случи преди 8-9 години. Бях свободен, почивах този ден. Клепачите ми натежаха в онзи летен следобед и му хвърлих една дрямка. Близо до вкъщи се строеше сграда. Не беше шумно, дори тихо. Вече съм заспал и по някое време в просъница чувам ясно и отчетливо задно с дишането им, работниците от строежа и техните разговори. Когато се събудих този... мм... "ефект" отмина светкавично. Не съм запознат с фазите на съня, така че това "светкавично" може да е много относително. Излязох на терасата. Гледам строежа и на око той беше на около 50м разстояние. Чуваха се приглушени звуци, които по своята специфичност, човек няма съмнение, че е човешки говор. Въпреки това достатъчно ясно като да разбера, че това са двамата работници, чийто разговор чух + останалите приглушени звуци, които идваха отстрани.
Възможно е това де е някакъв ефект от съня, но никога преди или след този случай не съм имал "супер слух". Малко тъпо прозвуча това последното, но тогава висях няколко минути на терасата с увиснало чене и се опитвах да си подредя мислите. Обяснение нямам.

Втората случка или случки, защото е едно и също като действие, което става през последните десетина години минимум веднъж в годината. Винаги нощем. Като час нямам представа, но със сигурност след 23ч. Вечерям, мия си зъбите и си лягам - дотук нищо вън от рутината. Вече съм заспал. "Събуждам се" (в кавички, защото съм на 99%, че съм буден, но този 1%...  :unknown: ) с чувството на нечие присъствие. Има две фигури (никога по-малко, поне не си спомням да са били по-малко) в стаята, които са по-тъмни от самата тъмна стая. Не надвишават 160-170см височина. "Виждам ги" (отново в кавички, поради описаната по-горе причина) с периферното си зрение. При опит да се раздвижа резултатът е нулев. Вцепенен съм, крайниците ми не реагират на мозъчните команди. Паника и страх. В някои от случаите съм се концентрирал с всички сили да се раздвижа и когато съм бил на път да реагирам, нещо стяга хватката на контрола. Все едно имам менгеме в мозъка и някой го стяга по-силно при опита за съпротива от моя страна. После изведнъж отново "заспивам". На сутринта все едно нищо не е било, но безпокойството е останало. Единственото нещо като действие/я от въпросните посетители, което си спомням, като изключим чувството на контрол от тяхна страна, е това да стоят до леглото на не повече от 2м. - неподвижно.
Винаги е едно и също. "Събитието" се развива по един същи сценарии. Дори когато съм бил в чужбина се е случвало. В съответната стая, в която съм бил. Нямам спомен да се е случвало на друго място, нямам спомен за "пренасяне/преместване". Последният път бе преди около 2 месеца ако не бъркам.

Сега се сещам за още нещо, което може и да не е за тук, но все пак - аз го наричам за себе си "Контрол над/в съня". От време на време мислех защо винаги, когато сънувам хем съм там, но някак като страничен наблюдател и събитията в съня се случват без мое директно участие. Просто си сънувам и това е. Ами ако имах пряк контрол и мисловна дейност над случващото се? И малко по малко си ... как да го нарека... хайде да е "самовнушавах" или концентрирах преди сън с някакви шантави мисли от рода на "Ако сънувам ще контролирам съня си". И какво се получи на няколко пъти - не повече от 3 пъти. Най-яркият спомен - спя и сънувам. Улица. Автомобили. Хора. Деца. Домашни любимци. Слънчево време. Всички са ведри. Нищо необичайно. В един момент аз "превключвам" и съвсем "съзнателно" мислите ми се "събират", все едно съм буден. Образите се фокусират и изчистват. Движенията ми са осъзнати. Тогава приятната атмосфера взе да затихва. Когато казах "От тук аз поемам сънят си.", всички млъкнаха, спряха да се усмихват, звуковете изчезнаха. Всички ме погледнаха, но този път враждебно. Все едно ми казаха не гласно "Къв си ти и как се осмеляваш да правиш това?!". Такова бе чувството. След това казах още нещо, което не си спомням, но което още повече не се хареса и тогава се събудих.
Дали се е случило наистина или споменът е лъжлив - не знам със сигурност. Аз го чувствам до ден днешен като нещо съвсем реално случило се. Не съм се опитвал да правя подобно нещо повече. Защо - просто не знам.
А, да - първият път беше преди да излезе "Матрицата"... :o :dance: ;D
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: kadife в Юни 30, 2011, 13:02:35 pm
А ето и една моя случка,от детството ми.Имам смътни спомени как веднъж като малка
се бях заиграла с някакъв молив,и изведнъж и на двете ми длани се появи нещо като кръв което не можеше да се измие с вода.Не си спомням какво се случи после.

***
И още едно преживяване бях някъде 8 или 9 годишна беше спрял тока и си легнахме вечерта.В един момент случайно се обърнах към прозореца и в небето се появи нещо като звезда само че с ярка синя светлина уплаших се и се обърнах на другата страна.
На следващата вечер ток имахме,но това нещо пак беше на небето и на същото място даже и майка го видя.От тогава не се е появявало
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Емилrise в Юни 30, 2011, 19:47:52 pm
Погледнах темата от интерес, колко хора се заблуждават помежду си. Много е интересно как се връзва една нишка от "паранормалните ви фобии", в която има 20 процента истина, които включват самите вас, а и близките ви. Боже раздял "Смехотвотрения от хиляда и една нощ" - да ето намерих го. Хора за какво си губите времето, за да си разтривате въображението. Четете нещо полезно, а като искате малко забава след тежкия работен ден - този раздял ви чака.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Юни 30, 2011, 20:06:26 pm
Тези хора лъжат, защото така казва Емилrise?!
Интересна позиция.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Агент Мръднал в Юни 30, 2011, 23:45:48 pm
Емилrise, по целият свят има хора, които вярват в определени "неща". Заради тези си определени вярвания или мнения по дадени въпроси, са дамгосвани като луди, психичноболни, откачалки и т.н. И това не от вчера. Тук има няколко типа потребители - пишещи и четящи, които са абсолютни скептици и влизат, за да се присмиват тайно (или явно); хора объркани и търсещи отговори и истини за самите себе си, отнасящи се сериозно към форума и потребителите му; любопитни и неутрални, които са тук по други причини; реално преживяли дадени случки, събития и феномени, споделящи ги с тук присъстващите; съмишленици в идеи и мнения; ... ... ... ... ... ... ... ...
Ти от кои си?
Аз споделих тук нещо, което отбелязах, че не съм сигурен на 100% какво може да е. И-нет е необятно място, където не знаеш кой какъв е...
Казвам/пиша това, за да обърна вниманието ти на това що за форум е тук и за да проявиш макар и малка, но необходима толерантност. Дори и всичко тук да е "фейк", както е модерно да се казва и да ти се вижда глупаво, то има една стара приказка "Дори и в най-глупавата и безсмислена книга има поне едно изречение, заради което си струва да я прочетеш".

Без лоши чувства и НАЗДРАВЕ :drinks:
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Емилrise в Юли 04, 2011, 15:29:18 pm
За тази стара приказка може би изречението за което си заслужава, е това, което ще ми разкрие, че всичко е една лъжа. Може и да има нещо вярно в 1 процент от хората, които са писали, НО исках просто повечето титани в литературното изкуство и по-точно фантастичното да знаят, че не всички оплезват език, докато четат техните "разкази". Толерантен съм, когато има смисъл дадено нещо да се развива, иначе с лека ръка бих го унищожил. За въпроса ти: "Ти от кои си". Аз съм от тези, май вече разбираш кои, ДЕто с такива неща се забавляват и не мислят, че в спорове с "кашлящи" глави трябва да си губят времето. Затова дано си вникнал в това което казах, но единственият плюс, който давам на цялата тема е заради забавлението, което ми поднесе мхм...Тя.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: m2f в Юли 04, 2011, 15:54:09 pm
Щях да те питам : "А ти как разбираш кое от чуждия разказ е лъжа и кое е нещо вярно", но се отказах...
"Толерантен съм, когато има смисъл дадено нещо да се развива, иначе с лека ръка бих го унищожил"...Щях да те питам също и как разбираш кое има смисъл и кое не да се развива...но също се отказах...Това е един от онези случаи, когато махвам с ръка и казвам на себе си: "зАрежи!" :D

Благодаря на всички споделили преживяванията си тук. Аз ценя това.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Charismatica в Юли 05, 2011, 10:30:19 am
В стаята ми преди 4 години се случваха странни неща. Слава богу изчезнаха, но само като си спомня и тръпки ме побиват.
Всяка нощ малко след като си легнех паркетът започваше да скърца, сякаш някой ходи по него, гардеробът понякога така изпукваше все едно някой се блъскаше в него, имах чувството , че чувам дишането на някой друг. Докато бях извън стаята чувах скърцането на леглото ( то е доста старо и когато седнеш или станеш от него леко изскърцва) . Понякога бях толкова изплашена, че светвах лампата и чаках да изгрее слънцето  :o :o След това започнаха да влизат прилепи всяка нощ  :--- Накрая се принудих да не отварям прозореца, защото не беше особено забавно да гониш с точилката прилепи в 2 през ноща  :nea: Сега няма скърцане, няма побъркващи звуци, но много често доловям един много приятен сладникав парфюм, какъвто никой вкъщи няма. Той се появява за секунди, лъхва ме леко и изчезва. Понякога се събуждам спонтанно и в секундата между съня и пробуждането имам чувство, че чувам името си произнасяно от някой друг... побъркана работа  :-X  
П.С : Забравих да добавя, че март месец една сутрин намерих отпечатък от слаба костелива ръка върху изпотеният прозорец. Седя 3 дни без да изчезне, а "опитите" ми да възпроизведа този отпечатък изчезнаха след час - два....
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: portokal в Юли 13, 2011, 02:00:19 am
Дежа ву ... Супер странно , още се чудя какво стана... Гледах си новата серия на сериала. Сичко супер. Докато идва един момент , в които все едно гледам нещо , което съм гледал. Знам какво става , какво ще каже и тн. Първоначално си викам това е някаква игра на режисьорите , нещо повтарят момента , за да засилят замисъла или незнам , но си мислих че повтарят тази сцена ( околко 1 минула + ) и си продължих да гледам спокойно. Ама нещо ме глождеше отвъртре, затова след края на епизода върнах отначало минута по минута да видя какво става.... и шок ! .. този момент го има само 1 път никакво повторение.. Още съм шашнат... И преди съм имал дежа ву , но съвсем мигновено и почти неосъзнато , но този път направо незнам....
Да кажеш да е филм които съм гледал - не е.

Може би не е феноменално моето преживяване , ама аз съм си в тотален шах-мат...Просто е нереално
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: любопитна в Септември 30, 2011, 13:40:35 pm
Искате странна случка ето ви една: преди години бяхме с майка ми и баща ми в Луковит на гости на агне и през нощта към 3 часа ме сви стомаха и ми се наложи да отида до онова място, където и царят ходи сам и тъй като се намираше на двора на къщата наложи ми се да изляза. Тогава нещо ме накара да погледна на дясно към върха на планината и видях някакво кълбо, подобно на луната при пълнолуние, което ту се се виждаше, ту се скриваше зад билото на планината, докато накрая съвсем се скри. И до ден днешен не мога да си обясня какво беше това. ???   
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: aketto в Октомври 20, 2011, 14:10:59 pm
Тази нощ имах такова преживяване... Имам един фотоапарат, който стои на един рафт над компютъра и общо взето много рядко го ползвам. Та бях си легнал и към 3-4 през нощта се събудих от звука на включването на въпросния фотоапарат(понеже е цифров и се чува едно скръцване от обектива като го пусна докато се нагласи фокуса). Помислих си, че съм сънувал и продължих да спя, но към 5:30 отново се събудих от същия шум - апаратчето се беше включило. Отидох до него и видях, че копчето за вкючване си стоеше на "off", но въпреки това, то работеше... Много странна случка, която цял ден се опитвам да си обясня, но не мога :o
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: tectonics в Януари 23, 2012, 13:46:40 pm
Здравейте,
Има нещо което ми се е случвало многократно докато бях дете. Но не бях толкова малък, че да не осмислям работите... примерно до към 4ти клас ми се случваше редовно... та: Събуждам се сутрин, вече отпочинал, но все още не ми се става (щото нямам бърза работа) Навсякъде е гробна тишина и в тишината се чува разговор между хора, толкова ясно се чува и в същото време нищо не можеш да хванеш от смисъла му. Не ми се случваше само в къщи,а и в баба и дядо, на лозе (на вилата) там пък съсвсем дето няма кой да говори. След като преминах една възраст и всичко спря! Аз недоумявам, никога не съм казвал за това, нито като бях малък, нито сега ( е освен в този момент, докато пиша поста :) )
Разговорите се чуваха сякаш в отсрещната стая или на долния етаж, понякога се чуваха цели веселящи се компании, а понякога караници.

Имали хора тук, които могат ми обяснят или поне предположат какво е това?
 :hi: благодаря Ви! предварително
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: kalan в Януари 23, 2012, 18:19:40 pm
И на мен ми се е случвало това,когато бях малка. Често казано нямам обяснение.
Пък може и да сме прихванали някой разговор от друго измерение  ;D
Звучи ми някак смешно, но защо пък не.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: tectonics в Януари 24, 2012, 12:31:36 pm
На мен пък ми се върти из ума, че това са вече случили се събития  :unknown:
Някакъв резонанс останал от близкото минало, примерно :) Пък и нали казват, че сетивата на децата работят по различен начин от на върстния индивид... чуват, виждат и усещат неща, които вече порасналите не могат.
Титла: Re:Феномен лично с Теб
Публикувано от: Passiflora в Февруари 29, 2012, 22:25:06 pm
Подкрепям мнението на tectonics. И според мен е нещо като ехо от Акаши (Вселенската база данни).
И на мен ми се е случвало: чувала съм женски глас да пее, но някаква като народна бавна песен... Много странно изживяване...
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Хела в Октомври 15, 2012, 15:34:04 pm
Здравейте и поздравления за форума! Нова съм и още объркана, за което моля за снизхождение. Явно /не/случайно попаднах тук, търсейки отзиви за книгите на Ян ван Хелсинг – от тях тръгна всичко някак си.....и от известно време ви чета, но мястото е доста обширно и не смогвам с материала. Избрах да изокам в тази тема, тъй като „случките” ми са разнородни и още не мога да се ориентирам къде другаде биха били на място.
Ще се опитам да ги подредя в хронология.
1.   Преди около 11 години /живеех още с родителите си/, една нощ преживях за пръв път едно различно събуждане. Не стряскане от кошмар или болка от заета неудобна поза... Събудих се, защото усетих, че някой ме вдига, използвайки завивките, за да ме носи нанякъде. Беше за секунда. Не видях нищо, бях и в ступор, но в съзнанието ми, за съвсем кратък миг, имаше черни плътни образи.  Не помня да съм сънувала нещо до преди да се събудя, тоест не беше като продължение на някакъв сън. Не помня и да съм усетила друго – било студ или миризми. Няма смисъл да описвам страха.
2.   Пак по това време имах един котарак, много умен и гальовен. Не беше чисто домашен, и навън си ходеше. Но явно нещо се разболя по едно време, защото не искаше да яде и спа близо два дни вътре.  /Само да вметна, че живеех в двуетажна къща, на втория етаж, с вътрешна стълба, водеща към външната врата на първия етаж./ На третия ден, влизайки в хола, го виждам, че спи на един стол. След секунди скочи от стола на пода и тръгна към стълбата да слиза, очевидно с намерението да излезе навън. Аз го повиках, но той не ме погледна дори. Тръгнах след него, с идеята да му отворя долу външната врата. И бях на около шест-седем  метра  след  него, когато видях как вместо да застане до вратата и да ме изчака да му отворя, той  просто мина през нея!  :o А аз поседях вцепенена няколко секунди, не отидох до вратата и изобщо не помръднах напред, а дадох кръгом.  На другия ден споделих с една позната случилото се, но тя ме изгледа с нищо добро в погледа, затова си наложих да повярвам, че ми се е привидяло всичко това, за по-лесно, нали разбирате... Котът не се върна повече.  :(
            Вметвам също, че за тези две „случки”  не мога да кажа коя от тях   предхожда   другата.
Впоследствие  се преместих да живея на друго място - с мъжа ми и детето ми, където съм и до момента. И 2-3 години след настаняването ни в новия ни дом, „случка” №1  се  повтори, а след още година – и потрети! Само че, тези черните /този път ги осъзнавам като трима, точно като от съседната тема – с качулките/,  изнагляха повече, защото сега се будя от  дърпане на краката ми.  Успявам само да изритам, след което ступорът ме обхваща, те изчезват, а на мен сърцето ми бие като барабан. За мен най-интересно в случая е, че това се случва само, когато спя сама /мъжът ми дава дежурства от време на време през нощта/. В негово присъствие  никой не идва за мен.  Отбелязвам също, че не изпитвам страх преди да си легна, не се „навивам” тъй да се каже, спокойно си заспивам.
Стана дълго, извинявам се. Имам още две неща да споделя, но по-нататък. Ако изобщо някой има нерви да ме изчете, ще съм благодарна на коментарите ви.
   
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: sidewinder в Октомври 15, 2012, 15:55:43 pm
Хела, направи енергийно почистване на дома. Вземи си нощна лампа, която има сензор за движение. Така можеш да разбереш, когато се събудиш дали е имало действително присъствие поне за момент. Тези лампи се включват при абсолютен мрак и светят до 1 мин след задействането. Сложи я така, че ти да не я задействаш. Проучи за някакъв вид енергийна защита на дома.
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: balar в Октомври 15, 2012, 16:19:45 pm
Не е лошо и винаги да носиш скилидки чесън. Приший ги за дрехите. Може да ти се стори бебешко но гривна от сини маниста също върши работа. :)
 И най-важното страшен е само страхът. Бъди смела. :)
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Хела в Октомври 15, 2012, 16:36:36 pm
Благодаря ти за отзива, sidewinder! Ще продължавам да чета тук и може би ще открия нещо във връзка със съвета ти. Но "тези" явно ме следват от стария ми дом - май аз съм за прочистване.  :unknown: 
Но за лампата  не схващам... нима тези лампи улавят подобни движения? Тоест, как да се изразя -  "нечовешки", ако са такива, де?
Не ми пречи да пробвам, разбира се, но смятам и да пробвам друго. Тук четох  доста хора да пишат, че котките действат добре в такива случаи. От три месеца имаме котка, взехме я от улицата.  :)  Много ми хареса едно изказване на една жена тук, което искам да използвам и аз - дали котката ни намери или просто желанието ми се материализира най-накрая, не знам, но съм много щастлива от тоя факт. Та, искам да видя ще имам ли отново посещение при наличието на котката. Може да отнеме доста време, интервалът на последните две посещения е около година.


balar, благодаря. Избирам мънистата, чесъна ще си го ям  :)  Лошото е, че не изпитвам толкова страх, колкото любопитство. Искам да разбера какво е - истинско ли е или някаква
игра на мозъка ми.
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: sidewinder в Октомври 15, 2012, 16:39:45 pm
Рутинна практика е да се поставят сензори за движение от ловците на духове. Затова те посъветвах да намериш такава лампа. Не са скъпи.
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Пурку в Октомври 15, 2012, 20:03:31 pm
Лошото е, че не изпитвам толкова страх, колкото любопитство. Искам да разбера какво е - истинско ли е или някаква
игра на мозъка ми.

Не знам какво разбираш под истинско, но е много относително понятие. Ако ти е любопитно какво се случва след това, трябва да се научиш да се хващаш че сънуваш, без да се стряскаш и събуждаш. В съзнание си и осъзнаваш че сънуваш, но се правиш на ударена, че не го забелязваш. :) Но внимавай, аз на гадориите и извръщенията винаги предпочитам да се събудя, отколкото да любопитствам.
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: raponce55 в Октомври 16, 2012, 00:55:19 am
Привет! Дайте малко инфо от къде да си намерим тази лампа със сензор за движение?
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: fry в Октомври 16, 2012, 00:57:23 am
Привет! Дайте малко инфо от къде да си намерим тази лампа със сензор за движение?

http://stop2shop.eu/product_info.php/manufacturers_id/18/products_id/2513 почти във всеки  строителен магазин
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: raponce55 в Октомври 16, 2012, 01:06:04 am
Благодарско, но предполагах че стaва въпрос за нощна лампа. Айде лека!
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: вещичка в Октомври 16, 2012, 09:27:39 am
Преди няколко вечери и на мен ми се случи същото - в съня си усещам как някой се опитва да ми извади астралното тяло като ме дърпа за краката. Хем ми се спеше зверски, хем се събудих супер възмутена. Седнах в леглото, огледах се - нищо не видях и такава сочна им теглих на тия дето се опитваха да го направят... и пак си легнах и заспах  :D. Изобщо не ме е било страх или да съм ужасена, бях възмутена, че не ме оставят да спя.

За сведение имам котка, куче и зайче у дома, като котката и кучето спят около мен в леглото  ??? - така и не се научиха да си спят в кучешко-котешкото си легло...
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Хела в Октомври 16, 2012, 09:59:11 am
Преди няколко вечери и на мен ми се случи същото - в съня си усещам как някой се опитва да ми извади астралното тяло като ме дърпа за краката.
:o Това ли е, дето се случва всъщност???  :o  На кой съм му притрябвала, по дяволите, дано си каже следващия път. Но се успокоявам, че и друг е усетил такова нещо, поне да съм сигурна, че не изперквам.
След три такива преживявания при мен, все още не съм възмутена. Но ако зачестят с нарушаването на нощния ми покой, ще се обърна към компетентните органи, де  :--- .
Цитат
За сведение имам котка, куче и зайче у дома, като котката и кучето спят около мен в леглото  ???
:unknown: Значи теорията ми отпада...
Лампата пък ми идва с прекалено голям обхват за малката ни спалня, освен ако може да се намали, ще разпитам.

Цитат
Ако ти е любопитно какво се случва след това, трябва да се научиш да се хващаш че сънуваш, без да се стряскаш и събуждаш. В съзнание си и осъзнаваш че сънуваш, но се правиш на ударена, че не го забелязваш. 
Пурку,  да, да, точно това съм си  мислела! Обаче ме притеснява нещо... ми, ако има point of no return, може и да е кофти.  ::)
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: sidewinder в Октомври 16, 2012, 10:25:24 am
Е, и аз нямах предвид толкова груб прожектор. Има ги в магазините на Конрад. Нещо подобно e, но е за контакт: http://www.trait-tech.com/product/T-HL-320__motion-sensor-light-led-infrared-inductive-lights-fk-700ad.html

Не е задължително да е лампа. Има и със звукова сигнализация, но мисля, че сънен човек няма да е най-подходящото.

Магазин на Конрад има в Пловдив. До хотел Санкт Петербург.
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Пурку в Октомври 16, 2012, 12:37:38 pm
Мале, мале - фрайчето "плъзна" и по другите теми - предполагам, че в момента "дебне" за потенциални жертви. :)


Пурку,  да, да, точно това съм си  мислела! Обаче ме притеснява нещо... ми, ако има point of no return, може и да е кофти.  ::)

Не е чак толкова лесно, колкото си мислиш.
Едно уточнение ще ти дам - има голяма разлика от усещания и възприятия (някой ми дърпа одеялото, някой ме боцка, виждам светлина, чувам звуци и т.н.), до трупане на опитност, знания и преживявания които след това ти остават в паметта. ...времето ще покаже. :hi:
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Iveta в Октомври 16, 2012, 13:56:23 pm
Хела, имала съм донякъде подобни преживявания.

Но при мен са по-скоро свързани с опит убийство - задушаване, явно доста преча на някого :D Ужасно е, искаш да се спасиш, но някой упорито ти държи врата с ръцете си, което трае около минута, а след това пулса си прави дискотека.

Имала съм и изживяване с вдигане и отделяне на душата от тялото - наблюдавах се отгоре и после излетях през прозореца, наблюдавах Земята от горе и отидох на посещение на едно много красиво място при моите починали близки.
Не съм имала досега по-приятно усещане в съзнателния си живот - чувство за абсолютна свобода, лекота и т.н.

И аз съм за мнението, че е добре да пречистиш и осветиш дома си. Изхвърли и изгори стари неща, които не ползваш; а също и неща, които са били притежания на други хора с не чисти помисли, тъй като носят енергиен отпечатък. Огледай мястото под вашата стая и над нея - освободи ги. Разтвори прозорците и прекади хубаво с тамян навсякъде, използвай цяло пакетче в метален съд или керемида, тъй като на мен пепелника ми се пръсна в ръката. След това освети със светена водичка хубаво навсякъде и върху леглата също.

Вечер, когато оставаш сама се опитай да мечтаеш или да си припомняш красиви неща, които ти носят приятни усещания... :)
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: вещичка в Октомври 16, 2012, 15:46:06 pm
На кой съм му притрябвала, по дяволите, дано си каже следващия път.

Едва ли ти си притрябвала на някого, по-скоро тялото ти им е притрябвало  ;).
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Passiflora в Октомври 16, 2012, 15:53:20 pm
Хела, имам подобно на едно от твоите преживявания (може и да се повтарям, не помня дали съм го писала тук).
Една вечер както си спах по корем, усещам, че нещо ме притиска много силно върху бъбреците. Опитах се да се обърна, но не успях, опитах се да извикам, нищо не излезе... Изпитах страх, което само усили натиска. Спомних си, че страхът в тези ситуации само ме прави по-слаба, за това реших да се боря... след огромни напъни да се обърна най-после успях и "нещото", което ме притискаше  изчезна. Но толкова безсилна никога не съм се чувствала...
На другия ден започнаха и здравословните ми проблеми в бъбреците!?! 
Един въпрос, на който можеш да ми отговориш ако желаеш и на лс: да не би да е в следствие на някаква анемия, или слабо кръвоснабдяване на крайниците? Нещата доста често са обвързани, едното води до последствия в друго...
Не отхвърлям съществуването на такива същества, но често астралното се приплита с физическото състояние...
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Хела в Октомври 17, 2012, 14:11:23 pm
sidewinder,   ;) благодаря, знам го магазина. Мисля да пробвам.

Пурку,..хм...” времето ще покаже " ....Да, и се надявам и да ми стигне, за да разбера.

Iveta, благодаря за съвета ти и за споделеното. Впечатлявало ме е винаги това с летенето. Не ми се е случвало в осъзнат сън.
Когато си лягам вечер, не ми се получава това с мечтаенето или изобщо някаква мисловна дейност, заспивам наистина на момента. А преди да си легна пък, от битовизми и покрай детето – к’ви мечти, братче  :--- .
И тъй като и ти наблягаш на пречистването – какво мислите, че е това, което е за прогонване?

Passiflora, здравей! Не знам да имам анемия, отдавна не съм правила изследвания, не боледувам сериозно от малка, никакви лекарства не пия, дори и витамини. За оросяването не мога да преценя – не усещам някакъв дискомфорт, изключая студените крака от време на време, но пък разправят, че жените сме така.  :)
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Хела в Октомври 17, 2012, 14:31:12 pm
Искам да споделя още две неща.

Преди два месеца сънувах мой познат, когото не бях виждала и чувала от две години. Сънувах как си говорим нещо и се чувствах някак гадно. След като се събудих, добре си спомнях съня, а и неприятното чувство още се усещаше. По-късно през деня си помислих дали да не взема да му звънна на човека, ей така да го чуя, но се отказах и си викам:  „айде после”. Да, ама след няма и 5 минути ми звънна той! Вдигайки телефона му викам „баси, човече, къв съвпъдък, точно за теб си мислех” и т.н. Той помоли да се видим, искал съвет някакъв. На другия ден седнахме на кафе и той започна да разправя, че се развежда, беше отчаян, сломен, в същото време и язвителен, коренно променен  ... И още в началото на разговора ни, аз познах и чувството от съня си – беше просто неприятно да слушам и да попивам отчаянието му. В смисъл, хем ме заболя, че страда, хем се ядосвах на свръхемоциите му . Толкова за това.

Преди две седмици, пътуваме с колата, ще правим ляв завой на кръстовище, на който завой се чака дълго по принцип – няколко светофара. Абе изнервящо. След доста време, най-накрая остава само една кола пред нас, с един чичо. Мъжът ми, загубил търпение отдавна, едвам се сдържа и казва: „Оффф, ся тоз, ше има да се мае, да се туткааа, я мине, я не....” На което, аз се подразних, не знам що. И му казвам /ама така, авторитарно и безапелационно/: „ Не говори така. Може пък и да се изненадаш!!!”             И в тоя момент, чичото отпред, взе че мина на червено!!!  :o  /и ние станахме първа кола/. 

Сега,... аз виждам и разбирам много добре, че повечето тук сте много  вътре в нещата и сте задобряли – казвам го единствено и само с респект.   :hi:   Затова всичко, което споделих може и да ви се струва елементарно, незначително, маловажно и въобще нямащо нищо общо с темата, но аз го намирам за странно. Може би защото съвсем от скоро избрах да вярвам, че няма нищо случайно и всяка случайност е скрита форма на необходимост. Защо ви ги разправям тези неща... Защото исках някой да ми каже /да ми помогне/ - права ли съм да мисля така. А какво означават тези мои "случки", ще трябва явно сама да разбера.

Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: sidewinder в Октомври 18, 2012, 13:27:22 pm
Случвало ли ви се е човека да вас (съпруг/съпруга) да сънува нещо, после да се събуди от съня, а през това време вие в момент на бълнуване да му отговорите на въпрос, който ви го е задал в неговия сън?

Е това на мен ми се случва относително често. Не мога да си обясня как става и защо. ???
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Iveta в Октомври 19, 2012, 11:53:53 am
Хела, след като предизвикват отрицателни емоции тези усещания значи, нещото за прогонване не е позитивно. Ако решиш да го направиш може да казваш и следната формула по Петър Димков е:
"В името на Господа, Иисуса Христа,
и силата на светия, животворящ Господен кръст
да се разпръснат и изчезнат всички нечисти, тъмни сили, мисли, чувства
от дома ми, от леглото ми."

По последната ти публикация - правилно, нищо случайно не е случайно :) За съня - никога не сънуваме някого без той да си мисли за нас, процесът просто е взаимен.
Хайде и аз да споделя няколко феномена лично с мен :D
1. За една седмица отказаха 4 часовника вкъщи. Личен, който използвам най-често, два на майка ми и този в дневната. Интересни са часовете и по-точно минутите на спиране - 4:03ч.(мой), 5:03ч.(кухня), 12:23ч.(мама), 12:43ч.(мама)
2. Отвреме навреме точно по обяд около 12:30ч. под моя прозорец, който се пада в двора се чува свирене, и силна миризма на цигари, а никой не пуши в нас. Веднага поглеждам през прозореца и отивам да проверя на място - няма никой. И така до следващия път.
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Passiflora в Октомври 23, 2012, 15:03:22 pm
За оросяването не мога да преценя – не усещам някакъв дискомфорт, изключая студените крака от време на време, но пък разправят, че жените сме така.  :)
Точно това имах в предвид! (Не, не е "жените сме така".)

Не ми се опъват дълги локуми, но се опитах да обясня, че астралното и физическото състояние се приплитат. Когато има нарушения в едното, има нарушения и в другото.
По твоя случай: защо те дърпат за краката, а не за ръката, главата, или както при мен натиск върху бъбреците? - Защото краката ти са най-уязвимото място... Там ти се нарушава енергийният кръговрат...
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Хела в Октомври 24, 2012, 09:16:20 am
Защото краката ти са най-уязвимото място... Там ти се нарушава енергийният кръговрат...
Сега разбрах какво имаш предвид.   :)

ПП: Да ви кажа, напоследък си лягам с едно такова вълнение... Нямам търпение да заспя, защото взех да сънувам доста цветно и интензивно, някак си. Онази нощ такъв лилав цвят видях, божествен направо, красота... :) Та, така... засега. Просто споделям.
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Вимер в Декември 22, 2015, 21:05:31 pm
Здравейте, нов съм във форума и се радвам, че имам възможността да споделям мнения с толкова будни и мислещи хора, като тук пишещите.
Всяка лична история с феномен има своята хронология. Бидейки дете вдигнах много висока температура и тогава за пръв път усетих, че се отделям от тялото и пътувам из вселената. Не съм имал халюцинации или други подобни изживявания, а чувството, че си нависоко, в непознати светове, наблюдаваш странни неща, без да им въздействаш.
Единият ми родител беше в болница и когато той почина, изпаднах в нещо като транс, просто усетих че си отиде, въпреки че се намирах на съвсем друго място. Приятели дойдоха да ме уведомят, чудейки се как да ми съобщят лошата новина, която аз вече знаех. Странното е, че часовникът беше спрял точно на часа, в който е настъпила кончината.
От този момент насетне някаква невидима сила упорито ме пази от фатални случки. Качвам се в автобуса на първата врата, но нещо ме издърпва във вътрешността му и след 20 метра автобусът катастрофира челно. Зад мен в тъмното върви човек, който упорито ме застига и замахва да ме удари в гръб, но точно тогава срещу нас излизат други хора и нападателят избягва.
Очевидно нещата са свързани по своему, защото и аз притежавам изключително силна интуиция, каквото го помисля, то се случва. На моменти хората ме гледат с изумление. А такава способност открива у себе си и моето дете.  :hi:
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Schicksal в Декември 25, 2015, 16:33:13 pm
Как си го обясняваш (просто ми е любопитно; не е нужно даже да ми отговаряш, ако прецениш) , и , за протокола, коя ти е рождената дата (пак ми е любопитно, и не изисквам задължителен отговор)
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: Вимер в Декември 25, 2015, 20:52:18 pm
Мисля, че всеки от нас има своя мисия на този свят, където пребивава докато я изпълни.
Един познат го пребиха преди време така зверски, че главата му беше на пихтия, но оцеля. Докторите казали за медицинското чудо, че имал дни от Господ. На съседното легло било момче, паднало от първия етаж, без никакви травми. То обаче починало.
Та моя познат се възстанови и промени живота си, стана много по - отговорен към семейството и т.н. Побоят се превърна за него в своеобразен катарзис.
Хората които са си отишли без време от света, ни закрилят от другите измерения посредством чистата си любов към нас и космическите енергии. Може би така довършват своята земна мисия и помагат чрез всемирния разум на любимите си същества.
Има дни в които каквото хвана, все пада на земята. Тогава си казвам, че някой друг има нужда от нещата по пода и ги оставям там.
Случките с мен постепенно провокираха търсенето на съответните отговори и така се породи интересът ми към духовното, към невидимата същност на материалния свят. Разбрах много интересни неща, някои от които изпитах лично. Промених вътрешните си нагласи за да постигна верния резонанс. Усетих, че колкото повече се отварям, толкова повече ми се дава. В ежедневието си започнах да срещам интересни и мъдри хора със сходни духовни възгледи. Разговорите с тях ме обогатяваха, караха ме да размишлявам къде съм сбъркал и в какво да съсредоточа усилията си. Като дете много четях, но по - късно напрегнатото ежедневие ми отне тази възможност. Сега пак се върнах към ученическото си хоби, за да усъвършенствам себе си.
Силната интуиция винаги съм я имал, но вече по - рядко я проявявам, защото не всеки е готов да приеме казаното от мен, звучащо  на моменти налудничаво. Идва ми внезапна мисъл, която се материализира доста бързо, но удивително точно. Порасналото ми дете само започна да споделя, че и при него стават същите неща, например предстои му изпит и познава въпроса. Или си помисля за някого и го среща след  пет минути.
Зодия Риби съм, която по интуиция е сравнима само с Рака.
Титла: Re: Феномен лично с Теб
Публикувано от: conspiration_ в Януари 08, 2016, 11:33:01 am
Здравейте на всички.
То моето не е изобщо плашещо, но мисля, че на всекиго му се е случвало такава игра с мозъка. Когато си мия ръцете и лицето в банята и се оглеждам в огледалото за по-дълго и просто се отпускам е така гледам произволно в себе си и изведнъж имам чувството, че се отделям от тялото си и ставам отделен човек и се питам това аз ли съм и такива неща около 10-15 секунди и после пак е нормално. Иначе съм имал и много страмни дежавюта като малък, но не ги помня. :)