Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Здравни конспирации => Темата е започната от: Max в Октомври 23, 2008, 23:38:58 pm

Титла: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: Max в Октомври 23, 2008, 23:38:58 pm
Сещам се за корсетите едно време. Които до толкова са намалявали обема на белия дроб на жените, че това според мен е водело не само до физическа безпомощност, но вероятно и до умствено изоставане.

Бинтоването на краката на жените по време на династия Цин в Китай.( манджурите не са го правели, само китайците)

Днешната мода.
Много дълъг списък с безумия.
Някои може би не ги и осъзнаваме.

Предлагам да обсъдим ефектите от модните глупости, на които сигурно без изключение се подчиняваме.
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: Amrita в Ноември 26, 2008, 13:28:34 pm
Голите пъпове на момичетата и в най-големите студове. :-X
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: daskala в Ноември 26, 2008, 13:47:00 pm
Голите кръстове на момичетата са един от начините за намаляване на раждаемостта,а от там и популацията по света.Лошото е че основно белите момиченца се връзват на този номер на модата. Освен предполагаеми болести голия кръст е и причина за натрупване на повече мазнини в района,защото организма е програмиран там където се усеща студ да натрупва мазнини,за да се самопредпази.
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в з
Публикувано от: Salito в Ноември 26, 2008, 14:42:05 pm
Според мен, повечето моди са вече изконсумирани от човечеството, и няма няма през 25-30 години се връща стара мода, просто няма човешката потребност какво да измисли ново, сега най зловещото нещо на което сме свидетели е мода от малко по-различен тип, мода на психологическа деформация от общите норми, тоест колкото повече детето или пубертетчето е по-злобно, по-грозно, по-безпардонно, той повече е в крак с модата, грозните прически примерно, е в тях няма как човек, колкото и да е добър сюрреалист да открие красота която обягва на мойто старомодно око (визирам прическа подобна на аватара на upsideDown примерно) с цялото ми уважение към него самия.
Дрехите които все повече и повече приличат на издърпани, разкъсани, даже нацапани и най далечната мисъл на създателя им е тези дрехи да топлят все пак. А и когато мойто съкровище на 13г. ми съобщи че в училеще, новата мода, е децата да изолират, и да избягват съучениците си които са отличници или с много шестици :o е тогава реших да постна този пост, да видя все пак аз наистина ли съм много зле, или това което става около мен не е добре :-\
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: Martin в Ноември 26, 2008, 15:10:25 pm
Според мен, повечето моди са вече изконсумирани от човечеството, и няма няма през 25-30 години се връща стара мода, просто няма човешката потребност какво да измисли ново, сега най зловещото нещо на което сме свидетели е мода от малко по-различен тип, мода на психологическа деформация от общите норми, тоест колкото повече детето или пубертетчето е по-злобно, по-грозно, по-безпарднно, той повече е в крак с модата, грозните прически примерно, е в тях няма как човек, колкото и да е добър сюрреалист да открие красота която обягва на мойто старомодно око (визирам прическа подобна на аватара на upsideDown примерно) с цялото ми уважение към него самия.
Дрехите които все повече и повече приличат на издърпани, разкъсани, даже нацапани и най далечната мисъл на създателя им е тези дрехи да топлят все пак. А и когато мойто съкровище на 13г. ми съобщи че в училеще, новата мода, е децата да изолират, и да избягват съучениците си които са отличници или с много шестици :o е тогава реших да постна този пост, да видя все пак аз наистина ли съм много зле, или това което става около мен не е добре :-\
вярно е, и не само пуберите - днес като ходих до баба ми се втрещих от това, което заварих по телевизията - някакви двама спореха, не знам точната тема, но ставаше дума точно за омразата и единият (То и видът му говореше достатъчно, някой ако го е засякал около 10 сутринта по някоя от ефирните ще се сети) защитаваше тезата, че тя движела света, била напълно в рамките на нормалното и един вид трябва направо да се толерира.
Титла: Относно: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в з
Публикувано от: UpsideDown в Ноември 26, 2008, 15:11:26 pm
Според (визирам прическа подобна на аватара на upsideDown примерно) с цялото ми уважение към него самия.

Явно доста голямо впечатление ти е направил този аватар  :D Всъщност прическата на Дарон /така се казва този тип/ е с малко по дълга коса обърната назад.След като имаш дъщеря на 13 е ясно,на колко горе долу години си,така че и по "твое време" е имало подобни прически.Може би странното което толкова ти привлича вниманието е съчетанието на двойна дълга брада с очния грим който са му сложили.Но това му е работата да изглежда "страшен" ,а не защото това е модата или че някой не го разбира.

Колкото до модните тенденции сред децата,понеже тях ги удря най силно.
Момчета - изрусени дълги бретони,гълъбови опашки отзад,отгоре рошаво или зализано и възможно най прилепнали и женски дрехи  ;D Огромно самочувствие,арогантност,незачитане на каквото и да е било,никакъв морал...може още много да се изброява.

Момичетата - Колкото може по малко дрехи,огромни очила,полуголи,а много и с направо голи снимки по сайтовете за запознанства.Пълни курви от 12 годишна възраст,пият,пушат,съзнанието им става все по извратено и резултата докато навършат 18 годишна възраст е ясен...

И всичко това причинено от 1 единствено нещо...модата.
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: Tangrata_ в Ноември 26, 2008, 15:53:42 pm
Сайтовете за запознанства не са единствен критерий.
Не че е нормално всичко това, и мен малко ме шокира, но трябва да се има предвид, че прикрити зад анонимността и интернет момичетата могат да си позволят много повече "свобода". На живо далеч няма да е така. Малко или много, да си стоят на топло в къщи и да си чатят оттам им дава една солидна сигурност, оттам и тази показност.

Жените са суетни, и това е вид суета, подхранвана от леснотата, и анонимността на интернет общуването.

Нищо ново под слънцето. Добре дошли в технологичния век.
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в з
Публикувано от: UpsideDown в Ноември 26, 2008, 16:02:30 pm
Прав си...ако говорим за преди 4-5 години.
Преди няколко месеца имаше клип как седмокласничка прави свирка на някакъв сопол пред целия клас. И това заснето и качено в Интернет, където връстниците им се радваха на това и ги поощряваха. За каква суета става на въпрос щом вървиш по улицата и преспокойно можеш да видиш какво бельо носят или не носят непълнолетните ученички. Или как се гордеят с показността на цици,задници и курвенски изпълнения. Понеже не беше толкова отдавна времето, когато приключих с "образователната" система имам преки впечатления тогавашните деца от 8-9 клас какво правят и на какво мязат...сега просто не ми се мисли в какво се е превърнало.
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: Tangrata_ в Ноември 26, 2008, 17:50:17 pm
Не виждам защо се тревожиш за дреболии. Това е само привидно. Истината е, че всички ние ставаме все по-духовни и съвсем скоро ще се преселим в
(2 по 3.14)-Д   (Ако се закръгли до десетичната запетая става някъде около 6-Д)

А относно морала, и аз не знам в какво да вярвам и в какво не. Вярно е, че сегашното не е много нормално, но и предишното пак не беше особено нормално.

На това мъдрите и духовно просветените са му намерили една максима - всеки е отговорен и взима решенията си сам, и всеки е свободен да прави каквото иска.
Освен това и за всеки пътя е различен, има нужда от различни уроци, и се учи на различни неща и по различен начин ...
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в з
Публикувано от: UpsideDown в Ноември 26, 2008, 17:57:55 pm
Изобщо не се тревожа. Не ми и пука за тях, защото нищо не мога да променя. Не съм съгласен с това, че всеки е отговорен и взима решенията си сам,защото когато насложиш доста фактори, които влият на днешните деца, се оказва точно обратното. Разбира се това няма никакво значение, резултата е важен.

Същността на темата е болестното състояние "мода" и до какво довежда. Дали скоро ще преминаваме в не знам си колко Д , времето ще покаже. Дотогава ще гледаме каквото има в 3Д, защото ако само чакаме скоро да "преминем", то повечето теми в този форум са излишни и не трябва да ни интересува нищо.  ;)
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: Androctonus в Ноември 26, 2008, 18:05:07 pm
Модата си е съществувала винаги, сама по себе си, тя не е проблем.
Тревожно е издигането  на пиедестал. От едно място нататък тя се превръща в самоцел, някаква доста натрапчива фикс идея. С това обсебване от материалното и от външността на хората можем да съотнесем все по-очевидната липса на духовна култура, изкривяването на човешките взаимоотношения и куп други последици не на самата мода, а на самия стил на живот на съвремения човек.
А това с голите пъпчета е тръгнало като мъжка мода, представете си.  ;D


Една тенденция напоследък, с която не бях много запознат, докато еидн приятел не ме светна - тя била свързана с много прилепнало мъжко бельо, стискащо "кайсийките" на фешъна до някакви доста неприемливи висоти  ;D
Според мен не може да се говори за конспирация за намаляване на населението, а по-скоро за едни много изкривени и изнежени представи за мъжки сексапил  ;D

Междудругото "бягането" от модните тенденции ми се вижда не по-малко глупаво от самите стереотипи, които се налагат покрай модата. Говоря за "бунтарските" дрешки, прически, разните му там простотии ала пънк дечица, хеви метълисти и т.н.
Всичко с времето си  ;)
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: UpsideDown в Ноември 26, 2008, 18:23:39 pm

Междудругото "бягането" от модните тенденции ми се вижда не по-малко глупаво от самите стереотипи, които се налагат покрай модата. Говоря за "бунтарските" дрешки, прически, разните му там простотии ала пънк дечица, хеви метълисти и т.н.
Всичко с времето си  ;)

То това """"бягане"""" си е също мода,но много малко хора го осъзнават и си мислят,че не са като останалите...
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в з
Публикувано от: Martin в Ноември 26, 2008, 19:05:10 pm
Абсолютно, това само по себе си всъщност отново е мода - модата на анти-модата. ;D Както при модата има парадиране, така и в този случай.
Номерът е просто да си избереш това, което искаш, без да се съобразяваш какво масово (не) се харесва, пък ако съвпада с модата - ок, ако не - пак ок, нявма смисъл от крайности, и 2-те сами по себе си са едно и също. ;)
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в з
Публикувано от: buden в Ноември 26, 2008, 19:13:51 pm
Фотошопа да речем. Няма списание, което да не го използва. После тийновете като се юрнат да са красиви - то лошо няма - но никога не могат да постигнат това, което им се втълпява от вестници, списания, телевизия, просто защото е фалшиво.

От някой си създават болести.. психически.. и т.н. лошо
Титла: Относно: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в з
Публикувано от: daskala в Ноември 26, 2008, 19:49:43 pm

И всичко това причинено от 1 единствено нещо...модата.

Всичко това което изброявате е в резултат на политиката. Модата е също политика.
Модата създава работни места,но и формира мирогледа на поколенията
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: Una в Ноември 27, 2008, 10:13:11 am
Чувала съм, че тази мода с голите пъпове също е с цел оголване на сексуалната чакра. Представете си оголената чакра под погледа на всеки... Последствията може да са всякакви. Дрехите са освен друго и енергийна защита...
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: хадзапи в Ноември 27, 2008, 10:49:07 am
Разбира се, че е с цел оголване на сексуалната чакра модата с голите пъпове, а също и невъзможност да се издигне енергията към следващата по-горна чакра, това пък с цел забавяне на развинието на отделния индивид и оттам и на по-голямата част от човечеството изцяло. В подобен стил размишления са ми попадали текстове някъде.
А да не говорим и за болестите, които се развиват вследствие болни бъбреци от това разголване и после, когато на лудналите по модата момичета им дойде желанието да имат деца, тръгват по доктори и очакват чудеса от тях.
А отделно е и малки момиченца на по 10-12 год., които се обезобразяват с червила и сенки, за да изглеждат изкуствено "красиви", а стават на грозни малки коконки, подтискащи естествената си красота.
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: georgeta в Януари 02, 2009, 23:50:27 pm
Не виждам защо се тревожиш за дреболии. Това е само привидно. Истината е, че всички ние ставаме все по-духовни и съвсем скоро ще се преселим в
(2 по 3.14)-Д   (Ако се закръгли до десетичната запетая става някъде около 6-Д)

Танграта, къде ще се преселим? Много любопитно звучи, пък кода нещо не успях да го дешифрирам ...  ::)
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: Max в Януари 24, 2009, 20:17:51 pm
Оцветяването на косата е много опасно и води до натрупване на токсини, което след време избухва като заболяване.

А няма мода да се живее така, че цветът на косата да се запазва до старини.

Козметичната индустрия съществува за да скрие истината, че сме ходещи трупове.
Фондьотени., червила, ружове…илюзия за младост и жизненост, които губим още на 16
Титла: Относно: Модата, като начин да си бръкнем в здравето
Публикувано от: baphaa в Януари 25, 2009, 02:13:04 am
Действително жените, както до известна степен и мъжете, са суетни. Аз например познавам жени, които не биха отишли дори и до кварталния магазин, без да си сложат грим(да, има такива). И то не защото изглеждат зле без грим, а от глупост.